Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Επαναστατικό νέο LG V10 με μοναδικά δημιουργικό σχεδιασμό

Επαναστατικό νέο LG V10 με μοναδικά δημιουργικό σχεδιασμό

απο Kostas Gliatiotis

Η LG Electronics (LG) παρουσίασε πρόσφατα ένα νέο smartphone με multimedia δυνατότητες που συναντάμε για πρώτη φορά σε κινητό. Πρώτος εκπρόσωπος της οικογένειας V Series, το LG V10 έχει σχεδιαστεί με στόχο να προσφέρει στους σύγχρονους χρήστες μια μοναδική εμπειρία, τόσο από πλευράς δημιουργίας, όσο και από πλευράς κατανάλωσης multimedia περιεχομένου. Νέα μοναδικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά και λειτουργίες, όπως η δευτερεύουσα οθόνη, η διπλή μπροστινή κάμερα και η λειτουργία Manual Video Mode, διαφοροποιούν το LG V10, ενώ ο σχεδιασμός από ανοξείδωτο ατσάλι και σιλικόνη υψηλής αντοχής, το καθιστούν από τα ελάχιστα smartphones που καταφέρνει να περάσει με επιτυχία τις δοκιμές πρόσκρουσης (drop tests), τις οποίες διενήργησε ανεξάρτητος φορέας.

Δευτερεύουσα οθόνη

Διευρύνοντας πάντα τα όρια της καινοτομίας στα smartphone, η LG παρουσιάζει για πρώτη φορά τη δευτερεύουσα Οθόνη (secondary display), μια ξεχωριστή περιοχή στο πάνω μέρος της κύριας οθόνης QHD IPS Quantum Display των 5,7 ιντσών, η οποία λειτουργεί ανεξάρτητα από την κύρια και μπορεί να ρυθμιστεί, ώστε να παραμένει μονίμως ορατή (‘always on’), βελτιώνοντας τη χρηστικότητα της συσκευής χωρίς να επηρεάζει τη διάρκεια της μπαταρίας.

LG_V10_Second Screen

Όταν η κύρια οθόνη είναι κλειστή, ο χρήστης μπορεί να ορίσει να βλέπει στη δευτερεύουσα περιοχή της οθόνης την ημερομηνία, την ώρα, τον καιρό, την κατάσταση της μπαταρίας, ή να τοποθετεί σε αυτήν τα shortcuts των αγαπημένων του εφαρμογών, όταν η κύρια οθόνη είναι ανοικτή. Όταν απολαμβάνει μια ταινία ή παίζει ένα παιχνίδι στο LG V10, η δευτερεύουσα οθόνη τον ειδοποιεί για εισερχόμενα μηνύματα ή κλήσεις, διακριτικά και χωρίς να διακόπτει την προβολή του περιεχομένου της κύριας οθόνης, ώστε να μπορεί να αγνοήσει την ειδοποίηση χωρίς να σταματήσει αυτό που κάνει ή να διακόψει και να απαντήσει στο εισερχόμενο μήνυμα ή κλήση.

Διπλή εμπρόσθια κάμερα και εγγραφές Multiview

Για μια ευρυγώνια λήψη συνήθως απαιτείται η χρήση ειδικού φακού ο οποίος, εκτός από το ότι έχει μεγάλο βάρος και διαστάσεις, μπορεί και να παραμορφώνει τα άκρα της εικόνας.

LG_V10_3

Το LG V10 διαθέτει διπλή εμπρόσθια κάμερα 5MP, με δύο ξεχωριστούς φακούς, ώστε ο χρήστης να μπορεί να τραβά όχι μόνο κανονικές selfies (άνοιγμα 80 μοίρες), αλλά και ευρυγώνιες selfies των 120 μοιρών, χωρίς να χρειάζεται κρατά την κάμερα ακριβώς απέναντί του, κίνηση η οποία μεγαλώνει την πιθανότητα κουνήματος. Ειδικότερα για τις ευρυγώνιες λήψεις, το LG V10 διαθέτει έναν προηγμένο αλγόριθμο, ο οποίος συνδυάζει τις λήψεις από τους δύο φακούς ενώνοντάς τες στο σημείο που απαιτείται, ώστε να προκύψει μια φωτογραφία μεγάλου εύρους. Η λήψη ομαδικών selfies χωρίς selfie-stick δεν ήταν ποτέ πιο εύκολη, ενώ η λειτουργία multi-view Recording επιτρέπει την ταυτόχρονη λήψη βίντεο από διαφορετικές γωνίες, αξιοποιώντας και τις τρεις διαφορετικές κάμερες του LG V10.

Προηγμένες δυνατότητες βίντεο και ήχου

Όπως έκανε το LG G4 με τους λάτρεις της φωτογραφίας, έτσι και το LG V10 έρχεται να προσφέρει στους φίλους της κινούμενης εικόνας μερικές πραγματικά πρωτοποριακές λειτουργίες βιντεοσκόπησης, επεξεργασίας και sharing.

LG_V10_Manual Video Mode_2

Το LG V10 είναι το πρώτο smartphone που υποστηρίζει manual mode για λήψη βίντεο, μια τεχνολογία που πρωτοεμφανίστηκε στο G4 για εφαρμογές φωτογραφίας, και η οποία έχει τώρα αναβαθμιστεί ώστε να μπορεί να χρησιμοποιείται και σε λήψη βίντεο. Με τη λειτουργία Manual Video, ένας χρήστης με σκηνοθετικές φιλοδοξίες μπορεί να δημιουργεί χωρίς δυσκολία βίντεο επαγγελματικού επιπέδου, ρυθμίζοντας ο ίδιος την ταχύτητα του κλείστρου, το frame rate, το ISO, την ισορροπία λευκού και την εστίαση κατά τη διάρκεια της βιντεοσκόπησης. Η λήψη βίντεο μπορεί να γίνεται σε ανάλυση HD, FHD ή UHD, και η αναλογία διαστάσεων μπορεί να είναι είτε η κανονική 16:9, είτε η κινηματογραφική 21:9.

Εκτός από τις επαγγελματικού επιπέδου δυνατότητες ήχου και βίντεο, το LG V10 διαθέτει και μια σειρά πρόσθετες λειτουργίες που εξασφαλίζουν την καλύτερη δυνατή εικόνα και ήχο για τις λήψεις:

  • Steady Record: χρησιμοποιεί τη λειτουργία σταθεροποίησης της εικόνας (EIS), η οποία έχει βελτιστοποιηθεί ειδικά για βιντεοσκόπηση, ώστε να επιτρέπει τη λήψη πιο καθαρών βίντεο όταν ο χρήστης βρίσκεται σε κίνηση
  • Snap Video: δημιουργία ενός βίντεο από συνδυασμό πολλών αρχείων μικρότερης διάρκειας
  • 15 Sec. Auto Edit: δημιουργία ενός σύντομου highlight κλιπ με αυτόματα διαγραφή των frames που είναι θολά ή στατικά
  • Quick Video Editor: εύκολη αποκοπή κάποιο τμήματος του βίντεο (trim), αλλαγή του ρυθμού αναπαραγωγής, προσθήκη ειδικών εφέ, όπως χρώμα ή μουσική υπόκρουση
  • Quick Share: μετά την ολοκλήρωση της λήψης, εμφανίζεται στην οθόνη ένα pop-up παράθυρο με επιλογές των πιο γνωστών κοινωνικών δικτύων, ώστε το video sharing να γίνεται πιο γρήγορα και πιο εύκολα από ποτέ
  • Audio Monitor: κατά τη διάρκεια της βιντεοσκόπησης ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να προσαρμόζει την ευαισθησία των τριών μικροφώνων της συσκευής, να παρακολουθεί και να ελέγχει τον εισερχόμενο ήχο, ή να επιλέγει την επιλεκτική καταγραφή ήχου από μία συγκεκριμένη κατεύθυνση
  • Φίλτρο μείωσης του θορύβου από τον αέρα (Wind Noise Filter): υψηλή ποιότητα ήχου στις λήψεις εξωτερικού χώρου με ελαχιστοποίηση του θορύβου του αέρα.

Το V10 συνεχίζει την παράδοση της LG να προσφέρει επιπλέον αποθηκευτικό χώρο μέσω της θύρας microSD, η οποία μπορεί να δεχτεί κάρτες χωρητικότητας έως 2TB, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στον κάτοχό του να τραβά όσα βίντεο 4K θέλει. Επιπλέον, η αποσπώμενη μπαταρία των 3.000mAh, μπορεί να αντικατασταθεί πολύ εύκολα από μία δεύτερη ή και τρίτη φορτισμένη μπαταρία σε περίπτωση που η συσκευή χρειάζεται ενέργεια κατά τη διάρκεια ενός μεγάλου γυρίσματος. Αξίζει να σημειωθεί ότι χάρη στην ενσωματωμένη τεχνολογία Qualcomm® Quick Charge™ 2.0, το V10 χρειάζεται μόλις 40 λεπτά στην πρίζα για να ανακτήσει το 50 τοις εκατό της φόρτισής του.

Κομψός σχεδιασμός και αντοχή

Το LG V10 έχει σχεδιαστεί για να μπορεί να βρίσκεται σε μέρη πολύ διαφορετικά, απ’ ότι οι περισσότερες συσκευές. Το ανθεκτικό πλαίσιο Dura Guard αγκαλιάζει την οθόνη, προστατεύοντας τη συσκευή από κτυπήματα και πτώσεις.

LG_V10_2

Το πλαίσιο του V10 κατασκευάζεται από ανοξείδωτο ατσάλι υψηλής αντοχής (SAE grade 316L), ένα εξαιρετικά σκληρό και υποαλλεργικό υλικό, το οποίο χρησιμοποιείται για την κατασκευή χειρουργικών εργαλείων και high-end ρολογιών χειρός. Έτσι, ακριβώς επειδή οι γωνίες και οι ακμές αποτελούν το πιο ευαίσθητο σημείο κάθε κινητού, η πρόσθετη προστασία που προσφέρει το πλαίσιο Dura Guard εγγυάται μέγιστη αντοχή.

Η πίσω και η κάτω πλευρά της οθόνης έχουν επενδυθεί με Dura Skin, ένα μαλακό, αλλά ιδιαίτερα ανθεκτικό υλικό, το οποίο προφυλάσσει τη συσκευή από χτυπήματα, και παράλληλα εμφανίζει αυξημένη αντοχή σε γρατζουνιές και γδαρσίματα. Επιπλέον, η πλάτη της συσκευής έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει καλύτερο κράτημα, ακόμη και όταν ο χρήστης βρίσκεται σε κίνηση. Τα MET Laboratories, ένας ανεξάρτητος οργανισμός δοκιμών και πιστοποίησης, προχώρησε σε δοκιμές πρόσκρουσης του LG V10, με ρίψεις της συσκευής από ύψος 122 εκατοστών και υπό διαφορετικές γωνίες, και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το V10 ικανοποιεί τις προδιαγραφές “MIL-STD-810G Transit Drop Compliant” για πτώση.

Εξαιρετικός ήχος σε μουσική και ομιλία

Όπως αρμόζει σε ένα προηγμένο multimedia smartphone, το V10 έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει τον καλύτερο ήχο στην κατηγορία του. Εξοπλισμένο με μετατροπέα 32 bit DAC της ESS Technology, μιας εταιρείας που ειδικεύεται σε προϊόντα επαγγελματικού ήχου high-end, το LG V10 ανιχνεύει αυτόματα τις συνδεδεμένες με αυτό συσκευές και προσφέρει πολλές επιλογές ελέγχου και ρύθμισης του ήχου. Το LG V10 είναι το πρώτο κινητό που χρησιμοποιεί την τεχνολογία ενίσχυσης σήματος TruSignal antenna boost της Qualcomm Technologies, η οποία έχει σχεδιαστεί για να βελτιστοποιεί το σήμα που λαμβάνει η συσκευή, ώστε ο χρήστης να απολαμβάνει λιγότερες διακοπές κλήσης, υψηλότερη ταχύτητα δεδομένων και καλύτερη επικοινωνία, ανεξαρτήτως του πώς κρατάει τη συσκευή.

Εύκολη πρόσβαση και Ασφάλεια

Μαζί με τη δημοφιλή λειτουργία Knock Code, το LG V10 διαθέτει έναν καινούριο αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος, μέσω του οποίου ο χρήστης μπορεί να ανοίγει ταυτόχρονα το smartphone και την οθόνη. Ειδικότερα στα μοντέλα που διατίθενται στις ΗΠΑ, ο συγκεκριμένος αισθητήρας υποστηρίζει και την εφαρμογή Android Pay, για γρήγορες και εύκολες αγορές.

LG_V10_4

«Το LG V10 σχεδιάστηκε εξ’ αρχής ως ένα multimedia smartphone που απευθύνεται κυρίως στο σύγχρονο καταναλωτή που θέλει να μοιράζεται τα πάντα μέσα από τα αγαπημένα του κοινωνικά δίκτυα», ανέφερε ο κ. Juno Cho, Πρόεδρος και CEO της LG Electronics Mobile Communications Company. «Ακούσαμε πολλούς πελάτες μας να λένε ότι μέχρι να εμφανιστεί το G4, δεν αισθάνονταν άνετα να πάνε διακοπές ή να βγουν έξω χωρίς τη φωτογραφική τους μηχανή. Με το V10, ελπίζουμε να καταφέρουμε για τα βίντεο ότι καταφέραμε με το G4 για τις φωτογραφίες»

Το LG V10 είναι διαθέσιμο από τις αρχές Οκτωβρίου στην Κορέα, ενώ αργότερα θα ακολουθήσουν οι αγορές των ΗΠΑ, της Κίνας, και άλλες μεγάλες αγορές της Ασίας, της Λατινικής Αμερικής και της Μέσης Ανατολής. Πληροφορίες για την ημερομηνία διάθεσης σε επιπλέον αγορές θα ανακοινωθούν τις ερχόμενες εβδομάδες σε τοπικό επίπεδο.

Κύρια τεχνικά χαρακτηριστικά LG V10*:

  • Επεξεργαστής: Qualcomm® Snapdragon™ 808
  • Οθόνη: Κύρια: 5,7 ίντσες QHD IPS Quantum (2560 x 1440 / 513ppi),
    Δευτερεύουσα: 2,1 ίντσες IPS Quantum (160 x 1040 / 513ppi)
  • Μνήμη: 4GB LPDDR3 RAM / 64GB eMMC ROM / microSD (έως 2TB)
  • Κάμερα: Πίσω: 16MP με διάφραγμα F1.8 / OIS 2.0, Εμπρός: 5MP Dual Lens (80o κανονικό άνοιγμα Angle / 120o ευρυγώνιος)
  • Μπαταρία: 3.000mAh (αποσπώμενη)
  • Λειτουργικό Σύστημα: Android 5.1.1 Lollipop
  • Διαστάσεις: 6 x 79,3 x 8,6 χιλιοστά
  • Βάρος: 192 γραμμάρια
  • Δίκτυα: LTE-A Cat. 6
  • Συνδεσιμότητα: Wi-Fi 802.11 a, b, g, n, ac / Bluetooth 4.1 / NFC / USB 2.0
  • Χρώματα: Μαύρο (Space Black) / Λευκό (Luxe White) / Μπεζ (Modern Beige)/ Σκούρο Μπλε (Ocean Blue)/ Ανοικτό Μπλε (Opal Blue)

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

2 σχολια

Σπυρος Σαββας 04/08/2016 - 13:44

Πες μου σε παρακαλώ την γνώμη σου. Ειμαι ανάμεσα στο note 4 και στο V10. Τι προτείνεις; Ευχαριστώ!!

Reply
Kostas Gliatiotis 04/08/2016 - 20:05

Καλησπέρα !

Το V10 είναι ένα πραγματικά ξεχωριστό κινητό, που όμως δεν έχει εισαχθεί επίσημα στη χώρα μας από την Ελληνική LG και έρχεται μόνο από Ευρωπαϊκές χώρες. Δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός, απλά δεν έχει τύχει να το δω από κοντά. 🙂

Το Note 4 και στις δύο εκδόσεις του είναι ένα πολύ καλό ακόμα και δύο χρόνια μετά την παρουσιάση του κινητό, που μπορεί να κάνει και σήμερα τα πάντα με χαρακτηριστική άνεση.

Αν η πολυτέλεια και η ομορφιά είναι πιο σημαντικά για εσένα, το V10 είναι η καλύτερη επιλογή !

Reply

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights