Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Qualcomm: Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του επόμενου Snapdragon 820

Qualcomm: Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του επόμενου Snapdragon 820

απο alpha

Μετά την αποτυχία που θεωρείται σχεδόν σε κάθε τομέα ο Snapdragon 810, με τα προβλήματα στην θερμοκρασία λειτουργίας του, την αντίστοιχα χαμηλή του απόδοση αλλά και την αυξημένη κατανάλωση ενέργειας ήταν σχεδόν βέβαιο ότι η Qualcomm θα φρόντιζε να τον αντικαταστήσει σύντομα με την επόμενη πρόταση της.

Εδώ και καιρό είναι γνωστό πως αυτός θα είναι ο Snapdragon 820, που πλέον θα χρησιμοποιεί και πάλι πυρήνες επεξεργασίας σχεδιασμένους από την ίδια την Qualcomm αντί για τους A-53 και A-57 της ARM.

Η εταιρεία αποκάλυψε στο σύνολο τους τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Snapdragon 820 που τουλάχιστον στα χαρτιά φαίνονται εκπληκτικά, και μένει αυτή την φορά να είναι το ίδιο και στην πράξη.

Ο σχεδιασμένος από την Qualcomm νέος πυρήνας επεξεργασίας είχε μέχρι σήμερα την κωδική ονομασία Kryo, φαίνεται όμως ότι η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει διαφορετικό όνομα στην παραγωγή του το οποίο και θα είναι Hydra. Σύμφωνα με την εταιρεία, ο Hydra έχει περίπου 35% καλύτερη απόδοση, χωρίς όμως να αναφέρει με ποιον πυρήνα επεξεργασίας τον συγκρίνει για να φτάσει σε αυτό το ποσοστό. Στο εσωτερικό του επόμενου Snapdragon 820 πάντως θα βρίσκονται συνολικά 4 πυρήνες Hydra αντί για τους 8 συνολικά του Snapdragon 810. Η αλλαγή αυτή δείχνει ότι η Qualcomm θεωρεί ότι οι τέσσερις hydra θα είναι από μόνοι τους αρκετά ισχυροί ώστε να προσφέρουν την απόδοση που θα περιμένει κανείς από τις επόμενες High End συσκευές που θα χρησιμοποιούν τον Snapdragon 820, αν και με βάση την παράδοση της εταιρείας μέχρι σήμερα είναι δεδομένο ότι για να το επιτύχουν αυτό θα λειτουργούν σε αρκετά υψηλή συχνότητα λειτουργίας.

Η κάρτα γραφικών με την σειρά της είναι και αυτή σημαντικά ανανεωμένη και πλέον έχει την ονομασία Adreno 530. Σύμφωνα με την Qualcomm είναι και αυτή 40% γρηγορότερη αλλά και καταναλώνει 30% λιγότερη ενέργεια προφανώς από την Adreno 430 του Snapdragon 810.

Με δεδομένο πάντως ότι ο Snapdragon 810 δεν προσέφερε ποτέ στην πράξη την απόδοση που υποσχόταν η Qualcomm μένει να δούμε αν τα νούμερα αυτά του Snapdragon 820 είναι αύξηση στην θεωρητική απόδοση του προηγούμενου ή την πραγματική του αλλά και κατά πόσο θα επιβεβαιωθούν στην πράξη.

Ο Snapdragon 820 θα ξεκινήσει να παραδίδεται σε κατασκευαστές συσκευών στο τέλος του 2015 κάτι που σημαίνει πως οι πρώτες συσκευές με αυτόν στο εσωτερικό τους θα ξεκινήσουν να πωλούνται τους πρώτους μήνες του 2016.

 

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights