Αρχικη ΕΛΛΑΔΑ Qualcomm: Περισσότερες λεπτομέρειες για τον Snapdragon 820

Qualcomm: Περισσότερες λεπτομέρειες για τον Snapdragon 820

απο Kostas Gliatiotis

Μετά την εντυπωσιακή για μια εταιρεία του μεγέθους της Qualcomm εμπορική και τεχνική αποτυχία του Snapdragon 810, όπως είναι μάλλον φυσικό η αγορά και οι κατασκευαστές συσκευών ελπίζουν η επόμενη High End λύση της εταιρείας να μην έχει τα ίδια προβλήματα αλλά και να είναι αισθητά βελτιωμένη σε απόδοση.

Η Qualcomm λοιπόν έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα περισσότερες πληροφορίες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά και την απόδοση του επόμενου Snapdragon 820. Οι περισσότερες από τις “αποκαλύψεις” αυτές αφορούν την κάρτα γραφικών του Snapdragon 820 που θα έχει την ονομασία Adreno 530.

Όπως δηλώνει και η ονομασία της, η Adreno 530 είναι η πρώτη κάρτα γραφικών μιας νέας “γενιάς” της Qualcomm και σύμφωνα τουλάχιστον με την εταιρεία προσφέρει πολλές και σημαντικές αλλαγές και βελτιώσεις. Αρχικά η Adreno 530 θα είναι τουλάχιστον 40% πιο ισχυρή από την Adreno 430 του Snapdragon 810 ενώ ταυτόχρονα σύμφωνα πάντα με την εταιρεία θα καταναλώνει και 40% λιγότερη ενέργεια. Οι βελτιώσεις αυτές οφείλονται σε μεγάλο βαθμό σε μια συγκεκριμένη αλλαγή που κάνει την εμφάνιση της για πρώτη φορά σε επεξεργαστή για φορητές συσκευές. Η Adreno 530 θα χρησιμοποιεί δικό της κύκλωμα διαχείρισης ενέργειας, εντελώς ξεχωριστό από αυτό των επεξεργαστών, δίνοντας στην κάρτα γραφικών να “επιλέγει” την συχνότητα λειτουργίας της και την τάση της ανεξάρτητα από αυτούς.

Η Qualcomm δήλωσε επίσης πως ο Snapdragon 820 θα είναι ο πρώτος της επεξεργαστής που θα κατασκευαστεί με νεότερη και καλύτερη τεχνική στα 14 ή 16 nm προκειμένου να εξαλειφθούν όλα τα μειονεκτήματα του Snapdragon 810.

Η Adreno 530 και ο Snapdragon 820 γενικότερα είναι ο πρώτος επεξεργαστής της εταιρείας που είναι σχεδιασμένος για την λειτουργία με οθόνες 4k και συγκεκριμένα ανάλυσης 3840 x 2160 pixels. Προς το παρόν οι οθόνες με την ανάλυση αυτή δεν είναι διαθέσιμες για μαζική παραγωγή και χρήση σε Smartphones, όμως αντίστοιχα και ο Snapdragon 820 δεν θα είναι διαθέσιμος από την Qualcomm πριν το πρώτο μισό του 2016 οπότε και αναμένονται στην αγορά οι πρώτες συσκευές με αυτόν στο εσωτερικό τους.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights