Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ LG G4 Stylus Review: Οικονομικό Phablet, δυνατά χαρακτηριστικά

LG G4 Stylus Review: Οικονομικό Phablet, δυνατά χαρακτηριστικά

απο Kostas Gliatiotis

Εισαγωγή

Η κατηγορία τιμής μέχρι 300 ευρώ είναι για σχεδόν όλους τους κατασκευαστές Smartphones ένα «πεδίο μάχης» στο οποίο ο ανταγωνισμός είναι σκληρός αλλά ταυτόχρονα και οι διαθέσιμες επιλογές για τους καταναλωτές είναι πολλές, ενδιαφέρουσες και αρκετά διαφορετικές μεταξύ τους.

Η κατηγορία των Phablets από την πλευρά της συνήθως αποτελείται από High end συσκευές, τα κορυφαία χαρακτηριστικά των οποίων συνοδεύονται και από αντίστοιχα υψηλή τιμή πώλησης. Η LG αναγνωρίζοντας ότι υπάρχει ανάγκη για συσκευές αυτής της κατηγορίας μεγέθους με χαμηλότερη τιμή πώλησης, αποφάσισε να προσφέρει μια συσκευή που να συνδυάζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις δυνατότητες αυτές με μια όσο το δυνατόν χαμηλότερη τιμή πώλησης. Αποτέλεσμα αυτής της «προσπάθειας» είναι το G4 Stylus που αποτελεί και το αντικείμενο της σημερινής μας παρουσίασης.

Σχέδιο Μέγεθος Βάρος

Η LG έχει επιλέξει να εξελίσσει συνεχώς προς το καλύτερο την σχεδιαστική γραμμή που παρουσίασε πριν ένα χρόνο με το G3 και βελτίωσε σημαντικά με το νεότερο και καλύτερο G4. Το  G4 Stylus βασίζεται στην γραμμή αυτή και κάνει μόνο τις «παραχωρήσεις» που είναι απαραίτητες προκειμένου να διατηρηθεί χαμηλότερα η τιμή πώλησης του.

lg-g4-stylus-in2mobile (13)

Με την πρώτη ματιά η συσκευή είναι αναγνωρίσιμη σαν προϊόν της LG και αυτό θεωρείται μάλλον θετικό, ενώ ακόμα και οι «παραχωρήσεις» αυτές είναι όσο το δυνατόν πιο ήπιες. Το πίσω μέρος του G4 Stylus είναι κατασκευασμένο από πλαστικό, που έχει όμως μια πολύ ενδιαφέρουσα και μοναδική «μεταλλική» βαφή που το κάνει να ξεχωρίζει.

lg-g4-stylus-in2mobile (20)

Οπτικά διαφέρει από τον ανταγωνισμό του, η αίσθηση της αφής όμως κάνει ξεκάθαρο ότι είναι πλαστικό χωρίς αυτό να θεωρείται απαραίτητα μειονέκτημα.

lg-g4-stylus-in2mobile (5)

Το καπάκι αυτό μπορεί να αφαιρεθεί από την συσκευή, αφού η LG συνεχίζει (καλώς) να θεωρεί ότι ο χρήστης πρέπει να έχει πρόσβαση στην μπαταρία της συσκευής του. Η εφαρμογή του στο G4 Stylus είναι άριστη, αφού αγκαλιάζει μέρος του πλαϊνού τμήματος της συσκευής προκειμένου να προσφέρει καλύτερη στιβαρότητα.

lg-g4-stylus-in2mobile (6)

Στο πάνω μέρος τώρα υπάρχουν φυσικά τα γνωστά πλέον πλήκτρα χειρισμού που η εταιρεία έχει «καθιερώσει» στο πίσω μέρος των συσκευών της και ξεχωρίζουν αρκετά με την ευκολία χρήσης που προσφέρουν. Μάλιστα λόγω του σχετικά έστω μεγάλου μεγέθους του G4 Stylus τα πλήκτρα αυτά είναι με την σειρά τους αρκετά μεγάλα ώστε να είναι εύκολη και χωρίς λάθος πατήματα η χρήση τους.

lg-g4-stylus-in2mobile (2)

Στο μπροστινό μέρος τώρα, με δεδομένο το ότι το G4 Stylus δεν διαθέτει πλήκτρα κάτω από την οθόνη του, αυτή καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της συσκευής. Μάλιστα το πλαίσιο γύρω από την οθόνη είναι αρκετά μικρό για την κατηγορία, με αποτέλεσμα οι συνολικές διαστάσεις του G4 Stylus να είναι σημαντικά περιορισμένες για συσκευή με τόσο μεγάλη οθόνη.

lg-g4-stylus-in2mobile (10) lg-g4-stylus-in2mobile (12)

Αυτές οι διαστάσεις τέλος καθορίζονται κυρίως από την 5.7 ιντσών οθόνη του G4 Stylus. Ουσιαστικά η συσκευή είναι κατασκευασμένη ακριβώς για να προσφέρει την οθόνη αυτή στους χρήστες που είτε την χρειάζονται είτε απλά την προτιμούν για την άνετη χρήση που προσφέρει. Στην μεταφορά του, το G4 Stylus δεν δημιουργεί προβλήματα και παρά τις διαστάσεις του είναι αρκετά εύκολο στην χρήση ακόμα και με το ένα χέρι. Σε αυτό συμβάλει σε μεγάλο βαθμό και η τοποθέτηση των πλήκτρων χειρισμού στο πίσω μέρος του.

Οθόνη.

Όπως ήδη έχουμε αναφέρει, βασικός λόγος ύπαρξης του G4 Stylus είναι η οθόνη του που με το μέγεθος της το κατατάσσει στην κατηγορία των Phablets. Λόγω της τιμής πώλησης του όμως η οθόνη αυτή παρά την διαγώνιο των 5.7 ιντσών περιορίζεται σε ανάλυση «μόλις» 1280 x 720 pixels.

lg-g4-stylus-in2mobile (14)

Η ανάλυση αυτή βρίσκεται στο όριο του πρακτικά αποδεκτού αφού μειώνει σημαντικά την «πυκνότητα» ή αλλιώς την λεπτομέρεια της απεικόνισης της. Το G4 Stylus είναι μια συσκευή που προσπαθεί να συνδυάσει τα πλεονεκτήματα της μεγάλης διαγωνίου σε μια κατηγορία τιμής που συνήθως μια οθόνη αυτού του μεγέθους είναι αδύνατον να την βρει κανείς σε συσκευή. Με αυτό σαν δεδομένο ακόμα και με την χαμηλή της αυτή ανάλυση κρίνεται σίγουρα επαρκής για τις ανάγκες που καλείται να καλύψει το G4 Stylus.

lg-g4-stylus-in2mobile (11)

Αυτό όμως για το οποίο ξεχωρίζει η οθόνη του G4 Stylus όπως άλλωστε και σχεδόν όλες οι συσκευές της LG είναι η χρωματική απόδοση και η φωτεινότητα της οθόνης του. Αυτή την στιγμή η LG είναι η εταιρεία με τις καλύτερες σε συνολική απόδοση LCD οθόνες στην αγορά, με την απόδοση τους να είναι από απλά πολύ καλή (όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση) μέχρι εντυπωσιακή στην περίπτωση του G4.

lg-g4-stylus-in2mobile (15)

Η χρωματική απόδοση της οθόνης του G4 Stylus προσφέρεται για την προβολή φωτογραφιών και βίντεο, και σε συνδυασμό με την μεγάλη της διαγώνιο κάνουν πραγματικά ευχάριστη την χρήση του. Ο φωτισμός της τώρα είναι εντυπωσιακός στην μέγιστη ρύθμιση του ενώ καταφέρνει να μην αλλοιώνει την χρωματική της απόδοση. Μοναδικό μειονέκτημα είναι η έλλειψη αισθητήρα για την αυτόματη ρύθμιση του φωτισμού ανάλογα με τις εξωτερικές συνθήκες. Για να είμαστε ειλικρινείς μέχρι και σήμερα δεν έχουμε καταλάβει γιατί αυτό το χωρίς ιδιαίτερο κόστος χαρακτηριστικό απουσιάζει από πολλές συσκευές της μεσαίας κατηγορίας, χωρίς αυτό να αφορά πάντως μόνο την LG.

Κρινόμενο πάντα με βάση την κατηγορία τιμής στην οποία ανήκει, το G4 Stylus προσφέρει ακριβώς αυτό που υπόσχεται, δηλαδή μια οθόνη με αρκετά μεγάλες διαστάσεις για άνετη χρήση της οποίας τα χαρακτηριστικά καλύπτουν με τον καλύτερο τρόπο τις απαιτήσεις που έχει κανείς από μια συσκευή της κατηγορίας του.

Γραφίδα.

Το G4 Stylus διαθέτει μια «γραφίδα» που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην οθόνη του, σχεδόν με τον ίδιο τρόπο όπως και στις συσκευές της σειράς Galaxy Note της Samsung. Η σημαντική διαφορά του G4 Stylus όμως είναι ο τρόπος που εκμεταλλεύεται την γραφίδα αυτή.

lg-g4-stylus-in2mobile (7)

Λόγω της κατηγορίας τιμής στην οποία τοποθετεί το G4 Stylus η LG, θα ήταν σχεδόν αδύνατον για την εταιρεία να σχεδιάσει συγκεκριμένες εφαρμογές που να εκμεταλλεύονται τις επιπλέον δυνατότητες που προσφέρει η γραφίδα αυτή. Έτσι λοιπόν, στην πράξη η γραφίδα της συσκευής λειτουργεί «επικουρικά» προσφέροντας ουσιαστικά έναν επιπλέον τρόπο χειρισμού της. Η λειτουργικότητα της μπορεί να «αυξηθεί» με την εγκατάσταση επιπλέον εφαρμογών που να προσφέρονται για την χρήση της όπως π.χ. εφαρμογές σχεδίου ή σημειώσεων.

lg-g4-stylus-in2mobile (17)

Στα θετικά πάντως της συγκεκριμένης επιλογής της LG θα πρέπει να αναφέρουμε την πολύ καλή ακρίβεια της γραφίδας που μάλιστα είναι αρκετά λεπτή και ελαφριά ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί με άνεση.

Λειτουργικό σύστημα

Το G4 Stylus έρχεται στην αγορά μετά την κυκλοφορία του G4 ενώ όπως δηλώνει και η ονομασία του ανήκει στην ίδια «οικογένεια» συσκευών. Αυτό σημαίνει πως η συσκευή διαθέτει όλες τις νεότερες βελτιώσεις που έχει κάνει η LG στο γραφικό περιβάλλον των συσκευών της που πλέον βρίσκεται στην έκδοση 3.0

lg-g4-stylus-in2mobile (1) lg-g4-stylus-in2mobile (2) lg-g4-stylus-in2mobile (33)

Σε καθημερινή χρήση, το UI του G4 Stylus ξεχωρίζει για την ευκολία στον χειρισμό του και την ευχάριστη του εμφάνιση που προσθέτει «πόντους» σε μια συσκευή που είναι σχεδιασμένη να εξυπηρετεί τις ανάγκες του χρήστη της.

lg-g4-stylus-in2mobile (3) lg-g4-stylus-in2mobile (4) lg-g4-stylus-in2mobile (5) lg-g4-stylus-in2mobile (6) lg-g4-stylus-in2mobile (14) lg-g4-stylus-in2mobile (15)

Η μεγάλη οθόνη της συσκευής κάνει πραγματική «απόλαυση» την χρήση εφαρμογών όπως ο Chrome και αυτής των μηνυμάτων, ενώ η υποστήριξη για σχεδόν κάθε είδους αρχείο βίντεο κάνει το G4 Stylus ιδανικό για την προβολή ταινιών.

lg-g4-stylus-in2mobile (9) lg-g4-stylus-in2mobile (11) lg-g4-stylus-in2mobile (12)

Κάμερα

Η έκδοση του G4 Stylus που έρχεται στην χώρα μας αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη είναι εφοδιασμένη με μια κάμερα της οποίας ο αισθητήρας έχει ανάλυση 8 Mpixels.

lg-g4-stylus-in2mobile (1)

Η LG φρόντισε ώστε η σχετικά χαμηλή αυτή ανάλυση να συνοδεύεται από χαρακτηριστικά που βελτιώνουν την απόδοση της στην πράξη και το βασικότερο από αυτά είναι η ύπαρξη του Laser Focus. Η λειτουργία του επιτρέπει στο G4 Stylus να ανιχνεύει ευκολότερα το θέμα της φωτογραφίας και να εστιάζει καλύτερα στο σημείο που χρειάζεται ώστε να πετύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Η απόδοση της κάμερας του G4 Stylus δυστυχώς όμως δεν ξεφεύγει από αυτό που περιμένει κανείς από μια συσκευή της κατηγορίας του.

Σε συνθήκες κανονικού φωτισμού η συσκευή μπορεί να βγάλει αρκετά καλές φωτογραφίες με την μέγιστη δυνατή λεπτομέρεια που επιτρέπει η κάμερα των 8 Mpixels και το Hardware στο εσωτερικό της. Η χρωματική τους πιστότητα είναι με την σειρά της πολύ καλή για τα δεδομένα της κατηγορίας του πάντα και το αποτέλεσμα είναι μια κάμερα που μπορεί να καλύψει τις βασικές ανάγκες του χρήστη του G4 Stylus.

Σε χαμηλό φωτισμό τώρα το αποτέλεσμα δυστυχώς δεν είναι αυτό που θα περίμενε κανείς από μια συσκευή της LG. Για μια ακόμα φορά λόγο του κόστους του, από την κάμερα απουσιάζει το Optical Image Stabilization και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα η απόδοση της σε χαμηλό φωτισμό να είναι ελαφρώς χειρότερη από ότι θα μπορούσε να είναι. Στην προσπάθεια να μειωθεί στο ελάχιστο ο ψηφιακός θόρυβος από την αύξηση στην ευαισθησία του αισθητήρα στο φως η φωτογραφία βγαίνει τελικά λιγότερο φωτεινή από ότι θα μπορούσε να είναι με αποτέλεσμα πολλές φορές να είναι αρκετά σκοτεινή ώστε να είναι πρακτικά χρήσιμη.

Παρά την ύπαρξη του Laser Focus, η κάμερα του G4 Stylus είναι σχεδιασμένη να προσφέρει την βασική λειτουργικότητα που πρέπει να έχει πλέον η κάμερα ενός Smartphone χωρίς όμως να προσφέρει το κάτι παραπάνω στο οποίο μας έχει συνηθίσει η εταιρεία τα τελευταία χρόνια.

Επεξεργαστής Μνήμη.

Για μια ακόμα φορά, ο Snapdragon 410 της Qualcomm βρίσκει την θέση του στο εσωτερικό μιας ακόμα συσκευής αυτής της κατηγορίας, κάτι που πλέον δεν αποτελεί ιδιαίτερη έκπληξη.

Τυπικά θα επαναλάβουμε πως ο Snapdragon 410 έχει συνολικά 4 πυρήνες επεξεργασίας αρχιτεκτονικής Α-53 της ARM που για μια ακόμα φορά είναι χρονισμένοι στο 1.2 GHz.

lg-g4-stylus-in2mobile (28) lg-g4-stylus-in2mobile (29) lg-g4-stylus-in2mobile (30)

Το σχετικά «ελαφρύ» γραφικό περιβάλλον της LG βοηθά το G4 Stylus να λειτουργεί χωρίς ενοχλητικές καθυστερήσεις και κολλήματα και στο 90% των περιπτώσεων η συσκευή λειτουργεί άψογα προσφέροντας την απόδοση που περιμένει κανείς από αυτή. Το υπόλοιπο 10% αφορά την δυνατότητα εναλλαγής μεταξύ εφαρμογών, κάτι που συνήθως αναζητά ένας χρήστης από μια συσκευή με τόσο μεγάλη οθόνη. Για κάποιο λόγο που δεν είναι εμφανής, το G4 Stylus καθυστερεί στην εναλλαγή αυτή περισσότερο από ότι θα περίμενε κανείς κάτι που αλλοιώνει έστω και ελάχιστα την συνολικά πολύ καλή εικόνα της λειτουργίας του.

lg-g4-stylus-in2mobile (27) lg-g4-stylus-in2mobile (31) lg-g4-stylus-in2mobile (32)

Η Adreno 306 στο εσωτερικό του Snapdragon 410 καλείται για μια ακόμα φορά να προσφέρει τις δυνατότητες της σε μια συσκευή με οθόνη ανάλυσης 1280 x 720 pixels ανάλυση που στην ουσία είναι η μέγιστη στην οποία μπορεί να λειτουργήσει χωρίς προβλήματα. Η παραγωγή των γραφικών στοιχείων του UI της LG γίνεται άμεσα χωρίς καθυστερήσεις, κάτι που είναι και το ζητούμενο σε μια συσκευή σαν το G4 Stylus. Σε πιο «απαιτητική» χρήση τώρα όπως η προβολή σχετικά μεγάλων σελίδων στον Chrome η Adreno 306 δείχνει ότι φτάνει στο όριο της απόδοσης της χωρίς όμως και πάλι να ενοχλεί καθυστερώντας την λειτουργία του G4 Stylus. Σε παιχνίδια τώρα, ο χρήστης της συσκευής θα πρέπει να «περιορίσει» τις απαιτήσεις του στα πιο απλά από αυτά προκειμένου να μην αντιμετωπίσει προβλήματα με την απόδοση της.

lg-g4-stylus-in2mobile (25) lg-g4-stylus-in2mobile (26)

Ο αποθηκευτικός χώρος έχει ονομαστικό μέγεθος 8 GB από τα οποία στον χρήστη είναι διαθέσιμα περίπου 3.5 GB.  Το G4 Stylus διαθέτει υποδοχή για κάρτες μνήμης MicroSD, και δίνει την δυνατότητα στον χρήστη να αυξήσει τον μάλλον περιορισμένο εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο.

Μπαταρία

Το μεγάλο σχετικά μέγεθος του G4 Stylus επέτρεψε στην LG να τοποθετήσει σε αυτό μια μπαταρία αρκετά μεγάλης χωρητικότητας που φτάνει τα 3.000 mAh.

Χάρη στο όχι ιδιαίτερα απαιτητικό Hardware του G4 Stylus η μπαταρία αυτή προσφέρει στην συσκευή εντυπωσιακούς χρόνους αναμονής και λειτουργίας.

lg-g4-stylus-in2mobile (19) lg-g4-stylus-in2mobile (20) lg-g4-stylus-in2mobile (21)

Σε καθημερινή εντατική χρήση, το G4 Stylus μπορεί να παραμείνει ενεργό για περισσότερο από δύο ημέρες ένα αποτέλεσμα που σίγουρα θα εκτιμηθεί από τους χρήστες που αναζητούν μια συσκευή με μεγάλη οθόνη που να μην χρειάζεται ταυτόχρονα και συνεχώς φόρτιση.

lg-g4-stylus-in2mobile (22) lg-g4-stylus-in2mobile (23) lg-g4-stylus-in2mobile (24)

Για τους λιγότερο απαιτητικούς τώρα, η μπαταρία του G4 Stylus μπορεί να το κρατήσει ανοιχτό για μέχρι και τρεις ημέρες κάτι που δύσκολα μπορεί να συναντήσει κανείς πλέον σε ένα Smartphone και ειδικά σε μια συσκευή με τόσο μεγάλη οθόνη.

Συμπέρασμα.

Η LG με το G4 Stylus προσπαθεί να καλύψει αρκετές ξεχωριστές απαιτήσεις του αγοραστικού κοινού που ταυτόχρονα είναι και αρκετά διαφορετικές μεταξύ τους.

Η τιμή πώλησης είναι μια από αυτές, αφού η LG καλώς επιλέγει να μην ανταγωνιστεί «στα ίσια» την Samsung και την δική της σειρά Galaxy Note επιλέγοντας να προσφέρει αυτή μια απόλυτα ικανή πρόταση σε χαμηλότερη τιμή.

Η τιμή αυτή όμως καθορίζει σε μεγάλο βαθμό και το τι μπορεί να προσφέρει από δυνατότητες το G4 Stylus και εδώ η LG έχει καταφέρει να πετύχει σχεδόν τον ιδανικό συνδυασμό.

Η οθόνη του G4 Stylus έχει άριστη απόδοση στην πράξη και ταυτόχρονα αρκετά μεγάλο μέγεθος ώστε να καλύπτει τα κριτήρια της κατηγορίας για την οποία προορίζεται.

Η γραφίδα του βρίσκεται περισσότερο ώστε να καλύψει την ανάγκη για την ύπαρξη της σε μια συσκευή αυτής της κατηγορίας, και ο «επικουρικός» της ρόλος είναι και πάλι μια επιλογή που έχει να κάνει με την κατηγορία στην οποία ανήκει το G4 Stylus.

Σημασία έχει όμως πως το τελικό σύνολο αποδίδει στην πράξη και εκεί είναι που το G4 Stylus δείχνει ότι τα τεχνικά χαρακτηριστικά στα χαρτιά δεν χρειάζεται να είναι κορυφαία ώστε μια συσκευή να καλύπτει τις ανάγκες του χρήστη της. Η λειτουργικότητα και η αυξημένη ευχρηστία που προσφέρει η μεγάλη του οθόνη σε συνδυασμό με το σωστά σχεδιασμένο γραφικό περιβάλλον της LG είναι τα στοιχεία που αναζητά κανείς σε μια συσκευή σαν το G4 Stylus και αυτά είναι που η συσκευή πετυχαίνει με τον καλύτερο τρόπο να προσφέρει στον χρήστη της.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights