Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ HTC 10: Επίσημα η επόμενη high end συσκευή της εταιρείας

HTC 10: Επίσημα η επόμενη high end συσκευή της εταιρείας

απο Kostas Gliatiotis

Μετά από ατελείωτες διαρροές των τεχνικών του χαρακτηριστικών, αλλά και του εξωτερικού σχεδιασμού του, η HTC έκανε πλέον και επίσημη την ύπαρξη του… HTC 10.

Μετά από αρκετά χρόνια, και αντίστοιχα αρκετές “προσπάθειες” να ξεχωρίσει με κάποιον ασυνήθιστο τρόπο (όπως η Ultra pixel κάμερα του HTC One M8), η εταιρεία φαίνεται πως έμαθε πλέον το μάθημα της. Το HTC 10 είναι απλά μια συσκευή σχεδιασμένη να ανταγωνιστεί ξεκάθαρα τις κορυφαίες προτάσεις των Samsung LG και Huawei, προσφέροντας αντίστοιχα τεχνικά χαρακτηριστικά και μερικά δικά του πλεονεκτήματα.

1

Το HTC 10 ακολουθεί την σχεδιαστική φιλοσοφία που ακολουθεί η εταιρεία τα τελευταία χρόνια, με τις μικρές και απαραίτητες αλλαγές προκειμένου να δείχνει και να είναι διαφορετικό από τους προκατόχους του. Οι σημαντικές αλλαγές αφορούν τα ίδια τα χαρακτηριστικά της συσκευής. Στο εσωτερικό του HTC 10 θα βρίσκεται φυσικά ο Snapdragon 820 της Qualcomm, ο καλύτερος διαθέσιμος επεξεργαστής που μπορεί να βρει η HTC, συνοδευόμενος από 4 GB μνήμης RAM. Η οθόνη του HTC 10 θα έχει διαγώνιο 5.2 ιντσών αλλά και ανάλυση 2560 x 1440 pixels, κάνοντας την συσκευή την πρώτη της εταιρείας που θα κυκλοφορήσει σε όλες τις αγορές με οθόνη αυτής της ανάλυσης. Πριν ένα χρόνο το HTC One M9 είχε είτε 1080p είτε QHD οθόνη ανάλογα με την κάθε έκδοση του αλλά και την κάθε χώρα.

2

Στον τομέα της κάμερας τώρα, μετά από αρκετά χρόνια πειραματισμών, και την εντυπωσιακή αποτυχία της κάμερας του HTC One M9, η εταιρεία αποφάσισε και εδώ να “παίξει” με ασφάλεια και επέλεξε την χρήση ενός αισθητήρα των 12 Mpixels που φυσικά έχει την ονομασία “Ultra Pixels” παρότι πλέον δεν είναι η μοναδική συσκευή που προσφέρει κάτι αντίστοιχο. Φυσικά υπάρχει Optical Image Stabilization αλλά και Laser focus, με το HTC 10 να ακολουθεί μεν τις τάσεις της εποχής, αλλά και να προσφέρει και κάτι μοναδικό και ασυνήθιστο έχοντας Optical Image Stabilization και στην μπροστινή του κάμερα.

Τέλος, η διάταξη των δύο ξεχωριστών ηχείων που είχαν οι προηγούμενες συσκευές της εταιρείας, διατηρήθηκε και στο HTC 10 με την διαφορά ότι πλέον έχουν “ξεχωριστούς” ρόλους. Το ένα από αυτά θα αναλαμβάνει να αναπαράγει τις υψηλές συχνότητες ενώ το άλλο αντίστοιχα τις χαμηλές, με το καθένα να έχει τον δικό του ξεχωριστό ενισχυτή.

Το HTC 10 θα ξεκινήσει να διατίθεται στην Ευρώπη στις αρχές Μαϊού σύμφωνα με την εταιρεία, σε τιμή κοντά στα 700 ευρώ.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

2 σχολια

Humble opinion (@vaskor) 14/04/2016 - 16:42

Πολύ δυνατή συσκευή! Σίγουρα αξιοπρόσεχτη και σίγουρα μέσα στις 3 καλύτερες τώρα! Μπράβο στην εταιρεία γιατί έκανε μια συσκευή με ό,τι καλύτερο παίζει στην αγορά τώρα και καινοτομεί επίσης με τον ήχο. Εύχομαι να πάει καλά.

Reply
Kostas Gliatiotis 14/04/2016 - 23:34

Η αλήθεια είναι ότι σε προσωπικό επίπεδο χαίρομαι ιδιαίτερα που η HTC παρουσίασε μια πραγματικά ανταγωνιστική συσκευή.

Το “πρόβλημα” είναι ότι χρειάστηκε να φτάσει σε αρκετά άσχημο σημείο σαν εταιρεία προκειμένου να πάρει απόφαση να διορθώσει τα λάθη της.
Από ότι φαίνεται ώς τώρα η αποδοχή που έχει το HTC 10 από την αγορά είναι θετική και αυτό είναι καλό.

Reply

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights