Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ T-Mobile και Ericsson συνεργάζονται για δοκιμές 5G

T-Mobile και Ericsson συνεργάζονται για δοκιμές 5G

απο Kostas Gliatiotis

Η T-Mobile US, Inc. και η Ericsson (NASDAQ:ERIC) θα συνεργαστούν για την ανάπτυξη ενός πρότυπου συστήματος 28GHz, 5G δοκιμών για εργαστηριακές και επιτόπιες δοκιμές στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι δύο εταιρείες θα αναπτύξουν και θα εξετάσουν επιλεγμένες περιπτώσεις εφαρμογής 5G και υπηρεσιών, οι οποίες θα δώσουν τη δυνατότητα στην T-Mobile να αξιολογεί αναδυόμενες τεχνολογίες 5G, να ηγείται της ανάπτυξης και της τυποποίησης του 5G, αλλά και να διερευνά νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες. Οι δοκιμές αναμένεται να ξεκινήσουν στο δεύτερο εξάμηνο του 2016.

Με την τελευταία έκδοση Mobility Report της Ericsson να προβλέπει 150 εκατομμύρια συνδρομές 5G έως τα τέλη του 2021, πάροχοι κινητών επικοινωνιών παγκοσμίως, συνεργάζονται με την Ericsson για την ανάπτυξη εργαστηριακών και δοκιμών 5G προτύπων στο πεδίο, για να εξετάσουν προηγμένες τεχνολογίες, πάνω σε διαφορετικές περιπτώσεις εφαρμογής και υπηρεσίες. Τα 5G δίκτυα έχουν τη δυνατότητα να μειώνουν σημαντικά το χρόνο καθυστέρησης, να επιτρέπουν εξαιρετικά μεγάλες ταχύτητες λήψης και μεταφόρτωσης, να βελτιώνουν την αποτελεσματικότητα του φάσματος και την αξιοπιστία δικτύου. Παράλληλα, παρέχουν σταθερή πρόσβαση σε κατοικίες και επιχειρήσεις, αυξάνοντας σημαντικά τον αριθμό συσκευών, που μπορούν να συνδέονται ταυτόχρονα στο δίκτυο.

Ο Neville Ray, Chief Technology Officer της T-Mobile, δήλωσε: “Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεχίζουμε την συνεργασία μας με την Ericsson, για την επέκταση των δυνατοτήτων 5G από εργαστηριακές σε επιτόπιες δοκιμές. Η T-Mobile παρέχει το ταχύτερο 4G LTE δίκτυο στην Αμερική αυτήν τη στιγμή, και χρησιμοποιώντας την υπάρχουσα LTE τεχνολογία και επενδύσεις φάσματος για επιτόπιες δοκιμές 5G, θα είμαστε στην τελική ευθεία για την διάθεση της υπηρεσίας 5G, όταν πλέον τα smartphone και πρότυπα 5G θα είναι διαθέσιμα, μετά το 2020.”

Το 5G θα συμβάλει στην εμφάνιση ενός νέου κύματος καινοτομίας, με πλεονεκτήματα τόσο για τους καταναλωτές όσο και για ένα ευρύ φάσμα βιομηχανιών. Θα αποτελέσει βασικό παράγοντα στην ανάπτυξη του Internet of things (IoT), επιτρέποντας τη λειτουργία νέων εφαρμογών για έξυπνα οχήματα και αρχιτεκτονικής στον κλάδο των μεταφορών, απομακρυσμένο έλεγχο βαρέων οχημάτων σε δυσμενείς συνθήκες, απομακρυσμένων χειρουργικών επεμβάσεων και νέων επιπέδων διάδρασης ανθρώπου και Internet of things, συμπεριλαμβανομένης της augmented reality και διαδραστικών παιχνιδιών.

Ο Arun Bansal, Senior Vice President and Head of Business Unit Radio, Ericsson, αναφέρει: “Οι επιτόπιες δοκιμές προτύπων είναι ένα κρίσιμο βήμα στην πορεία προς την εμπορική διάθεση του 5G. Είμαστε υπερήφανοι που συνεργαζόμαστε με την T-Mobile για την προώθηση του 5G στην κατεύθυνση μιας νέας εποχής στη Διαδικτυωμένη Κοινωνία.”

Η Ericsson και οι πελάτες της, συμπεριλαμβανομένης της T-Mobile, ηγούνται και κατευθύνουν την πορεία του 5G, από τις επιτόπιες δοκιμές προτύπων στις εργασίες πιστοποίησης, μαζί με σημαντικούς φορείς και πρότυπα βιομηχανίας. Η Ericsson έχει ήδη ανακοινώσει περισσότερες από 20 συνεργασίες για 5G δοκιμές με παρόχους τηλεπικοινωνιών, σε παγκόσμια κλίμακα. Τα 5G πρωτότυπα ραδιοδικτύου της Ericsson, τα οποία έχουν σχεδιαστεί για επιτόπιες δοκιμές παρόχων τηλεπικοινωνιών, επιτυγχάνουν ήδη ταχύτητες κινητών επικοινωνιών άνω των 25 Gbps. Η Ericsson και οι πελάτες της θα αποτελέσουν βασικούς παράγοντες στη διαμόρφωση της νέας γενιάς τεχνολογίας δικτύων κινητών  επικοινωνιών, καθόλην τη διάρκεια της πορείας τους, έως την εμπορική τους διάθεση.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights