Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Huawei: Συσκευές με QHD οθόνη στο άμεσο μέλλον.

Huawei: Συσκευές με QHD οθόνη στο άμεσο μέλλον.

απο Kostas Gliatiotis

Πριν περίπου ένα χρόνο, ο διευθύνων σύμβουλος της Huawei, ο κύριος Richard Yu, είχε κάνει ξεκάθαρο πως η εταιρεία δεν πρόκειται να παρουσιάσει κάποιο High End Smartphone με οθόνη ανάλυσης QHD (2560 x 1440 pixels).

Η λογική πίσω από αυτή την απόφαση του Richard Yu και της Huawei ήταν ότι οι οθόνες αυτής της ανάλυσης απαιτούν χωρίς λόγο επιπλέον επεξεργαστική ισχύ από την συσκευή ενώ αυξάνουν σημαντικά και την κατανάλωση ενέργειας.

Φαίνεται όμως ότι η εταιρεία και ο Richard Yu έχουν πλέον αλλάξει γνώμη αφού ο ίδιος δήλωσε ξεκάθαρα πως η επόμενη συσκευή του θα έχει … 2k οθόνη, που αντιστοιχεί σε οθόνη με τουλάχιστον QHD ανάλυση. Ο λόγος που ο Richard Yu άλλαξε γνώμη στο συγκεκριμένο θέμα δεν είναι άλλος από την πρόθεση της εταιρείας να εισέλθει και αυτή στην αγορά του VR, της εικονικής πραγματικότητας.

Πριν από λίγες ημέρες, η Huawei παρουσίασε και επίσημα το δικό της VR Headset με την μάλλον “απλή” ονομασία Huawei VR. Το headset θα είναι διαθέσιμο για το P9, το P9 Plus και το Mate 8, σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις για κάθε συσκευή. Το “πρόβλημα” όμως είναι ότι το Pixel density των 1080p οθονών και στις τρεις συσκευές είναι πολύ χαμηλό όταν ο χρήστης κοιτάει την οθόνη μέσα από το VR. Το ίδιο το VR Headset μεγεθύνει την εικόνα που προβάλεται στην οθόνη με αποτέλεσμα να είναι ορατά τα ξεχωριστά pixels αυτής.

Φαίνεται λοιπόν πως έστω και με μικρή καθυστέρηση (και χωρίς να έχει άδικο στο μέχρι σήμερα σκεπτικό της…) η Huawei θα διαθέσει στο μέλλον και αυτή στην αγορά συσκευές με QHD οθόνη.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights