Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ LG Zero Review: Η πολυτέλεια δεν χρειάζεται να είναι ακριβή

LG Zero Review: Η πολυτέλεια δεν χρειάζεται να είναι ακριβή

απο Kostas Gliatiotis

Εισαγωγή

Στην αγορά των Smartphones υπάρχει τα τελευταία χρόνια μια πολύ συγκεκριμένη κατηγορία αγοραστών, που αναζητά συσκευές με ξεχωριστή και πολυτελή εξωτερική εμφάνιση, που δίνει μικρότερη σημασία στα τεχνικά χαρακτηριστικά και τις κορυφαίες δυνατότητες. Αυτό προσφέρει στους κατασκευαστές μια μοναδική ευκαιρία, αφού έχουν την δυνατότητα να σχεδιάσουν αρκετά ενδιαφέρουσες σε εμφάνιση προτάσεις και στην συνέχεια να περιορίσουν τις δυνατότητες τους ώστε η τιμή πώλησης τους να διατηρηθεί σχετικά χαμηλά.

Στην συγκεκριμένη κατηγορία, μέχρι σήμερα η LG δεν είχε δείξει ότι ενδιαφέρεται να συμμετέχει, αφού πολύ σωστά η εταιρεία επιλέγει προσεκτικά κάθε νέο βήμα που κάνει. Αυτό όμως πρόκειται να αλλάξει, με την εταιρεία να παρουσιάζει πριν λίγο καιρό και να διαθέτει εντυπωσιακά σύντομα στην αγορά το Zero, την συσκευή που αποτελεί το αντικείμενο της συγκεκριμένης παρουσίασης.

lg-zero-in2mobile-featured-image

Εστιάζοντας στην εξωτερική εμφάνιση και την ποιότητα των υλικών κατασκευής, το LG Zero απευθύνεται στους χρήστες που αναζητούν μια πολυτελή συσκευή και ταυτόχρονα τους ενδιαφέρει αυτή να καλύπτει με άνεση τις βασικές καθημερινές ανάγκες επικοινωνίας τους.

Σχέδιο Μέγεθος Βαρός.

Σαν η πρώτη συσκευή σε μια ιδιαίτερη κατηγορία για την LG, το Zero διαθέτει μια ξεχωριστή και ασυνήθιστη για την εταιρεία εξωτερική εμφάνιση. Αρχικά η συσκευή είναι εξ ολοκλήρου κατασκευασμένη από μέταλλο, σε ποσοστό μεγαλύτερο από ότι οι περισσότερες προτάσεις του ανταγωνισμού της στην συγκεκριμένη κατηγορία.

lg-zero-in2mobile-design (13)

Η επιλογή αυτή της LG δίνει στο Zero ένα σημαντικό πλεονέκτημα, αφού η εμφάνιση του αλλά κυρίως η αίσθηση που δίνει όταν την κρατά κάποιος στο χέρι του είναι αρκετά διαφορετική από ότι μας έχει συνηθίσει η εταιρεία μέχρι σήμερα, φυσικά προς το καλύτερο.

Σχεδιαστικά τώρα, το Zero ξεφεύγει από τις «γραμμές» στις οποίες μας έχει συνηθίσει η LG, με την αλλαγή να είναι αρκετά ευχάριστη συνολικά καταφέρνοντας όμως να διατηρήσει τον χαρακτήρα των συσκευών της εταιρείας. Στο επάνω και κάτω άκρο του Zero υπάρχουν δύο μικρές μεταλλικές επιφάνειες που είναι «βιδωμένες» με δύο εμφανείς βίδες σε κάθε περίπτωση. Η επιλογή της εμφάνισης τους στο εξωτερικό μέρος της συσκευής είναι φυσικά συνειδητή επιλογή της LG προκειμένου να δείχνει (και να είναι) μια ξεχωριστή κατασκευή.

 

Στο πίσω μέρος του Zero συναντάμε για μια ακόμα φορά τα γνωστά πλήκτρα χειρισμού που η εταιρεία χρησιμοποιεί σχεδόν σε όλες τις συσκευές της τα τελευταία χρόνια. Η τοποθέτηση τους όμως και κυρίως το πόσο «προεξέχουν» από την υπόλοιπη συσκευή ξενίζει λίγο αρχικά τον χρήστη. Το πιθανότερο είναι πως αυτό είναι σχεδιαστική επιλογή της εταιρείας προκειμένου να κάνει το Zero ακόμα πιο «ξεχωριστό» σε εμφάνιση, είναι όμως το ίδιο πιθανό πολλοί χρήστες του να βρουν την συγκεκριμένη διάταξη λιγότερο βολική από ότι σε άλλες συσκευές της εταιρείας.

lg-zero-in2mobile-design (16)

Με εξαίρεση την ιδιαιτερότητα αυτή, το πίσω μέρος του Zero είναι και αυτό στο οποίο είναι περισσότερο εμφανής η πολυτελής κατασκευή του. Κατασκευασμένο από ένα σχεδόν ενιαίο κομμάτι αλουμινίου, είναι αυτό που χαρίζει την αίσθηση πολυτέλειας που νιώθει ο χρήστης όταν κρατά την συσκευή στα χέρια του. Η ανάγκη δημιουργίας μιας στιβαρής μεταλλικής κατασκευής «ανάγκασε» την LG να αφαιρέσει από το Zero την δυνατότητα πρόσβασης στο εσωτερικό του και την μπαταρία του, μια «ανταλλαγή» που σίγουρα είναι αποδεκτή με δεδομένο το αποτέλεσμα.

Το εντυπωσιακό όμως είναι το πώς αυτή η μεταλλική κατασκευή «δένει» με το μπροστινό μέρος του Zero όπου βρίσκεται και η οθόνη του. Η πλάτη της συσκευής «αγκαλιάζει» την οθόνη της και προσφέρει στο Zero μια αυξημένη αίσθηση στιβαρότητας. Η ίδια η οθόνη τώρα με τα χαρακτηριστικά της οποίας θα ασχοληθούμε στην συνέχεια, διαθέτει ένα ενδιαφέρον και ξεχωριστό στοιχείο στον σχεδιασμό της. Το κρύσταλλο που βρίσκεται πάνω από αυτή έχει άμεσα αντιληπτή οπτικά και στην αφή ποιότητα σαν υλικό, με την επιλογή του να έχει γίνει και αυτή με την σειρά της ώστε να αυξήσει την πολυτέλεια της συσκευής.

Στο πλαϊνό μέρος της οθόνης το κρύσταλλο έχει μια μικρή «καμπύλη» στο σημείο που ενώνεται με το μεταλλικό τμήμα του Zero δημιουργώντας μια μικρή 2.5D επιφάνεια. Στην κύλιση του δακτύλου πάνω στην οθόνη, η διαφορά είναι αντιληπτή και με την σειρά της προσφέρει στην διαφορετική εμπειρία χρήσης που προσφέρει το Zero.

Σε συσκευές με πολυτελή κατασκευή, η μικρή και προσεκτικά μελετημένη αύξηση του βάρους είναι συνήθως ένα θετικό στοιχείο αφού για πολλούς χρήστες αυξάνει την αίσθηση ποιότητας που αντιλαμβάνονται όταν την κρατούν στο χέρι. Με αυτό σαν δεδομένο, το Zero είναι ελάχιστα βαρύτερο από ότι πολλές ανταγωνιστικές προτάσεις στην κατηγορία του, χωρίς όμως η διαφορά να δημιουργεί προβλήματα στην μεταφορά του.

Συνολικά, η πρώτη προσπάθεια της LG στην δημιουργία μας ξεχωριστής πολυτελούς συσκευής στην συγκεκριμένη κατηγορία είναι περισσότερο από απλά επιτυχημένη. Το Zero είναι όσο διαφορετικό χρειάζεται να είναι, χωρίς να «χάνει» τον χαρακτήρα του και χωρίς να ξενίζει με έντονες επιλογές.

Οθόνη

lg-zero-in2mobile-screen (6)

Η LG είναι γνωστή σαν μια από τις εταιρείες που κατασκευάζει μόνη της και χρησιμοποιεί στις συσκευές τις μερικές από τις καλύτερες LCD οθόνες της αγοράς. Θα περίμενε κανείς ότι με δεδομένη την κατηγορία τιμής στην οποία ανήκει το Zero, η εταιρεία θα επέλεγε την χρήση μιας οθόνης με απλά αποδεκτή απόδοση. Στην πραγματικότητα όμως η οθόνη της συσκευής είναι μια από τις πιο εντυπωσιακές LCD οθόνες που έχουμε συναντήσει τα τελευταία χρόνια σε συσκευή αυτής της κατηγορίας και όχι μόνο.

Η αρχική εντύπωση που δίνει με την πρώτη ενεργοποίηση του Zero είναι αρκετή ώστε ο χρήστης να καταλάβει πως η οθόνη του ακολουθεί την πολυτέλεια και ποιότητα της υπόλοιπης κατασκευής.

Η χρωματική της απόδοση είναι κορυφαία για LCD Panel και μάλιστα, ακόμα και στην προβολή του μαύρου χρώματος, οι αντανακλάσεις από τον φωτισμό της διατηρούνται σε χαμηλότερο επίπεδο από ότι σε πολύ ακριβότερες από το Zero συσκευές. Ο φωτισμός αυτός με την σειρά του είναι υπερβολικά δυνατός στην μέγιστη ρύθμιση του, στην οποία όμως μέγιστη αυτή ρύθμιση, η οθόνη καταφέρνει να διατηρεί σχεδόν αναλλοίωτη την πολύ καλή χρωματική της απόδοση.

Η ανάλυση τώρα των 1280 x 720 pixels ή αλλιώς 720p σίγουρα δεν είναι η μέγιστη δυνατή, όμως με δεδομένη την τιμή πώλησης του Zero η χρήση μιας οθόνης με μεγαλύτερη ανάλυση πιθανότατα ήταν απαγορευτική. Στην διαγώνιο των 5 ιντσών, η ανάλυση αυτή είναι κοντά στο όριο του πόσο ποιοτική μπορεί να είναι η απεικόνιση φωτογραφιών και βίντεο χωρίς πάντως στην πράξη να δημιουργούνται προβλήματα στην χρήση του Zero.

Στην προσπάθεια της να δημιουργήσει μια πραγματικά ξεχωριστή συσκευή, η LG φρόντισε ώστε η οθόνη του Zero να ακολουθεί σε ποιότητα και απόδοση την πολύ καλή κατασκευή του και είναι σίγουρο πως η εταιρεία αξίζει συγχαρητήρια για την επιλογή της αυτή.

Λειτουργικό σύστημα.

Παρότι σε επίπεδο hardware και τιμής πώλησης το Zero ανήκει θεωρητικά στην μεσαία κατηγορία, η LG επέλεξε να χρησιμοποιήσει σε αυτό την νεότερη μέχρι στιγμής διαθέσιμη έκδοση του Android Lollipop, την 5.1.1

Screenshot_2015-12-20-14-55-22 Screenshot_2015-12-20-14-55-26 Screenshot_2015-12-20-14-55-33

Με το Android 6.0 να μην έχει ακόμα ξεκινήσει να διατίθεται ευρέως για τις ακριβότερες συσκευές της εταιρείας και όχι μόνο, η συγκεκριμένη επιλογή είναι απόλυτα λογική και φυσικά συνδυάζεται με το πολύ καλό σε εμφάνιση και λειτουργικότητα γραφικό περιβάλλον της εταιρείας.

Screenshot_2015-12-20-14-56-08 Screenshot_2015-12-20-14-56-10 Screenshot_2015-12-20-14-56-18

Το UX της LG στην έκδοση 4.0 που υπάρχει και στο κορυφαίο G4 της εταιρείας καταφέρνει με έναν μοναδικό τρόπο να συνδυάζει την πολύ καλή εμφάνιση με την εύκολη και άνετη λειτουργία. Στην περίπτωση του Zero μάλιστα, οι χρωματικές επιλογές που έχουν γίνει από την εταιρεία στα εικονίδια των εφαρμογών και τα μενού λειτουργιών ταιριάζουν πολύ καλά με τον πολυτελή χαρακτήρα του.

Screenshot_2015-12-20-14-56-39 Screenshot_2015-12-20-14-57-09 Screenshot_2015-12-20-14-57-13 Screenshot_2015-12-20-14-57-36 Screenshot_2015-12-20-14-58-09 Screenshot_2015-12-20-14-58-13 Screenshot_2015-12-20-14-58-31 Screenshot_2015-12-20-14-58-41 Screenshot_2015-12-20-14-58-46

Σαν συσκευή της μεσαίας κατηγορίας, το Zero δεν προσφέρει κάποια νέα «εξεζητημένη» δυνατότητα στο λειτουργικό του σύστημα, κάτι που όμως σίγουρα είναι λογικό, ταυτόχρονα όμως δεν απουσιάζει από αυτό κάποια λειτουργία εκτός από όσες δεν υποστηρίζονται από το Hardware της συσκευής.

Κάμερα.

Στο πίσω μέρος του Zero υπάρχει μια κάμερα με αισθητήρα ανάλυσης 13 Mpixels. Η ανάλυση της συγκεκριμένης κάμερας είναι χαμηλότερη από αυτή των ακριβότερων συσκευών της εταιρείας, η απόδοση της όμως στην πράξη είναι περισσότερο από απλά ικανοποιητική.

20151212_161326

Από το Zero απουσιάζουν επίσης οι «ξεχωριστές» επιπλέον δυνατότητες όπως το Laser focus και ο Color Spectrum Sensor όπως και το Optical Image Stabilization. Βασιζόμενη λοιπόν μόνο στην ανάλυση και την ποιότητα του αισθητήρα των 13 Mpixels, η κάμερα του Zero μπορεί να βγάλει πολύ καλές φωτογραφίες που ξεπερνούν κατά πολύ το μέσο όρο της κατηγορίας του.

Σε συνθήκες κανονικού φωτισμού οι φωτογραφίες έχουν σωστή χρωματική απεικόνιση και το χρωματικό εύρος τους είναι ικανοποιητικό. Η λεπτομέρεια που περιέχουν είναι η μέγιστη δυνατή για κάμερα των 13 Mpixels πάντα με βάση και το σχετικά περιορισμένων δυνατοτήτων hardware στο εσωτερικό του Zero.

Σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού τώρα, η κάμερα του Zero λειτουργεί χωρίς τις επιπλέον τεχνολογικές «ευκολίες» των ακριβότερων συσκευών της εταιρείας και βασίζεται στην ψηφιακή αύξηση της ευαισθησίας του αισθητήρα στο φως προκειμένου να βγάλει μια φωτογραφία. Όπως και σε όλες σχεδόν τις συσκευές της εταιρείας, το Zero πετυχαίνει μια πολύ καλή «ισορροπία» ανάμεσα στο φως που έχουν οι φωτογραφίες και τα χαμηλά επίπεδα ψηφιακού θορύβου.

Η εγγραφή βίντεο τώρα προσφέρει την μέγιστη δυνατή ανάλυση που επιτρέπει ο επεξεργαστής στο εσωτερικό του Zero και φτάνει το 1080p. Στις περισσότερες περιπτώσεις η συσκευή καταγράφει βίντεο με αποδεκτά επίπεδα λεπτομέρειας χωρίς ενοχλητικές αλλοιώσεις, με μοναδικό «πρόβλημα» την απόκριση της κάμερας στην εγγραφή γρήγορης κίνησης.

Screenshot_2015-12-20-14-59-37 Screenshot_2015-12-20-14-59-41 Screenshot_2015-12-20-14-59-44 Screenshot_2015-12-20-14-59-55

Το interface της κάμερας τέλος είναι σχεδόν ίδιο με αυτό του G4 της εταιρείας, με την απουσία του manual mode που έτσι και αλλιώς δεν υποστηρίζεται από το hardware της συσκευής. Η εφαρμογή της κάμερας στην περίπτωση του Zero εστιάζει περισσότερο στην ευκολία χρήσης και την άμεση λήψη φωτογραφιών και λιγότερο στις επιπλέον δυνατότητες που συνήθως δεν τις αναζητούν οι χρήστες στην συγκεκριμένη κατηγορία τιμής.

Επεξεργαστής μνήμη.

Ο τομέας του Hardware είναι αυτός στον οποίο «έπρεπε» να γίνουν κάποιες παραχωρήσεις προκειμένου η πολυτελής εμφάνιση και κατασκευή του Zero να συνδυάζονται με σχετικά χαμηλή τιμή πώλησης. Αυτό σημαίνει πως η LG σχεδόν δεν είχε άλλη επιλογή από την χρήση του Snapdragon 410 επεξεργαστή της Qualcomm. Ο συγκεκριμένος επεξεργαστής είναι περισσότερο από απλά γνωστός πλέον στην αγορά αφού χρησιμοποιείται σχεδόν από το σύνολο των συσκευών της μεσαίας κατηγορίας.

Screenshot_2015-12-20-15-00-58 Screenshot_2015-12-20-15-01-05

Η απόδοση του δεν έχει αλλάξει (και δεν θα μπορούσε άλλωστε) και οι τέσσερις Α-53 πυρήνες επεξεργασίας της ARM που βρίσκονται στο εσωτερικό του συνεχίζουν να προσφέρουν στον χρήστη αρκετή ταχύτητα για την άνετη χρήση μιας συσκευής στην κατηγορία του Zero. Η εκκίνηση και η εκτέλεση των εφαρμογών γίνεται με μια ελάχιστη καθυστέρηση στις πιο απαιτητικές από αυτές, χωρίς όμως τουλάχιστον σε φυσιολογικά πλαίσια να δημιουργείται πρόβλημα στην καθημερινή χρήση.

Screenshot_2015-12-20-15-10-13 Screenshot_2015-12-20-15-10-20 Screenshot_2015-12-20-15-10-33

Ο Snapdragon 410 έχει δείξει ότι διαφέρει σημαντικά σε απόδοση ανάλογα με το πόση διαθέσιμη μνήμη RAM έχει μια συσκευή με αυτόν στο εσωτερικό της. Στην περίπτωση του Zero αυτή ανέρχεται σε 2 GB και πρακτικά βοηθά στην ταυτόχρονη εκτέλεση αρκετών εφαρμογών χωρίς προβλήματα. Μόνο η εναλλαγή μεταξύ αυτών παρουσιάζει μια αισθητή καθυστέρηση, που και πάλι είναι μέσα στα πλαίσια του τι είναι αποδεκτό στην κατηγορία.

Screenshot_2015-12-20-15-11-27 Screenshot_2015-12-20-15-11-30 Screenshot_2015-12-20-15-11-38 Screenshot_2015-12-20-15-11-55

Η κάρτα γραφικών δυστυχώς συνεχίζει να είναι η Adreno 306 της Qualcomm, η απόδοση της οποίας είναι απλά αρκετή για την λειτουργία της 720p οθόνης του Zero. Η Adreno 306 δεν προσφέρεται για παιχνίδια με απαιτητικά γραφικά, τουλάχιστον όμως στην περίπτωση του Zero δεν είναι αυτό το ζητούμενο αφού η συσκευή έχει σχεδιαστεί για διαφορετικό αγοραστικό κοινό.

Screenshot_2015-12-20-15-12-48 Screenshot_2015-12-20-15-12-51 Screenshot_2015-12-20-15-12-55

Ο αποθηκευτικός χώρος έχει ονομαστική χωρητικότητα 16 GB και με την σειρά του είναι στο άνω άκρο του τι μπορεί να βρει κανείς σε αυτή την κατηγορία τιμής. Στην πραγματικότητα είναι διαθέσιμα στον χρήστη περίπου 10 GB αποθηκευτικού χώρου που όμως μπορούν να επεκταθούν αφού το Zero διαθέτει υποδοχή για κάρτες μνήμης microSD.

Μπαταρία.

Πίσω από το μεταλλικό πλαίσιο που «αγκαλιάζει» το Zero βρίσκεται μια μπαταρία χωρητικότητας 2.050 mAh που δεν μπορεί να αφαιρεθεί από τον χρήστη.

Με δεδομένη την ικανότητα του Snapdragon 410 να προσφέρει την απόδοση του (όσο καλή είναι αυτή) χωρίς να καταναλώνει υψηλά επίπεδα ενέργειας, η μπαταρία του Zero μπορεί να προσφέρει πολύ καλούς χρόνους αναμονής και λειτουργίας.

Screenshot_2015-12-20-15-13-26 Screenshot_2015-12-20-15-13-31 Screenshot_2015-12-20-15-13-35 Screenshot_2015-12-20-15-13-41 Screenshot_2015-12-20-15-13-43 Screenshot_2015-12-20-15-13-46

Σε εντατική χρήση των δυνατοτήτων της συσκευής, η μπαταρία μπορεί να την κρατήσει ενεργή χωρίς προβλήματα για περισσότερο από μια ημέρα, ακόμα και όταν ο χρήστης είναι μονίμως συνδεδεμένος σε LTE / 4G δίκτυο κινητής τηλεφωνίας.

Για τους λιγότερο απαιτητικούς χρήστες, η μπαταρία του Zero μπορεί να το κρατήσει ενεργό χωρίς προβλήματα για περισσότερο από δύο ημέρες, ένας χρόνος που είναι περισσότερο από απλά ικανοποιητικός.

Συμπέρασμα.

Το Zero είναι η πρώτη ουσιαστικά προσπάθεια της LG σε μια κατηγορία συσκευών που μέχρι σήμερα δεν συμμετείχε. Η χρήση πολυτελών και ταυτόχρονα ποιοτικών υλικών στην κατασκευή του συνδυάζεται με τα καλύτερα τεχνικά χαρακτηριστικά που μπορεί να έχει μια συσκευή διατηρώντας χαμηλά την τιμή πώλησης της.

Η εξωτερική εμφάνιση του Zero καταφέρνει να προσφέρει αυτό που ζητάει η συγκεκριμένη αγορά, να είναι κάτι νέο για την ίδια την LG και ταυτόχρονα να ξεχωρίζει σαν συσκευή κατασκευασμένη από αυτή. Για όλους αυτούς τους λόγους, το Zero είναι μια από τις καλύτερες προτάσεις σε μια κατηγορία που συνεχίζει να αποκτά όλο και μεγαλύτερο αγοραστικό κοινό.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

38 σχολια

Tommygr 27/12/2015 - 23:00

Καλησπερα και καλη Χρονια σου ευχομαι.
Μολις σημερα ανακαλυψα το site και δηλωνω fan ηδη για τις τοσο ενδελεχεις παρουσιασεις αλλα περισσοτερο ανταποκρισεις στα ερωτηματα των χρηστων.
Επειδη ειδα σημερα την συσκευη για αγορα για την συζυγο, τεινω πιθανως προς αυτην.
Θα ηθελα ομως την γνωμη σου σχετικα με την καμερα.
Αναμεσα σε αυτο και το galaxy s5 neo (Η καποιο αλλο αν εχεις να προτεινεις) στο Budget των 250-300 ποιο θα μου προτεινες για την ποιοτητα ληψης φωτογραφιων;
Ευχαριστω θερμα.

Reply
Kostas Gliatiotis 27/12/2015 - 23:23

Καλησπέρα ! Χρόνια πολλά και με το καλό να έρθει και το νέο έτος !

Αρχικά σε ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σου λόγια, είναι πραγματικά χαρά μας να έχει ανταπόκριση η δουλειά που κάνουμε και φυσικά να απαντάμε σε επιπλέον ερωτήσεις!

Για να είμαι ειλικρινής, το 250-300 ευρώ θέτει δυσκολία στην επιλογή για τον εξής λόγο. Έως τα 250 περίπου ευρώ είναι μια κατηγορία με σχετικά διαφορετικές συσκευές από ότι είναι η κατηγορία ανάμεσα στα 250 και τα 300 ευρώ.

Το Zero της LG είναι μια από τις καλύτερες συσκευές στην κατηγορία του. Η μεταλλική κατασκευή του δίνει μια εμφάνιση και αίσθηση πολυτέλειας που το κάνει να δείχνει ακριβότερο από ότι είναι. Αυτό σαν κριτήριο για κάποιους είναι από μόνο του αρκετό για την επιλογή μιας συσκευής και σίγουρα η εξωτερική εμφάνιση προσφέρει πολλά σε μια συσκευή. Η οθόνη του είναι εντυπωσιακή για την κατηγορία του, είναι ένα από τα καλύτερα LCD Panel που μπορεί να βρει κανείς σε συσκευή αυτής της κατηγορίας και όχι μόνο. Αντίστοιχα η κάμερα του είναι επίσης πολύ καλή για τα δεδομένα του.

Η διαφορά του S5 Neo όμως είναι ότι συνολικά είναι μια πολύ καλύτερη συσκευή με εξαίρεση το τονίζω την εξωτερική εμφάνιση και την ποιότητα υλικών, τομείς στους οποίους το Zero είναι σαφώς ανώτερο. Είναι έστω και λίγο ακριβότερο το S5 Neo από το Zero, όμως με αυτά τα επιπλέον χρήματα, ότι δεν προσφέρει σε εμφάνιση και υλικά το “ανταποδίδει” με τα αρκετά ανώτερα χαρακτηριστικά του. Η οθόνη του είναι σχεδόν ίδια σε μέγεθος, έχει όμως σημαντικά μεγαλύτερη ανάλυση ενώ επίσης σημαντικό είναι και το ότι πρόκειται για SUPER AMOLED panel, με χρωματική απόδοση που δεν μπορείς να βρεις σε LCD οθόνη. Αντίστοιχα είναι πιο γρήγορο και μάλιστα αρκετά ενώ έχει και έστω και οριακά καλύτερη κάμερα κυρίως λόγω της μεγαλύτερης ανάλυσης του αισθητήρα του.

Θεωρώ ότι οι δύο αυτές συσκευές είναι οι καλύτερες προτάσεις σε αυτή την κατηγορία τιμής, όταν μιλάμε πάντα για νέες συσκευές και όχι για παλαιότερες που απλά κυκλοφορούν ακόμα με μειωμένη τιμή πώλησης. Η επιλογή μεταξύ τους έχει να κάνει κυρίως με το αν η εξωτερική εμφάνιση είναι σημαντικότερο κριτήριο από την διαφορά στην πραγματική τους απόδοση. Χωρίς το Zero να είναι σε καμία περίπτωση αργή συσκευή (κάθε άλλο), το βασικό του πλεονέκτημα είναι η μεταλλική κατασκευή και η εμφάνιση του. Από την άλλη με το S5 Neo θα “θυσιάσεις” αυτά τα δύο για μια συνολικά, τεχνολογικά καλύτερη συσκευή. Η επιλογή μιας και αναφέρεις ότι πρόκειται για την σύζυγο σου, έχει να κάνει περισσότερο με το τι θεωρεί αυτή πιο σημαντικό 🙂

Reply
George Klv 28/12/2015 - 23:00

Κώστα καλησπέρα και χρόνια πολλά. Καταρχήν θερμά συγχαρητήρια για το site και τις εξαιρετικές πληροφορίες που παρέχεις!!

Έχω μια ερώτηση-προβληματισμό. Είμαι σε διαδικασία ψαξίματος για smartphone. Στα public μου ανέφεραν ότι οι εφαρμογές της συσκευής αποθηκεύονται στον αποθηκευτικό χώρο, στην περίπτωση του Lg zero στα 16 gb και δεν μπορούν να μεταφερθούν στον αποθηκευτικό χώρο σε περίπτωση κάρτας επέκτασης. επειδή δεν είμαι ιδιαίτερα γνώστης, ισχύει κάτι τέτοιο γιατί εγώ μέχρι τώρα νόμιζα ότι αποθηκεύονται στη Ram.

Επίσης θα ήθελα τη γνώμη σου είμαι μεταξύ LG Zero, Samsung J5 και Meizu Μ2 Note ποιο θεωρείται “καλύτερο”?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Reply
Kostas Gliatiotis 28/12/2015 - 23:54

Καλησπέρα και χρόνια πολλά !

Αρχικά σε ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια και χαιρόμαστε που οι παρουσιάσεις μας μπορούν να βοηθήσουν στην επιλογή μιας συσκευής !

Θεωρητικά αυτό που σου είπαν στο Public είναι σωστό, όχι απόλυτα όμως. Σε συσκευές που έχουν υποδοχή για κάρτες μνήμης, οι κατασκευαστές επιτρέπουν την μεταφορά εφαρμογών σε αυτή. Το “πρόβλημα” είναι ότι πολλές εφαρμογές έχουν σχεδιαστεί ώστε να μην επιτρέπουν αυτές την μεταφορά τους, αφού η λειτουργία από την κάρτα μνήμης μπορεί να προκαλέσει προβλήματα αξιοπιστίας στην συσκευή. Η γενικότερη λογική είναι ότι πρέπει να επιλέξεις εξ’αρχής μια καλή και γρήγορη κάρτα μνήμης (άσχετα με την χωρητικότητα της) ώστε η εκτέλεση εφαρμογών από αυτή, αλλά και το άνοιγμα κάθε είδους αρχείου να μην προκαλεί προβλήματα και ενοχλητικές καθυστερήσεις στην συσκευή.
Η RAM είναι ο “χώρος” που όπως και στους υπολογιστές αποθηκεύονται προσωρινά δεδομένα που χρειάζεται κάθε εφαρμογή για την εκτέλεση της. Ο ρόλος της είναι επίσης σημαντικός αφού το πόση RAM χρειάζεται κάθε εφαρμογή για την λειτουργία της εξαρτάται από το είδος της και το πόσο απαιτητική είναι. Αντίστοιχα το μέγεθος της μνήμης RAM “καθορίζει” ουσιαστικά πόσες εφαρμογές μπορεί να “τρέχει” ταυτόχρονα μια συσκευή, είτε αυτό είναι ένας υπολογιστής είτε ένα κινητό τηλέφωνο (ή Tablet).

Πιστεύω ότι η επιλογή πρέπει να γίνει ανάμεσα στο Zero και το J5 αφού αυτές οι δύο συσκευές έχουν και αντίστοιχα πολύ καλή υποστήριξη από τους κατασκευαστές τους με επίσημη εκπροσώπηση στην χώρα μας. Ανάμεσα σε αυτά τα δύο, υπάρχει μια διαφορά στην τιμή που καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την επιλογή και οφείλεται στην αρκετά διαφορετική εμφάνιση και κατασκευή τους. Το Zero είναι κατασκευασμένο σχεδόν εξ’ολοκλήρου από μέταλλο και έχει σημαντικά καλύτερη ποιότητα υλικών και φινιρίσματος. Το J5 από την πλευρά του είναι κατασκευασμένο από σχεδόν το καλύτερο είδος πλαστικού που μπορείς να βρεις σε συσκευή αυτής της κατηγορίας που δεν παύει όμως να είναι πλαστικό.

Σε ότι αφορά την απόδοση τους στην πράξη, βασίζονται και τα δύο στον ίδιο επεξεργαστή της Qualcomm και δεν έχουν καμία ουσιαστική διαφορά σε ταχύτητα εκτέλεσης εφαρμογών και γενικότερης χρήσης. Αντίστοιχα και οι δύο συσκευές έχουν την ίδια σε ονομαστική ανάλυση κάμερα που έχει σχεδόν την ίδια απόδοση και στην πράξη. Υπάρχει μια σχετικά σημαντική διαφορά στο μενού τους και την ευκολία χρήσης, που όμως έχει να κάνει περισσότερο με το τι έχει συνηθίσει κάποιος χωρίς καμία από τις δύο συσκευές να είναι δύσκολη.

Προσωπικά πιστεύω ότι το Zero αξίζει την διαφορά του στην τιμή πώλησης λόγω της εντυπωσιακής για την κατηγορία του κατασκευής και πως με δεδομένες τις ομοιότητες στους υπόλοιπους τομείς, είναι μια καλύτερη επιλογή με την προϋπόθεση ότι δεν έχεις πρόβλημα με αυτή την χρηματική διαφορά!

Reply
George Klv 29/12/2015 - 09:44

Καλημέρα, ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση!

Θα ήθελα επίσης αν μπορείς να μου πεις την άποψή σου για το huawei ascend p8 σε σχέση με το Zero και το J5. Το έχει ένας συνάδελφος μου και μου είπε ότι είναι πολύ ευχαριστημένος.

Ενδεικτικά για να σου δώσω μια εικόνα τι ψάχνω. Με ενδιαφέρει να πάρω ένα smartphone για να το χρησιμοποιώ για εφαρμογές όπως viber, skype, outlook, να βγάζει σχετικά καλές φωτογραφίες και για χάρτες. Γενικά για απλή χρήση όχι τόσο για ταινίες ή games.

Reply
Kostas Gliatiotis 29/12/2015 - 12:00

Καλημέρα !

Αν μιλάμε για το P8 και όχι το P8 Lite, τότε μιλάμε για μια σαφώς ανώτερη συνολικά συσκευή. Έχει μεταλλική κατασκευή, πολύ όμορφο σχεδιασμό που είναι και αρκετά “σοβαρός” ενώ και τα χαρακτηριστικά του είναι αισθητά ανώτερα. Ο επεξεργαστής στο εσωτερικό του είναι αρκετά ισχυρότερος, το γραφικό περιβάλλον της εταιρείας θέλει λίγη συνήθεια αλλά προσφέρει ενδιαφέρουσες δυνατότητες. Στον τομέα της φωτογραφίας παρά τα “μόλις” 13 Mpixels της κάμερας του, το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό λόγω των υπόλοιπων χαρακτηριστικών της.

Έχουμε κάνει αναλυτικό Review και για το P8 αλλά και το οικονομικότερο P8 Lite και μπορείς να τα βρεις στα παρακάτω λίνκ

https://in2mobile.gr/2015/05/11/huawei-p8-review/

https://in2mobile.gr/2015/05/30/huawei-p8-lite-review/

Reply
Βασίλης 14/01/2016 - 20:11

Καλησπέρα και καλή χρονιά!Θέλω να αγοράσω ένα smartphone με τιμή ανάμεσα στα 200-300 ευρώ.Έχω ψάξει πολύ και είμαι ανάμεσα στα LG ZERO-SONY XPERIA C4-SONY XPERIA M4.Το C4 έχει καλύτερη ανάλυση-επεξεργαστή-ραμ και ηχεία από το ZERO αλλά το ZERO καλύτερη ποιότητα κατασκευής και διάρκεια μπαταρίας από το C4.Το Μ4 είναι περίπου στα ίδια κυβικά με το ZERO.Είναι τα 3 καλύτερα κινητά με διαφορά σε αυτή την κατηγορία τιμής και πραγματικά θα με βοηθούσε πολύ η αποψή σας για το θέμα.Εσείς ποιο από τα 3 θα μου προτείνατε?Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Reply
Kostas Gliatiotis 14/01/2016 - 20:51

Καλησπέρα !

Η επιλογή μεταξύ των συσκευών που αναφέρεις πιστεύω ότι έχει να κάνει με το πιο χαρακτηριστικό τους σε ενδιαφέρει περισσότερο.
Τεχνικά, το M4 και το C4 είναι αισθητά πιο ισχυρά από το Zero της LG. Μεταξύ τους οι διαφορές είναι ελάχιστες σε επιδόσεις, θεωρώ όμως ότι στο C4 η ελάχιστα ισχυρότερη κάρτα γραφικών έχει να “οδηγήσει” μια 1080p οθόνη αντί της 720p του Μ4 και η μικρή διαφορά σε επεξεργαστική ισχύ θα χάνεται λόγω της αυξημένης ανάλυσης. Η κάμερα του Μ4 όπως δυστυχώς και σε πολλές άλλες συσκευές της εταιρείας δεν είναι αυτό που υπόσχεται και οι φωτογραφίες που βγάζει είναι μάλλον ενοχλητικές για 13 Mpixels.
Μπορείς να διαβάσεις την παρουσίαση που έχουμε κάνει για την συσκευή εδώ :

https://in2mobile.gr/2015/10/05/sony-m4-aqua-review/

Το C4 δεν έχει την “αδιαβροχοποίηση” του M4, και προσωπικά θεωρώ ότι η εταιρεία έχει ακόμα δρόμο μέχρι να μάθει να χρησιμοποιεί σωστά τους επεξεργαστές της Mediatek.

Το Zero τώρα, είναι μια πολύ εντυπωσιακή συσκευή στο σύνολο της. Η κάμερα του είναι η καλύτερη από τις τρεις σε πραγματική απόδοση ενώ έχει και την ίδια ονομαστική ανάλυση. Η οθόνη του μπορεί να είναι 720p όπως και του M4 είναι όμως πραγματικά ασύγκριτα καλύτερη σε χρωματική απόδοση, προσωπικά την θεωρώ την καλύτερη LCD οθόνη σε συσκευή της κατηγορίας αυτής. Η μεταλλική κατασκευή του είναι πραγματικά ποιοτική και έχει αντίστοιχη πολυτελή εμφάνιση. Ο λόγος ύπαρξης του είναι ώστε η LG να προσφέρει την δική της πρόταση στην κατηγορία των οικονομικών σε τιμή και πολυτελών συσκευών και η μόνη παραχώρηση που έχει γίνει είναι στον επεξεργαστή στο εσωτερικό της που είναι ο λιγότερο ισχυρός από τις τρεις συσκευές. Η διαφορά σε απόδοση είναι εμφανής μόνο σε απαιτητική χρήση, αφού ειδικά το Μ4 προκειμένου να μην αυξάνεται ενοχλητικά η θερμοκρασία λειτουργίας του περιορίζει σημαντικά την χρήση και των 8 πυρήνων του.

Θεωρώ ότι το Zero είναι συνολικά καλύτερο από τις άλλες δύο συσκευές, αφού έχει την καλύτερη κάμερα, την πιο εντυπωσιακή και ποιοτική κατασκευή και η διαφορά στην ταχύτητα δεν είναι τόσο μεγάλη στην πράξη ώστε να δημιουργεί προβλήματα 🙂

Reply
Βασίλης 14/01/2016 - 23:34

Σας ευχαριστώ πολύ για την ανάλυση και εγώ πιο κοντά ήμουνα στο ZERO για να σας πω την αλήθεια.Θεωρώ ότι για την τιμή του είναι ένα πολύ αξιοπρεπέστατο κινητό και η κατασκευή του πολύ ωραία απλά θα ήθελα να με διαβεβαιώσετε γιατί είχα θέματα με παλιότερα κινητά με lags και καθυστερήσεις αν ο επεξαργαστής του ZERO ο Snapdraggon 410 που έχει είναι αρκετός για να μπορεί να αντοποκριθεί χωρίς προβλήματα.Για την κάμερα δεν είχα ενδοιασμούς ότι το ZERO έχει την καλύτερη αλλά για τα χρώματα πως τα αποικονίζει έχω ενδοιασμούς.Για την τιμή του πιστεύω είναι το καλύτερο της αγοράς απλά θα ήθελα να μου πείτε για την απεικόνιση των χρωμάτων στις φωτογραφίες και αν ο επεξαργαστής του είναι αρκετός για να μην βγάζει lags και καθυστερήσεις.Ευχαιστώ πολύ.

Reply
Kostas Gliatiotis 15/01/2016 - 04:38

Σε σύγκριση με ακριβότερες συσκευές, όλες οι συσκευές που συζητάμε έχουν “μειονεκτήματα”. Η κάμερα του Zero είναι απλά η καλύτερη στην συγκεκριμένη περίπτωση. Τα δύο Sony μπορεί υπό συνθήκες να έχουν ελάχιστα καλύτερη χρωματική απόδοση στις φωτογραφίες, όμως σε εσωτερικό φωτισμό δωματίου και ακόμα χειρότερα σε νυχτερινό σκηνικό το αποτέλεσμα είναι ενοχλητικό. Το βασικότερο όμως είναι ότι με τον τρόπο που λειτουργεί η κάμερα τους, η λεπτομέρεια που περιέχουν οι φωτογραφίες δεν είναι αυτή που περιμένει κανείς με δεδομένη την ανάλυση των 13 Mpixels και σε καμία περίπτωση δεν θεωρούνται ούτε καν αποδεκτές.

Σε ότι έχει να κάνει με την ταχύτητα τώρα. Σε καθημερινή φυσιολογική χρήση, ο Snapdragon 410 είναι αρκετά καλός ώστε να μην δημιουργεί προβλήματα. Ο σχεδιασμός του έχει γίνει ακριβώς για αυτή την κατηγορία χρηστών, που θέλουν να κάνουν γρήγορα και άνετα την δουλειά τους, χωρίς όμως υπερβολικές απαιτήσεις. Αρχίζει και δείχνει την “αδυναμία” του μόνο όταν θες να πας από μια εφαρμογή σε μια άλλη, όπου απλά ο χρόνος που απαιτείται είναι μεγαλύτερος από ότι στις άλλες δύο συσκευές. Ο Snapdragon 615 στο εσωτερικό του M4 είχε αρχικά καλύτερη απόδοση από ότι τώρα, είχε όμως και ενοχλητικά προβλήματα με την θερμοκρασία λειτουργίας του. Η λύση της Sony ήταν να μειώσει αισθητά το πόσο πολύ αυξάνει την ταχύτητα του για να εκτελέσει μια εφαρμογή ενώ αποφεύγει να ενεργοποιεί περισσότερους από 4 πυρήνες ταυτόχρονα στις περισσότερες περιπτώσεις. Αυτό σημαίνει ότι σε καθημερινή χρήση η διαφορά είναι πρακτικά ελάχιστη έως μηδενική, και μόνο όταν το “πιέσεις” έχει μια μικρή διαφορά που και πάλι μετά από λίγο χάνεται αφού η αύξηση της θερμοκρασίας μειώνει την απόδοση του.
Το C4 τώρα, χρησιμοποιεί επεξεργαστή της Mediatek και μαζί με αυτόν είναι διαφορετικό και το κομμάτι του Modem αλλά και της διαχείρισης ενέργειας όπως και μερικοί ακόμα τομείς. Μέχρι στιγμής, η Sony δεν έχει την εμπειρία που έχουν άλλες (κυρίως από την Κίνα) εταιρείες, με τους επεξεργαστές της συγκεκριμένης εταιρείας, με αποτέλεσμα η λειτουργία του στην πράξη να μην είναι τόσο “σταθερή” όσο θα έπρεπε. Αυτός είναι και ο λόγος που στο σύνολο τους οι συσκευές της Sony με Hardware της Mediatek έχουν περιορισμένη κυκλοφορία και διάθεση σε συγκεκριμένες χώρες, γιατί η εταιρεία δεν είναι ακόμα πλήρως έτοιμη να τους χρησιμοποιήσει.

Reply
Βασίλης 15/01/2016 - 10:42

Οπότε συνοψίζοντας επειδή ήμουνα πιο κοντά στο ZERO και με αυτά που μου αναλύσατε μου προτείνετε αυτό από ότι κατάλαβα…Θέλω να είμαι σίγουρος για αυτό σας ρωτώ μην πάνε και πεταμένα τα λεφτά γιατί παλιότερα είχα θέματα με lags και καθυστερήσεις σε παλιότερα smartphones που είχα.Τέσπα θεωρώ και εγώ ότι για την τιμή του το ZERO είναι μακράν το πληρέστερο κινητό που κυκλοφορεί απλά θέλω να είμαι σίγουρος μην μου βγάλει προβλήματα άμα με διαβεβαιώνεται καλώς σας ευχαριστώ πολύ.

Kostas Gliatiotis 15/01/2016 - 10:53

Στο χρονικό διάστημα που το είχα στα χέρια μου ήταν άριστο σε συμπεριφορά και δεν αντιμετώπισα κάποιο πρόβλημα με την ταχύτητα του, γνωρίζοντας πάντα την κατηγορία στην οποία ανήκει 🙂

Antuan Halloha 15/01/2016 - 16:24

Καλησπέρα σας
Σας ευχαριστώ και εγώ με την σειρά μου για την υπέροχη δουλειά σας…”φωτίζοντας για εμάς σκοτεινά τούνελ” …της τεχνολογίας δίνοντας εξαιρετικές λεπτομέριες για προιόντα που μας ταλαιπωρούν (με την καλή έννοια) και μας βοηθάτε να εμπλουτίσουμε τις γνώσεις μας. Συχνά στο θολό τοπίο, λαμβάνοντας υπόψιν και το χρηματικό κόστος που είναι διατεθιμένος εκταμιεύσει ο κάθε ένας από εμάς, βοηθάτε με τον καλύτερο τρόπο!! .
Η απορία μου βρίσκεται ανάμεσα στις κατηγορίες κινητών 200 με 350 ευρώ….μεγάλο το εύρος όπως και αρκετές οι διαφορές θα μου πείτε…. Ξεκαθαρίζοντας λιγο τις επιλογές μου θα ήθελα την εμπειρία σας και σαφώς την γνώμη σας ως ειδικοί για κάποια κινητά που (νομίζω) ότι έχω καταλλήξει. Πρόκειται για το Huawei P8, Samsung J5 (το φθηνότερο), Samsung A5 2016, Samsung S5 neo.
Θέλοντας ίσως να διευκολείνω το έργο σας με έχει προβληματίσει λίγο το sar του Ρ8….ενώ θεωρώ τα χαρακτηριστικά του καθώς και την λειτουργία του εξαίρετη: κάμερα(OIS), internet, smooth λειτουργία κύλησης ωραίο UI, ποιότητα κατασκευής…… Από την άλλη πλευρά όμορφο βρήκα και το νέο γυάλινο-μεταλλικό Α5 (2016) που όμως δεν έχω λεπτομέριες για τα ”σπλάχνα του”, καθώς και εκπληκτικό το S5 neo αλλά με υποδιέστερη ποιότητα κατασκευής. Το J5 μου άφησε πολύ καλή εντύπωση -πάντα μιλώντας σε σχέση με την τιμή του αλλά μου φάνηκε κάπως αργό στο internet και με πιο αδύναμη κάμερα – ποιότητα κατασκευής.
Με σχετικά αρκετό ψάξιμο εγχώριου και ξένου διαδυκτιακού τύπου (κοντά περίπου τρείς μήνες τώρα) αλλά και από σημερινή μάλιστα επαφή που είχα σε γνωστή αλυσίδα καταστημάτων έχοντας πλέον στην διάθεσή μου και το νέο Α5 (2016) θα ήθελα την γνώμη σας, δεδομένου ότι πολλές φορές ακόμα και αυτά τα γνωστά benchmarks μας μπερδεύουν πολλές φορές …άλλα αποτελέσματα η Ισπανοί…άλλα οι Αμερικάνοι ….άλλα οι Γερμανοί…άλλα οι Κινέζοι και πάει λέγοντας….Εννοείτε εάν έχετε να μου κάνετε και κάποια άλλη πρόταση ευχαρίστως να την μελετήσω.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων να συνεχίστε την ωραία δουλειά σας ….να μας ανοίγετε ευχάριστα τα μάτια ……Να είστε καλά!!!!

Reply
Kostas Gliatiotis 15/01/2016 - 16:56

Καλησπέρα ! Αρχικά σε ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια !

Ανάμεσα στις συσκευές που αναφέρεις μέχρι και σήμερα θεωρώ ότι το Ρ8 είναι με διαφορά η καλύτερη. Το “προβλημα” είναι ότι ακόμα δεν έχω δει από κοντά το νέο Α5 ώστε να έχω μια καλύτερη εικόνα για το τι είναι σαν συσκευή εκτός απο όσα είναι ήδη γνωστά.

Σε ότι έχει να κάνει με το Sar η τιμή που αναφέρεται είναι η μέγιστη που μπορεί να εκπέμψει μια συσκευή. Στις περισσότερες περιπτώσεις ειδικά σε αστικά κέντρα η κάλυψη του δίκτυου είναι πολύ πυκνή και όλες οι συσκευές εκπέμπουν αρκετά χαμηλότερα από την μέγιστη τιμή τους.

Το J5 είναι μια πολύ καλή συσκευή για την κατηγορία του και πρακτικά είναι το ίδιο με το υπάρχων Α5 σε επιδόσεις. Η κατασκευή είναι σίγουρα υποδεέστερη σε εμφάνιση και φινίρισμα χωρίς πάντως να υπάρχει κάποιο θέμα ποιότητας.

Το S5 neo είναι η πιο ενδιαφέρουσα συσκευή για την κατηγορία χρημάτων του, αφού τα χαρακτηριστικα του είναι καταπληκτικά και το πιθανότερο είναι ότι ο επεξεργαστής που βρίσκεται στο εσωτερικό του είναι αυτός που θα έχει και το νέο Α5.

Συνολικά το Ρ8 με δεδομένο ότι η μέγιστη τιμή του Sar δεν είναι τόσο “σημαντικη” κατά την γνώμη μου πιστεύω ότι είναι η καλύτερη επιλογή με δεύτερο στην σειρά το S5 neo.
Πολύ σύντομα θα έχω και το νέο Α5 στα χέρια μου, αλλά μέχρι τότε δυστυχώς δεν μπορώ να έχω συνολική εικόνα 🙂

Reply
Antuan Halloha 15/01/2016 - 20:53

…Χαρά μου πραγματικά η ανταπόκρισή σας και μάλιστα τόσο γρήγορα…!!!!!!
Δυστυχώς στην συγκεκριμένη περιοχή (Αθήνα Δυτ. προάστια-cosmote) όπου διαμένω έχω πολύ αδύναμο σήμα με αποτέλεσμα -φαντάζομαι- το οποιοδήποτε κινητό να χρησιμοποιεί μεγάλη ενέργεια για εύρεση δικτύου. Αυτός είναι και ο λόγος που ανέφερα το sar του συγκεκριμένου κινητού. Προσωπικά εμένα με βρίσκετε απόλυτα σύμφωνο αλλά επειδή προορίζεται για την σύζυγο υπάρχει διαφωνία που αφορά στην προέλευση του κινητού (Κίνα) και την αξιοπιστία του!
Αν και με βοηθήσατε αρκετά θα περιμένω (ομολογώ) με αγωνία να δω και το review που θα κάνετε για τον εσωτερικό και εξωτερικό κόσμο του νέου Α5 το οποίο στα χέρια μου άφησε πολύ καλή εντύπωση (έμοιαζε πολύ με S6), και μετά θα ήθελα να τα ξαναπούμε….Και πάλι σας ευχαριστώ πολύ!!!!

Reply
Kostas Gliatiotis 15/01/2016 - 21:07

Με δεδομένο ότι και άλλοι κατασκευαστές κατασκευάζουν το σύνολο των συσκευών τους στην Κίνα, όπως π.χ. η Sony που τώρα ξεκινά να κατασκευάσει δική της γραμμή παραγωγής ενώ μέχρι σήμερα ανέθετε την κατασκευή σε τρίτες εταιρείες, απλά και μόνο η προέλευση μιας συσκευής δεν καθορίζει την ποιότητα και την αξιοπιστία της 🙂

Παρόλα αυτά, θεωρώ και εγώ ότι εκτός του P8 που πιθανότατα θα παραμένει και μετά μια πολύ καλή πρόταση, το νεό A5 αξίζει την αναμονή αφού είναι σημαντικά βελτιωμένο σε σύγκριση με τον προκάτοχο του.
Θα προσπαθήσω να έχω την παρουσίαση του έτοιμη το συντομότερο δυνατόν !

Reply
Βασίλης 16/01/2016 - 14:04

Γεια σας και πάλι!Μία τελευταία ερώτηση για το ZERO παρακαλώ.Θα ήθελα να μου πείτε παρακαλώ πόση είναι η διάρκεια της μπαταρίας και αν ζεσταίνεται καθόλου.Επίσης είμαι σε τρομερό δίλημμα ανάμεσα σε αυτό και το SAMSUNG GALAXY A5.Παρακαλώ πείστε με να πάρω το ZERO ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ!Ευχαριστώ πολύ.

Reply
Kostas Gliatiotis 16/01/2016 - 17:35

Καλησπέρα !

Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας του Zero είναι από απλά καλή κοντά στις δύο μέρες με σχετικά έντονη χρήση έως αρκετά καλύτερη αν δεν το χρησιμοποιείς έντονα και συνέχεια. Δεν υπάρχει πάντως κανένα θέμα με την μπαταρία του, ενώ αντίστοιχα είναι σχεδόν αδύνατον να “ζεσταθεί” σημαντικά ενώ το χρησιμοποιείς. Σαν μεταλλική συσκευή βέβαια, καλοκαίρι στην Ελλάδα αν το έχεις έξω στον ήλιο προφανώς και θα αυξηθεί η θερμοκρασία του αλλά αυτό δεν είναι ούτε πρόβλημα ούτε φταίει η συσκευή 🙂

To A5 παρότι είναι καταπληκτική συσκευή, έχει πλέον επίσημα αντικατασταθεί (απλά ο αντικαταστάτης του δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα) και είναι αρκετά “πίσω” σε λειτουργικότητα σε σύγκριση με το Zero αλλά και τις νεότερες συσκευές της Samsung.

Αυτή τη στιγμή το Zero θεωρώ ότι είναι καλύτερη επιλογή από το A5 🙂

Reply
Βασίλης 16/01/2016 - 21:04

ΟΥΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦ!Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας και τις άμεσες απαντήσεις σας!Τώρα με πείσατε πραγματικά…Συνεχίστε την καλή δουλειά!

Reply
Kostas Gliatiotis 16/01/2016 - 21:11

Χαιρόμαστε που μπορούμε να βοηθήσουμε 🙂

Reply
panos77 19/01/2016 - 21:14

Καλησπερα ειμαι αναμεσα στο samsung to j5 το lg4cτο lgzero και το htc desire 820 ποιο προτεινεται εσεις? καποιο απο αυτα τα 4 ή εχετε να προτεινεται και κατι αλλο στα 200-250 ευρω περιπου?

Reply
Kostas Gliatiotis 19/01/2016 - 22:55

Καλησπέρα !

Η συσκευή της LG προσφέρει μια πολύ καλύτερη εμφάνιση και κατασκευή από μέταλλο που το κάνει να είναι αρκετά πιο πολυτελές και ποιοτικό ! Τo J5 από την πλευρά του έχει καλύτερη οθόνη, η κάμερα του είναι ελάχιστα “χειρότερη” από αυτή του Zero, όμως είναι και σχετικά φθηνότερο.

Για την συσκευή της HTC δεν έχω συγκεκριμένη άποψη, παρά μόνο το ότι το γραφικό περιβάλλον της εταιρείας είναι από τα πιο “ιδιαίτερα” και δύσκολα που υπάρχουν σε συσκευές της κατηγορίας αυτής.

Αν η ποιότητα κατασκευής είναι το κριτήριο όπως και η εμφάνιση, θεωρώ ότι το Zero είναι η καλύτερη επιλογή. Το J5 έχει καλύτερη οθόνη αλλά πολύ “απλή” κατασκευή και σε όλους τους άλλους τομείς είναι σχεδόν το ίδιο, όχι όμως καλύτερο από το Zero 🙂

Reply
giannis 11/02/2016 - 15:15

kalispera na rwthsw kati gia na katalavw an einai to diko mou kinito provlhmatiko,exw to lg zero duo meres k h mpataria xwris na to xrisimopoio peftei,to forthsa exthes to apogeuma k shmera to apogeuma einai sto 50 tis 100 xwris na to xrisimopoio sxedon katholou,to exw se adraneia did svhsto k to anoigw k h fwteinothta sth n xrhsh mpataria peftei mono sto 55 tis 100 den tha eprepe meta apo wres na peftei sto 10 me 8 tis 100,sas parakalw an kserei kapoios na mou pei gia to allksw oso einai nwris ,h an prepei na kanw kati gia na mhn twei mpataria otan to exw svhsto

Reply
Kostas Gliatiotis 11/02/2016 - 23:31

Καλησπέρα και συγνώμη για την καθυστέρηση στην απάντηση.
Ο χρόνος αναμονής εξαρτάται από πολλούς ακόμα παράγοντες εκτός από το πόση ώρα χρησιμοποιείται μια συσκευή.
Οι βασικότεροι από αυτούς είναι οι εξής, όχι απαραίτητα με σειρά “βαρύτητας”.
Το αν μια συσκευή είναι συνδεδεμένη σε ένα ασύρματο δίκτυο, αυξάνει την κατανάλωση της ακόμα και όταν απλά είναι σε αναμονή.
Σημαντικός, και ίσως ο σημαντικότερος παράγοντας είναι οι εφαρμογές που έχει ο καθένας μας εγκατεστημένες σε μια συσκευή. Πολλές από αυτές που χρησιμοποιούμε καθημερινά, όπως για παράδειγμα το Facebook και ο Facebook Messenger συνεχίζουν να λειτουργούν ακόμα και όταν εμείς έχουμε βγει από την εφαρμογή. Αυτό συμβαίνει ώστε να μπορούν να ενημερώσουν για τυχόν νέες ειδοποιήσεις χωρίς να χρειάζεται εμείς να μπούμε πρώτα στην εφαρμογή και να δούμε αν έχει κάτι νέο.
Αν τώρα βάλεις σε ένα κινητό το Facebook, το Facebook Messenger, πιθανότατα το Viber ή / και το WhatsApp και μερικές ακόμα εφαρμογές του είδους, η κατανάλωση του θα αυξηθεί σημαντικά ακόμα και αν δεν το χρησιμοποιείς πρακτικά καθόλου, αφού όλες αυτές οι εφαρμογές “επικοινωνούν” με τον έξω κόσμο ακόμα και όταν η συσκευή είναι απλά σε αναμονή.

Με λογική χρήση και έχοντας εγκατεστημένες έστω κάποιες από αυτές τις εφαρμογές που ανέφερα, ή κάποιες άλλες παρόμοιες, το να πέφτει η μπαταρία στο μισό της μετά από μια ημέρα, όχι μόνο δεν είναι πρόβλημα αλλά δείχνει ότι συγκεκριμένα το LG Zero έχει πολύ καλή μπαταρία για την κατηγορία του 🙂

Reply
giannis 11/02/2016 - 15:18

kai an kserei kapoios na mou pei poso krataei h mpataria ean den to xrisimopoio sxedon katholou?euxaristw

Reply
giannis 12/02/2016 - 16:10

EUXARISTW PARA POLY.

Reply
makis maza 21/02/2016 - 03:50

Καλησπέρα, Συγχαρητήρια για το site σας. Εντελώς τυχαία το ανακάλυψα σήμερα που κοίταζα για κινητό. Είμαι σε δίλημμα ανάμεσα στο Samsung Galaxy J5 4G και LG Zero 4G. Ποιο θεωρείται καλύτερο από άποψη κάμερας, λιγότερων προβλημάτων και ταχύτητας.
Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω τι είναι καλύτερα. Ενσωματωμένη ή όχι η μπαταρία;!

Reply
Kostas Gliatiotis 21/02/2016 - 13:50

Καλησπέρα !

Η επιλογή ανάμεσα σε αυτές τις δύο συσκευές έχει να κάνει με το κατά πόσο η εξωτερική εμφάνιση έχει σημασία για εσένα. Το Zero έχει σχεδιαστεί σαν μια πολυτελής μεταλλική συσκευή στην μεσαία κατηγορία, με χαρακτηριστικά που να καλύπτουν τις ανάγκες του χρήστη του, χωρίς όμως να προσφέρουν κάτι το ξεχωριστό. Το J5 από την πλευρά του έχει σχεδόν τις ίδιες δυνατότητες, έχει όμως ένα αρκετά πιο “οικονομικό” σχέδιο, είναι κατασκευασμένο από πλαστικό, και το πλεονέκτημα του είναι η σημαντικά χαμηλότερη τιμή σε σύγκριση με το Zero.
Το βασικό πλεονέκτημα του J5 είναι η SUPER AMOLED οθόνη του, ενώ σε κάθε άλλο τομέα το Zero είναι μάλλον καλύτερη συσκευή, αφού είναι μεταλλικό, με καλύτερη κάμερα.

Η ταχύτητα και στα δύο είναι απλά “καλή” για καθημερινή χρήση. Χρησιμοποιούν ακριβώς τον ίδιο επεξεργαστή της Qualcomm, με το Zero να έχει απλά περισσότερη RAM.

Reply
makis maza 21/02/2016 - 19:52

Ευχαριστώ πολύ.

Reply
Olga 11/03/2016 - 01:45

Καλησπερα!αναμεσα στο j5,το a3(2016) και το lg zero,ποιο θα μου προτεινατε;;

Reply
Kostas Gliatiotis 11/03/2016 - 02:49

Καλησπέρα !

Η επιλογή ανάμεσα σε αυτές τις τρεις συσκευές έχει να κάνει με το τι είναι πιο σημαντικό για εσένα. Το J5 είναι το οικονομικότερο με διαφορά από τα τρία, είναι όμως κατασκευασμένο από πλαστικό σε αντίθεση με τις άλλες δύο πολύ πολυτελής μεταλλικές συσκευές. Το A3 2016 με την σειρά του έχει μικρότερη μεν οθόνη, όμως η μεταλλική κατασκευή του και ο σχεδιασμός του είναι εντυπωσιακά και κορυφαία για την κατηγορία του. Το Zero της LG επίσης είναι κατασκευασμένο από μέταλλο ενώ έχει έστω και λίγο καλύτερη κάμερα από τις δύο συσκευές της Samsung.
Η τελική επιλογή έχει να κάνει περισσότερο με το τι από όλα αυτά είναι πιο σημαντικό για εσένα 🙂

Reply
Olga 11/03/2016 - 10:42

Ευχαριστω για την απαντηση!Γενικα κανω μια μεση χρηση,με ενδιαφερει αρκετα η καμερα και κυριως να μη δυσκολευεται στην περιηγηση μετα απο καποιο καιρο χρησης.Αν δε σας κουραζω,μπορειτε να μου πειτε τη γνωμη σας για το lg g4 s;

Reply
Kostas Gliatiotis 11/03/2016 - 12:34

Με αυτά τα κριτήρια, το Α3 2016 είναι μάλλον η καλύτερη επιλογή ανάμεσα σε αυτά τα τρία.

Το G4S είναι μια αρκετά διαφορετική συσκευή, είναι μια κατηγορία πάνω από τις άλλες τρεις και το μοναδικό μειονέκτημα που μπορώ να βρω είναι ότι δεν έχει την SUPER AMOLED οθόνη που έχουν οι δύο συσκευές της Samsung 🙂

Reply
Olga 11/03/2016 - 14:56

Ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια!!

Reply
αλεκος 17/03/2016 - 20:56

Καλησπερα σας..ψαχνω για τηλ μεχρι τα 250 ευρω..ειμαι ανμεσα στο g3(3/32) και το zero.ξερω οτι το g3 ειναι σαφως ανωτερο σε ολα.απλα θα ηθελα να ρωτησω το ποσο ανετα βγαζει μια μερα η μπαταρια του lg zero.εχω εν φιλο που το πηρε προσφτα και μου λεει οτι με ολη μερα στο φβ γωτογραφιες παιχνιδια του βγαζει μιαμιση μερα +.εχω παραξενευτει ομως γιατι η χωρητικοτητας ειναι μολις 2050 mah.θελω να μαθ κατα ποσο ισχυει αυτο.σας ευχαριστω πολυ

Reply
Kostas Gliatiotis 19/03/2016 - 16:42

Καλησπέρα !

Είναι συνηθισμένο φαινόμενο για πολύ κόσμο καλώς ή κακώς να υπερβάλει όταν περιγράφει το τι ακριβώς μπορεί να κάνει το κινητό του, κυρίως επειδή θέλουν οι ίδιοι να νιώθουν αλλά και να δείχνουν στους γύρω τους ότι έχουν κάνει την καλύτερη επιλογή. Στην περίπτωση του Zero τώρα ο φίλος σου πιθανότατα απλά υπερβάλει για τον χρόνο που του κρατάει η μπαταρία.

Αυτό δεν σημαίνει ότι το Zero δεν έχει καλή μπαταρία και μάλιστα είναι σίγουρα καλύτερη από αυτή του G3 σε ίδιες συνθήκες χρήσης. Το μέγεθος μιας μπαταρίας δεν καθορίζει από μόνο του το πόσο αυτή κρατάει, αφού έχει μεγάλη σημασία και η κατανάλωση μιας συσκευής. Το Zero επειδή είναι αισθητά λιγότερο ισχυρό από το G3 έχει και αντίστοιχα μικρότερη κατανάλωση ενέργειας που του επιτρέπει με μικρότερη χωρητικότητα να έχει αντίστοιχα καλούς χρόνους αναμονής, όμως δεν σημαίνει ότι είναι και το ίδιο γρήγορο με το G3. Στην πράξη το Zero σίγουρα θα έχει λίγο καλύτερη μπαταρία, όμως το G3 είναι σημαντικά πιο γρήγορο σαν συσκευή, έχει καλύτερη κάμερα, μεγαλύτερη και καλύτερη οθόνη και σε κάθε περίπτωση θεωρώ ότι είναι η καλύτερη επιλογή ανάμεσα στις δύο συσκευές 🙂

Reply
αλεκος 17/03/2016 - 21:56

Επισης αναμεσα σε j5 zero g3 σαφως το καλυτερο ειναι το g3.ομως ποια ειναι η σημντικη διαφροα που υπαρχει αναμεσα στο j5 με το zero εκτος απο την κατασκευη και την οθονη…ακομα μια τελευται ερωτηση..το j5 εχει 2600mah και το zero 2050mah..γινεται το zero να κανει καλυτερη διαχιρηση ζωης της μπαταριας?

Reply
Kostas Gliatiotis 19/03/2016 - 16:45

Η οθόνη και η κατασκευή είναι ήδη αρκετά σημαντικές διαφορές ανάμεσα σε δύο κατά τα άλλα αρκετά όμοιες συσκευές 🙂

H 13 Mpixels κάμερα του Zero είναι επίσης λίγο καλύτερη από αυτή του j5 που έχει την ίδια ονομαστική ανάλυση.

Η διαφορά στην απόδοση της μπαταρίας έχει να κάνει με την διαφορετική οθόνη του J5 αλλά περισσότερο με το ότι η LG έχει καταφέρει να κάνει καλύτερη διαχείριση ενέργειας στις συσκευές της !

Reply

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights