Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Google: Το νέο Nexus 5x

Google: Το νέο Nexus 5x

απο Kostas Gliatiotis

Μετά τις συνεχόμενες διαρροές τις τελευταίες εβδομάδες, η Google παρουσίασε σήμερα και επίσημα το νέο Nexus 5X, μια από τις δύο νέες Android συσκευές της εταιρείας.

Το Nexus 5X αποτελεί την νέα πρόταση της εταιρείας στην κατηγορία των σχετικά έστω οικονομικών Smartphones αφού τα χαρακτηριστικά του και η τιμή πώλησης του απευθύνονται στον μέσο καταναλωτή.

Η οθόνη του έχει διαγώνιο 5.2 ιντσών και είναι αυτή που “χαρίζει” στο Nexus 5X την ονομασία του, με το Χ να δηλώνει πως πρόκειται για την δεύτερη ουσιαστικά συσκευή της εταιρείας με οθόνη αυτού του μεγέθους. Η ανάλυση της παραμένει στα 1920 x 1080 pixels ή αλλιώς 1080p μια επιλογή που φαίνεται να έχει γίνει περισσότερο για λόγους κόστους.

nexus-5x-in2mobile-featured-image

Στο εσωτερικό του Nexus 5X βρίσκεται ο Snapdragon 808 της Qualcomm, η “μέση” λύση που έχει κατασκευάσει η εταιρεία προκειμένου να αντιμετωπίσει τα προβλήματα στην λειτουργία του Snapdragon 810 μέχρι την επίσημη διάθεση του νεότερου Snapdragon 820. Ο Snapdragon 808 διαθέτει συνολικά 6 πυρήνες επεξεργασίας από τους οποίους οι 4 είναι αρχιτεκτονικής Α-53 της ARM ενώ οι 2 υπόλοιποι είναι αρχιτεκτονικής Α-57 και η ύπαρξη δύο μόνο είναι η λύση της Qualcomm στα προβλήματα θερμοκρασίας και κατανάλωσης. Στο Nexus 5X ο συγκεκριμένος επεξεργαστής συνοδεύεται από 2 GB μνήμης RAM, που πλέον θεωρείται απλά “αρκετή” και είναι μια ακόμα ένδειξη της κατηγορίας στην οποία θα ανήκει η συσκευή.

Στο πίσω μέρος του τώρα η κάμερα έχει αισθητήρα ανάλυσης 12.3 Mpixels ενώ δεν διαθέτει Optical Image Stabilization και πάλι με σκοπό τον περιορισμό του κόστους. Μοναδικό “ξεχωριστό” χαρακτηριστικό αποτελεί το Laser Focus που βοηθά θεωρητικά στην καλύτερη εστίαση των φωτογραφιών. Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό υπάρχει κυρίως λόγω του ότι η συσκευή είναι για μια ακόμα φορά κατασκευασμένη από την LG.

Το Nexus 5X είναι διαθέσιμο από σήμερα για προ-παραγγελία σε συγκεκριμένες χώρες αρχικά, ενώ η τιμή πώλησης για την βασική έκδοση των 16 GB είναι 380 δολάρια.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights