Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Samsung: Παρουσίασε το Tab Pro S

Samsung: Παρουσίασε το Tab Pro S

απο Kostas Gliatiotis

Μπορεί το Android να είναι το λειτουργικό σύστημα με βάση το οποίο η Samsung έχει γίνει ο μεγαλύτερος κατασκευαστής Smartphones παγκοσμίως, φαίνεται όμως ότι η εταιρεία δεν έχει “ξεχάσει” ότι μπορεί να κατασκευάσει το ίδιο εύκολα και συσκευές με Windows.

Η καλύτερη απόδειξη για αυτό είναι το Tab Pro S που παρουσίασε πριν μερικές ώρες η εταιρεία (χωρίς ιδιαίτερη επισημότητα πάντως….) στην έκθεση CES 2016 που πραγματοποιείται στο Las Vegas.

Το “ξεχωριστό” στοιχείο του Tab Pro S είναι το λειτουργικό του σύστημα που δεν είναι άλλο από τα Windows 10 της Microsoft. Πρόκειται για την κανονική έκδοση των Windows 10 που χρησιμοποιείται και σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, αφού το Tab Pro S βασίζεται σε επεξεργαστή της Intel.

Πιο συγκεκριμένα, στο εσωτερικό του βρίσκεται ένας Intel Core-M με δύο πυρήνες επεξεργασίας χρονισμένους στα 2,2 GHz ενώ διαθέτει και 4 GB μνήμης RAM. Ο αποθηκευτικός χώρος θα έχει δύο εκδόσεις των 128 και 256 GB, σε ενσωματωμένη μνήμη και όχι ξεχωριστό SSD σκληρό δίσκο.

Το εντυπωσιακότερο όμως χαρακτηριστικό του Tab Pro S είναι η 12 ιντσών οθόνη του που όπως θα περίμενε κανείς από την Samsung, είναι τεχνολογίας SUPER AMOLED. Η ανάλυση της είναι 2560 x 1440 pixels, και αποτελεί το πρώτο Tablet με Windows 10 και οθόνη αυτού του είδους.

Η κατασκευή του Tab Pro S διαφέρει επίσης από αυτή στην οποία (κακώς…) μας έχει συνηθίσει μέχρι σήμερα η εταιρεία στα Android Tablets της, αφού είναι κατασκευασμένο από μαγνήσιο, ενώ είναι αντίστοιχα το λεπτότερο και ελαφρύτερο Windows 10  Tablet που έχει παρουσιαστεί μέχρι σήμερα.

Η Samsung έχει σχεδιάσει και ένα πληκτρολόγιο πάνω στο οποίο “κουμπώνει” το Tab Pro S και μπορεί να λειτουργήσει σαν “κανονικός” ηλεκτρονικός υπολογιστής / laptop αφού διαθέτει και το απαραίτητο touchpad.

Το Tab Pro S θα ξεκινήσει να διατίθεται στις αρχές Φεβρουαρίου, χωρίς όμως η εταιρεία να έχει δώσει προς το παρόν περισσότερες λεπτομέρειες.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

2 σχολια

alex 06/01/2016 - 01:10

απλα απιθανο….φανταζομαι ι τιμη θα ναι τσουχτερη..

Reply
Kostas Gliatiotis 06/01/2016 - 01:16

Αυτό για να είμαι ειλικρινής δεν το γνωρίζω.

Συνήθως τα Windows Tablets “εμπίπτουν” σε δύο διαφορετικές κατηγορίες. Η μια είναι αυτή των οικονομικών tablets που προσφέρουν λειτουργικότητα όχι όμως εμφάνιση και τεχνικά χαρακτηριστικά και αντίστοιχα έχουν χαμηλή τιμή πώλησης. Η δεύτερη είναι αυτή στην οποία ανήκει και το tab Pro S και περιλαμβάνει Tablets με εντυπωσιακό σχεδιασμό, μικρό βάρος και καλά υλικά κατασκευής που όπως είναι μάλλον λογικό έχουν και σημαντικά υψηλότερη τιμή πώλησης.

Το ενδιαφέρον κατά την γνώμη μου με την παρουσίαση του tab pro S είναι ότι η Samsung δείχνει ότι αλλάζει πολιτική έστω και με μικρά βήματα. Η εταιρεία έχει σταματήσει να εισάγει στην Ευρώπη επίσημα τα laptop που κατασκευάζει και ουσιαστικά για την συγκεκριμένη αγορά οι μόνες τις προτάσεις είναι τα Android tablets. Εκτός αυτού, έχει αρκετά χρόνια να παρουσιάσει μια “ιδιαίτερη” συσκευή σαν και αυτό, πόσο μάλλον με Windows 10, ένα λειτουργικό που μέχρι σήμερα η εταιρεία δεν δείχνει (κακώς) να θέλει να προωθήσει.

Υπάρχει πάντα μια καλή πιθανότητα η Samsung να “θυμηθεί” ότι σαν εταιρεία οι δυνατότητες της είναι σχεδόν απεριόριστες και να αρχίσει πάλι να καινοτομεί και σε άλλους τομείς εκτός από την παρουσίαση High End κινητών τηλεφώνων και τηλεοράσεων, με τις δεύτερες απλά να αποτελούν ένα καταναλωτικό προϊόν.

Reply

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights