Αρχικη ΕΛΛΑΔΑ Samsung και Google: Υπόσχονται συχνές ενημερώσεις ασφάλειας
galaxy-s6-edge-greece-in2mobile-featured-image

Samsung και Google: Υπόσχονται συχνές ενημερώσεις ασφάλειας

απο Kostas Gliatiotis

Μετά τις πρόσφατες αποκαλύψεις για δύο διαφορετικά κενά ασφαλείας που αφορούν σχεδόν όλες τις Android συσκευές που κυκλοφορούν στην αγορά, η Google και η Samsung ανακοίνωσαν πως πρόκειται να πάρουν πολύ πιο σοβαρά το συγκεκριμένο θέμα.

Η Google από την πλευρά της ξεκαθάρισε πως ανεξάρτητα από τις αναβαθμίσεις του ίδιου του Android για όλες τις Nexus συσκευές που κυκλοφορούν, θα φροντίζει μια φορά τον μήνα να κάνει διαθέσιμες ενημερώσεις ασφαλείας. Οι ενημερώσεις αυτές θα είναι διαθέσιμες ακόμα και αν δεν υπάρχει κάποια νεότερη έκδοση για το ίδιο το Android, κάτι μάλλον δεδομένο αφού ο κύκλος ανανέωσης του λειτουργικού συστήματος της εταιρείας είναι αρκετά μεγαλύτερος.

Η Samsung από την πλευρά της υποσχέθηκε και αυτή πως θα κάνει διαθέσιμες “με συχνότητα σχεδόν μηνιαία” ενημερώσεις ασφαλείας για τις συσκευές της. Η σημαντική διαφορά στην περίπτωση της Samsung είναι ότι έχει κυκλοφορήσει στην αγορά σημαντικά περισσότερες συσκευές από ότι η Google, και μάλιστα συνεχίζει να παράγει και να πουλάει κανονικά ακόμα και συσκευές που πλέον θεωρούνται αρκετά “παλιές” όπως το Galaxy S3 Neo και το Galaxy S4 mini (που πλέον υπάρχει και σε νέα έκδοση S4 mini plus). Η εταιρεία δεν ξεκαθάρισε για ποιες από τις συσκευές της θα ισχύει η μηνιαία ενημέρωση ασφάλειας, θεωρείται πάντως δεδομένο ότι σε αυτές θα περιλαμβάνονται οι νεότερες από αυτές όπως το Galaxy S6 και S6 Edge, το Note 4 αλλά και τα παλαιότερα Galaxy S5 και Galaxy Note 3.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights