Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Samsung Galaxy J1 2016 ( SM-J120F ) Review: Απλότητα και χαμηλή τιμή

Samsung Galaxy J1 2016 ( SM-J120F ) Review: Απλότητα και χαμηλή τιμή

απο Kostas Gliatiotis

Εισαγωγή

Πολλές φορές κατά την διάρκεια των παρουσιάσεών μας προσπαθούμε να εντάξουμε το κάθε μοντέλο με το οποίο καταπιανόμαστε σε κάποια κατηγορία, ώστε να υπάρχει ένα σημείο αναφοράς για τον αναγνώστη. Βεβαίως, είναι αλήθεια ότι συχνά τα όρια μεταξύ των κατηγοριών μπορούν να είναι αυθαίρετα ή ασαφή, συνεπώς μια καλή λύση είναι να δημιουργούμε… υποκατηγορίες ώστε να γινόμαστε πιο συγκεκριμένοι.

Η περίπτωση του Samsung Galaxy J1 (2016), είναι μια από εκείνες, καθώς – θεωρητικά τουλάχιστον – είναι η φτηνότερη πρόταση της κορεάτικης εταιρείας (μιλώντας πάντοτε για νέα συσκευή) και θα μπορούσε να πει κανείς ότι ανήκει στην entry-level κατηγορία. Ωστόσο, το να αναφέρουμε απλά κάτι τέτοιο πιθανόν να παραπληροφορούσε τον αναγνώστη, καθώς  – όπως θα δούμε στη συνέχεια – συχνά είναι δύσκολο να πει κανείς ότι είναι ένα «απλό και φτηνό» smartphone.

samsung-galaxy-j1-2016-in2mobile (13)

Απεναντίας, το J1 2016 είναι η καλύτερη απόδειξη ότι με την πάροδο του χρόνου η Samsung καταφέρνει να διαθέτει τεχνολογίες και χαρακτηριστικά σε όλο και χαμηλότερες κατηγορίες τιμής με στόχο, προφανώς, να διαφοροποιείται από τον ανταγωνισμό. Στο κείμενο που ακολουθεί λοιπόν, θα δούμε πως ακριβώς το J1 2016 είναι αποτέλεσμα αυτής της φιλοσοφίας, οπότε ας… το γνωρίσουμε καλύτερα.

Σχέδιο – Μέγεθος – Βάρος

Ο σχεδιασμός του Galaxy J1 2016 ακολουθεί το «σχεδόν τετραγωνισμένο» στυλ που έχει υιοθετήσει η Samsung στα νεώτερα μοντέλα της και, κατά τη γνώμη μας, κερδίζει με το «καλημέρα» αρκετούς πόντους.

samsung-galaxy-j1-2016-in2mobile (6)

Όπως φαίνεται, η εποχή που πολύς κόσμος παραπονιόταν (δικαίως) για την εμφάνιση των κορεάτικων συσκευών έχει περάσει… ανεπιστρεπτί και το J1 2016 με την σειρά του μπορεί να χαρακτηριστεί με αρκετή ευκολία ως μια κομψή συσκευή.

 

Στο παραπάνω αποτέλεσμα συντελεί η σχεδιαστική «πινελιά» του μαύρου χρώματος πάνω από την οθόνη (μιλώντας πάντα για τις ανοιχτόχρωμες εκδόσεις) η οποία κάνει το J1 2016 να έχει έναν ξεχωριστό «χαρακτήρα».

samsung-galaxy-j1-2016-in2mobile (11)

Το νέο μοντέλο της Samsung είναι κατασκευασμένο εξ’ ολοκλήρου από πλαστικά μέρη, τα οποία είναι πολύ καλής ποιότητας και απουσιάζει η παραμικρή ένδειξη… ενοχλητικών τριγμών. Αυτό έχει ως  αποτέλεσμα η συσκευή να δίνει πολύ καλή αίσθηση στο κράτημα, η οποία αίσθηση βελτιώνεται ακόμα περισσότερο λόγω του ότι το (αφαιρούμενο) καπάκι της μπαταρίας δεν είναι ιδιαίτερα ολισθηρό.

samsung-galaxy-j1-2016-in2mobile (25)

Επίσης, δεν θέλουμε να παραλείψουμε να αναφέρουμε ότι αφαιρείται αρκετά εύκολα και κάτω από αυτό, όπως… είθισται, θα βρούμε τις υποδοχές για την SIM και την κάρτα μνήμης μας (έως 128 GB).

Για τους χρήστες τους οποίους η φορητότητα είναι κριτήριο επιλογής, τα νέα είναι ευχάριστα καθώς το J1 2016 έχει διαστάσεις και βάρος 132,6 x 69,3 x 8,9 χιλιοστά και 131 γραμμάρια αντίστοιχα, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι εντάσσεται στις compact και εύχρηστες συσκευές, ιδιαίτερα για όσους αρέσκονται στην χρήση με ένα χέρι.

Γενικά μιλώντας, το J1 2016 είναι ό,τι είναι… προορισμένο να είναι: ένα βολικό και κομψό smartphone. Αν θέλουμε να αναφέρουμε κάτι «ενοχλητικό», είναι ότι τα μηχανικά soft-keys δεν φωτίζονται, ωστόσο λόγω του μεγέθους τους είναι κάτι που αρκετά γρήγορα συνηθίζεται.

Οθόνη

samsung-galaxy-j1-2016-in2mobile (21)

Αναφέραμε στην αρχή του κειμένου μας ότι η Samsung είναι όλο και περισσότερο σε θέση να ενσωματώνει τεχνολογίες σε όλο και χαμηλότερες κατηγορίες και η οθόνη του  J1 2016 είναι μια ακόμα ένδειξη καθώς είναι AMOLED, κάτι που όπως είναι προφανές αυτόματα το διαχωρίζει απέναντι στο μεγαλύτερο κομμάτι του ανταγωνισμού.

Η διαγώνιός της είναι 4,5 ίντσες και η ανάλυσή της 480p, μία λογική επιλογή καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε και το J3 το οποίο  – όπως είναι ευνόητο – είναι ακριβότερο. Η πυκνότητα, δε, των εικονοστοιχείων είναι 245 ppi, επίδοση απόλυτα ανεκτή για τα δεδομένα του J1 2016.

Όπως είναι γνωστό, τα πλεονεκτήματα των AMOLED οθονών είναι ότι το μαύρο χρώμα είναι… μαύρο (καθώς κάθε pixel είναι αυτόφωτο), δεν παρατηρούνται χρωματικές αλλοιώσεις υπό οποιαδήποτε γωνία θέασης και η ευκρίνεια κάτω από το φως του ήλιου ιδιαίτερα καλή.

Στις Ρυθμίσεις, μπορούμε να επιλέξουμε το χρωματικό προφίλ που επιθυμούμε, ενώ η απουσία αυτόματης ρύθμισης των φωτεινότητας αντισταθμίζεται εν μέρει από την «Υπαίθρια Λειτουργία» η οποία αναλαμβάνει να προσαρμόσει αναλόγως της αντίθεση και την φωτεινότητα ώστε η οθόνη να είναι πιο ευδιάκριτη στους εξωτερικούς χώρους.

28 29 30

Εν κατακλείδι, θεωρούμε αρκετά… δύσκολο να δυσαρεστηθεί κανείς από την οθόνη του J1 2016. Εάν κάποιος έχει στο μυαλό του ότι entry-level κατηγορία σημαίνει και μέτρια οθόνη, το νέο μοντέλο της Samsung θα τον βοηθήσει να… αναθεωρήσει τις απόψεις του και σίγουρα ανεβάζει αρκετά τον πήχη για τον ανταγωνισμό.

Λειτουργικό Σύστημα

Η έκδοση του Android με την οποία αυτή την στιγμή διατίθεται το J1 2016 Στην αγορά, είναι η 5.1.1 και, όπως είναι αυτονόητο, το περιβάλλον χρήστη είναι αντίστοιχα το γνωστό TouchWiz της Samsung.  Επίσης, προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό αν και πότε θα πάρει και αυτό την έκδοση 6 (Marshmallow).

1 2 3

Όπως πάντα, μπορούμε να επιλέξουμε τις ταπετσαρίες της αρεσκείας μας, να δημιουργήσουμε και να τοποθετήσουμε της Αρχικές Οθόνες μας όπως επιθυμούμε, τις συντομεύσεις κτλ.

4 5 6 7 8 9

Το μενού εφαρμογών δεν είναι ιδιαίτερα «φορτωμένο», ενώ κάτι θετικό είναι ότι είναι διαθέσιμη η γνωστή «’Εξυπνη Διαχείριση» της Samsung μέσω της οποίας έχουμε μια γενική επισκόπηση της συσκευής μας.

10 11 12

Ο Πίνακας Ειδοποιήσεων είναι ο γνωστός που συναντάμε στα μοντέλα της κορεάτικης εταιρείας και μπορούμε να διαχειριστούμε τόσο την διάταξη των συντομεύσεών μας, όσο και ποιες θα προβάλλονται.

13 14 15

Κάτι κατά τη γνώμη μας επίσης θετικό, είναι ότι το μενού των Ρυθμίσεων είναι αρκετά απλό, πράγμα το οποίο σημαίνει ταυτόχρονα ότι ακόμα και άπειροι χρήστες μπορούν γρήγορα να φέρουν την συσκευή στα μέτρα τους.

16 17 18

Φυσικά, ο dialer, η εφαρμογή για τα μηνύματά μας, η ατζέντα κτλ χαρακτηρίζονται από τη συνηθισμένη ευχρηστία που περιμένει κανείς από ένα smartphone της εποχής μας.

19 20 21 22 23 24

Οι… μουσικόφιλοι θα εκτιμήσουν την ύπαρξη Ραδιοφώνου, για όσους αρέσκονται στην χρήση εφαρμογών κοινωνικής δικτύωσης, η ύπαρξη του γνωστού Google Play διασφαλίζει ότι όλες οι γνωστές εφαρμογές είναι διαθέσιμες.

25 26 27

Σε γενικές γραμμές, είναι ευχάριστο να βλέπει κανείς πως το TouchWiz έχει, πλέον, απλοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό και θεωρούμε δεδομένο ότι ο μέσος χρήστης δεν θα προβληματιστεί σε κάτι κατά την διάρκεια της συμβίωσής του με το J1 2016. Πράγματι, πρόκειται για εύχρηστη συσκευή, η οποία θα καλύψει με ευκολία τις ανάγκες του μέσου χρήστη. Άλλωστε… αυτός είναι ο σκοπός της.

Κάμερα

samsung-galaxy-j1-2016-in2mobile (26)

Έχουμε πει πολλές φορές ότι ο αριθμός των Megapixels δεν λέει πάντα την αλήθεια και, για μια ακόμα φορά η συμβίωσή μας με το J1 2016 επιβεβαίωσε την παραπάνω άποψη, καθώς μπορεί η κάμερά του να διαθέτει φακό με ανάλυση «μόλις» 5 MP, ωστόσο το αποτέλεσμα ιδιαίτερα κατά την διάρκεια της μέρας είναι πολύ ικανοποιητικό.

Η συσκευή διαχειρίζεται αρκετά καλά το διαθέσιμο φως, με αποτέλεσμα οι φωτογραφίες να βγαίνουν αρκετά «φυσικές» και με ικανοποιητική λεπτομέρεια.

Η έλλειψη OIS είναι κάτι αναμενόμενο στην κατηγορία που ανήκει το J1 2016 και, κατά συνέπεια, κατά την διάρκεια της νύχτας οι επιδόσεις του σίγουρα δεν είναι το ίδιο ικανοποιητικές, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να μιλάμε για «ενοχλητικά» αποτελέσματα. Όσον αφορά το LED flash, αποδίδει αρκετά καλά σε περιπτώσεις που θέλουμε να φωτογραφήσουμε ένα κοντινό αντικείμενο.

Τέλος, το interface της  κάμερας χαρακτηρίζεται από απλότητα και σίγουρα δεν έχει σκοπό να… ενθουσιάσει όσους θέλουν να έχουν… μυριάδες επιλογές στην διάθεσή τους, ενώ η καταγραφή video ανέρχεται στα 720p.

31 32

Επεξεργαστής – Μνήμη

Το J1 2016 συνεχίζει δύο διαφορετικές “παραδόσεις” που ακολουθεί η εταιρεία τον τελευταίο καιρό. Η πρώτη από αυτές είναι… ενδιαφέρουσα και αφορά την χρήση επεξεργαστή κατασκευασμένου από την ίδια. Η δεύτερη ίσως είναι λιγότερο ενδιαφέρουσα, αφού η εταιρεία δεν έχει μέχρι και σήμερα δημοσιεύσει αναλυτικές λεπτομέρειες για τα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες του Exynos 3475 που “δίνει ζωή” στο J1 2016.

Από αυτά που μπορούμε να μάθουμε μέσω των διάφορων εφαρμογών του είδους όπως το γνωστό CPU-Z είναι ότι πρόκειται για ένα τουλάχιστον ενδιαφέρον (για την κατηγορία του πάντα) σύνολο. Στο εσωτερικό του Exynos 3475 υπάρχουν συνολικά 4 πυρήνες, της αρκετά παλιάς πλέον αρχιτεκτονικής A-7 της ARM. Ο μέγιστος χρονισμός τους είναι στο 1.3 GHz ενώ η μνήμη RAM είναι μόλις 1 GB, που για την κατηγορία του J1 2016 είναι μάλλον αποδεκτή.

Screenshot_2016-05-21-21-44-03 Screenshot_2016-05-21-21-44-09 Screenshot_2016-05-21-21-44-12

Η ταχύτητα εκκίνησης εφαρμογών και η εκτέλεση τους στην συνέχεια είναι όσο γρήγορη μπορεί να περιμένει κάποιος από μια συσκευή της κατηγορίας του J1 2016. Όλα γίνονται χωρίς ενοχλητικά κολλήματα και καθυστερήσεις, χωρίς όμως ταυτόχρονα η συσκευή να πλησιάζει τις επιδόσεις αρκετά ακριβότερων από αυτή λύσεων της Samsung αλλά και του ανταγωνισμού. Το σημαντικό όμως είναι ότι το J1 2016 αποτελεί την οικονομικότερη πρόταση της εταιρείας, και με αυτό σαν δεδομένο παραμένει μια 4πύρηνη συσκευή με αποδεκτή απόδοση.

Screenshot_2016-05-21-21-48-32 Screenshot_2016-05-21-21-48-35 Screenshot_2016-05-21-21-48-39

Στον τομέα των γραφικών η κατάσταση είναι “περίπου” η ίδια αφού το μόνο που δηλώνει η συσκευή είναι η ύπαρξη της Mali T720 της ARM στο εσωτερικό του Exynos 3475. Η απόδοση της ήταν μάλλον δύσκολο να μετρηθεί, αφού το J1 2016 αρνούνταν να τρέξει μερικά από τα πιο συνηθισμένα benchmarks που αποτελούν “κριτήριο” απόδοσης για τις περισσότερες σύγχρονες συσκευές. Αυτό που έχει πάντως σημασία στην πράξη είναι πως η Mali T720 αυτη καλύπτει τις ανάγκες του J1 2016 σε καθημερινή χρήση. Η χαμηλής ανάλυσης οθόνη του αλλά και οι μικρές απαιτήσεις του γραφικού περιβάλλοντος κάνουν την λειτουργία της σχετικά αποδεκτή.

Screenshot_2016-05-21-23-01-46 Screenshot_2016-05-21-23-01-49

Ο αποθηκευτικός χώρος τώρα είναι αυτός που περιμένει να βρει κανείς σε συσκευή αυτής της κατηγορίας τιμής. Τα 8 GB ονομαστικού χώρου μεταφράζονται σε περίπου 4 GB πραγματικά διαθέσιμου χώρου μετά την πρώτη ενεργοποίηση του J1 2016.

Μπαταρία

Η μπαταρία με την οποία εφοδίασε η Samsung το J1 2016 έχει χωρητικότητα 2.050 mAh, η οποία στην πράξη θα προσφέρει μέσο χρόνο λειτουργίας περίπου δύο μέρες. Για άλλη μια φορά, θα επισημάνουμε την σχετικότητα των εκτιμήσεων όταν μιλάμε για τέτοια θέματα, καθώς «μέση χρήση» εννοούμε την… λογική χρήση, δηλαδή κλήσεις, SMS και λειτουργία των εφαρμογών που απαιτούν σύνδεση δεδομένων ή Wi-Fi με… μέτρο.

Μια συμβουλή που πάντα δίνουμε, είναι να προσέχουμε τις ρυθμίσεις φωτεινότητας και να επιλέγουμε – αν γίνεται – μαύρες ταπετσαρίες καθώς σε AMOLED οθόνες αυτό σημαίνει επιπλέον εξοικονόμηση ενέργειας.

Κλείνοντας, στις Ρυθμίσεις θα βρούμε τις γνωστές λειτουργίες της Samsung που μας βοηθούν να διαχειριζόμαστε καλύτερα την κατανάλωση του κινητού μας, αναλαμβάνοντας τον έλεγχο σχετικά με το ποιες εφαρμογές επικοινωνούν με τον… έξω κόσμο ή όχι, περιορίζοντας κάποιες λειτουργίες της συσκευής κτλ.

34 35 36

Συμπέρασμα

Αν θέλουμε, τελικά, να εντάξουμε σε μια κατηγορία το Samsung Galaxy J1 2016, είμαστε της άποψης ότι το καλύτερο είναι να πούμε ότι ανήκει στα «άνω ράφια» του low-end τμήματος της αγοράς. Είναι δύσκολο να πει κανείς ότι πρόκειται για «φτηνή» συσκευή με ό,τι αυτό συνεπάγεται, καθώς τόσο τα υλικά κατασκευής του, όσο (κυρίως) η οθόνη του αλλά και η γενικότερη εμπειρία χρήσης που μπορεί να προσφέρει σε καταναλωτές που θέλουν να δαπανήσουν περίπου 150 ευρώ το κάνουν να πετυχαίνει τον στόχο του με αρκετή ευκολία: να το επιλέξει κάποιος που επιθυμεί μια compact, οικονομική συσκευή, που να έχει και μια καλή οθόνη.

37 38 39

Έτσι όπως είναι δομημένη η σειρά «J» της κορεάτικης εταιρείας αυτή την στιγμή, με ανάλογες… ανατιμήσεις προς τα πάνω κάθε φορά, ο καταναλωτής θα μπορεί για φέτος να επιλέξει εκτός του J1 2016 κάποιο από τα J3, J5 ή J7, εάν θέλει μεγαλύτερη οθόνη, καλύτερη κάμερα κτλ. Σε ό,τι αφορά το J1 2016 πάντως, θεωρούμε ότι για κάποιον που έχει τα κριτήρια που αναφέραμε παραπάνω, είναι μια από τις καλύτερες επιλογές που μπορεί να βρει στην αγορά. Συνεπώς, για άλλη μια φορά θα σας ενθαρρύνουμε να το δείτε από κοντά εάν είσαστε σε… αναζήτηση της επόμενης συσκευής σας, καθώς οι πιθανότητες να το επιλέξετε είναι παραπάνω από αρκετές.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

7 σχολια

bill 08/08/2016 - 13:03

Γεια σας.
Συγχαρητήρια για την αξιόλογη δουλειά που κάνετε στον «μικρόκοσμο» της τεχνολογίας.
Είμαι κάτοχο εδώ και 1,5 χρόνο του LG G3s. Για την χρήση που κάνω (κλήσεις, sms, φωτογραφίες, video, internet, email, vider, skype) είμαι ικανοποιημένος. Είναι βέβαια λίγο αργό.
Στο πρόγραμμα κινητής που έχω μου δίνουν δωρεάν το Samsung J1.
Θα ήθελα τη γνώμη σας για το εάν αξίζει να αλλάξω συσκευή ή να παραμείνω στο G3s.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Reply
Kostas Gliatiotis 09/08/2016 - 21:31

Καλησπέρα !

Σε ευχαριστούμε καταρχήν για τα καλά σου λόγια 🙂

Σε ότι έχει να κάνει με την συγκεκριμένη επιλογή συσκευής, η απάντηση είναι ότι συνολικά τουλάχιστον, το J1 δεν είναι καλύτερη συσκευή από το G3 S. Είναι νεότερο, και “τρέχει” την 5.1.1 έκδοση του Android, όμως δεν είναι απαραίτητα πιο γρήγορο. Πρακτικά είναι η ίδια συσκευή στους περισσότερους τομείς. Αν σου το δίνουν δωρεάν μπορείς να το πάρεις απλά και μόνο για να το έχεις σαν εναλλακτική.

Θα σου πρότεινα να δεις πάντως, με πόσα χρήματα επιπλέον μπορείς να πάρεις το επίσης νεο Galaxy J3 2016 που συνολικά είναι καλύτερο έστω και λίγο και από το J1 αλλά και από το G3s.

Μπορείς να δεις εδώ το Review που έχουμε κάνει και για αυτό

https://in2mobile.gr/2016/03/26/samsung-galaxy-j3-review/

Reply
Κωστας 17/10/2016 - 15:39

Πολυ καλη κριτικη !….θα ηθελα να κανω μια ερωτηση..ποια συσκευη πιστευετε πως ειναι γενικα καλυτερη το j1 που παρουσιαζετε ποιο πανω η το samsung galaxy s4 mini ? Πρεπει να διαλεξω ενα απο αυτα τα 2 μοντελα

Reply
Kostas Gliatiotis 17/10/2016 - 20:36

Καλησπέρα !

Η απάντηση στην ερώτηση σου δεν είανι απαραίτητα απλή δυστυχώς. Το J1 2016 έχει σημαντικά νεότερη έκδοση του Android, λίγο μεγαλύτερη οθόνη με χαμηλότερη όμως ανάλυση, οπότε έχει ένα μειονέκτημα και ένα πλεονέκτημα συνολικά.
Από την άλλη, το S4 mini έχει σίγουρα καλύτερη κάμερα, πολύ καλύτερη οθόνη, είναι επίσης σημαντικά πιο γρήγορο, όμως αν μιλάμε για το κανονικό παλιό s4 mini και όχι το s4 mini plus, έχει πολύ παλαιότερη έκδοση του Android που πλέον πιθανόν να σου δημιουργήσει προβλήματα σε κάποιες εφαρμογές.

Reply
Κωστας 17/10/2016 - 21:35

Καταλαβαινω και ευχαριστω…..αν σε βοηθαω παντως ναι εχω το απλο s4 mini εδω και περιπου 2 χρονια και ειτε θα συνεχισω με αυτο ειτε θα παρω το j1 (δεν εχω επιλογη σε αλλο μοντελο ειναι ηδη αγορασμενο) απλως τωρα τις πρωτες μερες εχει αρχησει να γινεται αισθητη η διαφορα στην αναλυση και δεν μπορω να πω οτι μου αρεσει ιδιαιτερα οπως και η πολυ μετρια καμερα…αν γινεται παντως θα ηθελα να μου πεις τη γνωμη σου γιατι ουτος η αλλος οποια συσκευη κρατησω λογικα θα ξανααλλαξω σε 2 χρονια τουλαχιστον…και το j1 αν και λιγο μετριο ειναι φετινο μοντελο…δεν ξερω και αν το s4 θα μπορουσε να με βγαλει και για αλλα 2+ χρονια ας πουμε….ευχαριστω για την βοηθεια anyway

Reply
Kostas Gliatiotis 17/10/2016 - 22:24

Είναι ένα θεμα σίγουρα η αντοχή στο χρόνο. Δεν μπορώ να σου πω με σιγουριά ότι το S4 mini θα αντέξει αλλά 2 με 3 χρόνια. Αυτο που πιθανότατα θα σταματήσει να λειτουργεί είναι τουλάχιστον η μπαταρία του.
Σε κάθε περίπτωση πάντως , αν το J1 είναι η μοναδική εναλλακτική δεν είναι τουλάχιστον ενοχλητικό σαν συσκευή. 🙂

Reply
Κωστας 17/10/2016 - 23:44

Καλως mate 🙂

Reply

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights