Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Vodafone Tab Speed 6 Review: 4G Tablet για όλους

Vodafone Tab Speed 6 Review: 4G Tablet για όλους

απο Kostas Gliatiotis

Εισαγωγή

Η αγορά των Tablets δεν γνωρίζει την «άνθιση» και επιτυχία των προηγούμενων χρόνων, όχι γιατί ξαφνικά έπαψαν να είναι… χρήσιμα σαν συσκευές, αλλά κυρίως γιατί οι περισσότεροι που ήθελαν να αποκτήσουν ένα από αυτά το έχουν κάνει ήδη. Η ιδιαιτερότητα που έχουν οι συσκευές αυτές, ειδικά σε σύγκριση με ένα Smartphone, είναι ότι μπορούν να κάνουν την δουλειά για την οποία έχουν αγοραστεί για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Ταυτόχρονα, οι περισσότεροι χρήστες έχουν από το Tablet τους λιγότερες απαιτήσεις από ότι από ένα Smartphone, περιορίζοντας την χρήση του στις βασικές εργασίες πλοήγησης στο Internet, προβολής ταινιών κλπ.

Με αυτό σαν δεδομένο, η κατηγορία των σχετικά οικονομικών Tablets είναι και η μοναδική που συνεχίζει να έχει κάποιο «ενδιαφέρον» για το αγοραστικό κοινό, αφού σε αυτή μπορεί να βρει κανείς εύκολα πλέον μια πρόταση που να καλύπτει τις ανάγκες του χωρίς να δαπανήσει πολλά χρήματα.

Σε αυτή ακριβώς την κατηγορία ανήκει και το Tablet της συγκεκριμένης παρουσίασης, το Vodafone Tab Speed 6. Παρά την ονομασία του, το συγκεκριμένο Tablet της Vodafone έχει οθόνη 8 ιντσών και χαρακτηριστικά που για μια ακόμα φορά επιβεβαιώνουν ότι η εταιρεία εστιάζει στην δημιουργία συσκευών με χαμηλή τιμή πώλησης, που όμως μπορούν να καλύψουν τις περισσότερες ανάγκες των χρηστών τους.

Σχέδιο Μέγεθος Βάρος.

Το Tab Speed 6 συνεχίζει την «παράδοση» της Vodafone και συνδυάζει δύο πολύ σημαντικά χαρακτηριστικά στον σχεδιασμό του, ειδικά για την κατηγορία τιμής στην οποία ανήκει. Το σχέδιο του είναι όσο το δυνατόν πιο απλό ώστε να διατηρεί το κόστος κατασκευής του χαμηλά, χωρίς όμως σε καμία περίπτωση να θυσιάζεται η απαραίτητη ποιότητα κατασκευής που όλοι πλέον θεωρούμε δεδομένη ακόμα και σε οικονομικές συσκευές.

Κατασκευασμένο στο σύνολο του από πλαστικό, το Tab Speed 6 καταφέρνει να είναι αρκετά «ενδιαφέρον» εμφανισιακά, τουλάχιστον στο πίσω μέρος του. Εδώ η Vodafone έχει επιλέξει την χρήση ενός «ματ» πλαστικού που ταυτόχρονα είναι και ελάχιστα σκληρό στην αφή ώστε να διασφαλίζει ότι το Tab Speed 6 δεν θα «φύγει» κατά λάθος από τα χέρια του χρήστη του. Αυτό που έχει όμως σημασία είναι ότι η συναρμολόγηση του Tab Speed 6 είναι άριστη και παρά την ιδιαίτερα χαμηλή τιμή πώλησης του, δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα με ενοχλητικούς… τριγμούς.

Στο μπροστινό του μέρος τώρα, υπάρχει απλά η οθόνη του, αφού το Tab Speed 6 δεν διαθέτει κάτω ή γύρω από αυτή πλήκτρα χειρισμού. Το μόνο που ξεχωρίζει στην κατά τα άλλα μαύρη επιφάνεια γύρω από την οθόνη του είναι η μπροστινή κάμερα που με την τοποθέτηση της δείχνει ότι το Tab Speed 6 έχει σχεδιαστεί κυρίως για «κάθετη» χρήση όπως τα περισσότερα Tablets της κατηγορίας μεγέθους του.

tab-speed-6-in2mobile-design (9)

Το πλαίσιο γύρω από την 8 ιντσών οθόνη του Tab Speed 6 διατηρείται σε απόλυτα λογικά επίπεδα, και μαζί με το χαμηλό του βάρος δημιουργούν ένα αρκετά «μαζεμένο» σε διαστάσεις σύνολο. Το Tab Speed 6 είναι αρκετά βολικό με το μέγεθος και το βάρος του, ώστε να μπορεί ο χρήστης του να το κρατήσει στα χέρια του για αρκετή ώρα χωρίς να τον ενοχλεί, κάτι αρκετά βασικό για ένα Tablet.

Συνολικά, όπως ήδη αναφέραμε, το Tab Speed 6 ακολουθεί πιστά την πολιτική της Vodafone που θέλει όλες τις συσκευές της να προσπαθούν να πετύχουν τον «τέλειο» συνδυασμό ποιότητας κατασκευής και τιμής.

Οθόνη.

Η 8 ιντσών οθόνη του Tab Speed 6 είναι ίσως και το μοναδικό σημείο του Tablet που έχει γίνει η μεγαλύτερη «παραχώρηση» προκειμένου να επιτευχθεί η ιδιαίτερα χαμηλή τιμή πώλησης του.

tab-speed-6-in2mobile-screen (6)

Χωρίς σε καμία περίπτωση η οθόνη του να «ενοχλεί» με την απόδοση της, ξεφεύγει λίγο από την πολύ καλή παράδοση της Vodafone στην χρήση εντυπωσιακών (για την κατηγορία τους και όχι μόνο) οθονών, τουλάχιστον σε Smartphones.

tab-speed-6-in2mobile-screen (1)

Η ανάλυση των 1280 x 800 pixels είναι απόλυτα λογική και ικανοποιητική για την κατηγορία αλλά και την διαγώνιο της οθόνης του Tab Speed 6. Το μοναδικό ουσιαστικό μειονέκτημα της συγκεκριμένης οθόνης είναι η «αντανάκλαση» του φωτισμού της πάνω στο ευαίσθητο στην αφή τζάμι που την προστατεύει. Χωρίς να δημιουργεί σημαντικά προβλήματα, η απόσταση που χωρίζει τα δύο μέρη, αλλοιώνει την χρωματική της απόδοση, ενώ κάνει απαραίτητη την χρήση της μέγιστης έντασης του φωτισμού σε συνθήκες με πολύ εξωτερικό φωτισμό.

Η χρωματική της ποιότητα τώρα είναι απόλυτα αποδεκτή για ένα Tablet που κοστίζει μόλις 99 ευρώ (και μάλιστα σε 4G έκδοση) και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να δημιουργήσει προβλήματα στον χρήστη κατά την προβολή κειμένου ή ακόμα και video. Οι γωνίες θέασης είναι σχετικά περιορισμένες, όμως σε αντίθεση με ένα Smartphone, τα Tablets συνήθως χρησιμοποιούνται σε ευθεία με το οπτικό πεδίο του χρήστη που το κρατάει στα χέρια του.

Λειτουργικό Σύστημα.

Όλες οι συσκευές της Vodafone χρησιμοποιούν μια σχεδόν Stock έκδοση του Android της Google, και το Tab Speed 6 δεν αποτελεί εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα. Οι μοναδικές προσθήκες της εταιρείας είναι οι προ-εγκατεστημένες εφαρμογές για την χρήση των υπηρεσιών του δικτύου της, που όμως και στην περίπτωση του Tab Speed 6 μπορούν να απεγκατασταθούν αν το επιθυμεί ο χρήστης του.

Screenshot_2016-02-26-05-01-08 Screenshot_2016-02-26-05-01-14 Screenshot_2016-02-26-05-01-18 Screenshot_2016-02-26-05-01-43

Είτε επιλέξει να διαγράψει τις εφαρμογές της Vodafone είτε όχι, ο χρήστης του Tab Speed 6 έχει στην διάθεση του όλες τις δυνατότητες που προσφέρει η 5.1.1 Lollipop έκδοση του Android της Google. Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε ότι προς τιμήν της η Vodafone είναι μια από τις λίγες εταιρείες που ακόμα και σε Tablet με τόσο χαμηλή τιμή πώλησης προσφέρουν μια από τις νεότερες εκδόσεις του Android.

Screenshot_2016-02-26-04-59-08 Screenshot_2016-02-26-04-59-18

Το Tab Speed 6 όπως ήδη αναφέραμε έχει υποδοχή για κάρτα SIM και υποστηρίζει την σύνδεση σε 4G δίκτυα κινητής τηλεφωνίας. Από το μενού του όμως απουσιάζει η εφαρμογή πραγματοποίησης κλήσεων που έτσι και αλλιώς είναι μάλλον «άχρηστη» σε ένα Tablet των 8 ιντσών. Για τις ανάγκες επικοινωνίας του χρήστη του, υπάρχει κανονικά η εφαρμογή των μηνυμάτων (εκτός από τις Instant messaging εφαρμογές που μπορεί να εγκαταστήσει κάποιος).

Screenshot_2016-02-26-05-05-26 Screenshot_2016-02-26-05-05-35

Εκτός από τις προ-εγκατεστημένες εφαρμογές του Stock Android η Vodafone έχει φροντίσει ώστε να προσθέσει μερικές ακόμα που η Google έχει πλέον «ενσωματώσει» σε εφαρμογές δικών της υπηρεσιών. Έτσι λοιπόν, αντί για την «αναγκαστική» χρήση της εφαρμογής Google Photos σε Nexus συσκευές για την προβολή φωτογραφιών, το Tab Speed 6 διαθέτει την εφαρμογή «Συλλογή» που προβάλει το σύνολο των φωτογραφιών που υπάρχουν μέσα στο Tablet.

Screenshot_2016-02-26-05-09-03 Screenshot_2016-02-26-05-09-16 Screenshot_2016-02-26-05-09-33 Screenshot_2016-02-26-05-09-42

Υπάρχει επίσης και ξεχωριστή εφαρμογή διαχείρισης αρχείων, που επιτρέπει στον χρήστη την δυνατότητα «ταξινόμησης» των αρχείων του όπως αυτός επιθυμεί, κάτι που δυστυχώς απουσιάζει πλέον από πολλές Android συσκευές της αγοράς.

Screenshot_2016-02-26-05-11-14 Screenshot_2016-02-26-05-11-17 Screenshot_2016-02-26-05-11-21 Screenshot_2016-02-26-05-11-41

Τέλος, το tab Speed 6 διαθέτει ραδιόφωνο, ένα χαρακτηριστικό αρκετά χρήσιμο στην κατηγορία μεγέθους του.

Screenshot_2016-02-27-00-55-38 Screenshot_2016-02-27-00-55-48 Screenshot_2016-02-27-00-55-52 Screenshot_2016-02-27-00-56-05

Η λειτουργία του Tab Speed 6 εστιάζει στην απλότητα και ευκολία χρήσης που προσφέρει η σχεδόν Stock έκδοση του Android που «τρέχει». Οι επιπλέον εφαρμογές που έχει προσθέσει η Vodafone είναι στο σύνολο τους χρήσιμες (ακόμα και αυτές που αφορούν το δίκτυο της), με αποτέλεσμα το Tablet να είναι ο ιδανικός συνδυασμός ευκολίας και οικονομίας που έχει σχεδιαστεί να είναι.

Κάμερα.

Η φωτογράφιση με ένα tablet των 8 ιντσών είναι κάτι που ξεφεύγει από τα όρια του «συνηθισμένου» και συνήθως είναι απαραίτητη μόνο όταν για κάποιο λόγο δεν υπάρχει κάποιο Smartphone διαθέσιμο εκείνη την στιγμή. Για τον λόγο αυτό, το Tab Speed 6 έχει μια κάμερα στο πίσω μέρος του, η ανάλυση της οποίας όμως είναι σχετικά χαμηλή στα μόλις 5 Mpixels.

tab-speed-6-in2mobile-design (2)

Αντίστοιχα, οι φωτογραφίες που μπορεί να βγάλει η κάμερα του Tab Speed 6 είναι απλά αποδεκτές σε συνθήκες κανονικού φωτισμού, και χρησιμεύουν περισσότερο σαν «λύση ανάγκης» όπως ήδη αναφέραμε.

Στο μπροστινό του μέρος τώρα, η κάμερα που υπάρχει έχει ακόμα χαμηλότερη ανάλυση των 2 Mpixels. Με δεδομένο όμως το ότι η συγκεκριμένη κάμερα είναι συνήθως πιο χρήσιμη σε ένα tablet για την πραγματοποίηση video κλήσεων κάθε είδους, φαίνεται πως η Vodafone φρόντισε να έχει έστω και λίγο καλύτερη ποιότητα εικόνας από την κάμερα στο πίσω μέρος.

Η εφαρμογή της κάμερας τέλος, με δεδομένη την απλή χρήση για την οποία προορίζεται η ίδια η κάμερα, έχει αντίστοιχα απλή εμφάνιση και λειτουργικότητα που προσφέρει απλά τα βασικά.

Επεξεργαστής Μνήμη

Μια από τις πιο σημαντικές παραχωρήσεις που έπρεπε να γίνουν ώστε το Tab Speed 6 να έχει την τόσο χαμηλή τιμή πώλησης με ταυτόχρονη υποστήριξη για 4G δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, ήταν στην επιλογή του επεξεργαστή στο εσωτερικό του. Μια από τις λίγες επιλογές που καλύπτουν τα συγκεκριμένα κριτήρια, είναι ο αρκετά παλιός πλέον Snapdragon 400 της Qualcomm.

Screenshot_2016-02-27-15-48-03 Screenshot_2016-02-27-15-48-07

Ο επεξεργαστής αυτός έχει συνολικά 4 πυρήνες επεξεργασίας, αρχιτεκτονικής A-7 της ARM, χρονισμένους στο 1.3 GHz. Η απόδοση του σε συνδυασμό με το 1 GB μνήμης RAM που διαθέτει το Tab Speed 6 είναι αυτή ακριβώς που πρέπει να είναι ώστε το Tablet να λειτουργεί χωρίς προβλήματα. Οι πιο απαιτητικές εφαρμογές έχουν μια αισθητή καθυστέρηση στην εκκίνηση τους με την λειτουργία τους στην συνέχεια να γίνεται χωρίς προβλήματα ταχύτητας, στο μέτρο του λογικού πάντα. Η μικρή μνήμη RAM είναι περιορίζει ουσιαστικά την δυνατότητα χρήσης πολλών εφαρμογών ταυτόχρονα κάτι όμως αναμενόμενο.

Screenshot_2016-02-27-15-54-05 Screenshot_2016-02-27-15-54-11

Η Adreno 305 κάρτα γραφικών στο εσωτερικό του Snapdragon 400 είναι απλά ικανή να «οδηγήσει» την 1280 x 800 pixels οθόνη του. Για παιχνίδια, η χρήση του Tab Speed 6 περιορίζεται στα «βασικά» που έτσι και αλλιώς οι περισσότεροι χρήστες έχουν εγκατεστημένα σε ένα Tablet της κατηγορίας του.

Screenshot_2016-02-27-01-19-07 Screenshot_2016-02-27-01-19-10

Σε ότι έχει να κάνει με τον αποθηκευτικό χώρο, η Vodafone έχει μια πολύ καλή παράδοση και το tab Speed 6 δεν αποτελεί εξαίρεση σε αυτή. Το Tablet έχει ονομαστικά 16 GB αποθηκευτικού χώρου, από τα οποία περίπου 12 είναι πραγματικά διαθέσιμα στον χρήστη. Ο χώρος αυτός μπορεί να επεκταθεί ακόμα περισσότερο με την χρήση καρτών μνήμης microSD.

Μπαταρία

Στο εσωτερικό του Tab Speed 6 βρίσκεται μια μπαταρία χωρητικότητας 4.060 mAh που με δεδομένη την χαμηλή κατανάλωση του Tablet μπορεί να προσφέρει πολύ καλούς χρόνους αναμονής και λειτουργίας.

Σε συνθήκες χρήσης εντός σπιτιού ή γραφείου, συνδεδεμένο σε κάποιο wi-fi δίκτυο και χωρίς την χρήση 4G, η μπαταρία του Tab Speed 6 μπορεί να προσφέρει έως και 3 ημέρες λειτουργίας χωρίς προβλήματα.

Screenshot_2016-02-27-01-22-40 Screenshot_2016-02-27-01-22-45

Ο χρόνος αυτός μειώνεται αισθητά, λίγο κάτω από τις δύο ημέρες, όταν ο χρήστης του έχει τοποθετημένη σε αυτό μια κάρτα SIM και χρησιμοποιεί το δικό του Modem για την πρόσβαση στο internet.

Συμπέρασμα.

Το Tab Speed 6 είναι μια ακόμα συσκευή από την Vodafone που έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την οικονομία και την απλή χρήση. Για μια ακόμα φορά όμως, η εταιρεία δεν έχει κάνει κάποια σημαντική παραχώρηση στον τομέα της ποιότητας κατασκευής, με αποτέλεσμα το Tab Speed 6 να είναι μια από τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις στην ιδιαίτερα χαμηλή τιμή των 99 ευρώ με την οποία διατίθεται στην αγορά.

Οι χρήστες που αναζητούν ένα «απλό» Tablet που να καλύπτει τις βασικές ανάγκες τους για επικοινωνία και προβολή βίντεο και φωτογραφιών είναι σίγουρο ότι πρέπει να το συμπεριλάβουν στις πιθανές επιλογές τους αφού  καλύπτει τις συγκεκριμένες απαιτήσεις με χαρακτηριστική ευκολία.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

1 σχολιο

Giorgos 17/02/2017 - 00:23

Υπαρχει η δυνατοτητα με καποια εφαρμογή ή αλλο τροπο να πραγματοποιησει κλησεις ? Οχι Voip για “κανονικες” κλησεις αναφέρομαι.

Reply

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights