Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Google: Μελετά την ενοποίηση του Android με το Chrome OS
android-m-in2mobile-featured-image

Google: Μελετά την ενοποίηση του Android με το Chrome OS

απο alpha

Το Adroid της Google παραμένει το πιο δημοφιλές λειτουργικό σύστημα για φορητές συσκευές και Smartphones στον κόσμο, όμως η εταιρεία διαθέτει στην αγορά και το λιγότερο γνωστό Chrome OS που έχει σχεδιαστεί θεωρητικά πάντα για την χρήση του σε μικρούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Με την φήμη του Android να αυξάνεται καθημερινά, όπως και οι συσκευές που το χρησιμοποιούν, φαίνεται πως η Google μελετά την ενοποίηση των δύο λειτουργικών συστημάτων προκειμένου να μπορεί να εγκατασταθεί σε ακόμα περισσότερες συσκευές.

Η ιδέα πίσω από αυτή την ενοποίηση είναι πρακτικά το να μπορεί το Android να λειτουργήσει και σε φορητούς υπολογιστές, κάτι που μέχρι και σήμερα είναι δύσκολο πρακτικά περισσότερο λόγω της σχεδίασης του γραφικού περιβάλλοντος κυρίως για συσκευές με οθόνη αφής. Το Chrome OS από την πλευρά του έχει σχεδιαστεί για μικρούς φορητούς υπολογιστές (που δυστυχώς δεν εισάγονται επίσημα στη χώρα μας) και λειτουργεί βασισμένο στις δυνατότητες του Chrome, του επίσης δημοφιλούς browser της Google.

Η πλήρης ενοποίηση των δύο λειτουργικών συστημάτων φαίνεται πως είναι ακόμα αρκετά μακριά αφού οι πληροφορίες αναφέρουν πως αυτή δεν πρόκειται να γίνει πριν το 2017. Η Google πάντως από την πλευρά της φρόντισε να ξεκαθαρίσει πως δεν πρόκειται να σταματήσει την υποστήριξη του Chrome OS προκειμένου να μην μειωθούν οι (έτσι και αλλιώς μικρές) πωλήσεις των laptops με το λειτουργικό σύστημα, χωρίς όμως να αποκλείσει τη συγκεκριμένη αλλαγή στο μέλλον.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights