Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ HP EliteBook Folio G1 Review: Το Ultrabook στα καλύτερα του

HP EliteBook Folio G1 Review: Το Ultrabook στα καλύτερα του

απο Kostas Gliatiotis

Εισαγωγή

Ο κόσμος της τεχνολογίας και των φορητών συσκευών σίγουρα δεν περιορίζεται στα Smartphones ή ακόμα και στα Tablets. Πολύ καιρό πριν αυτές οι συσκευές γίνουν μέρος της καθημερινότητας μας, τα laptop ή φορητοί υπολογιστές ήταν αυτά που κάλυπταν τις… ανάγκες για φορητή εργασία και υπό συνθήκες επικοινωνία.

Η τεχνολογία φυσικά εξελίσσεται συνεχώς, και μαζί με την άνοδο των smartphones στην κορυφή της προτίμησης των χρηστών για τις ανάγκες τους, τα laptop άλλαξαν, βελτιώθηκαν και προσπαθούν να «επιβιώσουν» σε μια εντελώς διαφορετική αγορά. Πριν μερικά χρόνια ένα laptop δεν μπορούσε να είναι ελαφρύ μικρό και εύκολο στην μεταφορά χωρίς να είναι ακριβό αλλά το βασικότερο να έχει και σχετικά περιορισμένες (για τα δεδομένα ενός υπολογιστή) δυνατότητες.

elitebook-folio-g1-in2mobile (28)

Πλέον το να βρει κανείς στην αγορά έναν φορητό υπολογιστή (ultrabook, netbook ή όπως αλλιώς θέλει να το ονομάσει ο καθένας) με μικρές διαστάσεις, αξιόλογές το λιγότερο δυνατότητες και πολυτελή κατασκευή είναι σχετικά εύκολο. Εφόσον ο χρήστης είναι διατεθιμένος να δαπανήσει τα χρήματα που απαιτούνται για ένα τέτοιο «μηχάνημα» οι επιλογές που έχει είναι σίγουρα το λιγότερο ενδιαφέρουσες.

Σε μια αγορά λοιπόν που η Apple έχει την κυριαρχία με τα δικά της εντυπωσιακά μεν, όχι χρήσιμα για όλους macbook, οι κατασκευαστές υπολογιστών βασισμένων στα Windows της Microsoft έχουν τις δικές τους προτάσεις για αντίστοιχα εντυπωσιακά laptop.

elitebook-folio-g1-in2mobile (29)

Μετά από αυτή την σχετικά μεγάλη εισαγωγή (που φαίνεται ότι θα μεγαλώσει ακόμα περισσότερο), ερχόμαστε και στο αντικείμενο της συγκεκριμένης παρουσίασης. Σε αντίθεση με τις μέχρι τώρα παρουσιάσεις μας, αυτή αφορά ένα Netbook και συγκεκριμένα το EliteBook Folio G1 της HP. Απευθυνόμενο ξεκάθαρα στο άνω άκρο της κατηγορίας τιμής ενός netbook (και όχι μόνο) το EliteBook Folio G1 αποτελεί την πρόταση της HP για τους επαγγελματίες χρήστες που σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία επιθυμούν ότι καλύτερο μπορεί να έχει κανείς σε έναν τόσο φορητό υπολογιστή.

Σχέδιο Μέγεθος Βάρος.

Στον κόσμο των υπολογιστών και ειδικά των Netbooks, κάθε μηχάνημα μπορεί να έχει διαφορετικό hardware στο εσωτερικό του, ακόμα και αν ανήκει σε μια συγκεκριμένη «οικογένεια» προϊόντων μιας εταιρείας και μοιράζεται την ίδια εξωτερική εμφάνιση με αυτά.

elitebook-folio-g1-in2mobile (40)

Στην περίπτωση του EliteBook Folio G1 η εξωτερική εμφάνιση, τα υλικά και η ποιότητα κατασκευής είναι ένα από τα βασικότερα πλεονεκτήματα του, και τομείς στους οποίους η HP έχει δώσει ιδιαίτερη σημασία. Το Hardware στο εσωτερικό του, με το οποίο και θα ασχοληθούμε στην συνέχεια, δεν αλλάζει την εξωτερική εμφάνιση ενός netbook και έτσι στην περίπτωση του EliteBook Folio G1 μπορεί να καθορίσει μόνο υπό συνθήκες το βάρος και ίσως το πάχος του.

elitebook-folio-g1-in2mobile (17)

Η HP έχει επιλέξει την χρήση του αλουμινίου σαν το υλικό κατασκευής ολόκληρου του EliteBook Folio G1. Εδώ πρέπει να τονίσουμε ότι όταν λέμε ολόκληρου εννοούμε «ακριβώς» αυτό, αφού με εξαίρεση το πλήκτρολόγιο του, το netbook είναι ένα σύνολο από άριστα συναρμολογημένα μεταξύ τους κομμάτια αλουμινίου.

elitebook-folio-g1-in2mobile (12)

Το συγκεκριμένο υλικό, και ειδικά στην ποιότητα που έχει επιλέξει η HP για το EliteBook Folio G1 είναι το ιδανικότερο για την προβολή της πολυτελούς κατασκευής στην οποία προφανώς στόχευε η εταιρεία, αλλά και την δημιουργία μιας πολύ καλής ποιότητας κατασκευής.

elitebook-folio-g1-in2mobile (48)

Το βασικότερο χαρακτηριστικό του EliteBook Folio G1 είναι η φορητότητα του και το πόσο εύκολα μπορεί κανείς όχι μόνο να το κουβαλάει, αλλά και να το χρησιμοποιεί, νιώθοντας ότι έχει στα χέρια του ένα πραγματικά ελαφρύ και άνετο στην χρήση netbook. Το συνολικό του πάχος όταν είναι κλειστό είναι το λιγότερο εντυπωσιακό, αφού το EliteBook Folio G1 είναι πιο λεπτό από ότι πολλά κινητά τηλέφωνα (για να επανέλθουμε έστω και προσωρινά).

Σε ότι αφορά το βάρος του τώρα, το «λιγότερο από ένα κιλό» που αναφέρει η HP για το EliteBook Folio G1 μπορεί να μην είναι συγκεκριμένη μονάδα μέτρησης, είναι όμως σίγουρα πραγματικότητα. Μπορεί για τα δεδομένα ενός Tablet ή πόσο μάλλον για ένα smartphone το βάρος αυτό να είναι μάλλον απαγορευτικά μεγάλο, για ένα Netbook και μάλιστα ένα με τα χαρακτηριστικά και τα υλικά κατασκευής του EliteBook Folio G1 είναι σίγουρα το λιγότερο εντυπωσιακό.

elitebook-folio-g1-in2mobile (10)

Στο κομμάτι του σχεδιασμού τώρα, μεγαλύτερη σημασία έχει τουλάχιστον κατά την δική μας άποψη, η εικόνα που έχει ένα Netbook όταν αυτό είναι ανοιχτό και χρησιμοποιείται από τον χρήστη του. Σε αυτή την περίπτωση, το EliteBook Folio G1 «θυμίζει» ίσως λιγό περισσότερο από ότι θα θέλαμε υπολογιστή της Apple.

Το μαύρο σε εμφάνιση πληκτρολόγιο του «βυθίζεται» μέσα στο ειδικά χαραγμένο για αυτή την δουλειά μπροστινό αλουμινένιο σώμα του EliteBook Folio G1. Η επιλογή φωτισμού των πλήκτρων είναι χαρακτηριστική της πολυτέλειας που έχει ολόκληρο το EliteBook Folio G1, με τον φωτισμό να είναι ενιαίος σε όλα τα πλήκτρα, με δυνατότητα μάλιστα επιλογής της έντασης του.

elitebook-folio-g1-in2mobile (23)

Το touchpad ακριβώς κάτω από το πληκτρολόγιο, είναι κατασκευασμένο από μια ενιαία επιφάνεια, χωρίς διακριτά χωρίσματα για τα δύο πλήκτρα χειρισμού του. Η συγκεκριμένη σχεδιαστική επιλογή σαφώς και αυξάνει τον πολυτελή χαρακτήρα του αλλά και την εμφάνιση του, θυμίζει όμως αντίστοιχα και αυτό με την σειρά του υπολογιστή της Apple.

elitebook-folio-g1-in2mobile (20)

Η κατασκευασμένη από αλουμίνιο επιφάνεια γύρω από το πληκτρολόγιο του EliteBook Folio G1 έχει και μια ακόμα αρκετά ενδιαφέρουσα ιδιότητα. Τα χέρια του χρήστη ακουμπάνε πάνω σε αυτή κατά την χρήση του, με την αίσθηση που αφήνει να είναι «ξεχωριστή» και ασυνήθιστη για τους περισσότερους (όπως ο γράφων) χρήστης υπολογιστών.

elitebook-folio-g1-in2mobile (11)

Στο πάνω μέρος του EliteBook Folio G1 βρίσκεται φυσικά η πραγματικά εντυπωσιακή για τα χαρακτηριστικά της και όχι μόνο οθόνη του με την οποία και θα ασχοληθούμε στο αντίστοιχο κομμάτι της παρουσίασης. Το μόνο που θα αναφέρουμε εδώ για αυτή, είναι πως ο μηχανισμός που «ενώνει» τα δύο μέρη του EliteBook Folio G1 επιτρέπει το άνοιγμα της πλήρως σε γωνία 180 μοιρών. Προσωπικά δεν καταφέραμε να βρούμε κάποιο σενάριο χρήσης στο οποίο να είναι πρακτικά εφαρμόσιμη αυτή η δυνατότητα, δεν παύει όμως να είναι αξιόλογη για ένα netbook.

elitebook-folio-g1-in2mobile (15)

Τέλος, στα «τεχνικά» της σχεδίασης και της εξωτερικής εμφάνισης του EliteBook Folio G1, το μικρό του μέγεθος και οι περιορισμένοι… χώροι που αυτό επιβάλει κάνουν απαγορευτική την ύπαρξη πολλών θυρών επικοινωνίας. Χωρίς αυτό να αποτελεί απαραίτητα μειονέκτημα, το EliteBook Folio G1 διαθέτει μόνο δύο θύρες επικοινωνίας, οι οποίες μάλιστα είναι type-C USB 3.1.

elitebook-folio-g1-in2mobile (19)

Προφανώς και είναι το μόνο είδος τυποποιημένης θύρας επικοινωνίας που θα μπορούσε να «χωρέσει» στις εξωτερικές διαστάσεις του EliteBook Folio G1. Η υιοθέτηση τους ακόμα από την αγορά των υπολογιστών και όχι μόνο, βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο (ίσως περισσότερο από ότι θα έπρεπε), το σίγουρο όμως είναι ότι χαρίζουν στο netbook και την αντοχή σε βάθος χρόνου που πρέπει να έχει ένα μηχάνημα της κατηγορίας του.

Εργονομία.

Η πολύωρη χρήση είναι μέρος της καθημερινότητας ενός netbook πολύ περισσότερο από ότι ενός Smartphone ή ενός Tablet. Για τον λόγο αυτό, η εργονομία παίζει βασικό ρόλο στο σχεδιασμό τους και πολλές φορές και ένα από τα βασικότερα κριτήρια επιλογής από τον υποψήφιο αγοραστή.

elitebook-folio-g1-in2mobile (36)

Η άνεση και η ευκολία χρήσης που προσφέρει το πληκτρολόγιο είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες, και ένας στον οποίο το EliteBook Folio G1 δεν απογοητεύει. Όπως ήδη έχουμε αναφέρει, κάθε πλήκτρο φωτίζεται ξεχωριστά, κάτι που εκτός από εντυπωσιακό σε εμφάνιση το κάνει σίγουρα και πιο άνετο και εύκολο στην χρήση του. Η ακρίβεια τώρα στην σύνταξη κειμένου και  αίσθηση που αφήνει η διαδρομή που έχει κάθε πλήκτρο είναι κοντά στο άριστο. Μοναδικό «αρνητικό» ίσως είναι η μικρή συνολική επιφάνεια, που όμως οφείλεται στις αντίστοιχα μικρές συνολικές διαστάσεις του EliteBook Folio G1.

Το touchpad τώρα, είναι αρκετά μεγάλο σε επιφάνεια για ένα Netbook των 12 ιντσών, και αντίστοιχα προσφέρει σχετικά άνετη χρήση. Η επιφάνεια του είναι όσο «γυαλιστερή» χρειάζεται ώστε να κυλάει με άνεση πάνω σε αυτή το δάχτυλο του χρήστη.

elitebook-folio-g1-in2mobile (49)

Με δεδομένη την κατηγορία τιμής στην οποία ανήκει το EliteBook Folio G1, η εργονομία και η ευκολία στην χρήση είναι κάτι που θεωρείται δεδομένο από τον υποψήφιο αγοραστή. Στον τομέα αυτό δεν υπάρχει σχεδόν  κανένα πρόβλημα και το netbook καλύπτει με άνεση τις απαιτήσεις που μπορεί να έχει κάποιος από ένα τόσο μικρό μηχανήμα όσο αυτό.

elitebook-folio-g1-in2mobile (53)

Όπως ήδη αναφέραμε, οι μοναδικές θύρες επικοινωνίας του EliteBook Folio G1 είναι οι δύο type-C USB στο δεξί του μέρος. Σε αυτό το τόσο μικρό πάχος είναι πρακτικά αδύνατον να «χωρέσει» μια συνηθισμένη USB θύρα, και σίγουρα οι type-C κάνουν το netbook πιο χρήσιμο μελλοντικά που οι θύρες αυτές θα είναι πιο διαδεδομένες. Ακριβώς όμως επειδή αυτό θα γίνει μελλοντικά, οι περισσότεροι από εμάς έχουμε ακόμα το μεγαλύτερο μέρος των συσκευών με το παλαιότερο συνηθισμένο USB που απαιτεί  αντάπτορα για την σύνδεση στο EliteBook Folio G1. Μοναδικό μας παράπονο εδώ είναι ότι παρά την τιμή πώλησης του Netbook, η HP δεν συμπεριέλαβε τον αντάπτορα αυτό στην συσκευασία του.

Οθόνη.

Η κορυφαία έκδοση του EliteBook Folio G1 που μας παραχώρησε η HP για τις ανάγκες της συγκεκριμένης παρουσίασης έρχεται εξοπλισμένη με μια εντυπωσιακή σε χαρακτηριστικά αλλά και απόδοση οθόνη. Ξεκινώντας από την ανάλυση της, αυτή φτάνει τα 3840 x 2160 pixels ή αλλιώς… 4k. Σε Netbook με οθόνη μόλις 12.5 ιντσών η ανάλυση αυτή δεν είναι τίποτα λιγότερο από απλά κορυφαία.

elitebook-folio-g1-in2mobile (9)

Όμως μια οθόνη δεν αρκεί να έχει απλά μεγάλη ανάλυση για να είναι άνετη και εύκολη στην χρήση της, αφού συνήθως έχει μεγαλύτερη σημασία η χρωματική της απόδοση. Προφανώς, σε ένα μηχάνημα με τόσο υψηλή τιμή πώλησης, η οθόνη δεν θα μπορούσε να μην έχει αντίστοιχα καλή απόδοση και έτσι το EliteBook Folio G1 δεν απογοητεύει.

Τα πάντα προβάλλονται στην οθόνη με χαρακτηριστική ζωντάνια και πολύ έντονα χρώματα, που μάλιστα δεν αλλοιώνονται σημαντικά ακόμα και από σχετικά μεγάλη γωνία θέασης. Το χαρακτηριστικό αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό αφού δεν αναγκάζει τον χρήστη να προσαρμόζει συνεχώς τη γωνία της οθόνης ανάλογα με το από πού την κοιτάει.

Ο φωτισμός επίσης, είναι περισσότερο από απλά δυνατός, με την μέγιστη ρύθμιση του να μην είναι πρακτικά απαραίτητη σε εσωτερικό χώρο. Για ένα τόσο μικρό netbook όπως το EliteBook Folio G1 που μπορεί κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί και σε εξωτερικό χώρο, η HP επέλεξε σωστά να το εξοπλίσει με μια τόσο φωτεινή οθόνη.

elitebook-folio-g1-in2mobile (8)

Αν η ανάλυση και η χρωματική απόδοση της οθόνης του EliteBook Folio G1 αρκούν από μόνες τους για να καλύψουν τις απαιτήσεις του χρήστη, η HP φρόντισε ώστε να είναι και ευαίσθητη στην αφή, ώστε να προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη ευκολία χρήσης. Τα Windows 10 της Microsoft έχουν εξαρχής σχεδιαστεί ώστε το γραφικό τους περιβάλλον να προσφέρεται για χρήση με το χέρι και η HP σωστά φρόντισε να εκμεταλλευτεί αυτό τους το χαρακτηριστικό. Μοναδικό ίσως μειονέκτημα είναι ότι η οθόνη χρειάζεται ελάχιστα μεγαλύτερη πίεση από ότι θα έπρεπε για να ανταποκριθεί στις εντολές του χρήστη, χωρίς όμως να δημιουργείται κάποιο πρόβλημα.

Στον τομέα της οθόνης η HP φρόντισε ώστε να προσφέρει ότι καλύτερο μπορεί να βρει συνολικά κάποιος σε ένα Netbook με οθόνη 12.5 ιντσών.  Η οθόνη του EliteBook Folio G1 έχει κορυφαία ανάλυση, πολύ καλή χρωματική απόδοση αλλά και φωτεινότητα, ενώ τα Windows 10 κάνουν και την χρήση μέσω της αφής πραγματικά χρήσιμη και όχι ένα περιττό χαρακτηριστικό.

Ήχος

Για το EliteBook Folio G1 η HP συνεργάστηκε με την Bang & Olufsen για την δημιουργία και την ρύθμιση στην συνέχεια των δύο ηχείων του.

elitebook-folio-g1-in2mobile (18)

Για κάποιο περίεργο λόγο που έχει να κάνει περισσότερο με τους πιθανούς τεχνικούς περιορισμούς στον σχεδιασμό του netbook, τα δύο αυτά ηχεία βρίσκονται στο κάτω μέρος του. Η συγκεκριμένη τοποθέτηση δείχνει ότι η HP θεωρεί ότι το EliteBook Folio G1 θα χρησιμοποιείται κατά βάση πάνω σε ένα γραφείο ή γενικότερα μια σταθερή επιφάνεια και λιγότερο πάνω «στα πόδια» του χρήστη του. Συνολικά πάντως, το σήμα της Bang & Olufsen  δεν υπάρχει τυχαία στο netbook αφού η ποιότητα του ήχου είναι τουλάχιστον πολύ καλή. Ανάλογα με το περιεχόμενο (που μπορεί να είναι και ένα απλό video στο Youtube…) η ποιότητα αναπαραγωγής ακόμα και στην μέγιστη ένταση είναι εντυπωσιακή για ένα μηχάνημα με αυτό το μέγεθος. Ο ήχος δεν παρουσιάζει την παραμικρή αλλοίωση, και αυτό είναι άλλωστε και το ζητούμενο, αφού είναι σίγουρο ότι κάποιος που θα αγοράσει το EliteBook Folio G1 δεν θα δεχόταν κάτι λιγότερο.

Επεξεργαστής Μνήμη.

Στην επιλογή του επεξεργαστή για το EliteBook Folio G1 η HP έκανε έναν «συμβιβασμό» ανάμεσα στην κορυφαία απόδοση που θα έπρεπε να έχει ένα μηχάνημα της κατηγορίας τιμής του, και ένα άλλο πολύ βασικό χαρακτηριστικό που και τελικά πέτυχε, το πολύ μικρό πάχος.

Στο κάτω μέρος του EliteBook Folio G1 δεν υπάρχουν κανενός είδους «γρύλιες» που βοηθούν στην ψύξη του, αλλά το βασικότερο είναι ότι απουσιάζει και κάθε είδους ανεμιστήρας από το εσωτερικό του.

elitebook-folio-g1-in2mobile (21)

Οι δύο αυτές σχεδιαστικές επιλογές έκαναν σχεδόν αναγκαστική την επιλογή των νεότερων Core M της Intel που είναι ακριβώς σχεδιασμένοι ώστε να λειτουργούν με την μικρότερη δυνατή κατανάλωση και παραγωγή ενέργειας. Φυσικά τεχνικά θαύματα δεν υπάρχουν στην κατηγορία αυτή, και για να επιτευχθούν οι δύο αυτοί στόχοι, η απόδοση των Core M της Intel έχει μειωθεί σημαντικά σε σύγκριση με τους i7 της εταιρείας.

Στην κορυφαία έκδοση του μηχανήματος που είχαμε στα χέρια μας, «κρύβεται» ο Core M7-6Y75, η νεότερη και καλύτερη έκδοση που έχει διαθέσιμη η intel στην αγορά. Οι δύο φυσικοί πυρήνες επεξεργασίας στο εσωτερικό του αναγνωρίζονται σαν 4 από τα Windows 10 με την υποστήριξη του Hyper Threading ενώ ο χρονισμός τους είναι στο 1.2 GHz που μπορεί θεωρητικά να φτάσει τα 3.1 GHz υπό ιδιαίτερα ιδανικές συνθήκες.

Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το EliteBook Folio G1 είναι αργό, η ταχύτητα λειτουργίας του είναι απλά ικανοποιητική. Σε σύγκριση με τους περισσότερους φορητούς υπολογιστές που μπορεί να βρει κανείς στην αγορά, η ταχύτητα του είναι αντίστοιχη και πολλές φορές καλύτερη, όμως αυτό οφείλεται περισσότερο στο συνολικό του Hardware παρά αποκλειστικά στον επεξεργαστή του.

Τα 8 GB μνήμης RAM και ο SSD δίσκος (με 500 GB χωρητικότητας παρακαλώ! ) συμβάλουν το μέγιστο στην άνετη λειτουργία του EliteBook Folio G1 που μπορεί να κάνει σχεδόν τα πάντα χωρίς κανενός είδους πρόβλημα. Μόνο ιδιαίτερα απαιτητικές εργασίες όπως η επεξεργασία Video ή φωτογραφιών υψηλής ανάλυσης δείχνουν ότι ο Core M δεν είναι ανάλογος ενός i7. Σε κάθε περίπτωση ένα netbook με οθόνη 12.5 ιντσών σίγουρα δεν προσφέρεται για τέτοιου είδους Multimedia επαγγελματική χρήση.

Αντίστοιχα, στον τομέα των γραφικών, οι απαιτήσεις του σχεδιασμού ενός τόσο λεπτού και μικρού Netbook έκαναν μάλλον υποχρεωτικό τον περιορισμό στην κάρτα γραφικών της Intel που βρίσκεται μαζί με τον Core M7. Η HD Graphics 515 δείχνει πόσο έχουν βελτιωθεί οι κάρτες γραφικών της εταιρείας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Μπορεί να μην είναι αρκετά ισχυρή ώστε να παίξει απαιτητικά παιχνίδια (που και πάλι δεν είναι κάτι που θα κάνει κάποιος σε ένα netbook των 12 ιντσών) καλύπτει όμως με σχετική άνεση τις ανάγκες της 4k οθόνης του EliteBook Folio G1 χωρίς προβλήματα. Η παραγωγή γραφικών για κάθε είδους εφαρμογή και το γραφικό περιβάλλον των Windows 10 γίνεται χωρίς καθυστερήσεις και χωρίς ορατή διακοπή των μάλλον πετυχημένων οπτικών εφέ του λειτουργικού συστήματος.

Είναι σίγουρο ότι στην ιδιαίτερα υψηλή κατηγορία τιμής που ανήκει το EliteBook Folio G1 η HP θα μπορούσε να έχει χρησιμοποιήσει έναν ισχυρότερο επεξεργαστή που θα χάριζε στο μηχάνημα το «κύρος» που πολλοί χρήστες αναζητούν. Η εταιρεία κατά την γνώμη μας σωστά επέλεξε όμως μια λύση που να της επιτρέπει να σχεδιάσει το netbook χωρίς παραχωρήσεις στον τομέα του σχεδιασμού και της κατασκευής του. Οι υπολογιστές χωρίς ανεμιστήρα είναι κάτι το πραγματικά ξεχωριστό αφού η απόλυτα αθόρυβη λειτουργία τους έχει τα πλεονεκτήματα της. Η χαμηλή θερμοκρασία λειτουργίας του Core M7 επέτρεψε στην εταιρεία να κάνει το EliteBook Folio G1 εντυπωσιακά λεπτό ενώ η χαμηλή του κατανάλωση βοήθησε στην χρήση μιας μπαταρίας που να μην αυξάνει και το συνολικό του βάρος.

Μπαταρία.

Στο όχι και τόσο μακρινό παρελθόν, ένα Netbook με το βάρος και το πάχος του EliteBook Folio G1 ήταν σχεδόν σίγουρο ότι θα αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα με την απόδοση της μπαταρίας του.

elitebook-folio-g1-in2mobile (13)

Η επιλογή του Core M7 όμως από την HP όπως και η χρήση του SSD δίσκου βοηθούν σημαντικά το EliteBook Folio G1 να πετύχει σχετικά αποδεκτούς χρόνους λειτουργίας. Σε μάλλον φυσιολογική χρήση για την προβολή video, την πλοήγηση στο internet και την σύνταξη αυτής εδώ της παρουσίασης, η μπαταρία του netbook μπορεί να θεωρηθεί μάλλον απλά ικανοποιητική.

Ο χρόνος λειτουργίας των 10 ωρών που αναφέρει σαν μέγιστο η HP είναι μάλλον υπό ιδανικές συνθήκες που δεν μπορεί να «πετύχει» κανείς όταν χρησιμοποιεί το EliteBook Folio G1. Ο πραγματικός χρόνος λειτουργίας του είναι πιο κοντά στις 5 ώρες «μεικτής» χρήσης. Για ένα Netbook με αυτή την οθόνη, αρκετή επεξεργαστική ισχύ για σχεδόν όλες τις απαιτήσεις και το κυριότερο σε αυτές τις διαστάσεις, το αποτέλεσμα αυτό είναι σίγουρα ικανοποιητικό.

Ο χρόνος που χρειάζεται ώστε να φορτίσει την μπαταρία του το EliteBook Folio G1 είναι περίπου 3 ώρες όταν αυτή δεν έχει εξαντληθεί πλήρως και όταν χρησιμοποιείται ταυτόχρονα.

Συμπέρασμα.

Η αγορά έχει αλλάξει σημαντικά και μαζί τις έχουν αλλάξει πολλές από τις απαιτήσεις που έχει πλέον ένας χρήστης από τον υπολογιστή του. Οι απαιτήσεις αυτές είναι πιο συγκεκριμένες σε ένα Netbook, ακόμα πιο συγκεκριμένες σε ένα Ultrabook σαν το EliteBook Folio G1 ενώ στην κατηγορία τιμής του υπάρχουν και αυστηρά κριτήρια ποιότητας και εμφάνισης.

elitebook-folio-g1-in2mobile (44)

Στο σύνολο του το νέο ultrabook της HP σίγουρα καλύπτει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις περισσότερες από αυτές τις απαιτήσεις. Το σχέδιο του είναι ταυτόχρονα όσο σοβαρό και όσο εντυπωσιακό πρέπει αφού δεν απευθύνεται προφανώς σε «παιδιά». Τα υλικά κατασκευής συνδυάζουν με τον καλύτερο τρόπο την εμφάνιση με την ποιότητα κατασκευής που μπορεί να προσφέρει ένα υλικό σαν το αλουμίνιο. Τα τεχνικά του χαρακτηριστικά είναι σχεδόν στο σύνολο τους κορυφαία και κάνουν ξεκάθαρο ότι οι αγοραστές που θα το επιλέξουν πρέπει να γνωρίζουν γιατί το κάνουν.

Σε μια εποχή λοιπόν που ένα netbook και ειδικά σε αυτή την κατηγορία τιμής πρέπει να είναι και «σύμβολο» εκτός από εργαλείο δουλειάς, η HP δημιούργησε μια από τις καλύτερες προτάσεις.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights