Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Google Daydream: Το VR ενσωματώνεται στο Android N

Google Daydream: Το VR ενσωματώνεται στο Android N

απο Kostas Gliatiotis

Κατά την διάρκεια του ετήσιου συνεδρίου της, του Google I/O η εταιρεία έκανε μεταξύ άλλων και μια πολύ ενδιαφέρουσα ανακοίνωση για το πως πρόκειται να υποστηρίξει το VR στο μέλλον.

Το Google Daydream είναι η ονομασία που έδωσε η εταιρεία στο “πακέτο” υπηρεσιών και δυνατοτήτων για το VR που η ίδια θα προσθέσει στην επόμενη έκδοση N του Android.

Θέλοντας προφανώς να αποφύγει το να υποστηρίξει κάθε κατασκευαστής ξεχωριστά τις δικές του δυνατότητες, κάτι που θα “έμπλεκε” αρκετά τον τελικό χρήστη, η Google αποφάσισε να θέσει η ίδια τα χαρακτηριστικά και τα στάνταρ που θα πρέπει να υποστηρίζουν οι επόμενες συσκευές κάθε κατασκευαστή προκειμένου να λειτουργεί το DayDream.

Προς το παρόν η εταιρεία δεν έδωσε στην δημοσιότητα πολλές λεπτομέρειες για το πως ακριβώς θα λειτουργεί, πέρα από το ότι θα αποτελεί ουσιαστικά ένα “ξεχωριστό” γραφικό περιβάλλον και μενού στο οποίο η κάθε συσκευή θα προβάλει το διαθέσιμο VR περιεχόμενο.

Αυτό που έκανε ξεκάθαρο όμως η Google είναι ότι πρόκειται να ελέγχει η ίδια την διαδικασία πιστοποίησης για κάθε συσκευή, προκειμένου αυτή να χαρακτηριστεί συμβατή με το DayDream. Οι “επιδόσεις” του Hardware σε κάθε Android Smartphone που θα υποστηρίζει το DayDream θα ελέγχονται από την Google προκειμένου να εξασφαλίζει η ίδια ότι θα μπορεί να προσφέρει την εμπειρία χρήσης στο VR.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights