Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Samsung: Ετοιμάζει δύο νέους Exynos επεξεργαστές

Samsung: Ετοιμάζει δύο νέους Exynos επεξεργαστές

απο Kostas Gliatiotis

Μετά την χρήση του Exynos 7420 στο εσωτερικό των Galaxy S6, S6 Edge, Edge Plus και του Galaxy Note 5 και την επιλογή του “μικρότερου” Exynos 7580 για το Galaxy S5 Neo φαίνεται πως η Samsung σχεδιάζει να συνεχίσει την χρήση δικών της επεξεργαστών στις επόμενες συσκευές της.

Οι πληροφορίες από την Νότιο Κορέα Θέλουν την εταιρεία να ετοιμάζει την κατασκευή δύο ακόμα επεξεργαστών, των οποίων τα χαρακτηριστικά δείχνουν πως προορίζονται για συσκευές της μεσαίας κατηγορίας.

Οι δύο νέοι επεξεργαστές της εταιρείας θα χρησιμοποιούν τον νεότερο διαθέσιμο πυρήνα επεξεργασίας της ARM, τον Α-72 η απόδοση του οποίου φαίνεται να είναι σημαντικά μεγαλύτερη από αυτή του μέχρι στιγμής καλύτερου Α-57.

Οι έως τώρα πληροφορίες δεν αποκαλύπτουν τον συνολικό αριθμό των πυρήνων επεξεργασίας των δύο νέων επεξεργαστών. Αυτό που είναι γνωστό είναι ότι στο εσωτερικό του Exynos 7650 που φαίνεται να αποτελεί τον “μικρότερο” από τους δύο, οι Α-72 θα είναι χρονισμένοι στο 1,7 GHz και θα συνοδεύονται από άγνωστο επίσης αριθμό των μικρών Α-53 που όπως και μέχρι σήμερα λειτουργούν όταν ο χρήστης δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις από την συσκευή του. Στον “μεγαλύτερο” Exynos 7880 οι Α-72 είναι χρονισμένοι στο 1.8 GHz και πάλι συνοδεύονται από άγνωστο αριθμό των μικρών Α-53.

Οι δύο νέοι επεξεργαστές της Samsung θα χρησιμοποιούν την επίσης νέα Mali T860 κάρτα γραφικών της ARM, με τον μικρό Exynos 7650 να “περιορίζεται” σε διάταξη τριών πυρήνων και τον μεγάλο Exynos 7880 να τους αυξάνει σε 4.

Αυτό που δείχνει όμως ότι πιθανότατα προορίζονται για την μεσαία κατηγορία τιμής, είναι η τεχνική που χρησιμοποιείται για την κατασκευή τους. Ο Exynos 7420 στο εσωτερικό των High end συσκευών της εταιρείας κατασκευάζεται στα 14nm, με την συγκεκριμένη τεχνική να είναι ένας από τους σημαντικότερους λόγους που δεν αντιμετωπίζει προβλήματα υπερ-θέρμανσης όπως αντίστοιχες λύσεις του ανταγωνισμού. Φαίνεται πως η Samsung “κρατάει” την συγκεκριμένη τεχνική κατασκευής για τους επεξεργαστές αυτής της σειράς, και οι Exynos 7650 και 7880 θα κατασκευάζονται στα 28nm προκειμένου να διατηρηθεί το κόστος τους χαμηλότερα.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights