Αρχικη ΕΛΛΑΔΑ Τρεις Έλληνες εκπαιδευτικοί ξεχώρισαν στο διαγωνισμό MΙΧathon Challenge 2015-2016 της Microsoft

Τρεις Έλληνες εκπαιδευτικοί ξεχώρισαν στο διαγωνισμό MΙΧathon Challenge 2015-2016 της Microsoft

απο Kostas Gliatiotis

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός Microsoft MIXathon Challenge, μέσα από τον οποίο βραβευτήκαν τρεις Έλληνες εκπαιδευτικοί, για τις καινοτόμες ιδέες τους, οι οποίες έχουν ως στόχο να συμβάλλουν στην προώθηση και ενίσχυση ψηφιακών δεξιοτήτων των νέων, με τη βοήθεια  τεχνολογιών της Microsoft. Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του MIXathon Challenge, MIXathon.org, στο πλαίσιο του προγράμματος Microsoft Partners in Learning, ενός παγκοσμίου εγχειρήματος που ως στόχο έχει να ενθαρρύνει τους εκπαιδευτικούς να συνδεθούν, να συνεργαστούν, να δημιουργήσουν και να μοιραστούν, ώστε να αντιληφθούν οι μαθητές τους τις ικανότητες τους στο μέγιστο. Μέσα από την ιστοσελίδα του διαγωνισμού, ενημερώθηκαν περισσότεροι από 40.000 εκπαιδευτικοί σε 32 Ευρωπαϊκές χώρες, 150 συμμετέχοντες έφτασαν στο τελικό, ενώ αναδείχθηκαν 54 νικητές από 18 χώρες, ανάμεσα στις οποίες βρίσκεται και η Ελλάδα.

Dimitris Aisopos

Πιο συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Αίσωπος, ειδικός παιδαγωγός στο 2ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Βόλου, κέρδισε την πρώτη θέση για την συμμετοχή του με τίτλο «Ψηφιακή αφήγηση ιστοριών-Κοινωνικές ιστορίες», μέσα από την οποία περιγράφει μια ειδική θεραπευτική μέθοδο βελτίωσης των κοινωνικών δεξιοτήτων για άτομα που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού. Όπως δήλωσε και ο ίδιος «Είμαι χαρούμενος που για να συμμετάσχω στο Microsoft MIXathon Challenge έμαθα να χρησιμοποιώ αυτό το τόσο χρήσιμο εργαλείο για εμάς τους εκπαιδευτικούς. Ανυπομονώ πλέον και για τις επόμενες παρουσιάσεις μου μέσω αυτού του εργαλείου, που θα είναι σίγουρα πιο ευχάριστες, κατατοπιστικές και ενδιαφέρουσες».

Vasilis Varvarigos

Ο Βασίλης Βαρβαρήγος, υπεύθυνος εκπαιδευτικός στα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα-Λιναρδάτου, κέρδισε τη δεύτερη θέση, με τη συμμετοχή του, στο πλαίσιο της ερευνητικής εργασίας της Β’ Λυκείου, με τίτλο “AIDS_for_MIXathon” , η οποία έχει ως αντικείμενο την ασθένεια του AIDS και τον ιό που προκαλεί τον HIV. Όπως δήλωσε «Ο διαγωνισμός Microsoft MIXathon Challenge αποτέλεσε μια εξαιρετική ευκαιρία για εμένα και τους μαθητές μου να εξοικειωθούμε με το νέο πρόσθετο Office MIX. Μέσα από τη διερευνητική μάθηση και τη δημιουργία, οι μαθητές μου ευαισθητοποιήθηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο απέναντι σε μια ιδιαίτερα σοβαρή ασθένεια, το AIDS, και τις κοινωνικές της προεκτάσεις. Και τώρα, μέσα από το mix.office.com, οι ίδιοι μεταφέρουν τις γνώσεις που απέκτησαν στους συμμαθητές τους (και όχι μόνον). Η βράβευση αυτή, ως επιστέγασμα της προσπάθειάς μας, με γεμίζει χαρά και διάθεση για ακόμα περισσότερο MIXing με τους μαθητές μου.»

Τέλος, o Γιάννης Σουδίας, καθηγητής στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Νάουσας, κατέκτησε την τρίτη θέση  με το καινοτόμο μάθημα  «Εισαγωγή στα Κλάσματα», στόχος του οποίου είναι να βοηθήσει τους μαθητές να κατανοήσουν, μέσα από απλά παραδείγματα, τα κλάσματα, υπογραμμίζοντας ότι «Το Office Mix αποτελεί ένα μοναδικό εργαλείο στα χέρια εκπαιδευτικών και μαθητών. Εύκολα και απλά μπορούν να δημιουργηθούν αποτελεσματικά διαδραστικά μαθήματα. Ήταν μια μοναδική ευκαιρία για μένα και τους μαθητές μου να σχεδιάσουμε και να δημιουργήσουμε το καλύτερο μας μάθημα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εργασία του Δημήτρη Αίσωπου βραβεύτηκε και στην ειδική κατηγορία για εργασίες με θέμα την «Ειδική Εκπαίδευση». Το βραβείο του θα παραλάβει από τον χορηγό  του διαγωνισμού σε αυτήν την κατηγορία, την ελληνική startup Kinems, η οποία, με τη βοήθεια της κάμερας Microsoft Kinect, έχει δημιουργήσει μια μέθοδο μάθησης με βάση το παιχνίδι, για παιδιά με πολλαπλές μαθησιακές δυσκολίες.

Οι τρεις νικητές θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στη μεγαλύτερη εκδήλωση εκπαιδευτικών, Global Educator Exchange, η οποία θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο του 2016 στη Βουδαπέστη.

Οι συμμέτοχές των εκπαιδευτικών πραγματοποιήθηκαν πάνω στην εφαρμογή της Microsoft, Office Mix, τη δωρεάν επέκταση του Microsoft PowerPoint, που διευκολύνει τη μετατροπή των παρουσιάσεων σε ευχάριστα, διαδραστικά online μαθήματα τα οποία μπορούν να μοιράζονται μεταξύ τους μαθητές και συνάδελφοι μέσα από το OneNote, στο διαδίκτυο ή στο αντίστοιχο σύστημα διαχείρισης μάθησης.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.MIXathon.org.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights