Αρχικη ΕΛΛΑΔΑ OASA Telematics: Βρείτε την κοντινότερη στάση και πότε φτάνει το λεωφορείο σας

OASA Telematics: Βρείτε την κοντινότερη στάση και πότε φτάνει το λεωφορείο σας

απο Kostas Gliatiotis

Με την ενεργοποίηση (έστω και σε πιλοτικό στάδιο) του συστήματος τηλεματικής του ΟΑΣΑ για τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, ο οργανισμός έδωσε σε δωρεάν διάθεση και τη σχετική εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα, μέσω της οποίας ο χρήστης θα μπορεί να αναζητεί την κοντινότερη στάση και το δρομολόγιο του λεωφορείου ή τρόλεϊ που τον εξυπηρετεί.

Ειδικότερα, με τη χρήση της εφαρμογής OASA Telematics ο χρήστης – επιβάτης θα μπορεί να πληροφορείται σε πραγματικό χρόνο για τις θέσεις των οχημάτων κάθε επιλεγμένης γραμμής επάνω σε χάρτη, για την άφιξη του επόμενου οχήματος στη στάση που τον ενδιαφέρει, για την πλησιέστερη στάση από τη θέση όπου βρίσκεται, καθώς και για τη βέλτιστη διαδρομή που μπορεί να ακολουθήσει έτσι ώστε να προγραμματίζει έγκαιρα τις μετακινήσεις του χωρίς άσκοπες αναμονές στις στάσεις.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη τόσο μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή (http://telematics.oasa.gr/#main), όσο και με σχετικό app για τις συσκευές με λειτουργικό Android (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.att.android.tfa), ενώ μέσα στην εβδομάδα αναμένονται και οι εκδόσεις για λειτουργικό iOS και Windows Phone.

Οι δυνατότητες

Μπαίνοντας στο κεντρικό μενού ο χρήστης μπορεί να βρει τις ακόλουθες ενότητες:

– Πλησιέστερες Στάσεις (υποδεικνύει αυτόματα πού βρίσκεται η πλησιέστερη στάση λεωφορείου ή τρόλεϊ).

– Θέσεις λεωφορείων (αποτυπώνεται η θέση των λεωφορείων πάνω σε χάρτη σε πραγματικό χρόνο).

– Αφίξεις (ενημέρωση για τις αφίξεις των λεωφορείων όλων των γραμμών στις στάσεις).

– Βέλτιστη διαδρομή (μέσω αυτής μπορεί κανείς να αναζητήσει τη βέλτιστη διαδρομή που μπορεί να ακολουθήσει, χρησιμοποιώντας ΜΜΜ από τη θέση στην οποία βρίσκεται).

– Γραμμές (παρέχονται πληροφορίες για όλα τα δρομολόγια λεωφορείων και τρόλεϊ).

– Νέα (ανακοινώσεις που αφορούν τις αστικές συγκοινωνίες και όχι μόνο).

Επίσης, ο χρήστης μπορεί να αποθηκεύσει στα «Αγαπημένα» τις στάσεις που χρησιμοποιεί συνήθως, ώστε να βρίσκει αυτόματα όλα τα δρομολόγια που διέρχονται από αυτές σε πραγματικό χρόνο, και να προγραμματίζει πιο εύκολα τις μετακινήσεις του.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights