Samsung Galaxy A3 2016 (SM-A310F) Review: Η βελτίωση του καλύτερου “μικρού”

Samsung Galaxy A3 2016 (SM-A310F) Review: Η βελτίωση του καλύτερου “μικρού”

Εισαγωγή

Έχει περάσει σχεδόν ένα έτος από τότε που δημοσιεύσαμε την αναλυτική παρουσίαση του Samsung Galaxy A3, μια συσκευή που δηλώσαμε… ευθέως ότι είχαμε συμπαθήσει αρκετά έως πολύ. Αν κρίνουμε από τα σχόλια των αναγνωστών αλλά και γενικότερα από τα μηνύματα της αγοράς, το εν λόγω μοντέλο κατάφερε σε μεγάλο βαθμό να εγκαθιδρύσει μια νέα σειρά για την Samsung στην μεσαία κατηγορία, κάτι που είχαμε άλλωστε αναφέρει και στο review μας, υπολογίζοντας πάντα και τα Α5 και Α7.

Όπως θα περίμενε λοιπόν κανείς από τον Κορεάτη κατασκευαστή, το πλήρωμα του χρόνου… έφτασε και στα τέλη του 2015 ανακοίνωσε τον απόγονο του πετυχημένου μοντέλου του, που ακούει στο όνομα Galaxy A3 (2016), υποδηλώνοντας σαφώς την… καταγωγή του και το οποίο – προφανώς – φιλοδοξεί να κερδίσει εκ νέου όσους επιθυμούν μια compact συσκευή, με άψογη ποιότητα κατασκευής, οθόνη αντάξια της φήμης της Samsung και, φυσικά, design που να… τραβάει τα βλέμματα

galaxy-a3-2016-in2mobile-screen (9)

Στα πλαίσια αυτά, όπως είχαμε υποσχεθεί, από την μεριά μας είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσουμε αναλυτικά το νέο Galaxy A3 ώστε να ανακαλύψουμε μαζί αν θα καταφέρει να σταθεί στο… ύψος των περιστάσεων. Συνεπώς, χωρίς άλλη καθυστέρηση περνάμε στο κείμενό μας, το οποίο ελπίζουμε για άλλη μια φορά να βρείτε διαφωτιστικό.

Σχέδιο – Μέγεθος – Βάρος

Ακολουθώντας τα βήματα του προκάτοχού του, το νέο Galaxy A3 δεν δυσκολεύεται καθόλου να κερδίσει πολύ εύκολα τις πρώτες εντυπώσεις καθώς το σχέδιό του είναι εμπνευσμένο από τα προηγούμενα ανάλογα μοντέλα της Samsung. Το – σχεδόν – τετραγωνισμένο design της συσκευής προσδίδει κομψότητα και πολυτέλεια, στοιχεία που ενισχύονται από τον συνδυασμό μέταλλου και γυαλιού, καθώς ακόμα και η οπίσθια όψη της, ακολουθεί την… «γυάλινη μόδα» της εποχής μας.

Εάν ανησυχείτε για το ότι η Samsung επέλεξε να «ντύσει» με γυαλί και το καπάκι της μπαταρίας (Gorilla Glass 4), θα σας καθησυχάσουμε λέγοντάς σας ότι δεν παρατηρήσαμε έντονα φαινόμενα… ολισθηρότητας. Απεναντίας, το υλικό είναι τέτοιο που εξασφαλίζει ότι το κινητό δεν θα γλιστράει από το χέρι μας εύκολα. Επίσης, όσον αφορά τις… αναπόφευκτες δαχτυλιές, είναι υπαρκτές μεν κατά την χρήση της συσκευής αλλά ποτέ σε ενοχλητικό σημείο.

Οι διαστάσεις του νέου Galaxy A3 κυμαίνονται σε άκρως ικανοποιητικά επίπεδα, ήτοι 134,5 x 65,2 x 7,3 χιλιοστά και σε σχέση με το αρχικό Α3 είναι λίγο αυξημένες, κάτι αναμενόμενο λόγω της ταυτόχρονης αύξησης της διαγωνίου της οθόνης (από 4,5 στις 4,7 ίντσες), ενώ το βάρος του φτάνει τα 132 γραμμάρια. Αυτό έχει επιτευχθεί λόγω των μικρών bezels και δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι πρόκειται για μία από τις πιο compact συσκευές που έχουμε δει με τέτοιου μεγέθους οθόνη.

Δεν πρέπει να παραλείψουμε να αναφέρουμε ότι το καπάκι της μπαταρίας δεν αφαιρείται, κάτι που συναντάμε σε αρκετά κινητά στις μέρες μας. Το θετικό, από την άλλη, είναι ότι το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τα υλικά κατασκευής δίνει την αίσθηση premium και στιβαρής κατασκευής, από την οποία απουσιάζει κάθε… υποψία τριξίματος.

Επίσης, ένα άλλο θετικό στοιχείο που θέλουμε να επισημάνουμε είναι ότι το νέο Galaxy A3 δέχεται κάρτες μνήμης και την σχετική υποδοχή θα την βρείτε στην δεξιά πλευρά του, κάτω από το πλήκτρο κλειδώματος της οθόνης, η οποία επιτελεί και χρέη SIM reader.

galaxy-a3-2016-in2mobile-design (9)

Σε γενικές γραμμές, εάν είσαστε χρήστης που δίνει έμφαση στην ποιότητα κατασκευής, στην αίσθηση που αφήνει το κινητό στο χέρι σας και η φορητότητα είναι σοβαρό κριτήριο αγοράς, είναι βέβαιο ότι το Samsung Galaxy A3 έχει φτιαχτεί με αυτά τα δεδομένα και πετυχαίνει απόλυτα τον στόχο του. Αν θέλουμε να βρούμε μία έλλειψη, αυτή είναι η απουσία LED ειδοποιήσεων, κάτι που συναντήσαμε και στο αρχικό A3 και συνεχίζουμε να θεωρούμε ότι είναι ένα αρκετά χρήσιμο χαρακτηριστικό που καλό είναι να μην λείπει από κανένα κινητό τηλέφωνο.

Οθόνη

Δεν θα  περιμέναμε τίποτα λιγότερο από μια εντυπωσιακή οθόνη για τον απόγονο του Α3 και είναι πραγματικά ευχάριστο ότι οι προσδοκίες μας επαληθεύτηκαν καθώς το νέο μοντέλο της Samsung διαθέτει μία από τις καλύτερες που έχουμε δει με διαγώνιο 4,7 ιντσών.

20160124_154200

 

Όπως είναι αναμενόμενο, το νέο Galaxy A3 είναι εξοπλισμένο με SUPER AMOLED οθόνη, η ανάλυση της οποίας είναι της τάξεως των 720p και προσφέρει τον απόλυτα ικανοποιητικό αριθμό των 312 pixels ανά ίντσα (ppi). Η απόδοση των χρωμάτων είναι πάρα πολύ καλή και παραμένει σε κορυφαία επίπεδα ανεξαρτήτως γωνίας θέασης, ενώ η φωτεινότητα και ευκρίνεια της οθόνης είναι λειτουργικότατη υπό οποιεσδήποτε συνθήκες φωτισμού.

Για λόγους εξοικονόμησης ενέργειας αλλά και βέλτιστης ρύθμισης της αντίθεσης, θα σας προτείνουμε να χρησιμοποιείτε την αυτόματη ρύθμιση της φωτεινότητας, επιτρέποντας έτσι στον σχετικό αισθητήρα που διαθέτει το κινητό να… αναλάβει τα ηνία. Για τους χρήστες που θεωρούν ότι οι SUPER AMOLED οθόνες της εταιρείας έχουν περισσότερο έντονα χρώματα από ότι θα ήθελαν, στο μενού των ρυθμίσεων υπάρχει η επιλογή τροποποίησης της χρωματικής απόδοσης, ώστε να επιλέξει ο καθένας την ρύθμιση που προτιμά.

Screenshot_2016-01-23-22-27-07 Screenshot_2016-01-23-22-27-10 Screenshot_2016-01-23-22-27-15

Σε κάθε περίπτωση, θεωρούμε πραγματικά δύσκολο η οθόνη του Α3 να δυσαρεστήσει τον χρήστη. Αν μη τι άλλο, αν κάτι χαρακτηρίζει τα μοντέλα της Samsung είναι οι εντυπωσιακές οθόνες τους και η νέα πρότασή της στην μεσαία κατηγορία επιβεβαιώνει και συνεχίζει την εν λόγω… παράδοση.

Λειτουργικό Σύστημα

Η έκδοση του Android με την οποία θα συναντήσετε το νέο Galaxy A3, είναι η 5.1.1 και, φυσικά, το UI είναι το… γνωστό και μη εξαιρετέο TouchWiz της Samsung το οποίο έχει αφήσει πίσω την εποχή που ήταν «φορτωμένο» με εφαρμογές και ρυθμίσεις που αρκετός κόσμος δεν χρησιμοποιούσε ποτέ.

1 2 3

Στα πλαίσια αυτά, το μενού των εφαρμογών είναι αρκετά… λιτό και το ίδιο ισχύει για τις Ρυθμίσεις οι οποίες – ευτυχώς – είναι πλέον απλοποιημένες σε μεγάλο βαθμό. Επίσης, η διαχείριση και κατηγοριοποίηση των εφαρμογών μας καθώς και η δημιουργία φακέλων είναι πλέον πολύ εύχρηστες.

4 5 6 7 8 9

Φυσικά, η διαχείριση των οθονών μας, των widgets, των ταπετσαριών κτλ γίνεται όπως έχουμε συνηθίσει στα πλαίσια του UI της Samsung, ενώ κάτι επίσης θετικό είναι η δυνατότητα εναλλαγής θεμάτων. Όσον αφορά το multitasking, επιτελείται μέσω του αριστερού soft-key.

10 11 12 13 14 15

Στην οθόνη κλειδώματος και στον πίνακα ειδοποιήσεων δεν συναντάμε ιδιαίτερες αλλαγές, πέραν του ότι ο τελευταίος είναι αρκετά… συμμαζεμένος όσον αφορά τα διαθέσιμα shortcuts.

16 17 18

Φυσικά, η αναμενόμενη ευχρηστία και λειτουργικότητα κάνει την εμφάνισή της εφόσον μιλάμε για Android συσκευή και σε πιο… απλά και καθημερινά ζητήματα, όπως η πραγματοποίηση κλήσεων και η ανταλλαγή SMS

19 20 21 22 23 24

Κλείνοντας τον τομέα του λειτουργικού συστήματος, θα αναφέρουμε την ύπαρξη ραδιοφώνου, ένα χαρακτηριστικό που λείπει από αρκετά μοντέλα της Samsung. Επίσης, κάτι άλλο τουλάχιστον… πρωτότυπο, είναι η ύπαρξη ξεχωριστού  προεγκατεστημένου φακέλου με εφαρμογές της Microsoft, κάτι καλοδεχούμενο για εμάς. Τέλος, προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό πότε το Α3 θα αναβαθμιστεί στην έκδοση 6 του Android.

25 26 27 28 29 30

Κάμερα

Παρόλο που το νέο compact μοντέλο της Samsung δεν διαφημίζεται για τις φωτογραφικές του επιδόσεις, εν τούτοις η απόδοση της κάμεράς του η οποία διαθέτει φακό 13 MP είναι αξιοπρεπής.

20160123_215804

Σε συνθήκες φωτισμού ημέρας, τα χρώματα αποδίδονται αρκετά πιστά χωρίς… υπερβολές, κάτι που επίσης ισχύει και για την απεικόνιση των λεπτομερειών στις φωτογραφίες μας. Από την άλλη, κατά την διάρκεια της νύχτας η  απόδοση του LED flash είναι αρκετά καλή, ωστόσο η έλλειψη OIS έχει ως αποτέλεσμα το Α3 να μην καταφέρνει πάντοτε να σταθεί στο… ύψος των περιστάσεων.

Το user interface κινείται στα γνώριμα επίπεδα της Samsung προσφέροντας αρκετές επιλογές, ενώ δεν πρέπει να παραλείψουμε να αναφέρουμε την μπροστινή κάμερα της συσκευής η οποία είναι της τάξης των 5 MP.

Screenshot_2016-01-24-16-15-50 Screenshot_2016-01-24-16-15-52 Screenshot_2016-01-24-16-15-56 Screenshot_2016-01-24-16-15-58 Screenshot_2016-01-24-16-16-03 Screenshot_2016-01-24-16-16-06 Screenshot_2016-01-24-16-16-08 Screenshot_2016-01-24-16-16-11

Σε γενικές γραμμές, είναι δεδομένο ότι η κάμερα του Α3 δεν ανήκει στα «δυνατά σημεία» του, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι θα σας αποτρέψει από το να την χρησιμοποιείτε. Κινείται στον μέσο όρο που περιμένει κανείς από ένα mid range κινητό και οι περισσότεροι χρήστες δεν θα αντιμετωπίσουν ιδιαίτερα προβλήματα κατά την λήψη φωτογραφιών. Τέλος, η δυνατότητα καταγραφής video φτάνει τα 1080p με 30 fps.

Επεξεργαστής – Μνήμη

Η Samsung έχει μια «περίεργη» παράδοση που την θέλει να χρησιμοποιεί επεξεργαστές κατασκευασμένους από την ίδια σε συσκευές της, που όμως αρνείται ταυτόχρονα να παραδεχθεί δημόσια ότι υπάρχουν και να τους παρουσιάσει αναλυτικά όπως κάνουν εταιρείες σαν την Qualcomm και την Mediatek. Κατά την ανακοίνωση της συσκευής, η εταιρεία είχε περιοριστεί στο να αναφέρει απλά πως στο εσωτερικό του βρίσκεται ένας «4 πύρηνος» επεξεργαστής χωρίς επιπλέον λεπτομέρειες, κάτι που έκανε πολλούς να θεωρήσουν πως η εταιρεία είχε για μια ακόμα φορά επιλέξει κάποια λύση της Qualcomm.

Μετά λοιπόν τον Exynos 7580 στο εσωτερικό του S5 Neo και του νέου Galaxy A5, η έκπληξη έρχεται από το νέο Galaxy A3 που επίσης χρησιμοποιεί επεξεργαστή κατασκευασμένο από την ίδια την Samsung. Το «πρόβλημα» είναι πως αυτός δηλώνεται από την ίδια την συσκευή σαν … Exynos 7580, διαθέτει όμως συνολικά 4 αντί για 8 πυρήνες επεξεργασίας. Εκτός από αυτή του την παραξενιά, ο επεξεργαστής στο εσωτερικό του νέου Galaxy A3 διαθέτει 4 πυρήνες αρχιτεκτονικής A-53 της ARM, χρονισμένους στο 1.5 GHz. Με τεχνικά χαρακτηριστικά που δείχνουν έστω και λίγο ανώτερα από αυτά του αντίστοιχου Snapdragon 410 της Qualcomm, η λειτουργία της «μικρότερης» έκδοσης του Exynos 7580 είναι σίγουρα απόλυτα ικανοποιητική για την κατηγορία του.

Screenshot_2016-01-24-01-26-39 Screenshot_2016-01-24-01-26-42 Screenshot_2016-01-24-01-26-46

Ο χρόνος εκκίνησης εφαρμογών αλλά και η εκτέλεση τους γίνεται με χαρακτηριστική άνεση που αποτελεί έκπληξη για τα δεδομένα της κατηγορίας, δείχνοντας ότι η Samsung πιθανότατα σωστά επέλεξε να χρησιμοποιήσει κάτι διαφορετικό από ότι το σύνολο σχεδόν του ανταγωνισμού. Σε συνδυασμό με το 1.5 GB μνήμης RAM που διαθέτει το νέο Galaxy A3, η ταυτόχρονη εκτέλεση εφαρμογών αλλά και η εναλλαγή μεταξύ τους πραγματοποιείται με ευκολία που δύσκολα μπορεί να βρει κανείς σε άλλη συσκευή της κατηγορίας αυτής.

Screenshot_2016-01-24-01-24-31 Screenshot_2016-01-24-01-24-34 Screenshot_2016-01-24-01-24-45 Screenshot_2016-01-24-01-26-18 Screenshot_2016-01-24-01-26-25 Screenshot_2016-01-24-15-57-58 Screenshot_2016-01-24-15-58-05 Screenshot_2016-01-24-15-58-09

Η κάρτα γραφικών τώρα, είναι όπως και στην… κανονική έκδοση του Exynos 7580 η  Mali T720 της ARM, ενώ το «έργο» της στο Galaxy A3 είναι ευκολότερο λόγω της χαμηλότερης ανάλυσης της οθόνης του. Αυτό σημαίνει πως ακόμα και σχετικά απαιτητικά παιχνίδια μπορούν να «τρέξουν» χωρίς προβλήματα στη συσκευή, ενώ οι επιδόσεις της Mali T720 δεν περιορίζουν τις δυνατότητες αναπαραγωγής πολυμέσων της συσκευής.

Screenshot_2016-01-24-15-57-12 Screenshot_2016-01-24-15-57-16 Screenshot_2016-01-24-15-57-19

Ο αποθηκευτικός χώρος τώρα, έχει αυξηθεί σε 16 GB στην βασική έκδοση του νέου Galaxy A3, από τα οποία περίπου 11 GB είναι πραγματικά διαθέσιμα στον χρήστη. Παρότι το συγκεκριμένο μέγεθος είναι μάλλον ικανοποιητικό για την κατηγορία του, το νέο Galaxy A3 διαθέτει και υποδοχή για κάρτες μνήμης microSD επιτρέποντας την αύξηση του ακόμα περισσότερο ανάλογα με τις ανάγκες του χρήστη του.

Screenshot_2016-01-24-16-23-16 Screenshot_2016-01-24-16-23-20

Screenshot_2016-01-24-16-23-30 Screenshot_2016-01-24-16-23-37

Μπαταρία

Η μπαταρία του Samsung Galaxy A3 (2016) έχει χωρητικότητα 2.300 mAh η οποία είναι επαρκής για να προσφέρει τουλάχιστον 2 μέρες χρόνου λειτουργίας και αναμονής, με μέση και… συνετή χρήση. Το hardware της συσκευής δεν έχει μεγάλες απαιτήσεις, ωστόσο υπάρχει η AMOLED οθόνη η οποία υπό συνθήκες μπορεί να περιορίσει αρκετά τους παραπάνω χρόνους, γι’αυτό θα προτείνουμε ξανά να χρησιμοποιείτε την αυτόματη ρύθμιση φωτεινότητας και, όσο το δυνατό, σκούρες ταπετσαρίες (το μαύρο χρώμα είναι ιδανικό για τέτοιου τύπου οθόνες).

Επίσης, μέσα στις Ρυθμίσεις θα βρείτε τις γνωστές λειτουργίες της Samsung «Λειτουργία Εξοικονόμησης Ενέργειας» και «Ultra Εξοικονόμηση Ενέργειας» με τα γνωστά… ωφέλιμα αποτελέσματα για την κατανάλωση του κινητού, με τίμημα όμως τον περιορισμό της απόδοσής του και των λειτουργιών του.

31 32 33

Συμπέρασμα

Με το νέο Galaxy A3, η Samsung επαναπροσδιορίζει την παρουσία της στην μεσαία κατηγορία και ιδιαίτερα για όσους επιθυμούν μια καλαίσθητη, compact συσκευή με άψογη ποιότητα κατασκευής. Είναι δεδομένο ότι οι προτάσεις του ανταγωνισμού που μπορούν να «κονταροχτυπηθούν» με το Α3 δεν είναι ιδιαίτερα πολλές και όχι άδικα μιας και στην τιμή που θα πωλείται είναι αρκετά (έως πολύ) δύσκολο να βρεθεί κάποια αντίστοιχη πρόταση με τα ίδια χαρακτηριστικά.

Εν κατακλείδι, είμαστε της άποψης ότι το Samsung Galaxy A3 (2016) θα αποτελέσει μια από τις καλύτερες compact προτάσεις στην μεσαία κατηγορία για φέτος. Η οθόνη του, η ποιότητα κατασκευής, το σχέδιό του και η ευκολία που προσφέρει σε καθημερινή χρήση είναι ισχυρά «ατού» του και το πιθανότερο είναι πως θα επαναλάβει την επιτυχία του περσινού Α3… καθόλου άδικα.

159 σχολια

 1. Dimitris Karolidis

  Καλησπερα, σκεφτομαι να διαθεσω εως 300 για μια καινουργια συσκευη και θελω να ρωτησω αν εχω καποια καλυτερη επιλογη απο το καινουργιο Α3 σε αυτα τα λεφτα..σκεφτομουν και το s5 neo αλλα εχω διαβασει καποιες κακες κριτικες απο τους χρηστες οσον αφορα την ποιοτητα κλησης την ενταση του ηχειου και το αν εχει gorilla glass η οχι..επισης θα ηθελα να ρωτησω για την ποιοτητα της cameras για το καινουργιο Α3 αν ειναι στο ιδιο επιπεδο με το παλιο Α3 γιατι το παλιο απο οσο εχω δει βγαζει τρομερες φωτογραφιες..και κατι τελευταιο να προτιμησω το Α3 η το moto g (3gen) με την εκδοση με τα 2 giga ram ?


  1. Post author
   George Voulgarelis

   Καλησπέρα.

   Σχετικά με το δίλημμα Α3 2016 ή S5 Neo, το θέμα είναι ότι πρόκειται για δύο εντελώς διαφορετικής φιλοσοφίας συσκευές. Μπορεί οι τιμές τους να είναι παραπλήσιες, ωστόσο τα πάντα ξεκινούν από το που δίνεις εσύ περισσότερη έμφαση. Το Α3 δίνει μεγάλη έμφαση στο design και στην ποιότητα κατασκευής, από την άλλη το S5 Neo είναι μια παραλλαγή του γνωστού S5, έχει μεγαλύτερη οθόνη, είναι αδιάβροχο κτλ.

   Θα σου πρότεινα να διαβάσεις και το review του S5 Neo, το οποίο θα βρεις εδώ:

   http://in2mobile.gr/2015/09/06/samsung-galaxy-s5-neo-review/

   …το οποίο θα σε βοηθήσει να σχηματίσεις μια ακόμα καλύτερη εικόνα.

   Τέλος, όσον αφορά την σύγκριση καμερών μεταξύ παλιού και νέου Α3, μπορείς να δεις επίσης το review που δημοσιεύσαμε πριν ένα χρόνο, ώστε να πάρεις μια γεύση:

   http://in2mobile.gr/2015/02/02/samsung-galaxy-a3-review/

   Προσωπικά, επειδή έκανα και τις δύο παρουσιάσεις, θεωρώ ότι η κάμερα του νέου Α3 είναι καλύτερη, αλλά εσύ θα βγάλεις τα δικά σου συμπεράσματα.

   Κλείνοντας, το Moto G (3rd Gen) είναι και αυτό κάτι διαφορετικό σε σχέση με το Α3, δεν βλέπω πως μπορεί να γίνει σύγκριση μεταξύ τους.

  2. Dimitris Karolidis

   Ευχαριστω για την γρηγορη απαντηση και για την γενικοτερη κατατοπιση..Τα βασικα κριτηρια που εχω για να επειλεξω νεα συσκευη ειναι καμερα αναλυση και επιδοσεις επεξεργαστη και μετα ποιοτητα υλικων κατασκευης..αυτο που ηθελα να μαθω ειναι αν το Α3 (2016) ιστερει πρακτικα σε επιδοσεις επεξεργαστη με το s5 neo και σαν συνολικο πακετο ποια ειναι η καλυτερη επιλογη αν λαβεις υποψην ολα τα χαρακτηριστικα και οχι την προσωπικη προτιμιση του design η των υλικων κατασκευης..Το moto g (3gen) το ανεφερα και το συγκρινα σαν συνολικο πακετο δηλαδη καμερα, ελαφρυ λογισμικο της motorola πανω απο το lolipop και 2 giga ram σε τιμη λιγο λιγοτερη απο 250 αυτην την στιγμη..εκει που ηθελα να καταληξω δηλ αν αξιζει να δωσω 50 ευρω παραπανω και να παρω το Α3 η το S5 neo αν πρακτικα σαν συνολικο πακετο οι διαφορες ειναι λιγες δηλ ποιοτητα καμερας επιδοσεις επεξεργαστη στην πραξη κτλπ..το moto g με τα 2 giga γενικα θεωρω οτι ειναι η καλυτερη επιλογη σαν συνολικο πακετο μεχρι τα 250 ευρω


  3. Post author
   George Voulgarelis

   Για μένα ναι, το S5 Neo αξίζει τα παραπάνω χρήματα, αλλά ο τελικός κριτής είσαι πάντοτε εσύ. 😉

  4. Kostas Gliatiotis

   Ανάμεσα σε αυτές τις 3 συσκευές, το S5 Neo είναι συνολικά το καλύτερο αν το κρίνεις με απόλυτα τεχνικά κριτήρια. Η κάμερα του είναι καλύτερη, είναι σημαντικά πιο γρήγορο από τις άλλες δύο συσκευές και έχει την καλύτερη και μεγαλύτερη οθόνη σε διαστάσεις και φυσική ανάλυση.

   Σε σύγκριση με το νέο Galaxy A3, η διαφορά σε ταχύτητα είναι σχετικά μικρή σε καθημερινή απλή χρήση και δεν είναι πρακτικά αντιληπτή. Αν τώρα θες να κάνεις περισσότερα πράγματα με την συσκευή σου, το S5 Neo είναι “καλύτερο” αφού σε τέτοιου είδους χρήση ανταποκρίνεται αρκετά πιο γρήγορα.

   Το moto G ακόμα και στην τρίτη έκδοση του δεν παύει να είναι μια συσκευή με τον Snapdragon 410 στο εσωτερικό του έστω και με 2 GB RAM. Οι επιδόσεις του είναι λίγο χειρότερες από αυτές του νέου A3 και αρκετά χαμηλότερες από αυτές του S5 Neo. Το σχεδόν Stock Android δεν βοηθάει απαραίτητα στον βαθμό που περιμένεις, αφού όταν θες να κάνεις κάτι και ειδικά με κάποια εφαρμογή τρίτου (παιχνίδι, facebook κλπ) το Stock Android δεν βοηθάει σε κάτι τον κατώτερο σε επιδόσεις επεξεργαστή του. Επίσης σε καμία περίπτωση δεν έχει οθόνη αντίστοιχη των άλλων δύο συσκευών. Μια απλή LCD οθόνη έχει που μάλιστα δεν είναι και η καλύτερη δυνατή, πόσο μάλλον αν την συγκρίνεις με τις δύο SUPER AMOLED οθόνες του νέου A3 και του S5 Neo !

  5. Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα και από εμένα !

   Το νέο Galaxy A3 κοστίζει περίπου τα ίδια χρήματα με το S5 Neo είναι όμως στο σύνολο του μια πολύ διαφορετική συσκευή. Το S5 Neo “δικαιολογεί” την τιμή του με την μεγαλύτερη οθόνη, την καλύτερη συνολικά κάμερα του και την αντοχή στο νερό που προσφέρει. Το νέο A3 από την πλευρά του είναι η μικρότερη και οικονομικότερη πραγματικά πολυτελής σε εμφάνιση συσκευή που προσφέρει η Samsung. Προσωπικά με έχει εντυπωσιάσει πάρα πολύ σαν κατασκευή αλλά και με την συνολική του απόδοση, δεν παύει να είναι όμως μια εντελώς διαφορετική πρόταση. Η οθόνη του είναι αρκετά μικρότερη και ουσιαστικά το πλεονέκτημα του είναι το μικρό μέγεθος και η εντυπωσιακή κατασκευή του.

   Σε ότι έχει να κάνει με το S5 neo τώρα, λόγω δουλειάς και πείρας μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι δεν έχει κανένα από αυτά τα προβλήματα που αναφέρεις 🙂 Το ηχείο του είναι ίσως λιγότερο δυνατό από άλλες συσκευές της εταιρείας, χωρίς όμως σε καμία περίπτωση να είναι τόσο χαμηλό που να “χάνεις” κλήσεις και ειδοποιήσεις. Το κρύσταλλο μπροστά από την οθόνη του είναι Gorilla Glass ακριβώς όπως και στο κανονικό S5, ενώ η ποιότητα της κλήσης είναι κάτι καθαρά υποκειμενικό, αφού εξαρτάται από το δίκτυο, την κάλυψη και την “ποιότητα” της συσκευής του συνομιλητή.

   Η κάμερα του νέου Galaxy A3 τέλος είναι σημαντικά βελτιωμένη σε όλους τους τομείς, από την ανάλυση της έως και την πραγματική ποιότητα των φωτογραφιών που μπορεί να βγάλει 🙂

  6. Dimitris Karolidis

   Ευχαριστω πολυ για την κατατοπιση και μπραβο για την δουλεια σας 🙂


  7. Post author
   George Voulgarelis

   Σε ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σου λόγια!

 2. Παναγιώτης

  Καλησπέρα.. Ειμαι ανάμεσα στο α5 το προηγούμενο μοντέλο και το α3 του 2016. Γνωρίζετε αν θα πέσει καθόλου η τιμή του α3 (για να κάνω υπομονή και να το πάρω γύρω στα 270, δεν βιάζομαι να πάρω κινητό)! Τέλος, ποιο είναι πιο ανθεκτικο σε τούμπες απο τα δύο;; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων, καλή συνέχεια!!

  1. Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Αυτή την στιγμή η επίσημη τιμή πώλησης του νέου Galaxy A3 είναι στα 329 ευρώ. Θεωρώ ότι σε καταστήματα στο Internet σύντομα η τιμή πώλησης θα είναι χαμηλότερη, δεν μπορώ να γνωρίζω όμως ακριβώς ποια θα είναι αυτή.

   Σε ότι έχει να κάνει με την αντοχή στα χτυπήματα, η προσωπική μου άποψη είναι κανένα από τα δύο. Οι δύο συσκευές έχουν έστω και διαφορετικό σε εμφάνιση και κατασκευή μεταλλικό πλαίσιο που όπως είναι λογικό, αν χτυπηθεί είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα κάνει κάποιο σημάδι. Αυτό είναι μάλλον φυσιολογικό, αφού σαν υλικό το αλουμίνιο είναι μεν σκληρό και δεν λυγίζει όμως δυστυχώς έχει την συγκεκριμένη ευαισθησία.
   Η αντοχή της οθόνης τώρα είναι δυστυχώς επίσης κάτι το εντελώς “τυχαίο” αφού μπορεί μια συσκευή να πέσει από μισό μέτρο και απλά να σπάσει η οθόνη της, ενώ μια άλλη ίδια να αντέξει σε πολύ χειρότερο χτύπημα.

   Η προσωπική μου άποψη πάντως είναι πως το σχέδιο του νέου Galaxy A3 όπως φυσικά και του νέου Galaxy A5 από μόνα τους αξίζουν να επιλέξεις ένα από αυτά τα δύο !


  1. Post author
   George Voulgarelis

   Καλησπέρα.

   Ναι, υπάρχει και δίκαρτη έκδοση. Θα πρέπει να ψάξεις ποιο ή ποια μαγαζιά θα την φέρουν, φυσικά.

  2. Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Δεν είναι όλα τα Galaxy A3 εξ’όρισμού dual sim, απλά οι εκδόσεις που είναι, παίρνουν την δεύτερη SIM στην υποδοχή για την κάρτα μνήμης και δεν μπορούν να έχουν ταυτόχρονα δύο κάρτες SIM και κάρτα μνήμης.
   Επίσημα πάντως, από όσο γνωρίζω στην Ελλάδα δεν πρόκειται να έρθει η έκδοση με τις δύο SIM.

 3. valia

  καλησπερα…..εχει κολλησει το κινητο μου και δεν μπορω να το κλεισω με κανενα τροπο….συν τοις αλλοις ειναι ανοιχτα και τα δεδομενα του κινητου με αποτελεσμα να χρεωνομαι…..τι μπορω να κανω/.?Το κινητο ειναι SAMSUNG GALAXY A3.

  1. Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Συγνώμη για την καθυστέρηση στην απάντηση. Οι συσκευές της Samsung που δεν βγαίνει η μπαταρία τους , κάνουν επανεκκίνηση κρατώντας πατημένο το κάτω πλήκτρο της έντασης και το power key ταυτόχρονα για περίπου 10 δευτερόλεπτα. Αν η συσκευή σου έχει κλείσει εντελώς πλέον και έχει μείνει από μπαταρία, την βάζεις στην πρίζα και πατάς αυτόν τον συνδυασμό πλήκτρων ώστε να ανοίξει 🙂

 4. dim kats

  καλησπέρα, γνωρίζετε για τις διαφορές ανάμεσα στους 2 επεξεργαστές oxynos και snapdragon για το Samsung A3 2016. ποιον από τους 2 να επιλέξω?

  1. Kostas Gliatiotis

   Καλημέρα !

   Καταρχήν συγνώμη για την καθυστέρηση στην απάντηση !

   Στην Ευρώπη και την χώρα μας υπάρχει μόνο η έκδοση με τον Exynos 7578 επεξεργαστή της Samsung. Υπήρχε αρχικά μια σύγχυση με τα χαρακτηριστικά του και για αυτό τα περισσότερα Sites αναφέρουν ότι έχουν την έκδοση της συσκευής με τον Snapdragon 410.

   Η έκδοση της συσκευής με κωδικό μοντέλου SM-A310F, αυτή δηλαδή που είναι διαθέσιμη σε όλα τα καταστήματα, είναι με τον επεξεργαστή Exynos 7578 της Samsung.

   Οι διαφορές τους τώρα είναι στην πράξη σχετικά περιορισμένες αλλά υπαρκτές. Ο Exynos 7578 είναι έστω και λίγο γρηγορότερος, ενώ έχει και καλύτερη κάρτα γραφικών στο εσωτερικό του 🙂

 5. hope26

  καλημερα εχω προβληματιστει αναμεσα στο samsung A3 2016 TO J5 ΚΑΙ ΤΟ A5 το προηγουμενο με νοιαζει περισσοτερο να εχει καλη καμερα και καλη αναλυση τι μου προτεινετε?σας ευχαριστω πολυ

  1. Kostas Gliatiotis

   Καλημέρα !

   Ανάμεσα σε αυτές τις 3 συσκευές, με κριτήριο την απόδοση της κάμερας, αλλά και γενικότερα, η καλύτερη με αρκετή διαφορά είναι το Galaxy A3 2016. Η ονομαστική ανάλυση της κάμερας είναι 13 Mpixels και στις 3 συσκευές, όμως αυτή του Galaxy A3 2016 έχει νεότερο και καλύτερο σε απόδοση αισθητήρα, έχει επίσης καλύτερο φακό μπροστά από αυτόν που επιτρέπει την λήψη φωτογραφιών με περισσότερο φως ενώ τέλος έχει και την νεότερη έκδοση του αλγόριθμου επεξεργασίας που χρησιμοποιεί η Samsung στην λήψη τους 🙂

   Εκτός της κάμερας πάντως, είναι και η συσκευή με την καλύτερη κατασκευή, ποιότητα υλικών αλλά και η νεότερη από τις 3 με την νεότερη διαθέσιμη έκδοση του Android για συσκευές αυτής της κατηγορίας, αλλά και του γραφικού περιβάλλοντος (μενού) της Samsung !

 6. Παπαδοπούλου Ειρήνη

  Καλημέρα σας!!

  Θα ήθελα την αποψη σας σχετικα με την αγορά συσκευής 4.5″ με 4.7″ κυρίως (5 το πολύ ). Με ενδιαφέρει να βγαζει αρκετά καλες φωτογραφιες (και να ανηκει περιπου στην κατηγορία των 200 ευρώ). Είχα εστίασει στο Samsung Α3 και στη συνέχεια στην νεοτερη του εκδοση αυτή του 2016 αλλα με προβληματισαν τα οσα διαβασα.
  Τι θα μου προτείνατε?

  Σας ευχαριστώ πολύ!!

  1. Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Τι ακριβώς σε προβλημάτισε στο Α3 2016? 🙂

   Η συσκευή είναι από τις καλύτερες αν όχι η καλύτερη στην κατηγορία του αυτή την στιγμή !

 7. Παπαδοπούλου Ειρήνη

  Καλημερα και πάλι!

  Με προβληματισε “λιγο” τα όσα διαβασα για τις φωτογραφικές του ικανοτητες και την έλλειψη IOS, η οποία αν καταλαβα καλά είναι σημαντικη.
  Επειδή το άτομο που θέλω να την κάνω δωρο θα ήθελε μια ευχρηστη συσκευη που να βγάζει καλες φωτογραφιες απλά θα ήθελα τη γνώμη σας στο αν πιστευετε οτι υπάρχει καποια καλυτερη συσκευή με αυτα τα χαρακτηριστικά ή οχι μιας και οι γνώσεις μου στα κινητα είναι κατα πολυ “φτωχοτερες” απο τις δικές σας.

  Και πάλι σας ευχαριστώ για την βοηθεια..

  1. Kostas Gliatiotis

   Η έλλειψη του Optical Image Stabilization “περιορίζει” τις δυνατότητες της κάμερας σε χαμηλό φωτισμό. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν βγάζει καλές φωτογραφίες, το αντίθετο μάλιστα είναι πολύ καλές για την κατηγορία του. Απλά σε σύγκριση με συσκευές που έχουν Optical Image Stabilization, οι φωτογραφίες χωρίς να είναι χειρότερες απλά έχουν λιγότερο φως όταν θες να φωτογραφίσεις π.χ. την νύχτα.

   Η κάμερα του Α3 2016 δεν είναι χειρότερη από αυτή των υπόλοιπων συσκευών στην κατηγορία του, μάλιστα θα έλεγα ότι από τις περισσότερες ανταγωνιστικές συσκευές είναι αρκετά καλύτερη 🙂

 8. Παπαδοπούλου Ειρήνη

  OIS!! απο βιασυνη IOS!! Ευχαριστώ πολύ για τις παραπανω πληροφορίες..

  Άρα για να μη σας κουράζω περισσότερο σε αυτη τη κατηγορία χρηματων η καλυτερη επιλογη κατα τη γνώμη σας είναι Samsung A3 2016??

  1. Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Καταρχήν, σε καμία περίπτωση δεν με κουράζεις, ο σκοπός μας είναι αρχικά να ενημερώνουμε και στην συνέχεια να βοηθάμε όπου μπορούμε 🙂

   Σε αυτά τα χρήματα έστω και χωρίς το Optical Image Stabilization που έτσι και αλλιώς δεν έχει καμία συσκευή σε αυτή την κατηγορία, το Galaxy A3 2016 είναι η καλύτερη επιλογή !

 9. Παπαδοπούλου Ειρήνη

  Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο και τη βοηθεια σας !! 🙂

 10. Πανος Κωνσταντινου

  Καλησπερα..
  Ενδιαφερομαι γι αυτην τη συσκευη, αλλα χρειαζομαι την εκδοση dual SIM.. Δεν υπαρχει διαθεσιμη στην Ελλαδα απ΄οσο ξερω ,αλλα μπορει να την βρει κανεις απο εξωτερικο, ebay και λοιπα sites… Το ερωτημα μου ειναι, αν ερθει απο εξωτερικο,θα μπορει να σεταριστει πληρως στα ελληνικα δεδομενα, δηλ να δεχεται ελληνικα δικτυα, ελληνικο μενου, και κυριως ελληνικο playstore?!? ..Ο μονος μου ενδοιασμος ειναι αυτος και γιαυτο δεν το αποφασιζω …Επισης απ΄οσο ξερω δεν παιρνει SD καρτα μνημη με ενεργες και τις δυο SIM ,ισχυει?
  Ψαχνω καιρο για μια αξιοπιστη compact dual SIM συσκευη ..αν υπαρχει κι αλλη καλη επιλογη εκτος απο το A3 (2016) παρακαλω βοηθηστε! Ευχαριστω πολυ!

  1. Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Στην συγκεκριμένη περίπτωση το πρόβλημα είναι πιο “πολύπλοκο”. Από την στιγμή που δεν υπάρχει διαθέσιμη σε καμία Ευρωπαϊκή χώρα αυτή την στιγμή, αν βρεις εκτός Ευρώπης την έκδοση με δύο κάρτες, στην Ελλάδα δεν θα έχει εγγύηση. Ακόμα όμως και εκτός εγγύησης αν πάθει κάτι, και επί πληρωμή να θες να το επισκευάσεις κανένα Service της εταιρείας δεν θα αναλάβει την επισκευή του !

   Θεωρώ ότι αυτό από μόνο του ειναι λόγος για να μην επιλέξεις την λύση του να το αγοράσεις από το εξωτερικό 🙂

 11. Πανος Κωνσταντινου

  Φιλε Κωστα καλημερα κ σε ευχαριστω για την αμεση απαντηση!
  Με προβληματισε ειναι η αληθεια το θεμα της εγγυησης,αλλα απο την αλλη δεν βλεπω να υπαρχουν και πολλες εναλλακτικες σε καλη compact δικαρτη συσκευη δυστυχως..
  Υπαρχει καποια αντιστοιχη συσκευη που σκεφτεσαι?!
  Και δυο τελευταια ερωτηματα:
  1. Ξερουμε αν θα ερθει Ελλαδα ,εστω και με μεγαλη καθυστερηση?
  2. Καπου πηρε το ματι μου σε ιντερνετικα καταστηματα,πως το φερνουν κατοπιν παραγγελιας,(αρκετα ακριβοτερο ) ..Δινουν σε αυτην την περιπτωση εγγυηση ?!?
  Ευχαριστω πολυ

  1. Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Δεν έχει σημασία από ποιο κατάστημα θα το αγοράσεις και αν θα είναι κατόπιν παραγγελίας ή όχι. Το ζητούμενο είναι να προέρχεται από χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κάτι που δεν μπορείς δυστυχώς να το διασφαλίσεις από πριν. Η Samsung δεν έχει πολιτική να φέρνει στην χώρα μας συσκευές με δύο κάρτες SIM από μια κατηγορία τιμής και πάνω, και τα δύο νέα Α3 και Α5 είναι μέσα σε αυτή την κατηγορία.

   Σε γενικές γραμμές, συσκευές με δύο κάρτες SIM δεν μπορείς να βρεις εύκολα από μια κατηγορία και πάνω, γιατί καλώς ή κακώς οι περισσότεροι κατασκευαστές θεωρούν ότι δεν έχουν απήχηση στο αγοραστικό κοινό.

 12. Ειρηνη

  Καλησπέρα,

  Θα ήθελα τη βοήθεια σας για την αγορά ενός κινητού της samsung,
  απλά δεν μπορώ να αποφασίσω ποιο από τα δυο κινητά να επιλέξω.
  Είμαι ανάμεσα στο α5 (2015) κ στο α3 (2016) της Samsung.
  Πριν κυκλοφορήσει το α3 (2016) είχα καταλήξει στο α5 (2015) κ τώρα που είδα το α3(2016) είμαι σε δίλημμα. Ποιο πιστεύεται ότι είναι καλύτερο σε επεξεργαστή,λειτουργικό,χώρο αποθήκευσης,φακό-φωτογραφίες?
  Κ τα δύο κινητά τα βρίσκω στο internet περίπου ίδια τιμή με το α3 (2016) ελάχιστα πιο ακριβό καθώς έχει βγει το α5(2016) κ έχει πέσει αρκετά η τιμή του α5(2015) το οποίο πλέον είναι προσιτό στην τιμή αρκετά.
  Στα public και vodafone μου λένε ότι το α5 του (2015) είναι πολύ καλύτερο από το a3(2016) και από άποψη οθόνης μεγαλύτερη 5 ιντσών κ από χώρο αποθήκευσης,απλά κ αυτοί είναι υπάλληλοι κ μπορεί να θέλουν να ξεφορτωθούν το πιο παλιό μοντέλο, έχοντας βγει το α5 (2016) το οποίο δεν μ είναι προσιτό λόγο της τιμής του. Δεν θέλω να δώσω πάνω από 300 ευρώ για αυτό στράφηκα σε αυτά τα δύο μοντέλα της samsung.Εσείς σε ποιο από τα δύο κινητά μου προτείνεται να καταλήξω?

  1. Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Συνήθως η “εύκολη” απάντηση σε περιπτώσεις σαν και αυτή είναι να επιλέξεις την νεότερη συσκευή από τις δύο. Στην συγκεκριμένη περίπτωση και πάλι η απάντηση είναι το νέο A3 2016 όμως θα προσπαθήσω να την δικαιολογήσω με επιχειρήματα.

   Η οθόνη του μπορεί να είναι μικρότερη σε διάσταση είναι όμως σημαντικά βελτιωμένη σε απόδοση. Έχει καλύτερα και πιο ζωντανά χρώματα, ενώ και η “υφή” που έχει στην χρήση το κρύσταλλο πάνω από αυτή είναι σημαντικά καλύτερη. Το κρύσταλλο αυτό μας φέρνει στο δεύτερο επιχείρημα που αφορά τον σχεδιασμό των δύο συσκευών. Το “παλιό” Α5 είναι σίγουρα αρκετά εντυπωσιακό για την κατηγορία του και ειδικά μετά από τόσο καιρό που κυκλοφορεί στην αγορά. Το Α3 2016 είναι όμως απλά καλύτερο συνολικά. Η συσκευή χρησιμοποιεί γυαλί και μέταλλο, συγκεκριμένα αλουμίνιο στην κατασκευή της, και τα συνδυάζει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που υπάρχουν και στο Galaxy S6 της εταιρείας. Η εξωτερική του εμφάνιση από μόνη της, είναι τόσο πολύ και πετυχημένα αναβαθμισμένη και βελτιωμένη που αξίζει να το επιλέξεις μόνο για αυτή.

   Εκτός αυτών τώρα, σε ότι έχει να κάνει με τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά και πάλι το νέο Α3 2016 είναι έστω και οριακά καλύτερο. Ο επεξεργαστής στο εσωτερικό του έχει σχεδόν την ίδια απόδοση σε καθημερινή χρήση, όμως είναι σημαντικά νεότερος σε σχεδιασμό και τεχνική κατασκευής. Αυτές οι βελτιώσεις του επιτρέπουν να καταναλώνει σημαντικά λιγότερη ενέργεια και να προσφέρει την ίδια ταχύτητα λειτουργίας και καλύτερη συνολικά μπαταρία. Η κάμερα επίσης στο πίσω μέρος του Α3 2016 είναι αρκετά καλύτερη σε απόδοση από αυτή του παλιού Α5 παρά την ίδια ονομαστική ανάλυση των 13 Mpixels.

   Α3 2016 είναι η άποψη μου 🙂

 13. Ειρηνη

  Καλημερα,

  Σε ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες εχεις δικιο το α3
  αποτελει καλυτερη επιλογη κ μονο που αποτελει τη νεοτερη εκδοση της samsung καταληγω σε αυτο.☺

 14. Γιώργος Κληρονόμος

  Καλησπέρα, θα ήθελα αν είναι δυνατόν να με βοηθήσετε στην απόφαση επιλογής συσκευής. Είμαι ανάμεσα στο Α3 (2016) και στο Huawei P8 Lite. Ευχαριστώ.

  1. Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Σε προσωπικό επίπεδο πιθανότατα θα επέλεγα το A3 2016 για την εξωτερική του εμφάνιση περισσότερο. Σαν συσκευή έχει καλύτερη σε χρωματική απόδοση οθόνη από το P8 Lite και σίγουρα καλύτερη σε εμφάνιση και επιλογή υλικών εξωτερική κατασκευή. Η κάμερα είναι πρακτικά ίδια σε απόδοση στις δύο συσκευές, εκτός από την ίδια ονομαστική τους ανάλυση σε Mpixels.
   Το P8 Lite είναι έστω και λίγο πιο “γρήγορο” σε καθημερινή χρήση. Αν η εμφάνιση και τα υλικά κατασκευής είναι πιο σημαντικά για εσένα, το Α3 2016 είναι η καλύτερη επιλογή. Το P8 Lite είναι προτιμότερο αν είσαι ιδιαίτερα απαιτητικός με ένα Smartphone και θες την επιπλέον επεξεργαστική ισχύ που έχει σε σύγκριση με την συσκευή της Samsung.

 15. Γιώργος Κληρονόμος

  Σας ευχαριστώ για τη βοήθεια σας. Σήμερα πήγα σε ένα κατάστημα και είδα από κοντά τα 2 μοντέλα. Ο πωλητής εκεί μου πρότεινε ανεπιφύλακτα το Huawei. Στο συγκεκριμένο κατάστημα η διαφορά τιμής ήταν τεράστια βέβαια, 199 έναντι 320 ευρώ, όμως από μια έρευνα που έχω κάνει εχω βρει το huawei στα 165 και το A3 στα 220. Επίσης ήθελα να σας πω ότι εκεί εμφάνιζε σαν επεξεργαστή στο samsung τον snapdragon.
  Μια δυο ερωτήσεις ακόμα θα ήθελα να σας κάνω:Τα καλύτερα υλικά κατασκευής πιστευετε θα παίξουν κάποιο ρόλο στην συντήρηση του κινητού μέσα στην πορεία των χρόνων;
  Επίσης, το γεγονός οτι το Huawei έχει 2gb Ram μηπως είναι ενα συγκριτικό πλεονέκτημα που θα το καταλάβω μετά από 1 χρόνο στο να μην κολλάει τόσο το κινητό στις εφαρμογές;

  1. Kostas Gliatiotis

   Τα υλικά κατασκευής αλλάζουν κατά κύριο λόγο την αίσθηση που αφήνει η συσκευή όταν την κρατάς στο χέρι. Προσωπικά θεωρώ όμως ότι “επιβαρυνουν” στην καθημερινότητα αφού αν δεν το έχεις σε κάποια θήκη θέλει προσοχή ώστε να διατηρήσει την εμφάνιση του χωρίς να γεμίσει σημαδια.

   Αυτό με τον Snapdragon 410 είναι συνηθισμένο λάθος που κάνουν τα περισσότερα καταστήματα γιατί δεν έχουν κάποιο λόγο να ασχοληθούν περισσότερο. Το Α3 με κωδικό μοντέλου sm-a310f που είναι και το μοναδικό που κυκλοφορεί στην Ευρώπη έχει τον Exynos 7578 της Samsung στο εσωτερικό του.

   Το μισό γίγα RAM από μόνο του σε βάθος χρόνου δεν είναι σημαντική διαφορά. Δυστυχώς και οι δύο συσκευές αντιμετωπίζουν ακριβώς το ίδιο πρόβλημα στο κατά πόσο θα γίνονται όλο και πιο απαιτητικές οι νεότερες εκδόσεις εφαρμογών που τωρα λειτουργούν χωρίς προβλήματα.

 16. Γιώργος Κληρονόμος

  Ευχαριστώ πραγματικά πάρα πολύ για το χρόνο σας και τις συμβουλές σας. Ίσως να είχα καταλήξει ήδη στην επιλογη του Huawei με την λογική ότι έχει πιο ισχυρό επεξεργαστή μεγαλύτερη ram και φθηνότερη τιμή, όμως η επωνυμία της samsung καθώς και η εμφάνιση του Α3 με έχουν προβληματίσει. Ευχαριστώ και πάλι για το χρόνο σας.

  1. Kostas Gliatiotis

   Ακριβώς αυτή η εμφάνιση είναι ο λόγος που έχει σχεδιαστεί η συσκευή.

   Δεν θεωρώ πάντως από το λίγο που το έχω χρησιμοποιήσει ότι υπάρχει κάποιο θέμα με την απόδοση του, έστω και αν όντως το P8 Lite είναι σημαντικά πιο ισχυρό σαν συσκευή 🙂

 17. ΠΑΝΟΣ

  Καλησπερα,θελω να μου πειτε,εχοντας 250 ευρω στην τσεπη μου,ποια ειναι η καλυτερη επιλογη απο το a3 2016,lg g flex 2,διαβασα και το review του φλεξ 2 και θελω να μου πειτε ποιο ειναι καλυτερο σε θεματα μπροστινης πισινης καμερας,αντοχης μπαταριας και αν κρασαρουν καθολου με την συνεχης χρηση.

  1. Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα! Ακόμα και με τα προβλήματα θερμοκρασίας που έχει το G flex 2 είναι συνολικά πιο γρήγορη και ισχυρή συσκευή. Η κάμερα του επίσης είναι συνολικά καλύτερη όπως και η οθόνη του κυρίως λόγω του πολύ μεγάλου μεγέθους της.

   Τα προβλήματα θερμοκρασίας που έχει είναι σημαντικά σε συνεχή εντατική χρήση. Ακόμα και έτσι όμως πιθανότατα είναι πιο γρήγορο από το Α3 2016 που είναι μια από τις καλύτερες συσκευές στην κατηγορία του κατά την γνώμη μου.

   Το G flex 2 είναι μια συσκευή πολύ καλύτερης κατηγορίας σε σύγκριση με το Α3 που απλά λόγω του ότι είναι παλαιότερο είναι απλά πιο οικονομικό πλέον και ειδικά στο skroutz.

   Με βάση τα τεχνικά χαρακτηριστικά ακόμα και με αυτά τα μειονέκτημα τα είναι καλύτερη συσκευή το LG χωρίς όμως αυτό να αναιρεί το ποσό καλό είναι για την κατηγορία του το Α3 2016.

 18. nikos

  καλησπέρα μήπως μπορείτε να μου πείτε σε τι τιμή βρίσκεται το galaxy a3 gold. 🙂

  1. Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Η επίσημη τιμή της Ελληνικής αντιπροσωπείας είναι στα 279 ευρώ, μπορείς όμως να το βρεις σε καταστήματα στο skroutz φθηνότερα από αυτό. 🙂

 19. nikos

  δηλαδή ένα a3 στην τιμή των 200 ευρώ έχει την ίδια καλή ποιότητα από αυτί των 279?

  1. Kostas Gliatiotis

   Δεν υπάρχει απολύτως καμία διαφορά στην ποιότητα μεταξύ των συσκευών. Η μοναδική τους διαφορά είναι ότι οι “οικονομικότερες” προορίζονται για κάποια άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχουν έρθει σαν “παράλληλη” εισαγωγή στη χώρα μας. Η διαφορά στην τιμή δεν προκύπτει από απλά μεγαλύτερο κέρδος στις Ελληνικές συσκευές όμως οι λόγοι για τους οποίους υπάρχει είναι κάτι που δεν είναι δική μου δουλειά να σχολιάσω 🙂

 20. nikos

  είναι κινητό κατά τη γνώμη σας που αξίζει τα λευτά του,αν όχι έχετε να προτείνεται κάτι ανάλογο?

  1. Kostas Gliatiotis

   Είναι από τις λίγες συσκευές που αξίζουν τόσο πολύ τα χρήματα τους, ειδικά στην συγκεκριμένη κατηγορία.

   Η κατασκευή από γυαλί και αλουμίνιο, η πολύ καλή του οθόνη και η κάμερα του είναι πραγματικά πολύ καλά για την συγκεκριμένη κατηγορία!

 21. Amalia

  Καλησπερα, ειμαι αναμεσα στο a3 το παλιο και το καινουριο, ξερω οτι το νεο a3 εχει σιγουρα καλυτερα χαρακτηριστικα απτο αλλο. Παρολλα αυτα επειδη εχουν μια διαφορα στην τιμη, θα ηθελα να ξερω αν αξιζει να διαθεσω περισσοτερα χρηματα για να παρω το καινουριο a3 η αν οι διαφορες των χαρακτηριστικων τους δεν ειναι τοσο μεγαλες ωστε να αξιζει κ η διαφορα τιμης τελικα.

  1. Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα! Το νέο Α3 2016 όπως είναι φυσιολογικό είναι βελτιωμένο σε όλους τους βασικούς τομείς και μάλιστα αρκετά για να δικαιολογεί την ύπαρξη του.

   Η οθόνη του έχει μεγαλύτερη ανάλυση ελάχιστα μεγαλύτερο μέγεθος και πολύ καλύτερη χρωματική ποιότητα. Αντίστοιχα σαν συσκευή είναι επίσης μεταλλική όπως και η προηγούμενη έκδοση συνδυάζει όμως το μέταλλο με γυαλι πλέον σε ένα πολύ πιο όμορφο και εμφανισημο σύνολο. Αντίστοιχα και η κάμερα έχει μεγαλύτερη ανάλυση αλλά και καλύτερη ποιότητα φωτογραφιών στην πράξη.

   Ουσιαστικά είναι καλύτερο σε όλους τους τομείς και σίγουρα αρκετά καλύτερο για να δικαιολογεί την διαφορά στην τιμή πώλησης. Η επιλογή ανάμεσα τους έχει να κάνει με το αν τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά στο παλιό Α3 σε καλύπτουν η αν θεωρείς ότι προτιμάς τις βελτιώσεις του Α3 2016

 22. Ζήσης

  Καλησπέρα,

  Απο τεχνικής άποψης το j5 2016 η το a3 2016 ειναι πιο καλό; Δηλαδή πιο είναι πιο γρήγορο και έχει τα λιγότερα κολλήματα με απλή έως μέτρια χρήση;

  1. Kostas Gliatiotis

   Το Α3 2016 είναι συσκευή με Exynos επεξεργαστή, το J5 2016 (J510) είναι το ίδιο ακριβώς με το προηγούμενο με απλά 1.5 GB RAM.
   Ο Exynos 7578 του A3 2016 είναι συνολικά πιο γρήγορος από τον Snapdragon 410 που υπάρχει και στα δύο J5 🙂

 23. Joanna

  Καλησπέρα κι από μένα!
  Είναι η πρώτη φορά που θα αγοράσω Smartphone…(ναι υπάρχουμε και εμείς που έχουμε ακόμη Nokia με κουμπάκια!!!) και ψάχνοντας πελάγωσα!…Δεν θέλω να σας κουράσω, αλλά διαβάζοντας τις συζητήσεις σας εδώ, θεωρώ ότι θα είστε μια πολύτιμη βοήθεια στην επιλογή μου!
  Για να διευκολύνω κάπως την κατάσταση, έχω καταλήξει ότι θα ήθελα Samsung, και ψάχνοντας στο Skroutz, κατέληξα (?) σε 2 που μου κίνησαν το ενδιαφέρον: το Samsung Galaxy J5 (8GB) και το Samsung Galaxy A3 2016 (16GB)….
  Για μια άσχετη όπως εμένα, φαίνεται λογικό (?) το δίλλημα!!!
  Έχουν περίπου 60 Ευρώ διάφορα τιμής, αλλά η κάμερα είναι ίδια (?), φαίνεται να έχουν καλή μπαταρία…
  Φυσικά και αυτό που με προβληματίζει είναι η διάφορα τιμής…Για έναν νέο χρήστη, όπως εγώ, που θέλω να βγάζω καλές φωτο, να μπαίνω στο FB κλπ…τί θα προτίνατε?

  Ευχαριστώ εκ των προτέρων 🙂

  1. Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα! Ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σου λόγια! Χαρά μας είναι να μπορούμε να βοηθήσουμε όταν μπορούμε και θα χαρούμε αν απλά η γνώμη μας σου φανεί χρήσιμη 🙂

   Δεν θεωρώ ότι είναι κάποιος άσχετος, απλά μπορεί αρχικά να μην έχει εμπειρία και σταδιακά να αποκτήσει! Δεν υπάρχει κάποιος λόγος να αγχώνεσαι η να θεωρείς ότι δεν ξέρεις κάτι !

   Η απάντηση μου είναι χωρίς ιδιαίτερη σκέψη το Α3 2016 ! Σε χαρακτηριστικά και απόδοση είναι πρακτικά το ίδιο με το J5 με εξαίρεση την κάμερα που πάρα την ίδια ανάλυση έχει σημαντικά καλύτερη ποιότητα φωτογραφία στην πράξη!
   Το βασικό όμως είναι ότι είναι πολύ πιο όμορφο πολύ πιο πολυτελές και πολύ πιο στιβαρή αν θες να το πεις έτσι κατασκευή! Αν τα πιάσεις και τα δύο στα χέρια σου δεν θεωρώ ότι θα έχεις δυσκολία να διαλέξεις μετά! 🙂

 24. Joanna

  Εάν μου επιτρέπετε να προσθέσω κάτι, θα έλεγα ότι βλέπω τώρα το Samsung Galaxy A5 (16GB) και το μόνο που σκέφτομαι είναι: αξίζει να πάρει κανείς σήμερα ένα μοντέλο του 2014??? Γιατί στην τιμή είναι πολύ κοντά στο Samsung Galaxy A3 2016 (16GB)….
  Ευχαριστώ

  1. Kostas Gliatiotis

   Επίσης και εδώ η απάντηση είναι η ίδια 🙂

   Σε εμφάνιση το Α3 2016 είναι φαντάσου ίδιο με ένα S6 στην βασική ιδέα του !

   Το είδα σήμερα και σε άσπρο χρώμα και είναι απλά εκπληκτικό!

 25. Joanna

  Σας ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση!
  Λέω να το παραγγείλω σήμερα κιόλας!!! 🙂
  Και βέβαια, αν και έχω δει παραπάνω σχόλια σας για το θέμα, λέω να το διευκρινίσω άλλη μια φορά: όσο αφορά την παραγγελεια από το Skroutz…υπάρχει κανένα πρόβλημα? Να επιλέξω την φτηνότερη τιμή?

  Και πάλι ζήτω συγγνώμη αν σας φορτώνω με τις απορίες!

  1. Kostas Gliatiotis

   Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, είναι χαρά μου να απαντάω και να βοηθάω όταν μπορώ !

   Θέμα με το από που θα το αγοράσεις δεν υπάρχει κανένα αρκεί η συσκευή να προορίζεται για χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Υπάρχουν όντως αρκετά καταστήματα που ειναι αξιόπιστα σε αυτόν τον τομέα !

 26. Joanna

  Και τί θα πει χρόνος αναμονής, χρόνος ομιλίας, και γιατί η μπαταρία δεν είναι αποσπώμενη??? – Πολλά για κάποιον αμύητο!….

  1. Kostas Gliatiotis

   Χρόνος αναμονής είναι το χρονικό διάστημα που μπορεί να μείνει ενεργό ένα κινητό μέχρι να μείνει από μπαταρία όταν δεν το χρησιμοποιείς και απλά “κάθεται” ανοιχτό. Χρόνος ομιλίας είναι ο χρόνος που μπορείς να μιλήσεις συνολικά μέχρι η συσκευή να μείνει από μπαταρία 🙂

   Συνολικά ο χρόνος λειτουργίας είναι το πόσο μπορεί ένα Smartphone να μείνει ενεργό μέχρι να μείνει από μπαταρία, με τον χρήστη του να χρησιμοποιεί όποιες από τις δυνατότητες του θέλει !

 27. Joanna

  Σας ευχαριστώ και πάλι πολύ για τις τόσο άμεσες απαντήσεις και για την υπομονή σας! 🙂

 28. Giannis Pantazis

  Οταν παιζουν βιντεο ειτε youtube ειτε facebook ο ηχος ειναι ετεροχρονισμενος με την εικονα.Καποια βοηθεια?

  1. Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Αυτό είτε οφείλεται σε εξωτερικό παράγοντα όπως η σύνδεση που χρησιμοποιείς ή απλά κάποια εφαρμογή το έχει προκαλέσει στο κινητό. Δοκίμασε να το ανοιξεις σε safe mode πρώτα να δεις αν θα το κάνει και πάλι. Η εφαρμογή του Facebook δεν θα υπάρχει σε safe mode αλλά θα μπορείς να το δοκιμάσεις στο Youtube. Κλείνεις το κινητό, πατάς να ανοίξει και με το που θα ανάψει η οθόνη με το λογότυπο, πατάς και κρατάς πατημένο το κάτω πλήκτρο της έντασης.
   !
   Αν και πάλι δεν διορθωθεί, μια επανεγκατάσταση του λειτουργικού σε ένα service της εταιρείας πιθανότατα θα είναι η λύση

 29. Giannis Pantazis

  Εκανα το σχεδιο δρασης με την ασφαλη λειτουργια,οπου επαιξε κανονκα το βιντεο και youtube και fb.Παιζουν σωστα και στην κανονικη λειτουργια.Ευχαριστω!

 30. Joanna

  Καλησπέρα!

  Επανέρχομαι – και ζήτω συγγνώμη – γιατί παρόλο που η απάντηση σας στην ερώτηση Samsung Galaxy A3 2016 (16GB) η Samsung Galaxy J5 (8GB) 2015 ήταν σαφέστατη και παρόλο που και η ίδια τελικά τα είδα και τα δύο από κοντά και η απόφαση φαίνεται εύκολη, δεν είναι!!!
  Η διάφορα στην τιμή εξακολουθεί να είναι περί των 60 Ευρώ – διόλου ευκαταφρόνητη!…
  Και ρωτάω: αν τελικά προτιμήσω το Samsung Galaxy J5 (8GB) 2015 θα κάνω μια κακή επιλογή??? Θα αγοράσω κάτι πολύ κατώτερο???
  Κάτι ενδιάμεσο, με τα ίδια χαρακτηριστικά δεν έχω δει….

  Και πάλι σας ευχαριστώ

  1. Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Δεν υπάρχει λόγος να ζητάς συγνώμη, άλλωστε λογικό είναι να έχεις ακόμα δυσκολία στο να αποφασίσεις, η διαφορά στην τιμή είναι αρκετή.
   Παρόλα αυτά, η απάντηση μου είναι ίδια, θεωρώ ότι το Α3 2016 είναι μια συνολικά αρκετά καλύτερη συσκευή.
   Το J5 2015 είναι ένα κινητό που σίγουρα αξίζει τα χρήματα του ακόμα και σχεδόν ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του, όμως έχει ήδη αντικατασταθεί από το J5 2016. Αυτό σημαίνει ότι πρακτικά η συσκευή δεν θα έχει την ίδια υποστήριξη από τη Samsung σε βάθος χρόνου όπως το A3 2016, μιλώντας πάντα σε επίπεδο λογισμικού, αφού το Service καλύπτει κάθε συσκευή κανονικά για 2 χρόνια με εγγύηση ! Για παράδειγμα, το Α3 2016 θα αναβαθμιστεί σε Android 6.0, κάτι που δεν θα συμβεί για το J5 2015, αφού ο αντικαταστάτης του κυκλοφορεί ήδη με Android 6.0

   Πιστεύω ότι τα 60 ευρώ διαφορά στην τιμή αξίζει να τα δώσεις, για την πολύ καλύτερη και πιο όμορφη κατασκευή, την αρκετά πιο ζωντανή και όμορφη οθόνη αλλά και τις διαφορές που έχουν λειτουργικά οι δύο συσκευές ! 🙂

  1. Kostas Gliatiotis

   Παρακαλώ !

   Επιμένω το ξέρω, αλλά θεωρώ ότι ακόμα και με 60 ευρώ διαφορά είναι κρίμα να μην διαλέξεις μια αρκετά καλύτερη συνολικά συσκευή σαν το Α3 2016 !

 31. Joanna

  Καλημέρα!!!
  Μόλις το παρήγγειλα και ελπίζω να πάνε όλα καλά!!! 🙂 Σε ευχαριστώ Kostas Gliatiotis.
  Είμαι σίγουρη ότι θα χρειαστώ και πάλι τη βοήθεια σας!…Ελπίζω στα αλήθεια να μην σας κουράζω…
  Για παράδειγμα, όταν θα πάρω το τηλέφωνο στα χέρια μου….Θα πρέπει να έχω ήδη από τώρα μια νέα κάρτα SIM? Δεδομένου ότι θα χρειαστώ την Micro…
  Και μετά???? Απλά το ανοίγεις και μιλάς ή θα πρέπει να καλέσω ολόκληρη ομάδα ειδικών για να μπορέσω επιτέλους να το χρησιμοποιήσω?! 🙂
  Θα επανέρθω όταν το παραλάβω!!! 🙂

  1. Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Το Α3 2016 παίρνει nano κάρτα SIM, όχι Micro. Καλό θα είναι να πας σε ένα κατάστημα του δικτύου σου και να αλλάξεις αυτή που έχεις με μια nano SIM. Εδώ θα τονίσω να σου την αλλάξουν και όχι απλά να σου κόψουν αυτή που έχεις ώστε να μικρύνει σε μέγεθος ! 🙂

   Σε γενικές γραμμές, ο οδηγός εκκίνησης που έχει την πρώτη φορά που θα το ανοίξεις είναι σχεδιασμένος ακριβώς για να σε καθοδηγήσει στα βασικά βήματα που πρέπει να κάνεις ώστε να το χρησιμοποιήσεις! Εννοείται φυσικά ότι αν χρειαστείς κάτι ακόμα και μπορούμε να βοηθήσουμε είμαστε εδώ 🙂

 32. Joanna

  Και πάλι ευχαριστώ για την άμεση απάντηση! 🙂
  Α, nano τελικά και όχι micro…δεν πειράζει, ούτως η άλλως την αγοράζεις με 5 Ευρώ…
  Οπότε να πάρω πριν έρθει το κινητό?
  Αχ είμαι πολύ άσχετη με τα κινητά τελικά!!! – Εννοείται ότι θα σας ξαναενοχλήσω!!! 😉

  1. Kostas Gliatiotis

   Θα πρέπει να την έχεις την nano SIM όταν θα πάρεις το κινητό στα χέρια σου ώστε να μπορείς να την βάλεις και να το χρησιμοποιήσεις αμέσως ! Δεν είναι θέμα τα 5 ευρώ, δυστυχώς πολλά καταστήματα επειδή δεν έχουν εκείνη την ώρα διαθέσιμη κάρτα SIM ή απλά τις έχουν για νέες συνδέσεις και αποφεύγουν να τις δίνουν σε υπάρχοντες πελάτες, προτείνουν να την κόψουν και προσπαθούν να σε πείσουν ότι είναι το ίδιο που δεν είναι 🙂

 33. Joanna

  Καλησπέρα!!!
  Και το κινητό παρέλαβα χθες – καλά είναι κούκλα! – και την SIM έβαλα (ολοκαίνουργια)!
  Έχω ένα θεματάκι όσο αφορά….το τί κάνουμε μαυτό το κινητό, αλλά δεν είναι θέμα!!! 🙂 Έχω καλέσει ήδη ειδικούς επιτ ου θέματος, οπότε είναι μάλλον θέμα ημερών να το χρησιμοποιώ και για κάτι άλλο εκτός από ομιλία!!! 🙂

  Μια θηκούλα μένει να πάρω τώρα οπωσδήποτε – καμία συμβουλή?

  Ελπίζω να πάνε όλα καλά με τη συσκευή και να μην χρειαστεί να σας ξαναενοχλήσω!Και πάλι σας ευχαριστώ θερμά για την βοήθεια!!! 🙂

  1. Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Καταρχήν να ευχηθώ να είναι απροβλημάτιστη η νέα σου συσκευή και να την χαρείς όσο περισσότερο γίνεται ! 🙂

   Δεν χρειάζεται να αγχώνεσαι, σιγά σιγά θα μάθεις να εκμεταλλεύεσαι όλο και περισσότερες δυνατότητες. Μάλιστα θα έχει και περισσότερο ενδιαφέρον έτσι, όσο θα ανακαλύπτεις νέα πράγματα που μπορείς να κάνεις με αυτό !

   Σε ότι έχει να κάνει με την θήκη τώρα, η άποψη μου είναι ότι μια απλή θήκη σιλικόνης είναι η καλύτερη λύση. Αυτό που σε νοιάζει πρακτικά είναι να το προστατεύσεις από χτυπήματα και γρατζουνιές ώστε να διατηρήσει την εντυπωσιακή του εμφάνιση 🙂
   Μια απλή τέτοια θήκη είναι το καλύτερο αφού είναι αρκετά ελαστική για να απορροφήσει κραδασμούς σε τυχόν πτώση!

   Στο μπροστινό μέρος τώρα, στην οθόνη μπορείς απλά να βάλεις αν θες μια ζελατίνα προστασίας. Και χωρίς αυτή δεν θα έχεις πρόβλημα, είναι περισσότερο “ψυχολογικό” αφού και η ίδια η οθόνη είναι σχεδιασμένη να αντέχει στις γρατζουνιές και τα χτυπήματα, πάντα στο μέτρο του λογικού !

 34. Joanna

  Και πάλι καλησπέρα και πάλι ευχαριστώ!!!

  Έχω την συσκευή στο χέρι μου τώρα και…την κοιτάζω!!! Μου ζήτησε να κάνει κάτι ενημερώσεις, τις έκανε! Ωραία!!! Και τώρα τί?
  Έχω συνδεθεί στο WiFi του σπιτιού…και τώρα? FB? Viber? .κλπ καλούδια??? Πως? 🙁

  1. Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Συγνώμη για την καθυστέρηση στην απάντηση !

   Αν ανοίξεις απλά το Play Store, θα σου βγάλει έναν οδηγό εκκίνησης για να δημιουργήσεις ένα gmail, και να μπορείς να αρχίσεις να κατεβάζεις και να εγκαθιστάς εφαρμογές στην συσκευή σου ! 🙂

 35. zwras

  Γεια σας.Ειμαι αναμεσα στο Α3 και στο Α3 2016Ποιο να προτιμησω δεδομενης την διαφορα στην τιμη?

  1. Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Το νεό Α3 είναι σημαντικά καλύτερη συσκευή ! Η οθόνη του είναι λίγο μεγαλύτερη, με επίσης καλύτερη ανάλυση. Η κάμερα του είναι σημαντικά καλύτερη από το παλιό Α3 και φυσικά είναι και σημαντικά ομορφότερο με πολύ καλύτερη κατασκευή !

 36. Afroditi

  Γεια σας,θα ηθελα να ρωτησω αν το Α3 2016 ειναι καλυτερο απο το Lg Stylus 2 ως προς τον φακο και τις φωτογραφιες που βγαζει ειτε σε ημερα ειτε σε νυχτα αλλα και την μπροστινη καμερα,τον επεξεργαστη,και την λειτουργια του
  Ακομη ποιο κραταει πιο πολυ οσον αφορα την μπαταρια του

  1. Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Οι δύο συσκευες είναι σημαντικά διαφορετικές μεταξύ τους. Το Α3 2016 είναι μια μικρή σε διαστάσεις συσκευή σχεδιασμένη για εύκολη χρήση και μεταφορά, ενώ το Stylus 2 έχει μια οθόνη 5.7 ιντσών για άνετη χρήση. Η μπαταρία του Stylus 2 είναι σαφώς καλύτερη σε απόδοση αφού είναι και αρκετά μεγαλύτερη.

   Σε ότι έχει να κάνει με την ταχύτητα λειτουργίας, αύριο συγκεκριμένα θα μας στείλει η LG ένα Stylus 2 για να κάνουμε Review, οπότε στις επόμενες ημέρες θα έχω πιο ολοκληρωμένη άποψη ! 🙂

 37. Eleni

  Γεια σας, με κάποιο τρόπο έκανα να μην φωτίζει το δεξί και το αριστερό κουμπί από το HOME BUTTON :
  Προσπαθώ να βρω την διάρκεια φωτισμού πλήκτρων αλλά δεν το βρίσκω!!
  Πώς θα μπορούσα να το ρυθμίσω ώστε να μου ξανά φωτίσουν;;;;;;;;

  1. Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Για κάποιο λόγο έχει αφαιρεθεί η δυνατότητα επιλογής του χρόνου φωτισμού τους και η απενεργοποίηση του.
   Έχουν σβήσει επειδή είναι ενεργοποιημένη η εξοικονόμηση ενέργειας στην συσκευή. Αν την απενεργοποιήσεις θα λειτουργούν κανονικά χωρίς πρόβλημα 🙂

 38. Joanna

  Καλησπέρα!

  επανέρχομαι ένα μήνα σχεδόν μετά την αγορά του A3 για να σας πω πρώτες εντυπώσεις!!!
  Καταρχάς ευχαριστώ πολύ και πάλι για την βοήθεια στο να επιλέξω και στο ότι ανεχτήκατε τις οποίες περίεργες απορίες! 🙂
  Και για να ρθω στο κινητό και πάλι: είναι όντως πολύ όμορφο και εκτός αυτού, για μένα που είναι πρώτη – πρώτη επαφή με Smartphone και touch, έχω να πω, πως και εύκολο στη χρήση είναι, και με το μενού (καλά στην αρχή δεν υπάρχει αυτό που έζησα! χαχαχα) πολύ καλά!
  Σιγά σιγά – και με βοήθεια πιο έμπειρων χρηστών ομολογώ – τα πάμε τέλεια!!!
  Βέβαια συνηθισμένη με τα παλιά κινητά, μου κακοφαίνεται που η μπαταρία θέλει σχεδόν κάθε μέρα φορτισμα…Βέβαια από FB και messenger…καλά πάμε!!!
  Και για να κλείσω – και με την ευκαιρία να αναφέρω και κάτι που με προβλημάτισε – δοκίμασα τελευταία την κάμερα – τέλειες φωτο και ακόμη πιο τέλεια βίντεο, δεν το πίστευα!!! Απλά, κάποια βιντεάκια που τράβηξε μια φίλη….μας βγήκαν ανάποδα!!! Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν μπορώ να τους αλλάξω κατεύθυνση…Ούτε και στο laptop που τα πέρασα αλλάζουν. Καμία άποψη? – Μια φίλη λέει ότι φταίει που έχει rotation η οθόνη (τί είναι αυτό???)

  Πολλά είπα και πάλι!
  Σας ευχαριστώ για όλα και καλό βράδυ! 🙂

  1. Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Πρώτα από όλα χαίρομαι ειλικρινά που η πρώτη σου επαφή με αυτόν τον χώρο είναι τελικά μια ευχάριστη εμπειρία, με όλες τις νέες δυνατότητες που ανακαλύπτεις 🙂

   Σε ότι έχει να κάνει με το video, πρέπει να προσέχεις πριν ξεκινήσεις τν εγγραφή, τα εικονίδια στην οθόνη όταν είσαι στην εφαρμογή της κάμερας να είναι “γυρισμένα” στην πλευρά που κρατάς την συσκευή. Αν π.χ. ξεκινήσεις την εγγραφή όσο ακόμα η συσκευή θεωρεί ότι την κρατάς “όρθια” μετά θα συνεχίσει να βγάζει σε αυτόν τον “προσανατολισμό” ακόμα και αν την γυρίσεις αφού έχει ξεκινήσει να γράφει.

 39. Joanna

  Ευχαριστωωωωω!!!! 🙂

  Αυτό σημαίνει ότι τραβάει βίντεο με την κατεύθυνση που ξεκινάω αρχικά και ενδιάμεσα να μην της αλλάζω θέση – τη γυρίζω π.χ. ανάποδα η στο πλάι, σωστά? Γιατί αλλιώς, από ότι κατάλαβα, τα βίντεο θα παίζουν….ανάποδα! Επίσης, επειδή μπορεί να κάνω παύση – χωρίς αποθήκευση – και να συνεχίσω αργότερα, ισχύει το ίδιο πράγμα? Μένει η αρχική φορά η μπορώ να αλλάξω θέση? (αν και νομίζω πως όχι, γιατί έχω ένα τέτοιο βίντεο…παίζει μισό – μισό! :P)

  1. Kostas Gliatiotis

   Είναι ένα θέμα αυτό, αλλά ο προσανατολισμός του βίντεο δυστυχώς δεν αλλάζει με την παύση της εγγραφής. Θα πρέπει να σταματήσεις την εγγραφή και στην συνέχεια να την ξεκινήσεις από την αρχή 🙂

 40. Γιωργος

  Καλησπερα! Ειμαι κατοχος του J5(2015) και σκεφτομαι να αγορασω το Α3(2016).
  Το Α3(2016) ειναι αδιαβροχο;
  Καποιο κινητο που να εχει IR Blaster παρομοιο με J5 και Α3(2016);
  Το Α3(2016) με το J5 εχει μεγαλη διαφορα στις τους;

  1. Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Διαφορά οι δύο συσκευές έχουν σημαντική στην εμφάνιση και τα υλικά κατασκευής. Το Α3 2016 είναι μεταλλικό και γυάλινο στο πίσω μέρος του, και κατά την γνώμη μου είναι από τις πιο όμορφες συσκευές που υπάρχουν στην αγορά αυτή την στιγμή.

   IR Blaster δεν έχει κανένα από τα δύο τους, και στην κατηγορία τιμής που ανήκουν δεν υπάρχει από όσο γνωρίζω και κάποια συσκευή που να έχει.
   Τέλος, όχι δεν είναι αδιάβροχο το A3 2016 🙂

 41. Joanna

  Καλησπέρα σας και πάλι! 🙂
  Ένα μικρό προβληματάκι αντιμετωπίζω και ελπίζω να μπορέσετε να με βοηθήσετε!
  Πριν από 2 μέρες προσπάθησα να στείλω ένα βίντεο σε ένα άλλο κινητό. Για κάποιο λόγο απέτυχε η αποστολαυτός ή και πάτησα ακύρωση. Συνεχίζει όμως από εκείνη τη μέρα να μου βγάζει στο πάνω μέρος της οθόνης ότι εκκρεμεί αποστολή. Παρόλο που όταν το ανοίγω λέει ότι δεν υπάρχει κάτι, και παρόλο που πατάω διαγραφή, αυτό επανέρχεται!!!!
  Γιατί?

  1. Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Περίεργο και ενδιαφέρον “κόλλημα” είναι αυτό και προσωπικά δεν το έχω ξανα ακούσει. Μπορείς να πας στις ρυθμίσεις της συσκευής, στο Bluetooth και από εκεί να δεις αν έχει λίστα με τις μεταφορές που έχεις κάνει.

   Αλλιώς βρες ένα άλλο αρχείο, δοκίμασε να το στείλεις με Bluetooth σε κάποιον και λογικά αφού κάνει μια έστω επιτυχημένη αποστολή, θα σταματήσει 🙂

 42. Joanna

  Το θέμα είναι είναι ότι τη μεταφορά δεν έκανα με Bluetooth….
  Προσπάθησα να κάνω κοινοποίηση στο FB σε προφίλ φίλου… Η δικιά του συσκευή έχει Microsoft – δεν ξέρω αν φταίει αυτό, πάντως με κοινοποίηση δεν λαμβάνει βίντεο…Μέσω messenger του τα έστειλα τελικά! Το θέμα είναι, ότι εξακολουθεί, όπως σας είπα, να βγάζει την ειδοποίηση για το ανέβασμα του βίντεο στο FB…
  Σήμερα – ψάχνοντας μαθαίνει κανείς! 🙂 – δοκίμασα να κάνω αντίγραφα ασφαλείας στις φωτο και τα βίντεο που έχω τραβήξει, αφενός γιατί η μνήμη σχεδόν γέμισε (μικρή είναι τελικά!) και αφετέρου κάνω εκκαθάριση στη μνήμη cache…
  Ελπίζω μόνο να μην κάνω καμία βλακεία….Δεν έχω μάθει και καλά τις λειτουργίες ακόμη!!!

  Αλλά και πάλι ευχαριστώ θερμά που ασχολείστε μαζί μου!!! 🙂

  1. Kostas Gliatiotis

   Άλλο κατάλαβα εγώ, αλλά και πάλι δεν αλλάζει ιδιαίτερα κάτι. ουσιαστικά η συσκευή σου εμφανίζει συνεχώς μια ειδοποιήση ότι δεν έχει ολοκληρωθεί το “ανέβασμα” του βίντεο. Ειλικρινα δεν έχω κάποιον συγκεκριμένο τρόπο να βοηθήσω, δεν έχω ακούσει κάποιο παρόμοιο πρόβλημα στο παρελθόν.

   Σε ότι έχει να κάνει με τον χώρο τώρα, τα περίπου 10 GB που έχει διαθέσιμα το Α3 2016 όταν το αγοράζεις, χρησιμοποιούνται για όλες τις ¨λειτουργίες” του. Αυτό σημαίνει ότι οι εφαρμογές, τα μηνύματα σου αλλά και φωτογραφίες βίντεο και τυχόν μουσική αποθηκεύονται σε αυτή.Μπορείς να πάρεις μια κάρτα μνήμης και να το ρυθμίσεις τις φωτογραφίες που βγάζει όπως και τα βίντεο να τα πηγαίνει κατευθείαν εκεί. Δεν θα λύσει το πρόβλημα, αλλά ο χώρος που θα μείνει στην συσκευή για όλες τις υπόλοιπες δυνατότητες θα κάνει χρόνια να γεμίσει. 🙂

 43. christos

  Καλησπέρα!

  Σκέφτομαι να αγοράσω ένα απο τα εξής μοντέλα: το Samsung A3 (2016), το Samsung J5 και το Lg Zero. Με ενδιαφέρει κυρίως η αξιοπιστία, η κάμερα και η ποιότητα. Αλήθεια τι προτείνετε? Γιατί το Lg Zero είναι εξαφανισμένο και κανείς δεν ασχολείται?

  Υ.Γ Με βάση τα όσα έχω διαβάσει απο εσάς σας εμπιστεύομαι και η γνώμη σας θα μετρήσει ιδιαίτερα!

  1. Kostas Gliatiotis

   Καλήσπέρα !

   Είναι αλήθεια ότι οι συσκευές της LG στην μεσαία κατηγορία δεν έχουν συνήθως την τύχη που τους αξίζει. Η άποψη μου είναι ότι απλά δεν είναι αρκετά γνωστές όσο αυτές της Samsung, με αποτέλεσμα να μην θέλει ο κόσμος να μάθει για αυτές αρκετά ώστε να τις επιλέξει.

   Απο εκεί και πέρα τώρα, το J5 θα το άφηνα έξω από την επιλογή, όχι γιατί έχει κάτι κακό, αλλά γιατί οι άλλες δύο συσκευές είναι απλά συνολικά καλύτερες. Το Zero έχει έστω και λίγο μεγαλύτερη οθόνη από το Α3 2016 όμως η διαφορά είναι μικρή. Η οθόνη του Α3 τώρα είναι AMOLED, και η χρωματική της απόδοση είναι απλά κορυφαία. Στον τομέα της οθόνης θεωρώ καλύτερο το Α3.

   Στην κάμερα τώρα, η LG έχει κάνει περισσότερη δουλειά, και στην κατηγορία που ανήκει το Zero δύσκολα θα βρεις καλύτερη κάμερα από αυτή. Η διαφορά είναι και πάλι μικρή, και από μόνη της ίσως δεν είναι αρκετή, αλλά υπάρχει.

   Εκεί που όμως το Α3 απλά υπερέχει είναι σε εμφάνιση, κατασκευή και πολυτέλεια υλικών. Δεν πρόκειται να βρεις σε αυτά τα χρήματα άλλη συσκευή σαν και αυτό σε εμφάνιση και ομορφιά.

   Πιθανότατα συνολικά απλά επειδή είναι πιο “ολοκληρωμένη” ή αν θες πιο ισορροπημένη συσκευή, θα διάλεγα το Α3 2016 !

 44. Ariadni

  Καλησπέρα!
  Σκέφτομαι να αγοράσω καινούριο κινητό και είμαι ανάμεσα σε δύο, δεδομένου του ορίου χρημάτων που μπορώ να διαθέσω: στο Samsung Galaxy J5 (2016) και στο Samsung Galaxy A3 (2016). H επιλογή μου φαίνεται δύσκολη, καθώς μοιάζουν στα χαρακτηριστικά λειτουργίας. Με ενδιαφέρουν, κυρίως, η μνήμη, η μπαταρία, ο επεξεργαστής (να είναι γρήγορο δηλαδή και να μην κολλάει με εφαρμογές όπως το skype πχ) και, τέλος, η κάμερα. Ποιο από τα δύο θα μου προτείνατε και γιατί?
  Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

  1. Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα!

   Σε αυτή την κατηγορία τιμής, όλες οι συσκευές έχουν “περίπου” την ίδια απόδοση στην πράξη. Το να μην κολλάει στις εφαρμογές είναι μια πολύ σχετική έννοια. Συσκευές σαν το A3 2016 και το J5 2016 δεν “κολλάνε” με τρόπο που να μην μπορείς να κάνεις την δουλειά σου, όμως έχουν σε κάποιες περιπτώσεις μια μικρή καθυστέρηση στην απόκριση τους, ειδικά σε εφαρμογές που είναι αρκετά απαιτητικές όπως το Skype που αναφέρεις.

   Τώρα μεταξύ τους, η επιλογή κατά την γνώμη μου έχει να κάνει με το τι θεωρείς πιο σημαντικό. Το J5 2016 έχει μεγαλύτερη οθόνη, και αρκετά καλή εμφάνιση και κατασκευή. Η σημαντικότερη διαφορά του από την προηγούμενη έκδοση είναι το μεταλλικό του πλαίσιο και η βελτιωμένη ποιότητα των υλικών του.
   Αντίστοιχα, το A3 2016 έχει ακόμα καλύτερη εμφάνιση και κατασκευή, και πιθανότατα είναι συνολικά πιο όμορφο. Θεωρώ ότι με μικρή διαφορά είναι και καλύτερο συνολικά στις λεπτομέρειες. Αν δεν σε ενοχλεί η διαφορά στο μέγεθος της οθόνης ίσως είναι καλύτερη επιλογή.

   Μπορείς να δεις και το review που έχουμε κάνει για το νέο J5 2016 εδώ

   http://in2mobile.gr/2016/06/04/galaxy-j5-2016-review/

 45. Kiki

  Καλησπέρα και από εμένα!
  Καταρχήν βρήκα πολύ κατατοπιστικα τόσο τα σχόλια και τις απαντήσεις σας όσο και το άρθρο και σας ευχαριστώ γι αυτό.
  Εδώ και μία εβδομάδα δεν μπορώ να καταληξω σε συσκευή.
  Είμαι μαθημενη στο εύκολο μενού του iPhone 4 και ενώ ήμουν αποφασισμένη να πάω στο iPhone 5s που το βρήκα σε πολύ καλή προσφορά με δελεασε το Samsung A3 λόγω κάμερας και μεγαλύτερης οθόνης.
  Ποια η γνώμη σας και τα υπέρ και τα κατά της κάθε συσκευής;
  Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

  1. Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Σε ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σου λόγια !

   Παρότι είμαι φίλος των Android συσκευών, όταν κάποιος έχει ήδη iPhone προτείνω να μείνει σε αυτά. Αν έχεις διάθεση να αφιερώσεις τον χρόνο που χρειάζεται για να “εξοικειωθείς” με τις διαφορές, η μετάβαση αξίζει τον κόπο. Παρόλα αυτά, για ένα χρονικό διάστημα, πολλά πράγματα θα σου φαίνονται λίγο διαφορετικά σε καθημερινή χρήση, χωρίς το διαφορετικά να σημαίνει απαραίτητα πιο δύσκολα ή χειρότερα. Για παράδειγμα, μπορείς να μεταφέρεις εύκολα αρχεία από και προς το κινητό, κάτι που δεν μπορείς να κάνεις με ένα iPhone είτε καθόλου είτε με πολλούς περιορισμούς. Αν έχεις συνηθίσει το iMessage είναι διαφορετικό χωρίς αυτό, αφού προς το παρόν τουλάχιστον δεν υπάρχει εφαρμογή για Android.

   Στα θετικά τώρα, μπορείς να κάνεις ότι θες κυριολεκτικά με την συσκευή σου, να την παραμετροποιήσεις και περισσότερο και πολύ πιο εύκολα από ότι ένα iPhone. Η κάμερα είναι σε γενικές γραμμές αρκετά καλύτερη στο Α3 2016 από ότι στο iPhone 5s, ενώ και η οθόνη είναι απλά εντυπωσιακή. 🙂

 46. Joanna

  Καλησπέρα σας και πάλι! 🙂

  Θέλω να πιστεύω ότι δεν γίνομαι κουραστική (?) με τις συνεχείς απορίες μου, αλλά ειλικρινά είστε οι μόνοι στους οποίους μπορώ να απευθυνθώ και να είμαι σίγουρη ότι θα πάρω τις σωστές απαντήσεις! 🙂
  Να σας πω καταρχάς, ότι αυτό το θέμα με την μπαταρία με κουράζει! Ολημερίς το φόρτιζα το βράδυ πάλι άδειο είναι!!! Είναι φυσιολογικό αυτό? Συμβαίνει σε όλα τα smartphone η το δικό μου έχει πρόβλημα??? Το Nokia με τα κουμπάκια το άλλαξα 8 χρόνια μετά γιατί δεν κρατούσε η μπαταρία – 8 χρόνια μετά όμως!!! Τέλος πάντων, ας πούμε ότι αυτό δεν είναι και τόσο μεγάλο πρόβλημα! Το φορτίζω σχεδόν κάθε μέρα και ξεμπερδεύω!!!
  Αυτό που με προβληματίζει στην ουσία, είναι το γεγονός ότι κάθε λίγο βγάζει μηνύματα ότι το τηλέφωνο έχει ιούς, ότι κινδυνεύει, ότι θα καταστραφεί το τηλέφωνο και η μπαταρία!!! Την καταστροφή του κόσμου εν ολίγοις!!! Τί πρόβλημα έχει? Και free antivirus κατέβασα και τί άλλο θέλει τέλος πάντων να κάνω??? Το ίδιο βέβαια κάνει και το laptop, όπου θέλουν να σου πουλήσουν τα χίλια μύρια antivirus αλλά δεν ξέρω αν στο κινητό είναι διαφορετικά…Μήπως όντως κινδυνεύει??? Όπως σας έχω ξαναπεί, δεν έχω καθόλου εμπειρία από τα νέα κινητά…

  Και πάλι σας ευχαριστώ εκ των προτέρων! 🙂
  Καλή συνέχεια στο καλοκαίρι και στο μπάνια σας!

  1. Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Καταρχήν είναι χαρά μας που μας θεωρείς αξιόπιστους για να απαντήσουμε στα ερωτήματα σου, που με την σειρά τους είναι μάλλον απόλυτα λογικά και σε μεγάλο βαθμό συνηθισμένα !

   Σε ότι έχει να κάνει με την μπαταρία πρώτα από όλα, η απάντηση σε γενικές γραμμές είναι ότι ναι, αυτοί οι χρόνοι αναμονής και λειτουργίας είναι σε φυσιολογικοί.
   Ένα Smartphone στην σημερινή μορφή του, λειτουργεί αρκετά διαφορετικά από ότι νομίζουμε αλλά και από ότι μας δείχνει πολλές φορές. Κάποιες ή αρκετές εφαρμογές, ανάλογα με την περίπτωση πάντα και τον χρήστη, συνεχίζουν να “τρέχουν” είτε στο σύνολο τους, είτε απλά ένα μέρος τους, ακόμα και όταν εμείς δεν το χρησιμοποιούμε και το έχουμε απλά δίπλα μας να “κάθεται”. Η πιο απλή κατηγορία αυτών των εφαρμογών είναι αυτές που η κάθε μια για τους δικούς της λόγους πρέπει να μας ενημερώσει άμεσα όταν υπάρχει κάτι νεότερο. Αυτές περιλαμβάνουν προφανώς υπηρεσίες άμεσων μηνυμάτων όπως το viber, το Whatsapp και το Facebook messenger αλλά και το ίδιο το Facebook. Αν έχει κάποιος στο κινητό του εγκατεστημένα όλα αυτά ή έστω κάποια από αυτά, ακόμα και όταν η συσκευή κάθεται μη ενεργή, καταναλώνει σημαντικά περισσότερη ενέργεια από ότι χωρίς αυτές. Αυτό είναι απόλυτα λογικό και γίνεται προκειμένου να καλύψει την “ανάγκη” άμεσης ενημέρωσης για νέα συμβάντα, όμως έχει αντίστοιχα επίπτωση στην μπαταρία και τον χρόνο αναμονής της.

   Σε ότι έχει να κάνει με τις “προειδοποιήσεις” που όντως προσπαθούν να σε πείσουν ότι έρχεται η καταστροφή του κόσμου, η λύση είναι πολύ πιο απλή, και είναι απλά το να τις αγννοήσεις ! Είναι ένα μάλλον έξυπνο είδος διαφήμισης, ή αν θες καλύτερα επιθετικής προώθησης υπηρεσιών χρεώσιμων συνδρομών, που τρομάζοντας τον χρήστη ελπίζουν ότι θα σε πείσουν να γραφτείς σε αυτές. Σε κάποιες λίγες περιπτώσεις, είναι απλά δύσκολο να τις αποφύγεις, όμως δεν υπάρχει κανένας λόγος να φοβάσαι ότι θα πάθει κάτι το κινητό σου, ούτε φυσικά ότι έχει κάτι από αυτά που σου λένε 🙂

 47. Joanna

  Και πάλι σας ευχαριστώ πολύ για την άμεση και αναλυτική απάντηση! Είχα μια υποψία ότι κάπως έτσι θα ήταν τα πράγματα, αλλά και πάλι – για ψυχολογικους λόγους – αλλά και πρακτικους ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας!
  Χίλια ευχαριστώ και καλή σας μέρα! 🙂

  1. Kostas Gliatiotis

   Δεν υπάρχει λόγος να με ευχαριστείς, αυτή είναι η δουλειά μου ! 🙂

   Καλή συνέχεια και καλό καλοκαίρι να έχουμε !

 48. Stefania

  Καλησπέρα και από εμένα.
  Βρίσκομαι σε δίλημμα καθώς κι εγώ προσπαθώ να επιλέξω συσκευή και τελικά δεν καταλήγω. Υπάρχει περιορισμένο budjet της τάξεως των 200 ευρώ και οι απαιτήσεις μου μπορεί να θεωρηθούν παράλογες. Το A3 μου φαινεται πολύ εντυπωσιακό ως μοντέλο και θα ηθελα να ξέρω αν ειναι το κατάλληλο για μένα που θέλω μια συσκευή με καλές κάμερες και καλή μπαταρία που να είναι γρήγορη. Επίσης, υπάρχει κάτι αντίστοιχο στην κάμερα του Α3 που να βελτιώνει την φωτεινότητα στη selfie καμερα σε πιο σκοτεινές συνθήκες όπως στο s7; Σας ευχαριστώ πολύ!

  1. Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα και συγνώμη για την καθυστέρηση στην απάντηση.

   Σε κάθε κατηγορία τιμής, υπάρχει ένα άνω άκρο στην απόδοση και στα χαρακτηριστικά. Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να βρεις μια συσκευή με την καλύτερη κάμερα π.χ. για την κατηγορία των 200 ευρώ, η οποία όμως δεν θα είναι καλύτερη από αυτή μιας ακριβότερης συσκευής.
   Το Α3 2016 για την κατηγορία του είναι μια πολύ καλή πρόταση, από τις καλύτερες διαθέσιμες θα έλεγα.

   Αυτό με την μπροστινή κάμερα δυστυχώς δεν υπάρχει πάντως 🙂

 49. Στελιος

  Καλησπερα απο μενα
  Ειμαι σε διλλημα αναμεσα σε 2 κινητα..στο α3 2016 και στο α5 2016 ξερω οτι εχουν αρκετες διαφορες αλλα προσπαθω να βρω μια συσκευη Value for money που λεμε..τη συσκευη τη θελω για λειτουργιες οπως φωτογραφιες λιγα παιχνιδια και να ειναι γρηγορη γιατι με το lg spirit που ειχα μου εχουν γινει τα νευρα τσαταλια αφου κολλαει και αργει σχετικα..θα ηθελα να με ενημερωσετε για αυτα που θελω πιο θα κανει αξιοπρεπη δουλεια χωρις να κολλαει τιποτα παραπανω
  Ευχαριστω εκ τον προτερων

  1. Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Επειδή η διαφορά στην ταχύτητα λειτουργίας του Α3 2016 σε σύγκριση με το Spirit θα είναι μικρή, και σίγουρα όχι αρκετή ωστε να δικαιολογεί το να αγοράσεις καινούρια συσκευή, το Α5 2016 θεωρώ ότι είναι καλύτερη επιλογή.
   Εκτός αυτού έχει και μεγαλύτερη / καλύτερη οθόνη αλλά και κάμερα !

 50. Κωνσταντίνα

  Καλησπέρα, έχω το Α3 2016 και θα ήθελα να μου πείτε μήπως ξέρετε ποτέ θα γίνει αναβάθμιση στο Android 6.0.1?

  1. Kostas Gliatiotis

   Καλησπερα !

   Δυστυχώς δεν γνωρίζω πότε θα ξεκινήσει να γίνεται διαθέσιμη σε κάθε χώρα ξεχωριστά

 51. Ζωρας

  Γεια σας.Εχω κι εγω μια δυο ερωτησεις.Επιλογη slow motion video εχει το Α3 2016?τελος μου ηρθε μηνυμα αναβαθμισης.Να το κανω ή οχι?
  Ευχαριστω.

  1. Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Εγγραφη βίντεο σε αργή κίνηση δυστυχώς δεν έχει σαν επιλογή από όσο γνωρίζω το Α3 2016.
   Η αναβάθμιση δεν μπορώ να γνωρίζω τι ακριβώς είναι, σε κάθε περίπτωση πάντως δεν υπάρχει συνήθως κάποιος λόγος να μην την κάνει κάποιος στο κινητό του !

 52. fanis

  Καλησπέρα μετά από μια εβδομάδα χρήσης του Α3 2016 εχω σημαντικό πρόβλημα με την λήψη σήματος.
  Με την ελάχιστη μετακίνησή μου την ώρα που μιλάω ακόμα και σε εξωτερικό χώρο ο συνομιλητής μου σταματάει να με ακούει και αυτό διορθώνεται μόνο όταν ακινητοποιηθώ πλήρως. Δεν είναι κάτι φυσιολογικό και ήθελα να ρωτησω αν έχει παρατηρηθεί σε άλλη συσκευή ή αν είναι καποιο ελάττωμα της συγκεκριμένης συσκευής οπότε να ζητήσω αντικατάσταση.
  Αν μπορείτε απαντήστε μου στο mail
  Ευχαριστώ

  1. Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Δεν υπάρχει τρόπος να σου απαντήσω στο αν υπάρχει κάποιο ηλεκτρονικό πρόβλημα με την συγκεκριμένη συσκευή, αν είναι θέμα δικτύου ή αν προέρχεται από κάποιον τρίτο εξωτερικό παράγοντα. Αυτό μπορεί να στο πει με σιγουριά και προφανώς αξιόπιστα, μόνο κάποιο από τα εξουσιοδωτημένα Service της Samsung.
   Η αντικατάσταση ή επισκευή του είναι επίσης κάτι που δεν εξαρτάται από το τι θα ζητήσεις εσύ αλλά από το τι θα κριθεί ότι είναι απαραίτητο, στην περίπτωση πάντα που για το πρόβλημα ευθύνεται η συσκευή !

 53. Ανδρέας

  Καλησπέρα,
  βρίσκομαι σε αναζήτηση κινητού με διαθέσιμο μπάτζετ 200 ίσως μέχρι 250 ευρώ. Επειδή προτιμώ μικρότερο μέγεθος έχω βάλει στο μάτι το Α3, με προβληματίζει όμως το μέγεθος της μνήμης Ram. Αναρωτιέμαι δηλαδή αν θα αποτελέσει εμπόδιο στην εύκολη διαχείριση και εναλλαγή εφαρμογών. Θα μπορώ να τρέχω με άνεση καθημερινές εφαρμογές Πχ viber, Facebook, whatsapp google maps κλπ ή θα πρέπει να είμαι μετρημένος και να κλείνω κάποιες εφαρμογές ;
  Εχετε να προτείνετε κάποια άλλη συσκευή ;
  Ευχαριστώ προκαταβολικά.

  1. Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Σε αυτή την κατηγορία τιμής, έτσι και αλλιώς όλες οι συσκευές θέτουν μικρούς ή μεγάλους περιορισμούς. Δυστυχώς για τη χώρα μας, οι συσκευές δεν σχεδιάζονται με γνώμονα τα δικά μας οικονομικά κριτήρια, και οι συσκευές που για εμάς μπορεί να είναι ίσως και ακριβές δεν είναι πάνω από τον μέσο όρο για τον κατασκευαστή τους.
   Αντίστοιχα λοιπόν, και το Α3 2016 είναι μια συσκευή της μεσαίας κατηγορίας σύμφωνα με τη Samsung που απλά έχει έναν όντως πολύ καλό και πολυτελή σχεδιασμό.
   Γενικότερα στην κατηγορία μεχρι 200 ευρώ όλες οι συσκευές μπορούν να κάνουν την δουλειά που θες, στο σύνολο τους με σχετική άνεση και ταχύτητα λειτουργίας. Όλες έχουν τους περιορισμούς τους, και πιο συγκεκριμένα το Α3 2016 έχει σχετικά λίγους.
   Μπορείς να κάνεις ότι θες με αυτό, να τρέξεις σχεδόν όλες τις εφαρμογές που θες, όμως σίγουρα θα περιοριστείς στο πόσες μπορείς να τρέξεις ταυτόχρονα, όπως όμως και με οποιαδήποτε άλλη συσκευή αυτής της κατηγορίας.

 54. Ανδρέας

  Καλησπέρα,
  ευχαριστώ για τον χρόνο σας και την απάντησή σας. Την συσκευή τελικά την παρήγγειλα.
  Θα ήθελα να ρωτήσω επίσης αν υπάρχει κάποιος σωστός τρόπος για την φόρτιση της συσκευής που να εξασφαλίζει την μέγιστη απόδοση της μπαταρίας και αν ναι ποιος είναι αυτός.
  Ευχαριστώ και πάλι.

 55. Γιαννης

  καλησπερα εχω το samsung Α3 2016 και εχω ενα προβλημα οταν μπαινω στο internet και προσπαθω να ανοιξω ενα αρχειο μου λεει (δεν ειναι δυνατο το ανοιγμα νεας καρτελας γιατι συμπληρωθηκε ο μεγιστος αριθμος καρτελων (50) πως μπορω να αφερεσω τις καρτελες
  ευχαριστω

  1. Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Θα πρέπει να κλείσεις τις καρτέλες που έχουν μείνει ανοιχτές. Στο πάνω μέρος της οθόνης, δεξία, θα δεις ένα μικρό τετραγωνάκι που θα γράφει ένα νούμερο μέσα, που θα είναι οι ανοιχτές καρτέλες.
   Το πατάς, και θα σου βγάλει μια λίστα με κάθε καρτέλα να έχει ένα μικρό Χ πάνω στη δεξία και πάλι γωνία. Με αυτό κλείνεις κάθε σελίδα.

 56. Γιαννης

  καλησπερα

  στο πανω μερος της οθονης οταν μπω στην αρχικη σελιδα (google)γιατι πανω δεξια δεν εχει κατι
  οταν μου βγαζει το μηνυμα μου λεει στο κατω μερος τις οθονης ?

  1. Kostas Gliatiotis

   Πιθανόν οι καρτέλες να έχουν ρυθμιστεί να “Ενσωματώνονται” στην λίστα με τις ανοιχτές εφαρμογές.
   Σε αυτή την περίπτωση θα πατήσεις το αριστερό πλήκτρο δίπλά από το κεντρικό κουμπί και εκεί θα βρεις και θα κλείσεις τις καρτέλες που έχουν μείνει ανοιχτές 🙂

 57. Γιαννης

  καλημερα

  kai αυτο το εκανα και τιποτα αυτο γινεται οταν μπαινω στην εφαρμογη internet οταν μπαινω στην εφαρμογη chrome και ανοιγω απο εκει το google εκει εχει το τετραγωνακι και βρισκω τις καρτελες και τις διαγραφω

  1. Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Για τον ενσωματωμένο browser θα κοιτάξω μήπως είναι διαφορετική η επιλογή και θα επανέλθω, γιατί δεν έχω Α3 2016 αυτή την στιγμή διαθέσιμο εδώ 🙂

 58. DIMITRIOS TSIANTAS

  Μήπως γνωρίζει κανείς πως παραμένουν για πιο πολύ ώρα ενεργά (φωτισμένα) τα πλήκτρα δεξιά και αριστερά από το κεντρικό;

  1. Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Στις ρυθμίσεις, στην προβολή, μπορείς να επιλέξεις πόση ώρα θα μένουν αναμμένα ή και αν θα μένου συνέχεια ή καθόλου ! 🙂

 59. Marilena

  Είμαι ανάμεσα στο galaxy a3 2016 και στο iphone 5s και δεν ξέρω ποιο θα ηταν καλυτερα να παρω ..εσείς τι μου προτείνετε;

  1. Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Εξαρτάται περισσότερο από το αν έχεις προηγούμενη εμπειρία με iPhone συσκευές. Αν έχεις, ακόμα και σήμερα το 5s είναι δυστυχώς καλύτερο κινητό από ότι ένα J3 αρκεί φυσικά να μην σε ενοχλεί η μικρή του οθόνη 🙂

 60. Marilena

  Δηλαδή τα χαρατηριστικά του iphone 5s είναι καλύτερα από του Α3 ; (είμαι ελαφρώς άσχετη και θα ‘θελα να αγοράσω ένα καλό κινητό)

  1. Kostas Gliatiotis

   Αν μιλάμε για το παλιό Α3 τότε ναι το 5s είναι συνολικά πιο δυνατή συσκευή με αρκετά καλύτερη κάμερα και πολύ πιο γρήγορο. 🙂

  1. Kostas Gliatiotis

   Τότε, μπορεί σε επιδόσεις το 5s να είναι λίγο καλύτερο, με διαφορά όμως που δεν είναι άμεσα αισθητή, το A3 2016 όμως έχει καλύτερη οθόνη, πολύ πιο ωραία κατασκευή και ποιότητα υλικών και καλύτερη κάμερα ! 🙂

 61. ΕΥΘΥΜΙΟΣ

  Γεια σας εχω στη κατοχη μου απο 10/9/2016 μεχρι αυτη τη στιγμη που σας γραφω 24/10/2016 δηλαδη λιγοτερο απο 2 μηνες το SAMSUNG A3 (2016) ειμαι παρα πολυ ευχαριστημενος μεχρι πριν μερικα λεπτα που φρικαRα κυριολεκτικα !!!! Το μεσημερι το κινητο ηταν στο 14% και το εβαλα για φορτιση μετα απο καποια ωρα που το πηρα να κοιταξω κατι (σιγουρα ειχε φορτισει πληρως) παταω και τιποτα μαυριλα δεν ανοιγε με τιποτα ουτε και αντιδρουσε οταν του εβαζα το φορτιστη….επαιρνα τηλ. εκει που το αγορασα αλλα ειναι δευτερα και ειναι κλειστα το απογευμα τελικα μετα απο λιγο ψαξιμο στο google βρηκα το τροπο πατωντας ταυτοχρονα το πληκτρο της εντασης και το ακριβως απεναντι και ανοιξε !!!! Λειτουργει κανονικα οπως πριν και τη μπαταρια τη βρηκα στο 99%Γιατι συνεβη αυτο υπαρχει καποιο ελαττωμα ??? ειναι τυχαιο γεγονος? θα συμβει παλι?? το τηλεφωνο ειναι αγρατζουνιστο ουτε και μου εχει πεσει κατω ποτε . τι μου προτεινετε να κανω ευχαριστω.

  1. Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Η συσκευή δεν έχει κάποιο ηλεκτρονικό/μηχανικό πρόβλημα πιθανότατα, και απλά είχε ένα λειτουργικό πρόβλημα, πιθανότατα από κάποια εφαρμογή που έχεις εγκαταστήσει. Σε μεγάλο βαθμό όπως και ένας υπολογιστής, έτσι και ένα κινητό, τρέχει ένα σύνολο από εφαρμογές και προγράμματα που είτε έχει μέσα όταν το αγοράζεις ή έχεις βάλει εσύ σε αυτό.

   Απλά έτυχε η συσκευή σου να “κολλήσει” ενώ φόρτιζε. Ο συγκεκριμένος συνδυασμός πλήκτρων “υποκαθιστά” το ότι δεν μπορείς να βγάλεις την μπαταρία για να το κάνεις επανεκκίνηση όταν για κάποιο λόγο κολλήσει το λειτουργικό του. Το 99% μπαταρία είναι απλά γιατί η διαδικασία της επανεκκίνησης κατανάλωσε ένα μικρό ποσοστό μπαταρίας και αντί για 100% άνοιξε με 99 🙂

 62. ΕΥΘΥΜΙΟΣ

  Εκανα ενα λαθος συγνωμη δεν εχω το Α3 αλλα το samsung galaxy A5 2016

 63. βασιλκη

  Καλησπέρα! Είμαι και εγω σε αναζήτηση κινητού. Μεταξύ α32016 και lenovo k5 πιο θα μου προτείνατε? Η τιμή που τα βρίσκω και τα δυο είναι η ιδια

  1. Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Εξαρτάται από το τι κυρίως ψάχνεις. Το Α3 2016 βασίζεται στην πολύ καλή εξωτερική του εμφάνιση προκειμένου να είναι ενδιαφέρον αγοραστικά. Σε επιδόσεις, ταχύτητα και ίσως και μπαταρία, το Κ5 σε όλες τις εκδόσεις του είναι συνολικά καλύτερο. Στον τομέα της κάμερας οι δύο συσκευές δεν έχουν κάποια αισθητή διαφορά μεταξύ τους πάντως.

   Μπορείς να δεις και το Review που έχουμε κάνει για το K5 Plus εδώ 🙂

   http://in2mobile.gr/2016/11/20/lenovo-vibe-k5-plus-review/

 64. Artemis

  καλησπέρα σας.. Είμαι σε αναζητηση κινητου εδώ και αρκετες ημερες και εχω μπει στο διλημμα ανάμεσα στο samsung galaxy a3 2016 και samsung galaxy a5 2016.. για το α5 εχω διαβασει καποιες κριτικές οι οποίες αφορούν την μπαταρια καθως επίισης και το wifi…θα ηθελα να μαθω τη γνώμη σας.. Ευχαριστω εκ των προτέρων!

  1. Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Οι δύο συσκευές είναι αρκετά διαφορετικές μεταξύ τους, και το Α5 2016 είναι σημαντικά καλύτερο συνολικά. Ο μοναδικός λόγος επιλογής του Α3 2016 είναι η τιμή πώλησης του και ίσως το μικρότερο μέγεθος του.

   Η μπαταρία του είναι μάλλον εντυπωσιακή συνολικά, κάθε άλλο παρά πρόβλημα έχει με την απόδοση της, σε σημείο που ευχαριστώς θα το χρησιμοποιουσα σαν καθημερινή συσκευή μου !

   Σε ότι αφορά το Wi-fi, δεν έχω δυστυχώς την δυνατότητα να σχολιάσω αναλυτικά, όμως πίστεψε με, σε καμία περίπτωση το όποιο πρόβλημα δεν είναι ούτε σημαντικό ούτε συχνό. Περιορίζεται σε πολύ λίγες συσκευές 🙂

   Μπορείς να δεις και το Review που έχουμε κάνει για το Α5 2016 εδώ

   http://in2mobile.gr/2016/01/26/samsung-galaxy-a5-2016-review-sm-a510f/

 65. Dimitra Pap

  Καλησπέρα!Είμαι στο εξής δίλημμα και θα ήθελα τη βοήθεια σας! Θέλω να αγοράσω καινούριο κινητό και βρίσκομαι ανάμεσα στο J5 2016 και στο Α3 2016..και θα ήθελα την γνώμη σας σχετικά την διαφορά που έχουν στην μνήμη RAM καθώς από οτι παρατηρώ το J5 έχει 2, ενώ το Α3 1,5 (αν τα λέω και καλα) και ενώ το Α3 μου αρέσει πολύ περισσότερο σε σχεδιασμό, εχω αμφιβολίες σχετικά με την RAM και το κατά πόσο αυτή θα επηρεάζει την ταχύτητα της συσκευής. Τι πιστεύεται λοιπόν;;
  Ευχαριστώ για το χρόνο σας!

 66. ΣΤΕΛΙΟΣ

  ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ GALAXY Α3(2016) KAI ΣΕ GALAXY J5(2016)ΤΙ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

 67. nikost201

  exw to a3 to 2016 kai mou exei spasei to pisw tzamaki pws mporw na to alaksw?kai se ti times kiminete to pisw tzamaki?

  1. Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Το πίσω τζάμι στο Α3 2016 ανάλογα με το Service της εταρείας κοστίζει από 40 μέχρι 50 ευρώ από όσο γνωρίζω. Να το αλλάξεις μόνος σου δεν είναι η καλύτερη επιλογή. ΕΠίσης, σε αρκετά χαμηλότερο κόστος μπορείς να βρεις τζάμι να το αγοράσεις και να το βάλεις μόνος σου. Σε κάθε περίπτωση, ότι και να σου πουν, το τζάμι αυτό δεν θα είναι αυθεντικό, και εκτός των άλλων είναι συνήθως κατασκευασμένα από σκέτο γυαλί, με ότι κινδύνους αυτό έχει αν σπάσει ξανά.

 68. Joanna

  Καλημέρα!!!!

  Τέτοια εποχή πέρυσι, σας είχα απασχολήσει ουκ ολίγες φορές με την αναζήτηση κινητού! Σας απασχόλησα όμως και μετά την αγορά του, με τις χίλιες δυο απορίες μου!
  Ένα χρόνο μετά λοιπόν, έρχομαι να σας ευχαριστήσω για άλλη μια φορά για την πολύτιμη βοήθεια σας! Και πραγματικά δεν το μετάνιωσα καθόλου που άκουσα την συμβουλή σας για το συγκεκριμένο κινητό! Δεν είμαι βέβαια καθόλου σίγουρη ότι γνωρίζω το κινητό μου εκατό τοις εκατό!!! 🙂
  Και βέβαια με την ευκαιρία να ρωτήσω και κάτι πάλι!!!! Πόσο ξεπερασμένο είναι τώρα – ένα χρόνο μετά – το κινητό μου??? Από περιέργεια ρωτάω!

  Και πάλι χίλια ευχαριστώ!!!

  Jo

  1. Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Αρχικά σε ευχαριστούμε πολύ, και προσωπικά χαίρομαι που βοήθησα στην επιλογή της συσκευής, και που τελικά ήταν μια καλή επιλογή 🙂

   Ξεπερασμένο δεν μπορείς να πεις ένα Smartphone με απόλυτους όρους. Κάθε νέα έκδοση έρχεται προφανώς με βελτιώσεις σε χαρακτηριστικά και δυνατότητες, βελτιώσεις που αν δεν χρειάζεσαι όμως δεν είναι απαραίτητο ότι θα σε “Ενοχλήσουν” αν δεν τις έχει η δική σου συσκευή. Ο σχεδιασμός είναι κάτι υποκειμενικό σε πολύ μεγάλο βαθμό, και το Α3 2016 κατά την γνώμη μου παραμένει μια πολύ όμορφη και πολυτελής συσκευή!

 69. Joanna

  Καλησπέρα!!!

  Μετά τις πολύτιμες συμβουλές σας και την βοήθεια σας για την αγορά του δικού μου κινητού, θα ήθελα για άλλη μια φορά την βοήθεια και τις γνώσεις σας. Θα ήθελα – αν φυσικά σας είναι εύκολο – να μου πείτε την γνώμη σας για ένα φτηνό και σχετικά καλό κινητό. Για να καταλάβετε περίπου τι εννοώ, έχω δει το Huawei Y6 Dual (2017) (16GB), γύρω στα 100 Ευρώ στο Σκρουτζ….Αξίζει τον κόπο? Δεν έχω βρει κάποια δική σας κριτική για αυτό και έτσι πήρα το θάρρος να γράψω εδώ!!! 🙂
  Κάτι σε Samsung θα έβρισκα σε αυτή την τιμή και με παρόμοια χαρακτηριστικά?
  Ευχαριστώ και πάλι εκ των προτέρων και περιμένω με αγωνία την απάντηση και τη βοήθεια σας!

  Καλό βράδυ Jo

  1. Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Έχουμε κάνει Review και το Υ6 2017 εννοείται, μπορείς να το βρεις στο παρακάτω λίνκ 🙂

   http://in2mobile.gr/2017/08/05/huawei-y6-2017-review/

   Για τα χρήματα του είναι μια αρκετά καλή και τίμια συσκευή ! Για τις συσκευές της Xiaomi έχουμε πολύ καλή άποψη γενικότερα, αρκεί να είναι συσκευες που εισάγονται επίσημα στη χώρα μας από την InfoQuest. Στα περισσότερα καταστήματα στο skroutz, η εισαγωγή έχει γίνει από τους ίδιους και η εγγύηση που δίνουν είναι επίσης από το ίδιο το κατάστημα. Αν κάποιος σου πει ότι έχει εγγύση κανονικά στη χώρα μας, θα πρέπει να είναι ελλήνική συσκευή για να έχει αλλιώς σου λέει ψέματα για να πουλήσει.

   Στα ίδια περίπου χρήματα με το Υ6 μπορείς να βρεις το redmi 4x και το 4Α από την XIaomi που είναι αντίστοιχα καλά και ενδιαφέροντα σαν Smartphones.

   http://in2mobile.gr/2017/06/10/xiaomi-redmi-4x-review/

   http://in2mobile.gr/2017/04/22/xiaomi-redmi-4a-review/

 70. Joanna

  Επανέρχομαι με μία ερώτηση ακόμη! Για τα Xiaomi τι γνώμη έχετε????

  Ευχαριστώωωωωωω

 71. Joanna

  Πόσα ευχαριστώ να πω και πάλι???!!! 🙂 Για να συνοψίσουμε: Xiaomi από που πρέπει να αγοράσω για να είμαι σίγουρη για την συσκευή που αγοράζω? Και αν είχατε να επιλέξετε για μια συσκευή που δεν είναι μεν ακριβή, καλύπτει όμως τις βασικές ανάγκες για Smartphone, τι θα διαλέγατε? Τα Huawei είναι καλύτερα από τα Xiaomi? Και μια παλαιότερη Samsung π.χ. θα ήταν καλύτερη ή χειρότερη επιλογή??? Και γιατί τα Samsung εξακολουθούν να είναι ακριβά ακόμη και 2 χρόνια από το έτος παραγωγής?

  Πολλές οι ερωτήσεις μου, το καταλαβαίνω, αλλά σας εμπιστεύομαι περισσότερο από οποιονδήποτε στην αγορά κινητού!!! 🙂 Προσωπικά εξακολουθώ να είμαι ευχαριστημένη με το Α3 – 2016 αν και τελευταία μου βγαίνουν θολές οι φωτογραφίες…. Η αδερφή μου όμως δεν διαθέτει τόσα χρήματα…

  Ευχαριστώ, ευχαριστώ, ευχαριστώ!!!

  Jo

  1. Kostas Gliatiotis

   Δεν υπάρχει κάποια σημαντική διαφορά ανάμεσα σε αυτές τις συσκευές. Πρακτικά σε αυτά τα χρήματα όλα τα Smartphones προσφέρουν τις ίδιες βασικές δυνατότητες με ελάχιστες παραλλαγές μεταξύ τους. Αν το Redmi 4X είναι οικονομικά μέσα στο οριο, είναι η καλύτερη συσκευή από όλες για τις οποίες συζητάμε πάντως, γιατί έχει πέσει η τιμή του επειδή είναι λίγο καιρό στην αγορά.
   Xiaomi καλό είναι να επιλέξεις από κάποια μεγάλη αλυσίδα όπως Πλαίσιο, Κωτσόβολος κλπ ή κάποιο κατάστημα δικτύου. Έχουν μια διαφορά στο κόστος, αλλά αυτή προέρχεται από την επίσημη εισαγωγή και το κέρδος της InfoQuest που είναι σε λογικά επίπεδα, και το κόστος για την επίσημη υποστήριξη που θα έχεις στην συνέχεια.

   Για τις θολές φωτογραφίες καλό θα είναι να δοκιμάσεις να το πας σε ένα από τα επίσημα Service της Samsung και να δουν αν υπάρχει κάποιο θέμα με την κάμερα του 🙂

 72. Joanna

  Καλησπέρα σας και πάλι! 🙂

  Όπως καταλάβατε δεν έχω αποφασίσει ακόμη!!!! Μία ακόμη ερώτηση – που δεν ξέρω αν θα είναι και η τελευταία!!!
  Έχοντας αυτά τα 4 κινητά σε σύγκριση και δεδομένου ότι Xiaomi δεν αγοράζουμε από το skroutz – άρα 3 κίνητα σε σύγκριση – ποιο θα επιλέγατε????

  Ευχαριστώωωωωωω

  Jo

  https://www.skroutz.gr/comparelists/40?compare=8669008%2C8645920%2C8988217%2C12749534

  1. Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Εννοείται ότι είναι χαρά μας να βοηθάμε, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα 🙂

   H LG έχει κανονικά επίσημα παρουσία στη χώρα μας, η LG Mobile όμως όχι, την υποστήριξη των συσκευών την έχει αναλάβει η εταιρεία αλλά στην Ιταλία. Επίσημα λοιπόν στη χώρα μας το X Screen δεν εισάγεται, κάτι που κάνει το J3 2016 μια μάλλον καλύτερη επιλογή !

 73. Joanna

  Ευχαριστώωωωω! Είστε, όπως πάντα, οι καλύτεροι!!!! 🙂

 74. Joanna

  Καλησπέρα και πάλι! Όχι τελικά δεν ήταν τελευταία η προηγούμενη ερώτηση! 🙂

  Πάμε για άλλη μια ερώτηση? Παρακαλώ!!!! Στέλνω και πάλι μια λίστα σύγκρισης και θα ήθελα όπως πάντα – τίμια και ειλικρινά όπως πάντα 🙂 – να μου πείτε ποιο θα αγοράζατε αύριο!!!

  Καλό βράδυ και ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!

  https://www.skroutz.gr/comparelists/40?compare=11334248%2C9845360%2C8669008

Γραψτε ενα σχολιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.