Αρχικη ΕΛΛΑΔΑ Η Samsung Electronics παρουσιάζει νέο format υποτιτλισμού στις Εκθέσεις IFA και IBC
samsung-suhd-in2mobile-featured-image

Η Samsung Electronics παρουσιάζει νέο format υποτιτλισμού στις Εκθέσεις IFA και IBC

απο Kostas Gliatiotis

Η Samsung Electronics Co., Ltd., παρουσιάζει για πρώτη φορά ένα νέο format υποτιτλισμού, το HbbTV 2.0, μέσω του οποίου αποκτούν πρόσβαση άτομα με δυσκολίες στην ακοή ή χωρίς ακοή σε περιεχόμενο live streaming και on-demand. Η συγκεκριμένη τεχνολογία θα παρουσιαστεί κατά τη διάρκεια της IFA 2015, στο Βερολίνο, ως μέρος του project Hbb4All Pilot-A, που πραγματοποιεί  σε συνεργασία με τα IRT και RBB και στόχο έχει να βελτιώσει τις υπηρεσίες πρόσβασης.

Σε όλη την Ευρώπη, όσοι αναμεταδίδουν προγράμματα χρειάζεται να παρέχουν υπότιτλους σε format για πολλαπλές πλατφόρμες, διευκολύνοντας άτομα με δυσκολίες ακοής, αλλά και όσους έχουν δυσκολίες κατανόησης περιεχομένου χωρίς τη χρήση κειμένου – είτε αυτό είναι διαθέσιμο στη μητρική τους γλώσσα, είτε σε κάποια άλλη.

Η πρόκληση σήμερα είναι η παροχή υποτίτλων που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των χρηστών, ανάλογα με την προτίμησή τους σε κανάλι, πλατφόρμα και περιεχόμενο. Όσοι αναμεταδίδουν προγράμματα, χρειάζονται μια στρατηγική παραγωγής και διανομής, που θα τους επιτρέπει να ανταλλάσσουν υπότιτλους και να τους αναδιαμορφώνουν αυτόματα, προκειμένου να παρέχουν εύκολες στη χρήση υπηρεσίες πρόσβασης, με υψηλή ποιότητα και εφαρμογή σε περιεχόμενο on-demand και live streaming.

«Η Samsung ανταποκρίνεται στη δέσμευσή της να διευρύνει συνεχώς τις υπηρεσίες πρόσβασης στις τηλεοράσεις της», ανέφερε ο Mi Young Yoo, Vice President του Visual Display Business στη Samsung Electronics. «Προκειμένου να υποστηρίξει το project Hbb4All, η Samsung έχει επιταχύνει την εφαρμογή των υποτίτλων EBUTTD και είμαστε ευγνώμονες για την υποστήριξη που λάβαμε από το IRT, το RBB και όλους τους συνεργάτες του Hbb4All».

Η τεχνολογία HbbTV 2.0 υποστηρίζει το EBU-TT-D ως format υποτιτλισμού (TTML) για ευρυζωνικό περιεχόμενο. Το περιεχόμενο on-demand μπορεί να συνδεθεί με out-of-band EBU-TT-D αρχεία, ενώ το περιεχόμενο που βασίζεται στο MPEG-DASH μπορεί να έχει ενσωματωμένους EBU-TT-D υπότιτλους. Με τον τρόπο αυτό επιτρέπεται η παραγωγή υποτίτλων για live streaming περιεχόμενο, μέσω του Διαδικτύου*.

Τα διαθέσιμα στην αγορά τερματικά HbbTV δεν υποστηρίζουν υπότιτλους για ευρυζωνικό περιεχόμενο. Ωστόσο, τα τερματικά αυτά παρέχουν επαρκείς πληροφορίες για την αναπαραγωγή περιεχομένου απευθείας σε εφαρμογές, ώστε οι υπότιτλοι να μπορούν να προστεθούν στις εφαρμογές αυτές. Κάτι τέτοιο προσφέρει την απαραίτητη ευελιξία στους χρήστες για παραμετροποίηση των υποτίτλων, όπως μεγαλύτερη γραμματοσειρά.

Η παρουσίαση του format HbbTV 2.0 από τη Samsung, ως το πρώτο βήμα του project Pilot-A, θα γίνει κατά τη διάρκεια της IFA στο ARD Digital Hall, στα booths των IRT και RBB, καθώς και στην Έκθεση IBC στο Άμστερνταμ, από 7-15 Σεπτεμβρίου 2015, στο booth του IRT.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights