Αρχικη ΕΛΛΑΔΑ LG: Το G4 έλαβε παγκόσμια πιστοποίηση ασφάλειας

LG: Το G4 έλαβε παγκόσμια πιστοποίηση ασφάλειας

απο alpha

H LG Electronics (LG) ανακοίνωσε ότι το νέο smartphone LG G4 έλαβε πιστοποίηση ασφάλειας, μετά από αξιολόγηση της Εθνικής Συμμαχίας Ασφάλειας Πληροφοριών (National Information Assurance Partnership – NIAP), τον ομοσπονδιακό φορέα διαπίστευσης ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών, ο οποίος διαχειρίζεται τα παγκοσμίως αναγνωρισμένα ‘Κοινά Κριτήρια Αξιολόγησης και το Πρόγραμμα Επικύρωσης’ (Common Criteria Evaluation and Validation Scheme – CCEVS), προκειμένου να αξιολογήσει τη συμβατότητα της ασφάλειας σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα (www.commoncriteriaportal.org).

Βάσει αυτών των πιστοποιήσεων, η συσκευή πληροί τις διεθνείς προδιαγραφές ασφαλείας για μία σειρά Κυβερνήσεων για Κρυπτογραφικές Μονάδες, τόσο για τα στοιχεία της συσκευής (data-at-rest), όσο και για τα διαμετακομιζόμενα στοιχεία (data-in-transit), με αποτέλεσμα να είναι έτοιμη προς χρήση για ένα υψηλά ελεγχόμενο εταιρικό περιβάλλον με κυβερνητικό επίπεδο ασφάλειας. Η πιστοποίηση από τη NIAP έχει αναγνωριστεί από 25 χώρες – μέλη με ‘Κοινά Κριτήρια’, συμπεριλαμβανομένης της Eλλάδας, της Αυστραλίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ινδίας, της Κορέας και του Ηνωμένου Βασιλείου. Η πλήρης λίστα των μελών διατίθεται στο ακόλουθο link:  www.commoncriteriaportal.org/ccra/members.

Προκειμένου να ενεργοποιηθεί η ασφαλής και αξιόπιστη πρόσβαση σε εταιρικά στοιχεία, το LG G4 είναι εξοπλισμένο με το πρόγραμμα ‘GATE’ της LG, το οποίο προσφέρει βελτιωμένη τεχνολογία για την ασφάλεια της πλατφόρμας, του δικτύου και των εφαρμογών, καθώς και τη λειτουργία ‘Mobile Device Management’ (MDM), για τη διαχείριση της συσκευής. Αυτά τα διαδοχικά συστατικά ασφάλειας, βοηθούν στη διατήρηση της ακεραιότητας του software, ενισχύοντας την ασφάλεια του συστήματος και προστατεύοντας ταυτόχρονα τα εταιρικά στοιχεία χωρίς συμβιβασμούς ή θυσίες στην απόδοση.

«Με τις πιστοποιήσεις της NIAP του LG G4, τόσο οι IΤ managers των εταιρειών, αλλά και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι, μπορούν να μείνουν ήσυχοι, απολαμβάνοντας μία ασφαλή Android επιλογή σε χώρους εργασίας, όπου οι εργαζόμενοι χρησιμοποιούν τη δική τους προσωπική συσκευή (Bring Your Own Device – BYOD)», δήλωσε ο Chris Yie, Αντιπρόεδρος και Επικεφαλής Μarketing Communications για την LG Mobile Communications Company. «Με τις ισχυρές δυνατότητες του και με ασφάλεια κυβερνητικού επιπέδου, η πλατφόρμα GATE καθιστά το LG G4 μια ασφαλή και αποτελεσματική κινητή συσκευή εργασίας».

Από το 2013, η LG έχει ενισχύσει τις τεχνολογικές δυνατότητές της σε θέματα ασφάλειας των smartphones βάσει της GATE, μιας πλατφόρμας της LG ειδικά σχεδιασμένη για επιχειρήσεις, η οποία για άλλη μια φορά απέδειξε την τεχνολογική υπεροχή της. Η LG GATE όχι μόνο αυξάνει την προσβασιμότητα σε πληροφορίες εταιρικών διακομιστών, αλλά επίσης παρέχει διαφορετικές επιλογές λύσεων ασφάλειας, όπως αντι-πειρατικό σύστημα (anti-hacking system) για το λογισμικό των επιχειρήσεων, και mobile λειτουργίες διαχείρισης συσκευών για smartphones.

Το LG G3 έλαβε επίσης πιστοποίηση από τη NIAP τον περασμένο Νοέμβριο και πέρασε την προαπαιτούμενη επιπλέον δοκιμή ασφαλείας από τον οργανισμό ‘Security Technical Implementation Guide’ (STIG), βάσει του οποίου το G3 πληροί τις προϋποθέσεις για χρήση ως επίσημο smartphone του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ (Department of Defense – DoD) και συμβεβλημένων οργανισμών.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights