Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Η Ericsson ανακοινώνει συμφωνία εξαγοράς της Envivio
ericsson-world-cup-2014-featured-image-in2mobile-770x334

Η Ericsson ανακοινώνει συμφωνία εξαγοράς της Envivio

απο alpha

H Ericsson (NASDAQ:ERIC) ανακοίνωσε σήμερα τη συμφωνία της για την απόκτηση της Envivio (NASDAQ: ENVI), προσφέροντας την τιμή των 4.10 δολαρίων ανά μετοχή σε μετρητά, ή περίπου 125 εκατομμύρια δολάρια στο σύνολο. Η εξαγορά θα ενισχύσει την Ericsson ως παγκόσμια πρωτοπόρο που επιτρέπει στους πελάτες να αναπτύξουν νέες τεχνολογίες και ευέλικτη επεξεργασία βίντεο για να εκσυγχρονίσουν νέες υπηρεσίες που εμπλέκονται οι καταναλωτές τηλεόρασης κάθε μέρα.

Η εξαγορά θα ενισχύσει τη θέση της Ericsson στη συμπίεση βίντεο, συνδυάζοντας την ηγετική της θέση στην αναμετάδοση με την ηγεσία της Envivio στις πολλαπλές οθόνες και τις τηλεπικοινωνίες. Οι δυνατότητες βίντεο της Envivio που βασίζονται στο cloud και το λογισμικό θα αποτελέσουν σημαντική προσθήκη στο εκτεταμένο χαρτοφυλάκιο εμπλουτισμού των μέσων ενημέρωσης, επεξεργασίας, δημοσίευσης, παράδοσης και πλατφόρμων τηλεόρασης της Ericsson, ενεργοποιώντας τις εμπειρίες τηλεόρασης σε οποιαδήποτε συσκευή.

Η Envivio είναι παγκόσμιος ηγέτης στην κωδικοποίηση βίντεο βασισμένο σε λογισμικό με μια εγκατεστημένη βάση με πάνω από 400 παρόχους υπηρεσιών τηλεόρασης και ιδιοκτήτες περιεχομένου σε όλες τις αγορές παγκοσμίως. Η Envivio απέκτησε έσοδα $43 εκατ. κατά τη διάρκεια του 2014 και εδρεύει στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια. Η Envivio ιδρύθηκε το 2000 και διαθέτει περίπου 200 εργαζομένους παγκοσμίως.

Οι πελάτες πρώτης κατηγορίας της Envivio περιλαμβάνουν τις Comcast, Cox Communications, Liberty Global, Sky, Telstra και Time Warner Cable. Οι προηγμένες λύσεις λογισμικού της Εnvivio για εφαρμογές συνδρομητικής τηλεόρασης και TV Anywhere πραγματοποιούν κωδικοποίηση βίντεο βασισμένο σε λογισμικό, επεξεργασία, συσκευασία και εισαγωγή διαφημίσεων. Το λογισμικό επεξεργασίας βίντεο της Envivio που βασίζεται στο cloud, είναι διαθέσιμο σε συσκευές με βάση Intel ή σε IT blade διακομιστές.

Ο Per Borgklint, Senior Vice President και Head of Business Unit Support Solutions της Ericsson, αναφέρει: «Η έρευνα καταναλωτών, μας παρουσιάζει ξεκάθαρα πως οι τηλεθεατές απαιτούν τηλεόραση με τους δικούς τους όρους σε οποιαδήποτε συσκευή, και αναμένουν εμπειρίες που συνεχώς εξελίσσονται . Έχουμε δεσμευτεί να προσφέρουμε στους πελάτες μας μια σαφή πορεία προς τις πλήρως ευέλικτες πλατφόρμες που χαροποιούν τους καταναλωτές τηλεόρασης . Ανυπομονώ να καλωσορίσω τον ηγέτη της αγοράς στην ”software-defined” κωδικοποίηση βίντεο, την επεξεργασία και packaging στην Ericsson. Ο συνδυασμός θα ενισχύσει τη θέση μας για τη συμπίεση βίντεο με συνδυασμό κωδικοποίησης λογισμικού και hardware, προσφέροντας επιδόσεις και ευελιξία».

Η εξαγορά θα ενισχύσει σε μεγάλο βαθμό τις δυνατότητες κωδικοποίησης βίντεο της Ericsson και την εικονική κωδικοποίηση, η οποία διευκολύνει την αφαίρεση λειτουργιών επεξεργασίας βίντεο από αρχιτεκτονικά και λειτουργικά όρια, επιτρέποντας τη χρήση υλικού και λογισμικού που βασίζεται στη συμπίεση βίντεο, καθώς και τυχόν ανάπτυξη αρχιτεκτονικής.

Οι πελάτες της Ericsson θα αποκτήσουν μοναδικά οφέλη από ένα πρωτοποριακό συνδυασμό bespoke υλικού κορυφαίου στην αγορά και ιδιαίτερα βελτιστοποιημένου λογισμικού κωδικοποίησης που θα προσφέρει αυξημένη πορεία προς την επόμενη γενιά UHD/HD υπηρεσιών και τεχνολογιών High-Efficiency κωδικοποίησης βίντεο (HEVC).

Οι πελάτες της Envivio θα μπορούν να βασιστούν στην παγκόσμια σταθερότητα και κλίμακα τηγς Ericsson καθώς και στην ισχυρή δέσμευση της εταιρείας στην αγορά τηλεόρασης και μέσων ενημέρωσης με πρόσβαση στην πλήρη γκάμα προϊόντων, λύσεων και ειδίκευσης στις παγκόσμιες υπηρεσίες.

Υπό τους όρους της οριστικής συμφωνίας, η Ericsson θα ξεκινήσει μια προσφορά για την αγορά όλων των μετοχών της Envivio, με συγχώνευση να ακολουθεί την ολοκλήρωση της προσφοράς, η οποία θα οδηγήσει όλες τις μετοχές που δεν οδηγούν στην προσφορά να μετατρέπονται στο δικαίωμα να λάβουν $4.10 ανά μετοχή. Ορισμένοι από τους βασικούς μετόχους της Envivio, που κατέχουν συνολικά περίπου το 34% των εκκρεμών κοινών μετοχών της Envivio, εισήλθαν σε μια προσφορά υποστηρίζοντας τη συμφωνία με την Ericsson για όλες τις μετοχές Envivio και ψηφίζοντας υπέρ της συγχώνευσης. Η εξαγορά αναμένεται να κλείσει κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2015, και υπόκειται στους συνήθεις όρους κλεισίματος.

Το διοικητικό συμβούλιο της Envivio συμφώνησε ομόφωνα στο να προσφέρουν οι μέτοχοι της Envivio τις μετοχές τους στην Ericsson στην προσφορά.

 

Μετά την απόκτηση της επιχείρησης, θα αναφέρεται ως τμήμα του Segment Support Solutions.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights