Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Η Huawei βαδίζει στο μέλλον με ανταγωνιστικό πλεονέκτημα
huawei_dual_boot_featured-770x256

Η Huawei βαδίζει στο μέλλον με ανταγωνιστικό πλεονέκτημα

απο Kostas Gliatiotis

Σύμφωνα με τον ετήσιο απολογισμό της Huawei, η εταιρία σημείωσε 37% αύξηση των συνολικών εσόδων της. Χαρακτηριστικό της απόδοσης για το 2015, είναι πως το Huawei Consumer BG αναπτύχθηκε κατά 72% σε ετήσια βάση. Ο Guo Ping, rotating CEO της Huawei δήλωσε: “Ο κλάδος των Τηλεπικοινωνιών (ICT) έχει αλλάξει συλλήβδην με το πέρασμα των χρόνων. Ακολουθούσε την προσφορά, ενώ τώρα πια ακολουθεί τις ανάγκες, έχοντας μετατραπεί σε ένα νέο εργαλείο βελτίωσης της κλαδικής ανταγωνιστικότητας για κάθετες βιομηχανίες.” Σε συνέχεια αυτού, μόνο οι καινοτόμες επενδύσεις θα οδηγήσουν σε μελλοντική ανταγωνιστικότητα, ειδικά στην επιχειρηματικότητα που απευθύνεται στους καταναλωτές.

Σύμφωνα με τον ετήσιο απολογισμό, η νέα γενιά του ICT που εκπροσωπείται από το cloud computing, Internet of things, big data και mobile Internet βρίσκεται σε φάση ραγδαίας ανάπτυξης και έχει ήδη δώσει το έναυσμα για νέα επιστημονική και τεχνολογική επανάσταση αλλά και ανακατατάξεις στον κλάδο, διεθνώς. Στο μέλλον, η Huawei θα αναπτύξει πλήρως την επιστημονική και τεχνολογική καινοτομία σε τεχνητή νοημοσύνη (AI), διάρκεια μπαταρίας κλπ., με σκοπό να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά της στην εποχή της ολοκληρωμένης συνδεσιμότητας.

Διαρκής επένδυση σε δημοφιλή καινοτόμα αντικείμενα – τεχνητή νοημοσύνη, μπαταρία και βίντεο

Η τεχνητή νοημοσύνη (AI) έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στις ζωές των ανθρώπων. Η Huawei έχει δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στην Έρευνα & Ανάπτυξη της τεχνολογίας ΑΙ, έχοντας κερδίσει τεχνολογικό προβάδισμα. Κύριο μέλημα όλων των κατασκευαστών είναι η εφαρμογή της ΑΙ στα τελικά προϊόντα που απευθύνονται στο καταναλωτικό κοινό. Η Huawei έχει κυκλοφορήσει προϊόντα τεχνητής νοημοσύνης εδώ και δύο χρόνια (οικιακές συσκευές και «έξυπνος» οικιακός εξοπλισμός). Σκοπός της Huawei είναι να αξιοποιήσει την τεχνητή νοημοσύνη για να προσφέρει διαδραστικότερη εμπειρία στις ζωές των ανθρώπων.

Σύμφωνα με τον ετήσιο απολογισμό, η Huawei έχει αποκτήσει βαθιά γνώση των τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης. Έχει εφεύρει την πιο προηγμένη μηχανή Νευρωνικής Ανταπόκρισης στον κόσμο, έχει κυκλοφορήσει το πρώτο μοντέλο που ανταποκρίνεται σε εντολές, έχει εφεύρει την μηχανή Νευρωνικής Μετάφρασης, που υποστηρίζει τη μνήμη και έχει κορυφαίες μεταφραστικές δυνατότητες.

Όσον αφορά στη μπαταρία, η Huawei κυριαρχεί στον κλάδο. Η Huawei λάνσαρε την τεχνολογία ταχείας φόρτισης. Ένα κινητό τηλέφωνο 3000mAh μπορεί να φορτίσει μέχρι και 48% σε 5 λεπτά και μπορεί να υποστηρίξει χρόνο ομιλίας μέχρι 10 ώρες σε τηλέφωνα Huawei. Η τεχνολογία ταχείας φόρτισης χρησιμοποιεί υλικά νέας μοριακής δομής. Ο χρόνος φόρτισης είναι 9 φορές ταχύτερος από τις συνηθισμένες μπαταρίες, ενώ η ενεργειακή πυκνότητα και η μακροβιότητα της μπαταρίας δεν επηρεάζονται. Επιπλέον, η Huawei διεξάγει έρευνες σχετικά με την μεταρρυθμιστική τεχνολογία τομέα της μπαταρίας με υλικό το γραφένιο. Τον Οκτώβριο του 2015, η εταιρεία ανακοίνωσε τη συνεργασία της με το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ στη Μ. Βρετανία για να μελετήσουν από κοινού την εφαρμογή του γραφένιου και να αναπτύξουν μαζί την επόμενη γενιά τεχνολογίας υψηλής αξίας στην ICT βιομηχανία. Στο εγγύς μέλλον, η Huawei θα κάνει τη διαφορά στον τομέα του γραφένιου.

Σχετικά με τα βίντεο, η Huawei ενδυναμώνει την βασική ICT έρευνα στους τομείς του

ultra-high-definition και του mobile βίντεο. Έχει παράσχει την απαραίτητη τεχνολογική υποστήριξη για την αναπαραγωγή βίντεο 4Κ και υψηλής ταχύτητας. Παράλληλα, στον τομέα της επιτήρησης, έχει επιταχύνει τη διαδικασία ανάπτυξης 4Κ ultra-high-definition βίντεο στο τρέχον δίκτυο για να διαθέσει μετάδοση βίντεο επιτήρησης ποιότητας ultra-high-definition.

Η κύρια τεχνολογία που θα οδηγήσει την επόμενη γενιά – Το 5G θα υπερισχύσει

Στην τεχνολογία κινητής επόμενης γενιάς, η Huawei έχει ήδη το προβάδισμα στον πρωτοποριακό τομέα του 5G, συνεισφέροντας τα μάλα στη σχετική βιομηχανία. Ήταν η πρώτη που λάνσαρε ασύρματες τεχνολογίες 5G ενώ διεξήγαγε σχετικό τεστ ευρείας κλίμακας σε εξωτερικό χώρο το περασμένο έτος στη Chengdu, με ταχύτητα πάνω από 3.6Gbps. Η Huawei δεν έχει φέρει απλώς την επανάσταση σε διάφορες τεχνολογικές καινοτομίες, αλλά έχει κάνει έρευνες για την ασφάλεια του 5G και έχει σχεδιάσει νέες ρυθμίσεις ασφαλείας για το 5G. Η αξιοσημείωτη απόδοση της Huawei επωφελείται από την εστίαση της εταιρίας σε έρευνα και ανάπτυξη. Η Huawei σταθερά επενδύει το 10% των ετησίων εσόδων της σε έρευνα και ανάπτυξη. Αυτό εξηγεί το γεγονός ότι βρέθηκε στην κορυφή της λίστας με τις αιτήσεις διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, με 3.898 αιτήσεις το 2015. Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, η Huawei κατοχύρωσε 50.377 πατέντες συνολικά, με 52.550 αιτήσεις στην Κίνα και 30.613 αιτήσεις διεθνώς. Εξ αυτών, το 90% αφορά εφευρέσεις. Η προσοχή που δίνει η εταιρεία στην πνευματική ιδιοκτησία θα την βοηθήσει να πορευτεί με μεγαλύτερη ευκολία και σταθερότητα έναντι του ανταγωνισμού, για τα ερχόμενα 10 και 20 χρόνια.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights