Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Microsoft: Ψύχει Data Center στη θάλασσα

Microsoft: Ψύχει Data Center στη θάλασσα

απο alpha

Έναν αρκετά πρωτότυπο τρόπο δοκιμάζει η Microsoft ώστε να λύσει το “πρόβλημα” με την θερμοκρασία που παράγει ένα data center και την ψύξη του, δοκιμάζοντας να το κάνει βυθίζοντας στο στη θάλασσα.

Κάθε data center απαιτεί αρκετή ενέργεια για την λειτουργία του, που όμως παράγει τεράστια ποσά θερμότητας τα οποία με την σειρά τους απαιτούν και αυτά ενέργεια για την ψύξη με βιομηχανικές μονάδες κλιματισμού.

Η Microsoft θεωρεί ότι η ψύξη αυτή μπορεί να γίνει στον βυθό της θάλασσας, εκμεταλλευόμενη την θερμοκρασία του νερού αλλά και τα ρεύματα που το κινούν και αλλάζουν την θερμοκρασία του. Η εταιρεία βύθισε δοκιμαστικά ένα σχετικά “μικρό” data center με υπολογιστική ισχύ περίπου 300 οικιακών υπολογιστών όπως το περιγράφει η ίδια, σαν πρώτο βήμα στις δοκιμές της. Η λειτουργία του ήταν τόσο επιτυχής που επεκτάθηκε για 75 ημέρες περισσότερο από ότι αρχικά είχε σχεδιάσει η Microsoft πριν την ολοκλήρωση της δοκιμής.

Το επόμενο βήμα σύμφωνα με την εταιρεία είναι η δοκιμή ενός data center με “τουρμπίνες” που θα εκμεταλλεύονται τα υποθαλάσσια ρεύματα για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights