Αρχικη ΕΛΛΑΔΑ Sony: Παρουσίασε τη σειρά Xperia Z5

Sony: Παρουσίασε τη σειρά Xperia Z5

απο Kostas Gliatiotis

Οι φήμες που ήθελα την Sony να παρουσιάζει ταυτόχρονα τρεις διαφορετικές νέες High End συσκευές επιβεβαιώθηκαν σήμερα, με την εταιρεία να ανακοινώνει και επίσημα τις συσκευές της σειράς Xperia Z5.

Για πρώτη φορά η σειρά Xperia Z5 περιλαμβάνει τρεις διαφορετικές συσκευές, η μια από την οποίες διαθέτει και την πρώτη οθόνη ανάλυσης 4k που χρησιμοποιείται σε κινητό τηλέφωνο.

Αναλυτικότερα, το Xperia Z5 Premium, είναι όπως ήδη αναφέραμε το πρώτο Smartphone στον κόσμο με οθόνη ανάλυσης 4k και σχετικά “φυσιολογική” διαγώνιο 5.5 ιντσών.

Το Xperia Z5 στην “κανονική” του έκδοση περιορίζεται σε μια οθόνη διαγωνίου 5.2 ιντσών που όμως διατηρεί την ανάλυση της σε 1080p και μοιράζεται το ίδιο ουσιαστικά σχεδιασμό με το Xperia Z5 Premium.

Xperia Z5

Η τρίτη συσκευή της σειράς είναι φυσικά η Compact έκδοση με την ονομασία Xperia Z5 Compact με ακόμα μικρότερη οθόνη διαγωνίου 4.6 ιντσών και ανάλυσης 720p, ενώ έχει και σημαντικά μικρότερες εξωτερικές διαστάσεις από τις άλλες δύο συσκευές της σειράς.

Xperia_Z5 Compact

Στα τεχνικά χαρακτηριστικά τώρα, και οι τρεις συσκευές βασίζονται στον Snapdragon 810 της Qualcomm. Με δεδομένη την όχι καλή απόδοση του συγκεκριμένου επεξεργαστή και την “τάση” του να υπερ-θερμαίνεται μένει να δούμε πως το Xperia Z5 Premium θα λειτουργεί αξιόπιστα σε συνδυασμό με την οθόνη ανάλυσης 4k. Η Sony κατά την παρουσίαση των συσκευών δεν έκανε κάποια αναφορά στο αν έχει χρησιμοποιήσει κάποια βελτιωμένη έκδοση του Snapdragon 810 στην οποία τα προβλήματα αυτά να υπάρχουν έστω σε μικρότερο βαθμό.

Η κάμερα των τριών νέων Xperia Z5 χρησιμοποιεί έναν νέο αισθητήρα της Sony που αυξάνει την ανάλυση στα 23 Mpixels και ταυτόχρονα υπόσχεται να βελτιώσει σημαντικά και άλλα χαρακτηριστικά όπως ο χρόνος εστίασης και η ευαισθησία στο χαμηλό φωτισμό. Το σημαντικό πάντως στην περίπτωση της κάμερας είναι πως η Sony για μια ακόμα φορά επέλεξε να μην εξοπλίσει κανένα από τα τρία νέα Xperia Z5 (ακόμα και το Premium) με Optical Image Stabilization.

Τα Xperia Z5 είναι οι πρώτες συσκευές της Sony που διαθέτουν αισθητήρα ανάλυσης δακτυλικών αποτυπωμάτων και μάλιστα τοποθετημένο σε ένα ασυνήθιστο σημείο. Αυτός είναι τοποθετημένος στο πλήκτρο ενεργοποίησης προσφέροντας θεωρητικά ευκολότερη χρήση κατά το ξεκλείδωμα της οθόνης.

Mε το Xperia Z3+/Z4 και το Ζ4v να έχουν λιγότερο από τρεις μήνες στην αγορά, οι λίγοι χρήστες που τα επέλεξαν με δεδομένα τα όχι εντυπωσιακά τεχνικά τους χαρακτηριστικά είναι σίγουρο ότι θα απογοητευτούν από την τόσο σύντομη αντικατάσταση τους από τρεις σημαντικά καλύτερες και νεότερες συσκευές.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights