Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ LG K7 Review: Απλότητα σε καθημερινή χρήση

LG K7 Review: Απλότητα σε καθημερινή χρήση

απο Kostas Gliatiotis

Εισαγωγή

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που ασχοληθήκαμε με το LG K4, μια entry-level πρόταση από την κορεάτικη εταιρεία την οποία και είχαμε… συμπαθήσει αρκετά. Την ίδια μάλιστα εβδομάδα, είχαμε παρουσιάσει και το Κ10 στο οποίο αναφέραμε ότι «…η «αρίθμηση» των συσκευών της σειράς K, κάνει απόλυτα ξεκάθαρο το τι ακριβώς είναι η κάθε μια. Έτσι λοιπόν, το Κ4 αποτελεί την οικονομικότερη πρόταση της σειράς (και την οικονομικότερη συσκευή της LG γενικότερα), ενώ το K10 είναι η καλύτερη πρόταση της εταιρείας στην μεσαία κατηγορία τιμής».

Με βάση την παραπάνω λογική, θα περίμενε κανείς ότι το LG K7 με το οποίο θα ασχοληθούμε στην παρουσίαση που ήδη διαβάζετε, βρίσκεται «κάπου ανάμεσα» μεταξύ του Κ4 και του Κ10. Έτσι, η… αποστολή μας είναι να ανακαλύψουμε – κυρίως – σε τι είναι καλύτερο από το πρώτο, μιας και βρίσκεται εκ φύσεως κοντύτερα σε αυτό, ενώ δεν πρέπει να ξεχάσουμε και το Κ8 το οποίο επίσης ήδη δημοσιεύσαμε.

lg-k7-in2mobile (6)

Πριν περάσουμε στο… κυρίως πιάτο, εν συντομία θα αναφέρουμε ότι το Κ7 είναι μια οικονομική συσκευή με οθόνη 5 ιντσών, 8 GB μνήμη, κάμερα 5 MP και, φυσικά, Android. Η μέση τιμή με την οποία θα το βρείτε στα μαγαζιά είναι περίπου 140 ευρώ, οπότε θεωρούμε ότι θα ενδιαφερθούν αρκετοί υποψήφιοι αγοραστές.

Σχέδιο – Μέγεθος – Βάρος

Για τα δεδομένα της κατηγορίας τιμής στην οποία ανήκει, το LG K7 δημιουργεί με ευκολία πολύ θετική εντύπωση.

lg-k7-in2mobile (1)

Για αυτό, υπεύθυνα είναι τα πλαστικά του τα οποία είναι πολύ καλής ποιότητας και ιδιαίτερα το (αφαιρούμενο) καπάκι της μπαταρίας, το οποίο εκτός του ότι έχει «ματ» υφή και «κολλάει» αρκετά καλά στο χέρι, δίνει την ψευδαίσθηση ότι είναι δερμάτινο (τονίζουμε ότι δεν είναι, φυσικά).

lg-k7-in2mobile (8)

Σε κάθε περίπτωση, θεωρούμε ότι η ποιότητα κατασκευής του Κ7 είναι μια από τις καλύτερες που μπορεί να συναντήσει κανείς σε σχέση με τα χρήματα που τιμολογείται και ευχόμαστε να συνεχίσουμε να βλέπουμε τέτοιες υλοποιήσεις στην κατηγορία των οικονομικών συσκευών.

Σε αντίθεση με το Κ4, η LG επέλεξε να επαναφέρει το… σήμα κατατεθέν της σε πολλά μοντέλα της, την τοποθέτηση των πλήκτρων αυξομείωσης της έντασης και του πλήκτρου κλειδώματος στο καπάκι της μπαταρίας.

lg-k7-in2mobile (25)

Έχουμε αναφέρει αρκετές φορές την γνώμη μας για αυτή την σχεδιαστική προσέγγιση και για όσους δεν την ξέρουν, θα επαναλάβουμε ότι μπορεί να είναι ασυνήθιστη ωστόσο έχει τα πλεονεκτήματά της καθώς επιτρέπει άνετο κράτημα του τηλεφώνου χωρίς να πατάμε κατά λάθος κάποιο πλήκτρο, ενώ κατά την διάρκεια π.χ. μιας κλήσης είναι εύκολο να ανεβοκατεβάσουμε την ένταση με τον δείχτη του χεριού μας κτλ.

lg-k7-in2mobile (27)

Η LG έχει κάνει αρκετά καλή δουλειά σε ό,τι αφορά την φορητότητα του Κ7, καθώς για συσκευή με οθόνη 5 ιντσών έχει αποδεκτές διαστάσεις που φτάνουν τα 143,6 x 72,5 x 9,1 χιλιοστά, ενώ το βάρος του αγγίζει τα 161 γραμμάρια. Το τελευταίο, συντελεί στο να μη μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς το K7 ως μια ιδιαίτερα ελαφριά συσκευή, από την άλλη όμως στην πράξη δεν δημιουργεί κάποια ενόχληση και βοηθάει στο να δώσει μια αίσθηση στιβαρότητας η οποία ταιριάζει με την γενικότερη «αίσθηση» που δίνει στο χέρι.

Σε κάθε περίπτωση, θα δηλώσουμε πολύ ευχαριστημένοι σε ό,τι αφορά  το… κατασκευαστικό – σχεδιαστικό κομμάτι της παρουσίασής μας: θα επαναλάβουμε ότι το LG K7 δύσκολα θα απογοητεύσει τον κάτοχό του και είναι αρκετά εύκολο για κάποιον που δεν ξέρει σε ποια κατηγορία ανήκει να σκεφτεί ότι εντάσσεται σε κάποια υψηλότερη.

Οθόνη

Ήδη αναφέραμε ότι η οθόνη του K7 έχει διαγώνιο 5 ιντσών, ωστόσο σε αντίθεση με όσα διαβάσατε παραπάνω, εδώ είναι εμφανές ότι έγιναν… περικοπές ώστε να συγκρατηθεί το κόστος.

lg-k7-in2mobile (19)

Έτσι, αντί της 720p ανάλυσης (η πιο «συνηθισμένη» επιλογή σε αυτή την διαγώνιο), η οθόνη του νέου μοντέλου της LG κινείται στα 480p, κάτι που μεταφράζεται σε «μόλις» 196 pixels ανά ίντσα (ppi).

Όπως είναι ευνόητο, αυτή είναι μια «παραχώρηση» που θα κάνει ο αγοραστής, λογική όμως για το κόστος της συσκευής. Ίσως μια οθόνη 4,7 ιντσών να ήταν καλύτερη επιλογή, ωστόσο από την άλλη πλευρά ζούμε σε μια εποχή που οι οθόνες γενικά έχουν πάρει την… άγουσα σε ό,τι αφορά τις διαστάσεις τους και ήδη βλέπουμε αρκετές συσκευές με 5ιντσες στις χαμηλές κατηγορίες. Εν πάση περιπτώσει, στην πράξη τα παραπάνω δεν σημαίνουν κάποιο «ουσιαστικό» πρόβλημα σε ό,τι αφορά την χρήση του Κ7 στην καθημερινότητα.

Σε ό,τι αφορά την χρωματική απόδοση τώρα, είναι επίσης σίγουρο ότι το Κ7 δεν εντυπωσιάζει καθώς παρατηρούνται αλλοιώσεις σε συγκεκριμένες γωνίες θέασης, ενώ τα ίδια τα χρώματα δεν είναι αυτό που θα περιγράφαμε ως «ζωντανά».

Ταυτόχρονα, θα χαρακτηρίσουμε ως «μέτρια» την απόδοση της οθόνης κάτω από το φως του ήλιου κάτι στο οποίο συντελεί το ότι δεν υπάρχει αισθητήρας ή κάποια ρύθμιση στο μενού που να επιτρέπει την αυτόματη προσαρμογή της ανάλογα με τις συνθήκες. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε, είναι να ανεβοκατεβάζουμε χειροκίνητα την φωτεινότητά της μέσω του σχετικού «διακόπτη», ωστόσο ακόμα και στην μέγιστη ρύθμιση η ευκρίνεια απέχει αρκετά από το να είναι ικανοποιητική

40

Εάν θέλουμε να αναφέρουμε ένα γενικό συμπέρασμα για την οθόνη του Κ7 λοιπόν, θα πούμε ότι σίγουρα δεν αποσκοπεί στο να ικανοποιήσει όσους δίνουν μεγάλη βαρύτητα στο θέμα αυτό. Φυσικά, δεν θέλουμε να… εξαντλήσουμε την αυστηρότητά μας καθώς δεν ξεχνάμε την κατηγορία τιμής της συσκευής και σίγουρα οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι, στην τελική, εξακολουθεί να είναι μια οθόνη 5 ιντσών. Έτσι, ο χρήστης που γνωρίζει τι έχει πάρει και επιθυμεί ένα smartphone με τέτοια οθόνη… θα κάνει την δουλειά του.

Λειτουργικό Σύστημα

Για άλλη μια φορά (θυμίζουμε το Bello II) η LG κατάφερε να μας… μπερδέψει, καθώς όπως διαπιστώσαμε το Κ7 διατίθεται στην αγορά με την stock έκδοση του Android, με άλλα λόγια απουσιάζει το περιβάλλον χρήστη της κορεάτικης εταιρείας για το οποίο συχνά έχουμε γράψει πολύ θετικά σχόλια. Ομολογούμε ότι δεν αντιλαμβανόμαστε για ποιο λόγο το Κ4 (το οποίο εν τέλει είναι μια φτηνότερη συσκευή από το Κ7) κυκλοφόρησε με το εν λόγω UI και το Κ7 όχι. Ίσως η απόφαση αυτή να είχε να κάνει με τον περιορισμό του κόστους ή με το να βγει η συσκευή γρήγορα στην αγορά, το γεγονός πάντως είναι ότι το Κ7 διαθέτει την έκδοση 5.1 και απουσιάζουν σχεδόν όλες οι προσθήκες στις οποίες μας έχει συνηθίσει η LG στα προηγούμενα μοντέλα της.

1 2 3

Η… αγνή έκδοση του Android λοιπόν, χαρακτηρίζεται από «λιτότητα» και αν ανήκετε σε εκείνους τους χρήστες που την προτιμούν, τότε θα την εκτιμήσετε, αρχής γενομένης από τις Ρυθμίσεις. Κάτι που αξίζει να αναφέρουμε, είναι ότι έχει διατηρηθεί η γνωστή λειτουργία της LG που αναλαμβάνει να «ξυπνάει» την συσκευή με διπλό πάτημα των δαχτύλων μας.

4 5 6 7 8 9

Φυσικά, μπορούμε πάντοτε να διαχειριστούμε και να επιλέξουμε τις ταπετσαρίες της αρεσκείας μας και τα widgets μας, ωστόσο σε ό,τι αφορά τις Αρχικές Οθόνες μας, μπορούμε μεν να ορίσουμε την σειρά  τους, όμως δημιουργούνται ή διαγράφονται αυτόματα από το ίδιο το λειτουργικό, ανάλογα με το που τοποθετούμε κάποιο shortcut ή widget.

10 11 12 13 14 15

Ο Πίνακας Ειδοποιήσεων είναι ο γνωστός που συναντάμε στις stock εκδόσεις και απουσιάζει η δυνατότητα να ορίσουμε εμείς την διάταξη και τον αριθμό των συντομεύσεων σε αυτόν.

16 17 18

Στο μενού των εφαρμογών υπάρχουν προεγκατεστημένες μόνο οι γνωστές της Google, ενώ δημιουργία φακέλων υποστηρίζεται μόνο σε κάποια Αρχική Οθόνη.

19 20 21

Βεβαίως, όπως πάντα ο dialer της συσκευής, η εφαρμογή SMS και το μενού των επαφών μας είναι στα γνώριμα πλαίσια που ορίζει το Android.

22 23 24 25 26 27

Κλείνοντας, η ύπαρξη Ραδιοφώνου προσμετράται  στα θετικά του Κ7, ενώ όπως θα περίμενε κανείς οι ενδιαφερόμενοι θα βρουν τόσο προεγκατεστημένες όσο και στο Play Store εφαρμογές για… κάθε ανάγκη.

28 29 30 31 32 33

Κάμερα

Η κάμερα της έκδοσης του Κ7 που είχαμε στα χέρια μας για τις ανάγκες του review και μας παραχώρησε η LG, είναι της τάξεως των 5 MP και τι αναφέρουμε αυτό διότι υπάρχει και έκδοση με 8 MP.

lg-k7-in2mobile (23)

Υπάρχει δυνατότητα αυτόματης εστίασης και, φυσικά, ενσωματωμένο LED flash και βάσει της κατηγορίας τιμής του Κ7, θα κρίνουμε την απόδοσή της ως αποδεκτή.

Κατά την διάρκεια της μέρας το παραγόμενο αποτέλεσμα απέχει από το να χαρακτηριστεί εντυπωσιακό, ωστόσο δεν  απογοητεύει ταυτόχρονα. Οι λεπτομέρειες απεικονίζεται σε ένα λογικό βαθμό και τα χρώματα με αρκετή φυσικότητα.

Όσον αφορά την λήψη σε συνθήκες έλλειψης φωτός, όπως είναι ευνόητο τα πράγματα… ζορίζουν και, επίσης όπως είναι λογικό, οι φωτογραφίες που μπορεί να βγάλει το Κ7 σίγουρα δεν θα ικανοποιήσουν τον απαιτητικό χρήστη.

Κλείνοντας, το interface της κάμερας έχει αποκλειστικά τις αναγκαίες ρυθμίσεις και επιλογές, ενώ η δυνατότητα καταγραφής βίντεο φτάνει τα 720p με 30 fps.

37 38 39

Επεξεργαστής – Μνήμη

Το K7 είναι σχεδιασμένο για απλή καθημερινή χρήση και αντίστοιχα ο επεξεργαστής στο εσωτερικό του είναι σχεδιασμένος να καλύπτει ακριβώς αυτές τις ανάγκες.

Συγκεκριμένα, η LG έχει επιλέξει για μια ακόμα φορά μια λύση της Mediatek και συγκεκριμένα τον MT6580. Στο εσωτερικό αυτού βρίσκονται 4 συνολικά πυρήνες επεξεργασίας, αρχιτεκτονικής Α-7 της ARM, στο 1.3 GHz ενώ συνοδεύονται και από 1 GB μνήμης RAM.

Screenshot_2016-05-28-17-32-13 Screenshot_2016-05-28-17-32-17 Screenshot_2016-05-28-17-32-20

Η απόδοση του MT6580 είναι απλά αυτή που χρειάζεται ώστε το K7 να λειτουργεί χωρίς προβλήματα και να εκτελεί όλες τις λειτουργίες του. Οι εφαρμογές «τρέχουν» χωρίς ενοχλητικές καθυστερήσεις, ενώ μόνο όταν ο χρήστης του θέλει να κάνει πολλά πράγματα ταυτόχρονα είναι εμφανής ο περιορισμός του 1 GB μνήμης RAM.

Screenshot_2016-05-28-17-34-27 Screenshot_2016-05-28-17-34-32 Screenshot_2016-05-28-17-34-38 Screenshot_2016-05-28-17-35-04 Screenshot_2016-05-28-17-35-14 Screenshot_2016-05-28-17-35-21

Η κάρτα γραφικών τώρα, η είναι η αρκετά παλιά πλέον Mali 400 της ARM, η απόδοση της οποίας είναι οριακά αρκετή για την χαμηλής ανάλυσης οθόνη του K7.

Ο αποθηκευτικός χώρος έχει ονομαστική χωρητικότητα 8 GB από τα οποία περίπου 5 είναι πραγματικά διαθέσιμα στον χρήστη. Φυσικά το K7 έχει υποδοχή για κάρτες μνήμης MicroSD που αυξάνουν ακόμα περισσότερο τον διαθέσιμο χώρο.

Screenshot_2016-05-28-17-58-02 Screenshot_2016-05-28-17-58-06 Screenshot_2016-05-28-17-58-16

Μπαταρία

Η μπαταρία που διαθέτει το LG K7 έχει χωρητικότητα 2.125 mAh και είναι αποσπώμενη. Βάσει των δοκιμών που κάναμε, θεωρούμε ότι θα περάσουν τουλάχιστον δύο μέρες με μέση χρήση προτού χρειαστεί να… σπεύσετε προς την πλησιέστερη πρίζα. Η εκτίμηση αυτή είναι «συντηρητική» καθώς εάν χρησιμοποιείτε εφαρμογές που απαιτούν σύνδεση δεδομένων ή Wi-Fi με… φειδώ, υπάρχει μια καλή πιθανότητα να κερδίσετε άλλη μια μέρα χρόνο αναμονής και λειτουργίας.

Είναι δεδομένο ότι το hardware του K7 δεν είναι ιδιαίτερα ενεργοβόρο, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα τις παραπάνω αποδεκτές επιδόσεις. Τέλος, στις Ρυθμίσεις υπάρχει διαθέσιμη η σχετική λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας η οποία αναλαμβάνει να περιορίσει δυνατότητες και λειτουργίες της συσκευής, με τα ανάλογα αποτελέσματα.

34 35 36

Συμπέρασμα

Προσπαθώντας να συνοψίσουμε την εμπειρία που είχαμε με το LG K7, θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι μια «ιδιαίτερη» συσκευή. Αφενός διαθέτει ποιότητα κατασκευής που δύσκολα συναντάει κανείς στα χρήματα που κοστίζει, έχει ελκυστικό design, είναι σχετικά γρήγορο, η δε κάμερά του είναι μέτρια μεν, αποδεκτή για την κατηγορία του δε.

Από την άλλη, το ότι δεν διαθέτει το UI της LG αλλά διατίθεται με την stock έκδοση του Android για κάποιους μπορεί να μην είναι αρεστό (βέβαια είναι και θέμα γούστου στην τελική) και η οθόνη σίγουρα δεν είναι ένα από τα δυνατά του σημεία.

Κοντολογής, εάν επιθυμείτε ένα οικονομικό smartphone με άριστη ποιότητα κατασκευής και δεν σας απασχολεί ιδιαίτερα ποια έκδοση του λειτουργικού της Google «φοράει», τότε το Κ7 θα είναι μια από τις επιλογές σας. Αν πάλι είσαστε χρήστης που δίνετε μεγάλη σημασία στο περιβάλλον χρήστη και είναι ένας από τους λόγους που θέλετε μια συσκευή της LG που να κινείται πάνω-κάτω στην ίδια κατηγορία τιμής, τότε με κάποια χρήματα λιγότερα ή περισσότερα, θα στραφείτε προς το Κ4 ή το Κ8.

 

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

2 σχολια

dimitrios favas 17/06/2017 - 15:00

το αρθρο σου ηταν ωραιο δεν μπορω να λειτουργησω τηνκαρτα μνημης

Reply
Kostas Gliatiotis 17/06/2017 - 15:22

Καλησπέρα !

Δυστυχώς δεν μπορώ να γνωρίζω τι φταίει για αυτό. Μπορεί η ίδια η κάρτα να έχει πρόβλημα ή/και η συσκευή 🙂

Reply

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights