Αρχικη ΕΛΛΑΔΑ Microsoft: Τρία ελληνικά σχολεία επιλέχθηκαν στο πρόγραμμα Showcase School για το 2015-2016

Microsoft: Τρία ελληνικά σχολεία επιλέχθηκαν στο πρόγραμμα Showcase School για το 2015-2016

απο Kostas Gliatiotis

Το σχολείο Ελληνοαμερικανικόν Εκπαιδευτικόν Ίδρυμα, Κολλέγιο Αθηνων-Κολλέγιo Ψυχικού, τα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα Λιναρδάτου και τα Εκπαιδευτήρια Δούκα, επιλέχθηκαν από την Microsoft ως Microsoft Showcase Schools για το 2015-2016. Τα φετινά Microsoft Showcase Schools κατάφεραν με μεγάλη επιτυχία να ανασχηματίσουν το εκπαιδευτικό περιβάλλον τους, παρέχοντας ακόμη πιο προσωποποιημένη εκπαίδευση στους μαθητές, με τη χρήση mobile και cloud τεχνολογίας, προσφέροντας τα απαραίτητα εφόδια για μια επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία.

Τα σχολεία αυτά εντάσσονται σε μια αποκλειστική κοινότητα 400 κορυφαίων σχολείων από όλο τον κόσμο, η οποία αναδεικνύει και βραβεύει τις πρωτοποριακές προσπάθειες και τις καινοτόμες ιδέες, οι οποίες συμβάλλουν στη διαμόρφωση της εκπαίδευσης, της μάθησης και της αξιολόγησης, στοχεύοντας στην εξέλιξη των ικανοτήτων του 21ου αιώνα.

Τα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα-Λιναρδάτου συμμετέχουν για πρώτη φορά στο πρόγραμμα Microsoft Showcase School, ως αναγνώριση της υλοποίησης μια σειράς αρκετών καινοτόμων δράσεων τα τελευταία χρόνια. Πιο συγκεκριμένα, οι δράσεις αυτές είχαν ως στόχο την ανάπτυξη της μάθησης με την χρήση νέων τεχνολογιών καθώς και τη διασπορά των καινοτομιών αυτών στην εκπαιδευτική κοινότητα, μέσω της ετησίας ανοιχτής διημερίδας για εκπαιδευτικούς, που διοργανώνουν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, με τίτλο «Τεχνολογίες αιχμής στην εκπαιδευτική πράξη».

Όπως αναφέρει ο Διευθυντής των Εκπαιδευτηρίων Αυγουλέα-Λιναρδάτου, κύριος Γεώργιος Λιναρδάτος: «Διεύθυνση, εκπαιδευτικοί και μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Αυγουλέα-Λιναρδάτου νιώθουμε πραγματικά περήφανοι για την αναγνώριση του σχολείου μας ως Microsoft Showcase School και ευτυχείς για τη συμμετοχή μας σε αυτή την παγκόσμια κοινότητα πρωτοπόρων, πρότυπων σχολείων, που έχει δημιουργήσει η Microsoft. Το σχολείο μας, με τους 10 Microsoft Expert Educators που ήδη διαθέτει, ανάμεσα στο σύνολο των ψηφιακά καταρτισμένων εκπαιδευτικών του, είναι έτοιμο να συνεισφέρει στη δημιουργική διάδραση της εξαιρετικής αυτής εκπαιδευτικής κοινότητας, στην οποία συμμετέχει το πλέον καινοτόμο και ικανό εκπαιδευτικό δυναμικό του κόσμου.»

Το Ελληνοαμερικανικόν Εκπαιδευτικόν Ίδρυμα (EEI), Κολλέγιο Αθηνων-Κολλέγιo Ψυχικού, είναι το πρώτο Ελληνικό σχολείο που αναδείχθηκε ως Microsoft Showcase School και κάθε χρόνο από το 2009. Αποτελεί ένα από τα πιο καινοτόμα σχολεία της Microsoft παγκοσμίως, όχι μόνο για τις καινοτόμες πρακτικές του στην εκπαίδευση αλλά και λόγω των δράσεων του στο πλαίσιο της κοινωνικής του αποστολής. Πιο συγκεκριμένα, διαχέει τις βέλτιστες πρακτικές του σε έναν αριθμό δημόσιων σχολείων σε Ελλάδα και Κύπρο με ένα ειδικά σχεδιασμένο Πρόγραμμα Μεντορείας, για το οποίο αναδείχτηκε από τη Microsoft Ελλάς ως Microsoft Honorary Showcase School.

«Το Ε.Ε.Ι., διακρινόμενο για δεύτερο έτος ως Microsoft Showcase School, παραμένει σταθερά στην κορυφή των πιο πρωτοπόρων σχολείων της Microsoft, επιβεβαιώνοντας την ιδιαίτερη θέση του στην ελληνική εκπαιδευτική κοινότητα. Αποδίδει σήμερα καρπούς η μακροχρόνια επένδυση του Ε.Ε.Ι. στις Νέες Τεχνολογίες, με τρόπο που να πολλαπλασιάζει τον συλλογικό μόχθο των εκπαιδευτικών οι οποίοι εργάστηκαν για την εκπόνησή τους με επιστημονική καθοδήγηση. H πειθαρχημένη προσήλωσή του Ε.Ε.Ι. σε ένα ολιστικό πρόγραμμα ακαδημαϊκών και τεχνολογικών καινοτομιών απελευθερώνει τη δημιουργικότητα εκπαιδευτών και εκπαιδευομένων. Το νέο ομαδοσυνεργατικό μοντέλο ερευνητικών εργασιών και η απευθείας εμπλοκή των μαθητών στη μαθησιακή δημιουργία (Learning by Doing) τους καθιστά (συμ)παραγωγούς της γνώσης και τους προετοιμάζει για την κοινωνία του 21ου αιώνα.» δήλωσε ο καθηγητής Ιωάννης Ν. Καζάζης, Πρόεδρος του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Ε.Ι.

Tο 2006, τα Εκπαιδευτήρια Δούκα επέκτειναν τη μακρόχρονη πορεία της ένταξης και αξιοποίησης της τεχνολογίας στην εκπαιδευτική διαδικασία, με το έργο 1:1 «Ένας μαθητής με έναν ατομικό υπολογιστή» βασισμένο σε τεχνολογίες Microsoft. Η εμπειρία της καθολικής εφαρμογής σε μεγάλη κλίμακα συνέβαλε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην ανάπτυξη ικανοτήτων του 21ου αιώνα ως αποτέλεσμα γνώσεων, δεξιοτήτων, στάσεων και αξιών, προετοιμάζοντάς τους μαθητές τους ως πολίτες του κόσμου.

Όπως δήλωσε ο κος Κωνσταντίνος Δούκας, Διευθύνων Σύμβουλος των εκπαιδευτηρίων Δούκα «Είναι πραγματικά μεγάλη τιμή για τον Εκπαιδευτικό μας Οργανισμό ο τίτλος Microsoft Showcase School και αποτελεί αναγνώριση των προσπαθειών όλων αυτών των ετών και της ενασχόλησης με καινοτόμες πρακτικές στην εκπαίδευση. Οι συχνές προσκλήσεις για συμμετοχή σε εθνικά και διεθνή συνέδρια αξιοποίησης της τεχνολογίας στην εκπαιδευτική διαδικασία, όπου μεταφέρουμε την εμπειρία από την εφαρμογή καινοτομιών, αποτελεί άλλη μία αναγνώριση των προσπαθειών μας μαζί με το γεγονός ότι έχουμε επιλεγεί ως μοναδικός εκπαιδευτικός Οργανισμός που εφαρμόζει καινοτομίες στον διαγωνισμό εφαρμοσμένης έρευνας και καινοτομίας του ΣΕΒ. Η διάκριση έδωσε σε όλους εμάς που διαρκώς αναζητούμε το νέο, καινοτόμο και παιδαγωγικά σύγχρονο, που στοχεύει στη διαρκή βελτίωση της εκπαιδευτικής εμπειρίας για τους μαθητές μας, την ευκαιρία, να αναδείξουμε το έργο μας και πολύ περισσότερο να το μοιραστούμε με την παγκόσμια κοινότητα.»

Ως σχολεία “Showcase”, θα συνεργάζονται στενά με τη Microsoft για να ηγηθούν της καινοτομίας στην εκπαίδευση και να επικοινωνήσουν το όραμα ενός εκπαιδευτικού συστήματος με τη βοήθεια της τεχνολογίας, μέσω της καθοδήγησης των υπόλοιπων σχολείων που ανήκουν στην κοινότητα, πάνω σε εκπαιδευτικές πρακτικές.

«Τα Microsoft Showcase Schools αποτελούν ελπιδοφόρα παραδείγματα των σχολείων που αξιοποιούν με πολλούς τρόπους την καινοτομία ως κινητήριο δύναμη για να συνδεθούν, να εμπνεύσουν τους μαθητές και να δημιουργήσουν μια κοινότητα εντός και εκτός της σχολικής αίθουσας.» δήλωσε ο Anthony Salcito, αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Εκπαίδευσης στη Microsoft. «Αυτά τα σχολεία στην πραγματικότητα μεταμορφώνουν την εκπαιδευτική διαδικασία και προσφέρουν μια πιο προσωποποιημένη εκπαίδευση στους μαθητές, δίνοντας τους τη δυνατότητα να καταφέρουν περισσότερα.»

Tα Showcase Schools, πέρα από το γεγονός ότι αναγνωρίζονται σε παγκόσμια κλίμακα για την καινοτόμα προσέγγιση τους προς τη νέα γενιά εργατικού δυναμικού, λαμβάνουν επίσης, στο πλαίσιο του προγράμματος, τα ακόλουθα οφέλη από τη Microsoft:

• Συνεργασία με μια διεθνή ομάδα ηγετών σκέψης
• Ειδικές τιμές στα έπιπλα SteelCase Education για σχολικές αίθουσες
• Ειδικος εκπαιδευτικούς (MIE Experts) με σκοπό να βοηθάνε στην εξέλιξη της καινοτομίας και στο να στηρίζουν το προσωπικό, τους συναδέλφους και τους μαθητές
• Πρόσβαση σε επαγγελματική ανάπτυξη για εκπαιδευτικούς εντός των σχολείων τους
• Προσκλήσεις για Διεθνείς ή Περιφερειακές εκδηλώσεις
• Μηνιαία κοινοτικά Webinars και ομαδικές συζητήσεις στο Yammer, αποκλειστικά για τα Showcase Schools
• Υπογραφή για το email και ψηφιακή σήμανση

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights