Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Blackberry: Μελετά την αποχώρηση από την αγορά των Smartphones

Blackberry: Μελετά την αποχώρηση από την αγορά των Smartphones

απο Kostas Gliatiotis

Σύμφωνα με μια δήλωση του Διευθύνοντα συμβούλου της Blackberry, του κυρίου John Chen, η εταιρεία σκέφτεται να σταματήσει την κατασκευή κινητών τηλεφώνων αν οι πωλήσεις τους δεν βελτιωθούν μέχρι το τέλος του χρόνου.

Η συγκεκριμένη δήλωση έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την πρόθεση της εταιρείας να εισέλθει στην αγορά των Android Smartphones με την πρώτη δική της συσκευή, το BlackBerry Priv που ανακοινώθηκε επίσημα πριν λίγο καιρό.

Η Blackberry εκτός από συσκευές δημιουργεί και υποστηρίζει υπηρεσίες όπως τον Blackberry Enterprise Server για επαγγελματίες χρήστες αλλά και τις πολύ δημοφιλείς τουλάχιστον στο παρελθόν υπηρεσίες ανταλλαγής e-mail της εταιρείας και τον πιο πρόσφατο Blackberry Messenger. Οι εφαρμογές αυτές και οι υπηρεσίες της εταιρείας λειτουργούν πλέον και σε Android και iOS συσκευές κάτι που της δίνει την δυνατότητα να συνεχίσει να υπάρχει ακόμα και αν τελικά σταματήσει να κατασκευάζει κινητά τηλέφωνα.

Το Blackberry Priv, η πρώτη συσκευή της εταιρείας με το Android της Google σαν λειτουργικό, είναι σύμφωνα με τον John Chen η απόδειξη του ότι η εταιρεία του δεν περιορίζεται στην χρήση ενός λειτουργικού συστήματος. Ταυτόχρονα χωρίς ο ίδιος να το παραδέχεται επίσημα είναι και η λύση στο πρόβλημα με την έλλειψη εφαρμογών που αντιμετώπιζε το ΒΒ10, το κατά τα άλλα πολύ καλό λειτουργικό σύστημα της εταιρείας.

Με το Priv να εστιάζει στην ασφάλεια των δεδομένων του χρήστη, έναν τομέα στον οποίο παραδοσιακά η Blackberry είναι άριστη, ο Chen αναγνωρίζει ότι το ίδιο το λειτουργικό της Google έχει κενά ασφαλείας που η εταιρεία του προσπαθεί να διορθώσει, και ταυτόχρονα θεωρεί πως η συγκεκριμένη συσκευή είναι αυτή που θα καθορίσει και το μέλλον της εταιρείας σαν κατασκευαστή Smartphones.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights