Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Samsung: Νέες τεχνικές κατασκευής επεξεργαστών

Samsung: Νέες τεχνικές κατασκευής επεξεργαστών

απο Kostas Gliatiotis

Σε ένα “κεκλεισμένων θυρών” συνέδριο με υποψήφιους επενδυτές, η Samsung αποκάλυψε σήμερα, τα σχέδια της για το μέλλον στην κατασκευή επεξεργαστών για φορητές συσκευές. 

Είναι ήδη γνωστό πλέον, ότι η δυνατότητα της Samsung να ξεκινήσει πρώτη την κατασκευή επεξεργαστών στα 14 nm πριν περισσότερο από ένα χρόνο πλέον, της έδωσε την δυνατότητα να “οδηγήσει” την αγορά των Smartphones με το Galaxy S6 και τον Exynos 7420 στο εσωτερικό του.

7420

Η σημαντική διαφορά της Samsung με την Qualcomm, τον μέχρι στιγμής μεγαλύτερο κατασκευαστή επεξεργαστών για Smartphones και όχι μόνο, είναι ότι η Qualcomm δεν διαθέτει δικά της εργοστάσια για την κατασκευή τους. Η Qualcomm βασίζεται ουσιαστικά σε τρίτους κατασκευαστές όπως η TSMC αλλά και η Samsung ώστε να κατασκευάσει τους επεξεργαστές της και στην συνέχεια να τους διαθέσει στην αγορά. Αυτό σημαίνει ότι οι δυνατότητες της εταιρείας καθορίζονται σε μεγάλο βαθμό από την τεχνική κατασκευής που έχει διαθέσιμη το εργοστάσιο κατασκευής αλλά και από τον όγκο που μπορεί να παράγει σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Πριν ένα χρόνο, η αδυναμία της TSMC να μεταβεί σε νεότερη και καλύτερη τεχνική κατασκευής, και η διατήρηση αυτής των 22 nm ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που ο Snapdragon 810 της Qualcomm αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα με την θερμοκρασία λειτουργίας και την απόδοση του.

810

Μια από τις μεγαλύτερες “επιτυχίες” της Samsung σαν κατασκευαστή επεξεργαστών, είναι ότι πλέον μεγάλο μέρος της παραγωγής του νεότερου Snapdragon 820 της Qualcomm γίνεται σε δικές της γραμμές παραγωγής. Το γεγονός ότι ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής της Samsung σχεδόν “αναγκάστηκε” να χρησιμοποιήσει την δική της τεχνική κατασκευής στα 14 nm δείχνει με τον καλύτερο τρόπο ότι η Samsung εκτός από το να σχεδιάζει τους δικούς της ανταγωνιστικούς σε απόδοση επεξεργαστές διατηρεί σημαντικό πλεονέκτημα και στην τεχνολογία κατασκευής τους.

820

Στην συνάντηση αυτή, η Samsung ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να παρουσιάσει μια ακόμα πιο οικονομική σε κόστος τεχνική κατασκευής στα 14 nm, ενώ ταυτόχρονα υποσχέθηκε ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχει την δυνατότητα να μεταβεί και στα 10 nm, με πιθανότατα μικρότερο όγκο παραγωγής αρχικά τουλάχιστον.

a9

Έχοντας ήδη σαν πελάτη της την Qualcomm, και με την TSMC να μην έχει ακόμα παρουσιάσει κάτι αντίστοιχο για το μέλλον, είναι ιδιαίτερα πιθανό η Samsung να καταφέρει να πάρει και το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής του επόμενου A10 επεξεργαστή της Apple. Με εξαίρεση τον Α9 στο εσωτερικό των νεότερων Smartphones της Apple που κατασκευάζεται από την Samsung αλλά και την TSMC ταυτόχρονα, όλοι οι προηγούμενοι επεξεργαστές στο εσωτερικό των iPhone είχαν δημιουργηθεί σε γραμμές παραγωγής της Samsung.

Σε συνδυασμό με τους εντυπωσιακούς σε απόδοση Exynos 7420 πριν ένα χρόνο και τον επίσης καταπληκτικό Exynos 8890 στο εσωτερικό των Galaxy S7, η Samsung φαίνεται ότι σκοπεύει εκτός από τις δικές της ανταγωνιστικές λύσεις να γίνει και ο βασικός προμηθευτής των επεξεργαστών του… ανταγωνισμού της.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights