Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ LG Bello II Review: Οικονομία και πρακτικότητα

LG Bello II Review: Οικονομία και πρακτικότητα

απο Kostas Gliatiotis

Εισαγωγή

Δέκα μήνες πέρασαν από τότε που δημοσιεύσαμε την αναλυτική παρουσίαση του LG L Bello, μια αρκετά ισορροπημένη συσκευή που ανήκε στην μεσαία κατηγορία, στην οποία παρουσίαση, μάλιστα, κλείναμε με την φράση «είμαστε σίγουροι ότι η LG θα συνεχίσει τις προσπάθειές της στην μεσαία κατηγορία και θα αναμείνουμε να δούμε από κοντά με ενδιαφέρον και τις μελλοντικές προτάσεις της».

20151129_162903

Όντας συνεπής, η κορεάτικη εταιρεία φρόντισε να παρουσιάσει το Bello II, ένα μοντέλο του οποίου η ονομασία υποδηλώνει πως είναι ο… συνεχιστής του προηγούμενου. Στα πλαίσια αυτά, από την μεριά μας θεωρούμε επόμενο να ασχοληθούμε με την νέα πρόταση της LG και να προσπαθήσουμε να διερευνήσουμε ποιος ομοιότητες και διαφορές υπάρχουν σε σχέση με το L Bello. Ελπίζουμε, λοιπόν, ότι θα βρείτε το κείμενο που ακολουθεί αρκετά διαφωτιστικό, οπότε… ξεκινάμε.

Σχέδιο – Μέγεθος – Βάρος

Ομολογούμε ότι αρχικά δυσκολευτήκαμε να… πιστέψουμε ότι έχουμε στα χέρια μας ένα μοντέλο της LG, καθώς ο σχεδιασμός του Bello II διαφέρει αρκετά σε σχέση με αυτόν που μας έχει συνηθίσει η εταιρεία στα τελευταία μοντέλα της.

20151129_163123

Για παράδειγμα, μία διαφοροποίηση που γίνεται αντιληπτή αμέσως, είναι ότι τα πλήκτρα κλειδώματος οθόνης και αυξομείωσης της έντασης είναι τοποθετημένα εκατέρωθεν στα πλαϊνά μέρη της συσκευής και όχι στο καπάκι της μπαταρίας, κάτι που αποτελεί trademark των Κορεατών.

Άλλη σχεδιαστική αλλαγή, αποτελεί το πίσω μέρος του κινητού, το οποίο δεν έχει την καμπυλότητα που μας έχει συνηθίσει η LG και είναι επίπεδο. Κατά την γνώμη μας, το γεγονός αυτό αφαιρεί πόντους από την χρηστικότητα της συσκευής, καθώς η ύπαρξη της συγκεκριμένης «κούρμπας» εκτός του ότι δίνει έναν ξεχωριστό χαρακτήρα στα μοντέλα της LG, ταυτόχρονα την βοηθάει να «κάθεται» καλύτερα στην παλάμη του χρήστη.

Μένοντας στην οπίσθια όψη του Bello II, θα αναφέρουμε ότι το καπάκι της μπαταρίας αφαιρείται ιδιαίτερα εύκολα και κάτω από αυτό θα βρούμε – προφανώς – την… ίδια την μπαταρία η οποία επίσης αφαιρείται και έχει χωρητικότητα 2.540 mAh, καθώς και τις υποδοχές τόσο της SIM όσο και της κάρτας μνήμης μας (υποστηρίζεται microSD, έως 32 GB).

Κατά τ’άλλα, στην εμπρόσθια όψη του κινητού δεσπόζει η 5 ιντσών οθόνη του και στο πάνω μέρος είναι αρκετά… ευδιάκριτη η δευτερεύουσα κάμερα, η οποία και έχει ανάλυση 2 MP, κάτι χρήσιμο για όσους αρέσκονται στις selfies και στις βιντεοκλήσεις. Επίσης, όπως συνηθίζει η LG, μηχανικά πλήκτρα αφής δεν υπάρχουν, κάτι που έχει ως συνέπεια μια σχετική μείωση των bezels. Παρόλαυτά, σε σχέση με το L Bello, το νέο μοντέλο της κορεάτικης εταιρείας είναι ελαφρώς μεγαλύτερο (140,8 x 71,6 x 9,6 χιλιοστά) καθώς επίσης και 18 γραμμάρια βαρύτερο, φτάνοντας έτσι τα 155 γρ. Ταυτόχρονα, να μην παραλείψουμε να αναφέρουμε ότι δεν υπάρχει κάποιο led ειδοποιήσεων.

Σε γενικές γραμμές, δεν μπορούμε να πούμε ότι ενθουσιαστήκαμε με το design του Bello II, καθώς του λείπει αυτό το «κάτι» που κάνει τα μοντέλα της LG να έχουν τον δικό τους «χαρακτήρα». Τέλος, όσον αφορά την αίσθηση που δίνουν τα πλαστικά του μέρη, χωρίς να υπάρχει κάποιο πρόβλημα κατά την χρήση, σχηματίσαμε την εντύπωση ότι δεν δίνουν τον ίδιο «αέρα» ποιότητας και πολυτέλειας που συναντήσαμε στο… original L Bello.

Οθόνη

Σε σχέση – και πάλι – με το αρχικό L Bello, η LG δεν προέβη σε κάποια αλλαγή όσον αφορά την οθόνη με την οποία είναι εφοδιασμένο το Bello II. Στα πλαίσια αυτά, το νέο κινητό της κορεάτικης εταιρείας διαθέτει LCD οθόνη 5 ιντσών με ανάλυση 480 x 854 pixels και πυκνότητα 196 ppi (pixels per inch).

DSC_0058

Όπως είναι αναμενόμενο, η ανάλυση αυτή είναι αντικειμενικά χαμηλή για το μέγεθος της οθόνης, από την άλλη όμως φυσιολογική για την κατηγορία τιμής στην οποία ανήκει η συσκευή.

Το Bello II διαθέτει αισθητήρα ο οποίος αναλαμβάνει να ρυθμίζει την αντίθεση της οθόνης ανάλογα με το φως που αντιλαμβάνεται, ο οποίος σε κάποιες περιπτώσεις την ανεβάζει σε μεγάλο βαθμό με αποτέλεσμα τα χρώματα να ξεθωριάζουν αρκετά. Επίσης, δεν πρέπει να παραλείψουμε να αναφέρουμε ότι δεν υπάρχει ανάλογος αισθητήρας αυτόματης ρύθμισης της φωτεινότητας, κάτι το οποίο σημαίνει ότι ο χρήστης θα πρέπει να την ρυθμίζει χειροκίνητα από τον Πίνακα Ειδοποιήσεων.

Τολμούμε να πούμε πάντως ότι πάντοτε για τα δεδομένα της κατηγορίας του Bello II, η οθόνη του χωρίς να εντυπωσιάζει με την απόδοσή της, εν τούτοις δεν θα δημιουργήσει προβλήματα κατά την συμβίωσή σας με  αυτό.

Λειτουργικό Σύστημα

Οι… εκπλήξεις με το Bello δεν σταματούν στον σχεδιασμό του, αλλά συνεχίζονται και κατά την χρήση του, καθώς μπορεί μεν να «τρέχει» την έκδοση 5.0 του Android, ωστόσο απουσιάζει το UI της LG. Δεν κατανοούμε, ούτε γνωρίζουμε για ποιο λόγο πάρθηκε μια τέτοια απόφαση, πάντως το γεγονός είναι ότι εάν το συγκεκριμένο περιβάλλον χρήστη είναι για εσάς λόγος αγοράς συσκευής, τότε θα πρέπει να στραφείτε προς άλλα μοντέλα της κορεάτικης εταιρείας.

1 2 3 16 17 18

Στα πλαίσια αυτά, απουσιάζουν σχεδόν όλα τα επιπρόσθετα χαρακτηριστικά και οι δυνατότητες που μας έχει συνηθίσει η LG. Για παράδειγμα, δεν υπάρχει η δυνατότητα να διαμορφώσουμε τις συντομεύσεις του Πίνακα Ειδοποιήσεων όπως επιθυμούμε, με αποτέλεσμα οι διαθέσιμες επιλογές να είναι όπως έχει προαποφασίζει η Google. Φυσικά, εάν σύρουμε ένα δάχτυλο προς τα κάτω θα εμφανιστούν οι υπάρχουσες ειδοποιήσεις, ενώ με δύο ο Πίνακας «κατεβαίνει» και άλλο, δίνοντάς μας έτσι στις προαναφερθείσες συντομεύσεις.

4 5 6

Κατά τα γνωστά, έχουμε την δυνατότητα να προσθέτουμε widgets και ταπετσαρίες της αρεσκείας μας ή να διαχειριστούμε τις αρχικές οθόνες μας, ενώ το μενού των εφαρμογών είναι αρκετά λιτό και «φιλοξενεί» τα απολύτως… απαραίτητα.

7 8 9

Τα ίδια ακριβώς ισχύουν και με το μενού των ρυθμίσεων, το οποίο είναι αρκετά… σπαρτιάτικο και χωρίς πολλές επιλογές. Φυσικά, για αρκετούς χρήστες οι οποίοι επιζητούν πάνω απ’όλα την απλότητα, αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, πάντως κατά την υποκειμενική άποψη του συντάκτη οι δυνατότητες παραμετροποίησης στις οποίες μας έχει συνηθίσει η LG θα ήταν καλοδεχούμενες… αν υπήρχαν. Να αναφέρουμε ωστόσο ότι η γνωστή λειτουργία που υπάρχει σχεδόν σε όλα τα νεώτερα μοντέλα της κορεάτικης εταιρείας κατά την οποία με διπλό «χτύπημα» στην οθόνη «ξυπνάμε» και «κοιμίζουμε» το κινητό μας, έχει διατηρηθεί.

10 11 12 13 14 15

Σε γενικές γραμμές, όπως είναι αντιληπτό, το ότι το Bello II «τρέχει» την stock έκδοση του Android έχει τα θετικά και τα αρνητικά του. Ο χρήστης εκείνος ο οποίος θέλει το κινητό του να επιτελεί ορισμένες βασικές λειτουργίες και δεν θέλει να… πολυασχολείται, δεν θα ενοχληθεί σε κάτι. Μιλώντας σε προσωπικό επίπεδο, θα προτιμούσαμε να υπάρχει το UI της LG το οποίο θα έδινε «άλλο αέρα» στην συσκευή και για το οποίο έχουμε εκφραστεί πολλές φορές θετικά σε προηγούμενες παρουσιάσεις μας. Τέλος, η ύπαρξη ραδιοφώνου είναι κάτι που μπορεί να προστεθεί στα πλεονεκτήματα του Bello II.

19 20 21 22 23 24

Κάμερα

Η βασική κάμερα με την οποία έχει εφοδιάσει η LG το Bello II διαθέτει φακό 5 MP, led flash και λειτουργία αυτόματης εστίασης, ενώ – όπως ήδη αναφέραμε – η μπροστινή είναι της τάξεως των 2 MP.

20151129_163040

Πριν ασχοληθούμε με την βασική, αξίζει να σχολιάσουμε την λειτουργία «Selfie Flash» την οποία και αναφέρει η LG. Αρχικά, νομίσαμε ότι το Bello II διαθέτει led flash και στην εμπρόσθια όψη, ώστε να επιτρέψει στον χρήστη να τραβάει selfies σε συνθήκες έλλειψης φωτός. Στην πράξη, αυτό που συμβαίνει είναι ότι το «κάδρο» του viewfinder μικραίνει και περιμετρικά αυτού η οθόνη γίνεται λευκή, σε μια προσπάθεια να… φωτίσει περισσότερο το πρόσωπο που προσπαθεί να φωτογραφήσει. Ομολογουμένως, σαν ιδέα είναι αρκετά ευρηματική, ωστόσο εάν και εσείς σκεφτήκατε ότι το Bello II είναι εφοδιασμένο και με δεύτερο led flash, απλά δεν ισχύει.

20151129_163130

Ερχόμενοι στην βασική κάμερα του κινητού, είναι παραπάνω από εμφανές ότι δεν έχει ως αποστολή να ικανοποιήσει τους χρήστες εκείνους που έχουν… υψηλές απαιτήσεις. Η απόδοσή της βρίσκεται στον μέσο όρο μιας κάμερας με τις δικές της προδιαγραφές, τουτέστιν η απόδοση των χρωμάτων και η λεπτομέρεια κινούνται στα επίπεδα που περιμένει κανείς από μια συσκευή αυτής της κατηγορίας. Πάντως, η απόδοση του led flash είναι αρκετά καλή.

Το interface της κάμερας είναι λιτό σε επιλογές και πιθανότατα να χρειαστείτε λίγο… χρόνο ώστε να συνηθίσετε την χρήση του μιας και βασίζεται σε μενού και υποκατηγορίες οι οποίες εμφανίζονται με συνεχόμενα «συρσίματα» του δαχτύλου μας πάνω στο viewfinder.

25 26 27 28 29 30

Επεξεργαστής – Μνήμη

Λόγω της κατηγορίας στην οποία ανήκει και με δεδομένο το ότι σε αυτή τουλάχιστον ακόμα δεν είναι “απαραίτητη” η υποστήριξη δικτύων LTE / 4G, η LG έχει επιλέξει έναν επεξεργαστή της Mediatek για το Bello II και συγκεκριμένα τον MT6582. Στο εσωτερικό του βρίσκονται συνολικά 4 πυρήνες επεξεργασίας, αρχιτεκτονικής Α-7 της ARM χρονισμένοι στο 1.3 GHz. Όπως είναι μάλλον φυσικό, η απόδοση τους είναι απλά αρκετή ώστε να προσφέρουν στο Bello II άνετη και σχετικά γρήγορη λειτουργία σε καθημερινή χρήση. Σε συνδυασμό με το 1 GB μνήμης RAM, η εκτέλεση των βασικών εφαρμογών γίνεται με ευκολία και η συσκευή χρησιμοποιείται χωρίς ενοχλητικές καθυστερήσεις.

Στον τομέα των γραφικών συναντάμε την αρκετά παλιά πλέον Mali 400MP της ARM η απόδοση της οποίας κρίνεται αρκετή κυρίως λόγω της χαμηλής ανάλυσης της οθόνης του Bello II.

70 71 72

O αποθηκευτικός χώρος έχει ονομαστική χωρητικότητα 8 GB από τα οποία είναι περίπου τα μισά διαθέσιμα στον χρήστη μετά την πρώτη ενεργοποίηση της συσκευής. Δυστυχώς όμως η σχεδόν καθιερωμένη πλέον διαδικασία αναβάθμισης των προ-εγκατεστημένων εφαρμογών σε νεότερη έκδοση τους από το Play Store της Google περιορίζει ακόμα περισσότερο τον διαθέσιμο χώρο. Η επιλογή μιας κάρτας μνήμης για την αποθήκευση φωτογραφιών, βίντεο και μουσικής είναι σχεδόν απαραίτητη στην περίπτωση του Bello II.

Screenshot_2015-11-29-17-16-38 Screenshot_2015-11-29-17-16-50 Screenshot_2015-11-29-17-16-55

Μπαταρία

Το Bello II διαθέτει μπαταρία χωρητικότητας 2.540 mAh (όπως ακριβώς και το αρχικό L Bello) η οποία έχοντας σαν δεδομένο το αρκετά οικονομικό σε απαιτήσεις hardware, έχει ως αποτέλεσμα η συσκευή να είναι σε θέση να πετυχαίνει αρκετά καλούς χρόνους αυτονομίας, πάντοτε με… λογική χρήση.

Πρακτικά, εάν έχετε σύνδεση δεδομένων ανοιχτή, Wi-Fi κτλ και χρησιμοποιείτε φυσικά ανάλογες εφαρμογές που απαιτούν την χρήση αυτών, οι δύο μέρες μέχρι να χρειαστεί το κινητό επαναφόρτιση είναι ένα αρκετά πιθανό σενάριο. Σε περίπτωση, δε, που χρησιμοποιείτε το κινητό σας για τα απολύτως απαραίτητα (κλήσεις, SMS κ.ο.κ.) το παραπάνω διάστημα πιθανότατα θα διπλασιαστεί και θα φτάσει ακόμα και τις τέσσερις μέρες.

Φυσικά, έχουμε πάντα στο μυαλό μας ότι το κεφάλαιο «αυτονομία» είναι πολύ σχετικό μιας και εξαρτάται από την χρήση που κάνουμε, την κάλυψη του δικτύου μας, ποιες εφαρμογές χρησιμοποιούμε και πως τις χρησιμοποιούμε, για να αναφέρουμε μόνο μερικούς παράγοντες. Σε ό,τι αφορά το Bello II πάντως, εν κατακλείδι για τον μέσο χρήστη πιστεύουμε ότι το σωστότερο είναι να αναφέρουμε δύο μέρες χρόνου λειτουργίας.

Συμπέρασμα

Όπως ήταν – πιστεύουμε – λογικό, ξεκινήσαμε την ενασχόλησή μας με το LG Bello II αντιμετωπίζοντάς το σαν τον «απόγονο» του L Bello. Ύστερα όμως από τις διαφορές που ανακαλύψαμε και ιδιαίτερα όταν μάθαμε την τιμή πώλησής του η οποία στις μεγάλες αλυσίδες κυμαίνεται στα 130 ευρώ, αποφασίσαμε ότι πρέπει να το κρίνουμε ως μια low end συσκευή, μιας και βάσει και μόνο κοστολόγησης δεν ανήκει στην ίδια κατηγορία με το αρχικό L Bello.

Στα πλαίσια αυτά, το Bello II αποτελεί μια οικονομική πρόταση η οποία παρέχει μεγάλη οθόνη, αρκετά καλή αυτονομία και το hardware του χωρίς να είναι εντυπωσιακό σε απόδοση, εν τούτοις δεν  προβληματίζει σε κάτι κατά την χρήση του.

31 32 33

Εάν λοιπόν δεν σας απασχολεί η μη-ύπαρξη του UI της LG και, ακόμα καλύτερα, συνειδητά επιθυμείτε μια οικονομική συσκευή με… «αγνό» Android, πιστεύουμε ότι η νέα πρόταση της κορεάτικης εταιρείας θα ανταποκριθεί αρκετά καλά στις ανάγκες σας. Σε κάθε περίπτωση, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η LG διαθέτει πλέον αρκετά μεγάλη γκάμα προϊόντων με μικρές διαφορές στις τιμές τους, οπότε η επιλογή… ανήκει σε εσάς.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights