Samsung Galaxy J5 2016 Review (SM-J510f) : Καλύτερο σε όλα

Samsung Galaxy J5 2016 Review (SM-J510f) : Καλύτερο σε όλα

Εισαγωγή

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της μεσαίας κατηγορίας τιμής είναι ότι σε σχέση με την «οικονομική» απευθύνεται στους χρήστες εκείνους που έχουν μεν ένα σχετικά υψηλότερο budget να διαθέσουν για να αγοράσουν την επόμενη συσκευή τους, από την άλλη όμως συχνά έχουν και κάποιες… αδιαπραγμάτευτες απαιτήσεις. Αρκετοί πιστεύουν ότι για τον λόγο αυτό, ειδικά σε αυτή την κατηγορία η σχέση τιμής προς απόδοση (value for money) παίζει πιθανότατα ακόμα μεγαλύτερο ρόλο συγκριτικά με την low-end και επειδή αυτό είναι κάτι που και οι κατασκευαστές προφανώς γνωρίζουν, το αποτέλεσμα είναι να βλέπουμε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές συσκευές.

galaxy-j5-2016-in2mobile-design (1)

Υπό το παραπάνω πρίσμα λοιπόν, πιστεύουμε ότι έχει ενδιαφέρον να γνωρίσουμε από  κοντά το Samsung Galaxy J5 (2016) το οποίο και ανήκει στην παραπάνω κατηγορία και με αυτό να κλείσουμε – προς το παρόν – την… περιήγησή μας στην δημοφιλή σειρά «J» της κορεάτικης εταιρείας (θυμίζουμε ότι ήδη δημοσιεύσαμε τις παρουσιάσεις των J1, J3 και J7).

Πριν ξεκινήσουμε, θα αναφέρουμε ότι πρόκειται για συσκευή με AMOLED οθόνη 5,2 ιντσών, κάμερα 13 MP, μεταλλικό πλαίσιο και Android 6. Όσον αφορά την τιμολόγησή του, αυτή την στιγμή κυμαίνεται κατά μέσο όρο περίπου στα 250 ευρώ, οπότε χωρίς άλλη… καθυστέρηση, περνάμε στην παρουσίασή μας.

Σχέδιο – Μέγεθος – Βάρος

Το J5 2016 αποδεικνύει, για άλλη μια φορά, πως η εποχή που αρκετοί… παραπονιόντουσαν για την «πλαστική αίσθηση» των συσκευών της Samsung έχει περάσει για τα καλά.

galaxy-j5-2016-in2mobile-design (7)

To J5 2016 όπως και το αμέσως μεγαλύτερο J7 2016 που ήδη έχουμε παρουσιάσει είναι δύο “ξεχωριστές” συσκευές για την Samsung αφού είναι αυτές που φέρνουν την μεταλλική κατασκευή των ακριβότερων συσκευών της εταιρείας, στην σειρά J. Η αλλαγή είναι άμεσα αισθητή και το μεταλλικό πλαίσιο στο πλαϊνό μέρος του J5 2016 το κάνει να δειχνει (και να είναι) μια πολύ πιο ποιοτική και πολυτελής κατασκευή σε σύγκριση με τον προκάτοχο του.

Μια «παραφωνία» που θεωρούμε σκόπιμο να αναφέρουμε, είναι ότι τα μηχανικά soft keys (για άλλη μια φορά στην σειρά «J») δεν φωτίζονται, γεγονός που αν και συνηθίζεται με την χρήση, κάποιους μπορεί να τους ενοχλήσει.

Επίσης θετική εντύπωση μας προκάλεσε το καπάκι της μπαταρίας το οποίο στερείται… ενοχλητικών τριγμών και συμβάλλει με την σειρά του στην πολύ καλή αίσθηση που δίνει στο χέρι το J5 2016. Για όσους… ανησυχούν, είναι αφαιρούμενο και, όπως είναι ευνόητο, κάτω από αυτό θα βρούμε τις υποδοχές για την SIM και την κάρτα μνήμης μας.

Όσον αφορά την φορητότητα του J5 2016, οι διαστάσεις του και το βάρος του αγγίζουν τα 145,8 x 72,3 x 8,1  χιλιοστά και τα 159 γραμμάρια αντίστοιχα, επιδόσεις τις οποίες αναλογιζόμενοι την διαγώνιο της οθόνης του και την ύπαρξη των μηχανικών πλήκτρων κάτω από αυτήν, θα κρίνουμε ως αποδεκτές. Τα bezels είναι αρκετά «μαζεμένα»  και η χρήση ακόμα και με το ένα χέρι είναι εφικτή.

Σε κάθε περίπτωση, το γενικό συμπέρασμα είναι ότι όσοι επιθυμούν μια καλαίσθητη και στιβαρή συσκευή, είναι δεδομένο ότι δεν θα απογοητευτούν από την νέα πρόταση της Samsung. Είναι παραπάνω από εμφανές ότι έχει δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στο να νοιώθει ο αγοραστής ότι δεν έχουν γίνει «παραχωρήσεις» στα υλικά κατασκευής και, σε προσωπικό επίπεδο, χαιρόμαστε πάντα όταν βλέπουμε τέτοιες υλοποιήσεις.

Οθόνη

Όπως είναι αναμενόμενο, η οθόνη του J5 2016 είναι τεχνολογίας AMOLED κάτι που εδώ και χρόνια αποτελεί σήμα κατατεθέν της Samsung και παλαιότερα βλέπαμε μόνο στις high end συσκευές της.

galaxy-j5-in2mobile-screen (12)

Εν έτη 2016 όμως, η τεχνολογία αυτή είναι πλέον διαθέσιμη και για τα φτηνότερα μοντέλα της (θυμίζουμε το J1) κάτι  που, φυσικά, είναι εις όφελος του καταναλωτή.

Αναφέραμε και πριν ότι η διαγώνιός της είναι 5,2 ίντσες και θα συμπληρώσουμε λέγοντας πως η ανάλυσή της είναι 720p, η οποία χαρακτηρίζεται μάλλον συνηθισμένη για την κατηγορία στην οποία ανήκει το J5 2016. Τα παραπάνω έχουν ως αποτέλεσμα τα pixels ανά ίντσα (ppi) να φτάνουν τα 282, επίδοση επίσης αποδεκτή. Η χρωματική απόδοση είναι απλά εντυπωσιακή, όπως άλλωστε συμβαίνει με όλες τις SUPER AMOLED οθόνες της εταιρείας. Στην περίπτωση του J5 2016 όπως και με τον προκάτοχο του, η οθόνη αυτή είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα στην κατηγορία τιμής και χαρακτηριστικών που ανήκει η συσκευή.

Σε γενικές γραμμές πάντως, θεωρούμε ότι δύσκολα ο μέσος χρήστης θα έχει κάποιο παράπονο από την οθόνη του J5 2016 καθώς τα χρώματα είναι αρκετά «ζωντανά» και «πλούσια» και, φυσικά, δεν αλλοιώνονται υπό οποιαδήποτε γωνία θέασης.

Όσον αφορά τις ρυθμίσεις, στο σχετικό μενού μπορούμε να επιλέξουμε το προφίλ της αρεσκείας μας με τα… ανάλογα αποτελέσματα.

1 2 3

Πριν ένα χρόνο, το προηγούμενο Galaxy J5 ήταν η πρώτη συσκευή της εταιρείας που “έβγαζε” την SUPER AMOLED οθόνη από την κλειστή οικογένεια των ακριβών συσκευών της Samsung. Το J5 2016 βελτιώνει στα σημεία κάτι που ο προκάτοχους του ήδη έκανε πολύ καλά. Η μεγαλύτερη διαγώνιος και η βελτιωμένη χρωματική απόδοση της οθόνης του J5 2016 είναι μικρές μεν, υπαρκτές όμως βελτιώσεις.

Λειτουργικό Σύστημα

Το Samsung J5 2016 αποτελεί μια από τις πρώτες συσκευές της εταιρείας που διατίθενται με προεγκατεστημένη την έκδοση 6 του Android (Marshmallow). Φυσικά, το περιβάλλον χρήστη (UI) είναι το γνωστό TouchWiz το οποίο  σε σχέση με παλαιότερες εποχές έχει βελτιωθεί σημαντικά τόσο όσον αφορά την ευχρηστία του όσο και τον αριθμό των προεγκατεστημένων εφαρμογών.

4 5 6

Όπως είναι ευνόητο, έχουμε πάντα την δυνατότητα να διαχειριστούμε τις Αρχικές Οθόνες μας, τις ταπετσαρίες και τα widgets μας, ενώ έχουμε επίσης την δυνατότητα να επιλέξουμε κάποιο Θέμα της αρεσκείας μας, στην προσπάθειά μας να δώσουμε ένα «ξεχωριστό» ύφος στην συσκευή μας.

7 8 9 10 11 12

‘Μία επίσης ενδιαφέρουσα δυνατότητα είναι εκείνη κατά την οποία μπορούμε να αλλάξουμε το πλέγμα της οθόνης, ώστε να «χωράνε» λιγότερα ή περισσότερα εικονίδια.

13 14 15

Ο Πίνακας Ειδοποιήσεων έχει ανασχεδιαστεί στα πρότυπα της νέας έκδοσης του TouchWiz και έχουμε πάντοτε την δυνατότητα και να «αποκαλυφθούν» όλες οι διαθέσιμες συντομεύσεις αλλά και να επεξεργαστούμε την διάταξή τους.

16 17 18

Το μενού των Ρυθμίσεων είναι αρκετά «μαζεμένο» και λειτουργικό, ενώ ενδιαφέρον έχει η ύπαρξη της γνωστής εφαρμογής της Samsung «Έξυπνη Διαχείριση» η οποία επιτρέπει μια συνολική εποπτεία της συσκευής μας.

19 20 21 22 23 24

Ο dialer, ο κατάλογος των επαφών μας, η εφαρμογή των μηνυμάτων κτλ δεν έχουν μεταβληθεί σε σχέση με παλαιότερα, εξακολουθούν ωστόσο να χαρακτηρίζονται από ευχρηστία και παραμετροποίηση.

25 26 27 28 29 30

Κλείνοντας, η ύπαρξη Ραδιοφώνου θα εκτιμηθεί από αρκετούς, ενώ το Play Store εγγυάται, όπως πάντα, ότι θα καλύψει τις ανάγκες σας για κάθε είδους εφαρμογή.

31 32 33

Κάμερα

Η κάμερα στο πίσω μέρος του J5 2016 έχει όπως και στον προκάτοχο του, αισθητήρα ανάλυσης 13 Mpixels. Ο τομέας της κάμερας, μαζί με αυτόν του επεξεργαστή στο εσωτερικό της συσκευής είναι από τους λίγους στους οποίους δεν έχει γίνει κάποια ουσιαστική βελτίωση στην νέα έκδοση.

galaxy-j5-2016-in2mobile-design (4)

Η απόδοση της κάμερας του J5 2016 σε συνθήκες κανονικού φωτισμού είναι από αρκετά καλή έως απλά αποδεκτή ανάλογα με τις συνθήκες φωτογράφισης. Όταν το «πλάνο» της φωτογραφίας έχει πολλά και διαφορετικά μεταξύ τους χρώματα, η έλλειψη του HDR στο J5 2016 περιορίζει σημαντικά το χρωματικό εύρος των φωτογραφιών που μπορεί να βγάλει ο χρήστης. Η λεπτομέρεια τώρα βρίσκεται κοντά στο όριο του τι μπορεί να επεξεργαστεί το Hardware στο εσωτερικό της συσκευής.

Σε χαμηλό φωτισμό τώρα, η κάμερα του J5 2016 αποδίδει μάλλον καλύτερα από ότι θα περίμενε κανείς για την κατηγορία του. Το σχετικά μεγάλο διάφραγμα ( f/1.9 ) αλλά και η από  ότι φαίνεται αρκετά καλή ποιότητα του αισθητήρα για συσκευή αυτής της κατηγορίας τιμής, βοηθούν τον J5 2016 να βγάζει αρκετά φωτεινές φωτογραφίες. Το βασικό όμως είναι ότι τα επίπεδα θορύβου διατηρούνται σε πολύ χαμηλό επίπεδο χωρίς να θυσιάζεται ιδιαίτερα η λεπτομέρεια κάθε φωτογραφίας.

Το interface της κάμερας είναι αρκετά λειτουργικό, ενώ η δυνατότητα καταγραφής video φτάνει τα 1080p.

34 35

3936

Με δεδομένο το Hardware στο εσωτερικό του J5 2016, η Samsung κατάφερε να «βγάλει» όσο το δυνατόν καλύτερη απόδοση από την κάμερα του. Για την κατηγορία τιμής και χαρακτηριστικών που απευθύνεται η συσκευή, και χωρίς την ύπαρξη του Optical Image Stabilization, η κάμερα του είναι σε πολύ καλά επίπεδα.

Μπροστινή κάμερα

Το προηγούμενο J5 ήταν η πρώτη συσκευή της Samsung που στην μπροστινή της κάμερα διέθετε και… φλας για τους φίλους των Selfies. Η τοποθέτηση του όμως είχε αναγκάσει την εταιρεία να μην τοποθετήσει LED ειδοποιήσεων, κάτι που συνήθως δεν τοποθετεί σε συσκευές αυτής της κατηγορίας, είναι όμως χρήσιμο για αρκετούς χρήστες.

galaxy-j5-2016-in2mobile-design (15)

Το J5 2016 συνεχίζει ακριβώς την ίδια πολιτική με τον προκάτοχο του σε ότι αφορά την μπροστινή του κάμερα. Η ανάλυση της παραμένει στα 5 Mpixels, και το φλας βρίσκεται στο δεξί μέρος της συσκευής (για… αλλαγή). Η ποιότητα των φωτογραφιών που μπορεί να βγάλει η μπροστινή κάμερα του J5 2016 είναι αντίστοιχη της ανάλυσης που διαθέτει. Για τους φίλους των Selfies είναι μάλλον αρκετή, και αυτός είναι και ο λόγος ύπαρξης της ! Το φλας όπως και στο μεγαλύτερο J7 2016 λειτουργεί με περίεργο τρόπο, αφού ενεργοποιείται “μόνιμα” από το μενού της κάμερας και λειτουργεί ουσιαστικά σαν φακός που φωτίζει το πρόσωπο του χρήστη.

Επεξεργαστής – Μνήμη

Όσο και αν η Samsung κατάφερε να βελτιώσει το J5 2016 σε όλους τους υπόλοιπους τομείς, υπάρχει και ένας στον οποίο απλά αποφάσισε να…. Μην κάνει απολύτως τίποτα.

Screenshot_20160604-143512 Screenshot_20160604-143522 Screenshot_20160604-143526

Στο εσωτερικό του J5 2016 βρίσκεται για μια ακόμα φορά, όπως ακριβώς και στον προκάτοχο του, ο Snapdragon 410 της Qualcomm. Πριν περίπου ένα χρόνο, ο συγκεκριμένος επεξεργαστής βρισκόταν στο εσωτερικό των περισσότερων συσκευών σε αυτή την κατηγορία τιμής. Το πρόβλημα όμως είναι ότι στα μέσα του 2016 που έρχεται η συσκευή στην αγορά, σε καμία περίπτωση δεν ταιριάζει σε αυτή.

Η απόδοση του Snapdragon 410 δεν ήταν κάτι περισσότερο από απλά αποδεκτή πριν ένα χρόνο, πόσο μάλλον τώρα. Από την στιγμή που και η ίδια η Qualcomm τον έχει αντικαταστήσει με νεότερες και ισχυρότερες προτάσεις ακριβώς για αυτή την κατηγορία τιμής, θεωρούμε ότι η Samsung απλά είναι απαράδεκτη στον συγκεκριμένο τομέα.

Screenshot_20160604-143717 Screenshot_20160604-143720 Screenshot_20160604-143723

Τυπικά, θα αναφέρουμε ότι για μια ακόμα φορά οι 4 συνολικά Α-53 στο εσωτερικό του Snapdragon 410 είναι χρονισμένοι στο 1.2 GHz και απλά προσπαθούν να κάνουν ότι καλύτερο μπορούν. Η μοναδική ουσιαστική διαφορά είναι ότι το J5 2016 έχει 2 GB μνήμης RAM αντί για … 1.5 GB στην προηγούμενη έκδοση, που τουλάχιστον βοηθά την συσκευή να λειτουργεί καλύτερα με αρκετές εφαρμογές ανοιχτές.

Screenshot_20160604-143733 Screenshot_20160604-143738 Screenshot_20160604-143744

Μια σημαντική βελτίωση πάντως έχει γίνει στον αποθηκευτικό χώρο που προσφέρει η συσκευή. Το J5 2016 στην βασική (και μοναδική ) έκδοση του έρχεται με 16 GB αποθηκευτικού χώρου αντί για τα 8 GB του προκατόχου του. Φυσικά ο πραγματικά διαθέσιμος χωρος είναι λιγότερος, περίπου στα 12 GB που σε κάθε περίπτωση είναι πολύ περισσότερα από ότι στην προηγούμενη έκδοση.

Screenshot_20160604-151649 Screenshot_20160604-151659 Screenshot_20160604-151734

Για όσους και πάλι χρειάζονται περισσότερο χώρο, το J5 2016 διαθέτει υποδοχή για κάρτες μνήμης microSD. Εδώ η Samsung επέλεξε και πάλι (σωστά κατά τη γνώμη μας) να μην διαθέτει η συσκευή το Adoptable Storage που διαθέτει το Android 6.0

Μπαταρία

Η αποσπώμενη μπαταρία του J5 2016 έχει χωρητικότητα 3.100 mAh η οποία είναι παραπάνω από επαρκής ώστε να προσφέρει καλούς χρόνους αναμονής και λειτουργίας. Αυτό μεταφράζεται στο ότι με αρκετά έντονη χρήση (κλήσεις, SMS, εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης κτλ( θα περάσουν τουλάχιστον δύο μέρες πριν χρειαστεί να επαναφορτίσουμε την συσκευή μας,  Αν μάλιστα της φερόμαστε πιο… ευγενικά, οι παραπάνω χρόνοι μπορούν να φτάσουν ακόμα και τις 4 μέρες, καθώς το hardware δεν είναι ιδιαίτερα ενεργοβόρο.

40 41 42

Τονίζουμε για άλλη μια φορά ότι μεγάλο ρόλο παίζει το πώς έχουμε ρυθμίσει την οθόνη του κινητού μας και ιδιαίτερα την φωτεινότητα και παράλληλα θα συστήσουμε να κάνετε χρήση της λειτουργίας «Βελτιστοποίηση Χρήσης Μπαταρίας» που θα βρείτε στις Ρυθμίσεις. Εν πολλοίς, πρόκειται για το γνωστό «doze» το οποίο είναι σημείο-κλειδί της έκδοσης Marshmallow του Android, αν και η Samsung έχει ήδη φροντίσει να διαθέσει την εν λόγω λειτουργία και σε παλαιότερες συσκευές της.

Συμπέρασμα

Για άλλη μια φορά, το τελικό συμπέρασμα για το Samsung Galaxy J5 2016 εξαρτάται από την οπτική γωνία με την οποία θα το κρίνει κανείς. Εάν αναφέρουμε «ψυχρά» τα υπέρ και τα κατά του, τότε μπορούμε με σιγουριά να πούμε ότι διαθέτει άριστη ποιότητα κατασκευής, η οθόνη του είναι επαρκέστατη, η μπαταρία του αποδίδει άνω του μέσου όρου, υπάρχει η δυνατότητα επέκτασης μνήμης, ενώ το hardware δεν είναι αποτρεπτικό για να κάνει ο μέσος χρήστης ό,τι θα χρειαστεί.

galaxy-j5-2016-in2mobile-design (21)

Συνεπώς, το παν έχει να κάνει με το να σταθμίσει ο καθένας που δίνει περισσότερη σημασία και που λιγότερη. Το σίγουρο είναι ότι η Samsung για άλλη μια φορά δείχνει ότι μπορεί να κυκλοφορεί στην αγορά μοντέλα για κάθε ανάγκη και… βαλάντιο και το J5 2016 θα αποτελέσει ένα ακόμα «όπλο» της στην μεσαία κατηγορία. Εμείς πάντως από την μεριά μας, θα σας προτρέψουμε να το δείτε από κοντά σε κάποιο κατάστημα ώστε να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα. Άλλωστε, όπως έχουμε ξαναπεί, ο τελικός κριτής είναι πάντοτε… ο αγοραστής.

131 σχολια

 1. Αλεξία

  καλησπερα σε ευχαριστουμε πολυ για την παρουσιαση. αυτο που ηθελα να ρωτησω ειναι αν η μπροστινη καμερα εχει φλας.

  1. Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Διαθέτει Flash όπως και στο προηγούμενο J5 !

   Παράλειψη μας η μη αναφορά του την οποία και θα διορθώσω αμέσως ! 🙂

  2. hlias

   καλησπερα..! εχω το j5 sm-j500FN..γιατι δεν μου εχει κανει εμενα ακομα αναβαθμιση λογισμικου για να γινει android 6.0.1? ενημερωνω συνεχεια το κινητο μου και δεν μου βγαζει την ενημερωση..ξερει κανεις τι γινεται? και επισης μο ειπαν οτι εξαρταται και απο τον παροχο κινητης τηξλεφωνιας…ευχαριστω

  3. Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα ! Κάθε συσκευή προορίζεται κανονικά για συγκεκριμένη χώρα και συγκεκριμένο παρόχο ή “buyer” όπως τους ονομάζει η Samsung. Στη χώρα μας εκτός από τις ελληνικές συσκευές από τους τρεις ελληνικους παρόχους υπάρχουν και πολλές άλλες που έχουν πουληθεί από καταστήματα από το skroutz. Αυτές οι συσκευές έχουν κανονικά εγγύηση εννοείται αν είναι από χώρα της ευρωπαϊκής ένωσης αλλά προορίζονται για άλλη χώρα κανονικά.

   Οι αναβαθμίσεις γίνονται διαθέσιμες για κάθε παρόχο ξεχωριστά και πολλές φορές απαιτούν την έγκριση του πρώτα. Αυτό σημαίνει ότι στη χώρα μας μια ίδια συσκευή θα λάβει την αναβάθμιση πιο νωρίς ή πιο αργά από μια άλλη.

   Σε ελληνικά J500 πάντως έχει ξεκινήσει η διάθεση του Android 6.0 🙂

 2. makismaza

  Καλησπέρα σας. Έχω το παλιό j5 και είμαι ευχαριστημένος ακούγοντας την συμβουλή σας σε παλαιότερη συνομιλία μας και σας ξανά ευχαριστώ γι αυτό. Θα ήθελα όμως να ρωτήσω το εξής. Ενδιαφέρεται μια ξαδέρφη για την αγορά κινητού και είναι σε δίλημμα για το j5 και το S5 Neo βέβαια σήμερα είδα πως υπάρχει και το j5 2016. Θέλει ένα κινητό για να τρέχει παράλληλα κάποιες εφαρμογές χωρίς να κολλάει ( εφαρμογές όπως FB, Viber και γενικά ότι έχουν οι 19χρονοι σε ένα κινητό) και να βγάζει φωτογραφίες και selfie. Εσείς τι θα της προτείνατε γιατί είναι και μια σεβαστή χρηματική διαφορά από το J5 με το J5 2016 και το S5 NEO.

  1. Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Χαίρομαι που βοηθήσαμε στην επιλογή συσκευής και ελπίζω να μπορέσω να βοηθήσω και πάλι !

   Ανάμεσα σε αυτές τις τρεις συσκευές, αν το βασικότερο κριτήριο είναι η ταχύτητα λειτουργίας και η συνολική απόδοση, το S5 Neo είναι με διαφορά πιο ισχυρό από τις δύο άλλες συσκευές ! Η απόδοση του ειδικά σε αυτή την χρήση που περιγράφεις θα είναι αισθητά καλύτερη με μεγαλύτερη ταχύτητα ! Η βασική διαφορά του J5 2016 σε σύγκριση με την προηγούμενη έκδοση είναι η νεότερη έκδοση του Android και η διαφορετική μεταλλική κατασκευή του. Χωρίς και οι δύο εκδόσεις του J5 να θεωρούνται αργές, στην χρήση που αναφέρεις το S5 Neo θα είναι με διαφορά πιο άνετο. Αυτά χωρίς σε καμία περίπτωση θα θέλω να “προσβάλω” την επιλογή που έχεις κάνει εσύ στο J5 🙂

 3. makismaza

  Ευχαριστώ πολύ. Δεν προσβάλλεται την επιλογή. Με βάση τις τότε επιλογές ήταν η καλύτερη. Συνεχίστε την πολύ καλή δουλειά που κάνετε. Καλό σας βράδυ.

 4. Ζαροπουλου Ευανθία

  Καλησπέρα είμαι χρήστης τού j5 2015 σε γενικές γραμμές ευχαριστημένη εκτός του ότι δεν έχει τόσο δυνατό wi fi και θα θελα λίγο ποιο καλή κάμερα.
  Το μοντέλο του 2016 έχει κάποια διαφορά σε αυτούς τούς τομείς; θα μπορούσατε να μου προτείνετε κάποιο άλλο;

 5. Λίνα

  Γεια σας.. Έχω αποφασίσει να αγοράσω το συγκεκριμένο κινητό.. Η μόνη μου απορία είναι διαθέτει led notification?

  1. Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα και συγνώμη για την καθυστέρηση στην απάντηση!

   Δυστυχώς ολόκληρη η σειρά Galaxy J δεν διαθέτει για κάποιο λόγο LED ειδοποιήσεων. Συγκεκριμένα στο J5 2016 όπως και στην προηγούμενη έκδοση του, έχει πλέον αντικατασταθεί από το Flash για την μπροστινή κάμερα.

 6. Geo Kvl

  Καλησπέρα σας!

  Συγχαρητήρια για την παρουσίαση, πολύ κατατοπιστική!

  Μεταξύ του j5 2016 και του Lg zero ποιο θεωρείτε καλύτερο;

  Ευχαριστώ.

  1. Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Το J5 2016 είναι αρκετά νεότερη συσκευή με όλα τα πλεονεκτήματα που αυτό έχει. Τρέχει ήδη το Android 6.0 ενώ το Zero ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο αν θα αναβαθμιστεί σε αυτό.

   Η κάμερα είναι έστω και λίγο καλύτερη, με την διαφορά πάντως να είναι εμφανής μόνο αν τα συγκρίνεις το ένα δίπλα στο άλλο.
   Η εμφάνιση τώρα είναι καθαρά υποκειμενική επιλογή, προσωπικά το Zero μου αρέσει περισσότερο. Αυτό όμως δεν αλλάζει το ότι η νέα έκδοση του J5 2016 είναι σημαντικά καλύτερη από το προηγούμενο J5.

  2. Geo Kvl

   Καλημέρα!

   Ευχαριστώ για την απάντηση. Αν είναι εύκολο θα ήθελα να μου δώσεις και μια γνώμη μεταξύ του J5 2016 και του p8 lite μιας και πάνω κάτω έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά, κυρίως σε επίπεδο ανάλυσης οθόνης και κάμερας.

   Ευχαριστώ!

  3. Kostas Gliatiotis

   Συγνώμη για την καθυστέρηση στην απάντηση!

   Το P8 Lite έχει συνολικά καλύτερη κάμερα, και είναι και σημαντικά πιο γρήγορο από το J5 2016. Η συσκευή της Samsung έχει εντυπωσιακά καλή AMOLED οθόνη, και έχει και κατά την γνώμη μου τουλάχιστον καλύτερη εμφάνιση και υλικά κατασκευής !

 7. Ρια

  Γεια σας θα ηθελα να ρωτησω γιατι το samsung galaxy j5 2016 δεν περιεχει το εικονιδιο μουσικη. Το αγορασα προσφατα και δεν μπορω να το βρω πουθενα. Αν και εχω κατεβασει καποια τραγουδια δεν μπορω να τα βαλω ηχο κλησης.

  1. Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα και συγνώμη για την καθυστέρηση στην απάντηση !
   Ανάλογα με την χώρα προέλευσης πολλές συσκευές της Samsung δεν έχουν εγκατεστημενες κάποιες εφαρμογές. Για παράδειγμα στη χώρα μας αρχικά δεν υπήρχε η εφαρμογή της μουσικής στο S7, στις συσκευές που προορίζονται για την Ελλάδα.

   Η λύση είναι να κάνεις να δημιουργήσεις ένα Samsung account και να την κατεβάσεις από το Galaxy Apps 🙂

 8. Ρια

  Μηπως γνωριζετε το ακριβες ονομα της εφαρμογης διοτι μου εμφανιζει πολλες

 9. Dion

  καλημερα ! ειμαι ανάμεσα στο j5 2015 και j5 2016 . Θα ήθελα να ρωτήσω η διαφορά στην τιμή δικαιολογείται από τις διαφορές που υπάρχουν στα δυό μοντέλα; ειναι σημαντικη διαφορά που το ένα τρέχει android 5 και το άλλο 6;επισης το j5 2015 βγαινει κ σε 16 gb ;; προσωπικα η εξωτερικη εμφάνιση δεν με ενδιαφέρει

  1. Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Αν η εξωτερική εμφάνιση δεν είναι σημαντική για εσένα, η ουσιαστική διαφορά μεταξύ των δύο εκδόσεων είναι το διαφορετικό μέγεθος οθόνης, και η έκδοση του Android. Σε απλή καθημερινή χρήση, το Android 6.0 δεν έχει κάποια σημαντική διαφορά στα περισσότερα που κάνει κάποιος με αυτό. Διαφορές υπάρχουν, αλλά είναι ελάχιστες και όχι τόσο σημαντικές σε αυτή την κατηγορία συσκευών και τιμής.

   Επίσης η διαφορά στο μέγεθος της οθόνης είναι μικρή και από μόνη της δεν δικαιολογεί απαραίτητα την επιλογή της νέας έκδοσης. Προφανώς και το J5 2016 είναι συνολικά βελτιωμένο σε λεπτομέρειες, το αν αυτές είναι σημαντικές εξαρτάται ακριβώς από το τι θέλει ο καθένας από την συσκευή του.

 10. Dion

  ευχαριστώ πολύ Κώστα ειναι πολύ σημαντικό αυτό που κανεις κι εσυ κ οι συνεργάτες σου ! να ειστε καλα !

 11. Panos

  Καλησπέρα!Θα ήθελα και εγώ να πω πως προβληματίζομαι ανάμεσα στο j5 2015 και το j5 2016.Θα έλεγα πως ζητάω ότι ένας μέσος χρήστης.Με ενδιαφέρει κυρίως κάμερα,επεξεργαστής,μπαταρία.
  Σκέφτομαι το j5 2016 μόνο και μόνο γιατί ένα πιο καινούριο κιν. φαντάζομαι θα ανταποκρίνεται περισσότερο στις σύγχρονες απαιτήσεις.
  Αξίζει όμως η διαφορά τιμής μόνο και μόνο για την διαφορά στη μνήμη που από ότι βλέπω είναι και το μόνο πλεονέκτημα?Ισχύει ότι το j5 2015 έχει πιο καθαρά χρώματα στην φωτογραφία από ότι το J5 2016?
  Όπως επίσης ότι η μπαταρία του j5 2015 πέφτει πολύ γρήγορα?
  Ευχαριστώ!

  1. Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Η μπαταρία του νέου J5 2016 είναι μεγαλύτερη σε χωρητικότητα, ενώ μαζί με το Android 6.0 και τις βελτιώσεις που αυτό έχει, κάνουν την συσκευή να κρατάει αρκετά περισσότερο από την προηγούμενη έκδοση. Σε ταχύτητα λειτουργίας τώρα, οι διαφορές είναι ελάχιστες, αφού και οι δύο εκδόσεις έχουν ακριβώς τον ίδιο επεξεργαστή. Η μικρή διαφορά προέρχεται κυρίως από τα 2 GB μνήμης RAM του J5 2016 για όσους θέλουν να “τρέχουν” πολλές εφαρμογές ταυτόχρονα.

   Η κάμερα και στις δύο συσκευές έχει ακριβώς την ίδια απόδοση, δεν είναι καλύτερη αυτή του J5 2015. Αυτό βέβαια δεν είναι απαραίτητα καλό, αφού η κάμερα του J5 2016 θα μπορούσε να είναι βελτιωμένη ένα χρόνο αργότερα.
   Η διαφορά στα χρήματα πάντως είναι σχετικά μικρή, και στο σύνολο της θεωρώ ότι δικαιολογείται, από την μεγαλύτερη οθόνη, την διαφορετική προς το καλύτερο μεταλλική κατασκευή και την νεότερη έκδοση του Android !

 12. panagiotis

  Γεια σας.. Έχω αποφασίσει να αγοράσω το συγκεκριμένο κινητό.. θα ηθελα να ενημερωθω για το δικαρτο
  1) με δυο sim οταν μιλατε στη μια γραμη και σας καλουν στη δευτερη ειναι απεηεργοποιημενη η λειτουργει κανονικα δλδ βλεπετε ποιοσ σασ
  καλει (παρακαλω ας μου απαντησει οποιος το λειτουργει με 2 sim 2)αν ζεστενετε 3)αν εχει nfc ευχαριστω!!!

  1. panagiotis

   καποιος να μου απαντησει στο σχολιο μου

  2. Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Συγνώμη για την καθυστέρηση στην απάντηση, για κάποιο λόγο μου είχε ξεφύγει η ερώτηση σου.

   Η δεύτερη SIM όχι δυστυχώς, δεν μπορεί να δεχθεί κλήση όταν μιλάς στην πρώτη. Αυτό που μπορείς να διαλέξεις είναι αν η κλήση θα γίνεται προώθηση στην πρώτη γραμμή (όπου και θα ακούς τον ήχο της αναμονής κλήσης) ή αν απλά θα ενημερώνει τον καλούντα ότι δεν είσαι διαθέσιμος.

   Σε ότι έχει να κάνει με την θερμοκρασία λειτουργίας, όχι δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα το J5 2016 ! 🙂

 13. sofia

  γεια σας
  θα ηθελα να ρωτησω αν η μπαταρια του j5 2016 χωραει στο j5 2015 επειδη υπηρξε ενα ατυχημα και εχασα την μπαταρια οποτε θα ηθελα να μου πειτε αν μπορειτε ,αμα παρω τη μπαταρια του j5 2016 θα εφαρμοζει στο j5 2015?

  1. Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Οι δύο μπαταρίες, όπως και οι δύο συσκευές γενικότερα, είναι πολύ διαφορετικές μεταξύ τους.
   Δεν μπορείς δυστυχώς να χρησιμοποιήσεις την μπαταρία της μιας στην άλλη.

 14. kostas

  Γεια σας. Ξερετε αν το j5 2016 dual sim εχει ξεχωριστη υποδοχη για την 2η sim ή μπαινει στην θεση της microsd? Δηλαδη αν εχω 2 sim μπορω να εχω και καρτα μνημης ταυτοχρονα;;

  1. Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Η συσκευή έχει δύο υποδοχές για κάρτες SIM και ξεχωριστή υποδοχή για κάρτες μνήμης 🙂

  2. kostas

   Ωραια θ το παραγγειλω… Ευχαριστω πολυ!

 15. Julia

  Καλημέρα θα ήθελα μια γνώμη αν θέλουμε να συγκρίνουμε j5 2016 με Sony Xperia XA. Ποιο θα σύστηνες Κώστα μεταξύ των 2?

  Ευχαριστώ εκ των προτέρων

  1. Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Στα χαρτιά και με βάση τα τεχνικά χαρακτηριστικά του, το XA δέιχνει να είναι πιο καλή συσκευή, όμως αυτό από μόνο του δεν είναι απαραίτητα σίγουρο. Προσωπικά δεν προτιμώ πλέον τις συσκευές της Sony, για τον τρόπο που η εταιρεία τις ανανεώνει πολύ γρήγορα, απαξιώνοντας τις αμέσως προηγούμενες πολύ σύντομα. 🙂

 16. stella

  καλησπερα ενδιαφερομαι να αγορασω κινητο κai ειμαι μεταξυ samsung galaxy a3 2016 κ samsung galaxy j5 2016 μ ενδιαφερει πιο πολυ η μπροστινη καμερα..κai σαν εξωτερικη εμφανιση μ αρεσει παρα πολυ το a3 αλλα οπως σας ειπα με ενδιαφερει η φωτογραφικη σ ενα κινητο κ πιο πολυ η μπροστινη…..ποιο απο τα δυο μου προτεινετε?????

  1. Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Η κάμερα σε αυτές τις δύο συσκευές έχει σχεδόν την ίδια απόδοση, οπότε δεν θεωρώ ότι από μόνη της είναι κριτήριο επιλογής.
   Η εξωτερική εμφάνιση είναι σαφώς υπέρ του Α3 2016 όμως το J5 2016 έχει σημαντικά μεγαλύτερη σε μέγεθος οθόνη. Είναι καθαρά θέμα προτίμησης λοιπόν, και η κάμερα θα σε καλύψει ακριβώς το ίδιο και στις δύο περιπτώσεις 🙂

 17. xristos

  Καλησπερα.
  Σκεφτομαι για αγορα για το j5 2016η j3και θελω να ρωτησω για την καμερα του σε σχεση με το j3 παρολο που ειναι λιγοτερα mpxl.υπαρχει μεγαλη διαφορα?Ειδα και σε ηλεκτρονικο καταστημα οτι ηρθε και το j3 pro με 2 gb μνημη και 16 gb αποθηκεση.Ειναι καλο ?Τελος σκεφτομουν και για το huawei p8lite αλλα βλεπω ακουω πολλα αρνητικα σχολια για την μπαταρια του οτι δν κραταει πολυ
  .Τι γνωμη εχεις;

  1. Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Η διαφορά ανάμεσα στις δύο συσκευές είναι συνολικά αρκετά μεγάλη εκτός από την κάμερα, για αυτό και έχουν και μια για την κατηγορία τους πάντα αισθητή διαφορά σε τιμή πώλησης. Αυτή του J5 είναι αρκετά καλύτερη σε πραγματική απόδοση εκτός από την μεγαλύτερη ανάλυση σε Mpixels.
   Το J3 Pro δεν στο συνιστώ γιατί δεν έχει ακόμα εισαχθεί επίσημα στην Ευρώπη και την χώρα μας, και αν το αγοράσεις δεν πρόκειται να έχει εγγύηση .

 18. Δεσποινα

  καλησπερα εχω κανει παραγγελια το j5 2016 θα ηθελα να ρωτησω ειναι ανθεκτικο σαν κινητο? γιατι σινηθων τα κινητα μου τα σπανε τα παιδια…και πειρα και αντιραγισμηκο γυαλι αυτο θα βοηθησει?

  1. Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Δεν υπάρχει τρόπος να σου εγγυήθει μια εταιρεία ότι οι συσκευές δεν σπάνε εύκολα.
   Μπορείς να ρίξεις ένα κινητό από 1.5 μέτρό σε ξύλινο πάτωμα και να μην πάθει τίποτα και το ίδιο κινητό από 30 πόντους ύψος σε τσιμέντο να γίνει κομμάτια.

 19. Maria25

  Καλησπέρα, θα ήθελα να μάθω εάν υπάρχει εφαρμογή στο Widget του J5 που να εμφανίζει τις δύο κάρτες SIM και να γίνεται η επιλογή χρήσης τους από το εικονίδιο αυτό Είχα το Trend… της SAMSUNG παλιό μοντέλο κινητού που το εμφάνιζε και ήταν πολύ βοηθητικό. Ευχαριστώ.

  1. Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Δυστυχώς δεν έχω χρησιμοποιήσει την έκδοση με τις δύο κάρτες SIM για να γνωρίζω με σιγουριά. Πιθανότατα έχει την δυνατότητα ρύθμισης στην οθόνη ειδοποιήσεων, και επιλέγεις από την εφαρμογή κλήσεων όμως με ποια από τις δύο κάρτες θες να πάρεις τηλέφωνο !

 20. Sofia

  Γεια σας θελω να ςγορασω ενα κινητο αλλα δεν ειμαι σιγουρη αν πρεπει να παρω το galaxy j5(2016) ή το galaxy a3 (2016)

  1. Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Θέμα προτίμησης είναι περισσότερο. Το J5 έχει μεγαλύτερη οθόνη, αλλά είναι πιο “φυσιολογικό” σε σχεδιασμό και υλικά. Το Α3 2016 είναι σαφώς πιο όμορφο όμως είναι και μικρότερο σε μέγεθος.
   Αν θέλεις μεγάλη οθόνη επιλέγεις το J5 2016, αν θές μια πραγματικά πολύ εντυπωσιακή συσκευή, επιλέγεις το Α3 2016 🙂

 21. Δημητρης

  Εξηγήστε σας παρακαλώ πως λειτουργεί Η βιντεο κληση στο j5

  1. Kostas Gliatiotis

   Τι ακριβώς εννοείς? 🙂

   Δεν έχει την δυνατότητα να κάνει βίντεο κλήσεις η συσκευή σου?

 22. Ε,μμανουήλ Τριγώνης

  Μανώλης :Έχω αγοράσει το j3 εδώ και 2 μήνες και δεν είμαι ευχαριστημένος, επειδή έχει πρόβλημα με την πρώτη κάρτα sim, δηλαδή δεν πιάνει καλά, σε αντίθεση με την δεύτερη που έχει καλό σήμα, επίσης δεν φορτίζει πλήρως φτάνει μέχρι το 91% και παρότι το έχω πάει στο σέρβις δεν λέει να διορθωθεί. Θέλω να αλλάξω κινητό και είμαι μεταξύ του j5 (2016) και του A5 (2016)… Παρακαλώ μπορείτε να μου πείτε ποιες είναι οι διαφορές τους, Θετικά και αρνητικά.. σας ευχαριστώ και συγχαρητηρια..

  1. Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα ! Πριν αλλάξεις συσκευή δοκίμασε να κλείσεις το 4g από τις ρυθμίσεις. Πάντα η κάρτα που είναι σε 4g θα έχει και θα δείχνει χαμηλότερη λήψη στη οθόνη χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν πιάνει όντως καλά. Όταν δέχεται κλήση επιστρέφει σε GSM ή 3g και η λήψη βελτιώνεται. Τι πρόβλημα είναι ουσιαστικά η ένδειξη στην οθόνη αναμονής 🙂

 23. Μανωλης

  Καλημέρα,
  Σε ευχαριστώ για την απάντησή σου….. Όντως αλλάζουν τα δεδομένα με το 4G και το 3G.. Όταν αλλάζεις όμως το ένα αλλάζει υποχρεωτικά και το άλλο???? Η δεύτερη κάρτα πρέπει να είναι υποχρεωτικά 2G????
  Το θέμα είναι ότι όταν με παίρνουν στην 1 γραμμή δείχνει ότι είναι κλειστό, με παίρνουν στη γραμμή 2 και κτυπάει κανονικά… Το έχω πάει 2 φορές στο σέρβις και με έχει κουράσει…
  Οπότε θα αλλάξω συσκευή.. Αν γνωρίζεις σε παρακαλώ ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ του j5 (2016) και του A5 (2016)…Σε ευχαριστώ και συγχαρητήρια..

  1. Kostas Gliatiotis

   Η μια γραμμή μόνο μπορεί να έχει 3G ή / και 4G και η άλλη θα είναι υποχρεωτικά σε GSM.

   Επίσης, όταν μιλάς με την μια από τις δύο, η άλλη δεν θα μπορεί να δεχθεί κλήσεις. Υπάρχει μια πιθανότητα, αυτή που έχει ενεργή σύνδεση δεδομένων, επίσης εκείνη την ώρα να μην μπορεί να δεχθεί κλήσεις, όμως αυτό είναι περισσότερο θέμα δικτύου και λιγότερο θέμα συσκευής.

   Δεν υπάρχει κάποια σύγκριση μεταξύ των δύο συσκευών 🙂

   To Α5 2016 είναι σημαντικά πιο γρήγορο, πολύ πιο όμορφο αλλά και με καλύτερη κάμερα και υλικά κατασκευής. Το J5 2016 είναι πρακτικά το ίδιο με το προηγούμενο, με εξαίρεση τα 2 GB μνήμης RAM αντί για 1.5 και τον αποθηκευτικό χώρο που είναι στα 16 GB.

 24. Ακης

  καλησπερα,θα ηθελα να ρωτησω οσον αφορα τα παιχνιδια σε αυτη τη συσκευη,τα τρεχει ανετα ή κολλαει;;Και επισης ειμαι αναμεσα σε αυτη τη συσυσκευη και το huawey P8 lite…..ποιο θα μου προτεινες εσυ??

  1. Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Το J5 2016 βασίζεται κυρίως στην εξωτερική του εμφάνιση και όχι τις επιδόσεις του. Σε παιχνίδια η απόδοση του είναι οριακά καλή για τα πιο απλά από αυτά, δεν θα μπορεί να παίξει με άνεση πιο απαιτητικά παιχνίδια.

   Το P8 Lite θεωρητικά θα είναι καλύτερο, όμως και πάλι η διαφορά είναι μικρή. Αν η απόδοση στα παιχνίδια έιναι το κριτήριο αγοράς σου, δεν θεωρώ ότι καμία από τις δύο συσκευές μπορεί να την καλύψει με άνεση !

 25. George Boletsis

  Μια διευκρινιση σε οτι αφορα το p8 lite . Επειδη ακριβως το ειχα κ το πουλησα για να παρω το το j5 2016. Eιναι ακριβως το ιδιο σε ταχυτητα αλλα με τραγικη μπαταρια . Ισως και 3 με 4 φορτισεις την μερα θελει

  1. Kostas Gliatiotis

   Χωρίς σε καμία περίπτωση ν άθελα να σε προσβάλω αλλά είναι τεχνικά αδύνατον να είναι ίδια σε ταχύτητα. Για την μπαταρία δεν μπορώ να έχω άποψη αφού πέρα από το review της συσκευής δεν το έχω χρησιμοποιήσει για διάστημα π.χ. Τριών μηνών για να ξέρω ποσό εύκολα μειώνεται η απόδοση της. 🙂

 26. Θανασης

  Κοιτω το j5 2016 και ενω φαινεται εξαιρετικο κινητο “κολλαω” στο να προβω στη αγορα αυτου στο ό,τι (ενω δινει δεικτη SAR για το κεφάλι 0,45 ) στο σωμα δεινει δεικτη SAR 1,17!!!Πιστευω πως αυτο μπορει να σχετιζεται και με το μεταλλικο του φινιρισμα και θα ηθελα τη γνωμη σου σε αυτο.Δεν παυει ομως να ειναι μια εξαιρετικα μεγαλη τιμη SAR για συγχρονο κινητο οταν μαλιστα η Samsung μας εχει συνηθισει σε μικρες τιμες SAR και σε σωμα και σε κεφαλι.Προσωπικα δε θα αισθανομουν πολυ ανετα να το εχω σε καποια από τις μποστα τσεπες του παντελονιου -οπως πιστευω συνηθιζουν να φερουν πολλοι απο εμας-ή σε καποιο τσεπακι μπουφαν διπλα απο την καρδια για πολλες ωρες τη μερα…

  1. Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα ! Όπως σε κάθε συσκευή έτσι και στο j5 2016 η τιμή του sar είναι το μέγιστο επίπεδο εκπομπής που όλες οι συσκευές το φτάνουν μόνο σε περιοχή με την ελάχιστη δυνατή κάλυψη. Κάθε κινητό εκπέμπει πιο δυνατά όσο λιγότερο πιάνει και όσο πιο μακριά είναι από την κεραία. Η τιμή του Sar είναι το επίπεδο απορρόφησης όταν η συσκευή αναγκάζεται να εκπέμψει σε αυτό το μέγιστο.

   Σε αστικα κέντρα και γενικά σε περιοχές με καλή και πυκνή κάλυψη καμία συσκευή δεν φτάνει αυτό το μέγιστο επίπεδο εκπομπής οποίο και αν είναι για την κάθε μια.

   🙂

 27. George Boletsis

  Καποια υστερηση στο j5 ταχυτητας δεν εχω δει σε σχεση με το p8 lite . Αν ειναι ενα sec πιο αργο δεν το ξερω κ δεν μπορω κ να το παρατηρησω. Απλα το p8 lite απο την ημερα που το αγορασα μεσα ιουλιου ηθελε ευκολα 2 φορτισεις την μερα. Κ εξηγειται αυτο . Με 2200 mah δεν πας πουθενα (3100 το j5) . Κατα τ αλλα ειναι εξαιρετικο αλλα αναμεσα στα 2 νιωθω δικαιωμενος που το πουλησα για το j5 2016

  1. Kostas Gliatiotis

   Δεν θέλω σε καμία περίπτωση να ξεκινήσω αντιπαράθεση, πάντως η διαφορά σε ταχύτητα είναι σημαντική.

   Παρόλα αυτά, εννοείται ότι αν το j5 2016 καλύπτει τις απαιτήσεις σου καλύτερα από ότι το P8 Lite είναι προφανώς η σωστή επιλογή για εσένα ! 🙂

 28. jim

  θέλω να κάνω μια ερώτηση. Το j5 2016 είναι αδιάβροχο;

  1. Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Όχι, το J5 2016 αλλά και καμία άλλη συσκευή της σειράς J δεν είναι αδιάβροχη !

 29. Λια

  Γεια σας αγόρασα πριν μια εβδομάδα το j5 16 και παρατήρησα ότι δεν έχω καθόλου καλό σήμα στην λειτουργία 4 g ενώ το κινητό μου πιανει τέλειο 4g μόλις πάει 4g εκμηδενιζοεκμηδενίζονται οι μπάρες του σήματος.Μπορώ να πάρω η να με πάρουν όμως αν και με λίγη δυσκολία καμιά φορά.Στην λειτουργία 3g όλα κκαλά.Αυτο όμως δεν με καλύπτει γιατί εγώ πλήρωσα για 4 g κινητό.Ο πάροχος μου είναι η vodafone από εκεί είπαν μάλλον το σήμα της Χίου φταίει αλλά πιστεύω αυτό δεν ισχύει γιατί όλοι έχουν κανονικό σήμα στην λειτουργία 4g.Το πήγα και σε ε
  στο τεχνικούς στην vodafone ο ενας δεν ήταν σίγουρος ο άλλος μου το έβαλε σε εμβέλεια 3g και είπε να το έχω εκεί κ ότι φταίει το σήμα αλλά ξαναλέω όλοι έχουν κανονικό σσήμα.χω αρχίσει να ανησυχώ Μήπως ευθύνεται η συσκευή γιατί την Δευτέρα την αγόρασα.Πιστεύεις υπάρχει περίπτωση να ευθύνεται μια καινούργια συσκευή για αυτό το πρόβλημα? Ευχαριστώ.

  1. Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Θα ξεκινήσω από το εξής βασικό, το 4G έτσι και αλλιώς σε κανένα δίκτυο στην Ελλάδα και σχεδόν σε όλη την Ευρώπη δεν λειτουργεί για μεταφορά φωνής. Αυτό σημαίνει ότι στη χώρα μας χρησιμοποιείται μόνο για μετάδοση δεδομένων αφού το Voice Over LTE δεν είναι ακόμα ενεργό σε κάποιο από τα 3 δίκτυα. Πρακτικά λοιπόν, ακόμα και αν δεν “πιάνει καλά” ένα κινητό σε 4G δεν σε εμποδίζει τυπικά από το να σε πάρουν ή να πάρεις τηλέφωνο. Σποραδικά σε ελάχιστες περιπτώσεις, οι κλήσεις χάνονται επειδή η συσκευή αργεί περισσότερο από όσο χρειάζεται για να μεταβεί σε GSM ή 3G ώστε να δεχθεί μια κλήση. Αυτό σαν φαινόμενο όμως είναι κοινό σε όλες τις συσκευές και τα δίκτυα και δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη συσκευή που να έχει πρόβλημα.

   Τώρα, σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις, η κάλυψη του 4G σε σύγκριση με τα άλλα δύο δίκτυα (GSM,3G) είναι πάντα χαμηλότερη αφού εξυπηρετεί διαφορετικές ανάγκες. Αυτό σημαίνει ότι φυσιολογικά το κινητό σου θα δείχνει χαμηλότερο επίπεδο κάλυψης όταν βρίσκεται σε 4G από ότι σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση 🙂

 30. ΕΙΡΗΝΗ_σμ

  Καλησπέρα. Ενδιαφέρομαι για το j5 2016. Ψάχνοντας στο νετ βλέπω ότι όλα έχουν κάποιο πάροχο επάνω. Έχει αποτελέσει αυτό πρόβλημα για κανέναν;

  1. Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Μπορείς να βρεις και ελάχιστες συσκευές χωρίς εφαρμογές και λογότυπο από κάποιο δίκτυο, όμως κανείς δεν πρόκεται να σου πει από πριν το ΙΜΕΙ από μια συσκευή για να μάθεις για ποιον buyer προορίζονταν αρχικά.

   Σε κάθε περίπτωση πάντως πρόβλημα δεν θα έχεις !

 31. Ελένη Χ.

  Θα ήθελα και εγώ με την σειρά μου να κάνω μία ερώτηση (αν και την θεωρώ χαζή!). Οι δύο λυχνιες που υπάρχουν δίπλα από το μπροστινό φλας πως λειτουργούν; Δηλαδή πως γίνεται να ανάβουν όταν έρχεται μία ειδοποίηση; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

  1. Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Δεν είναι καθόλου “χαζή” η ερώτηση σου, είναι πολύ εύκολο να θεωρησει κανείς led ειδοποίησεων μια από τις δύο αυτές μαύρες τρύπες.
   Δυστυχώς όμως, η μια είναι ο αισθητήρας που καταλαβαίνει πότε πλησιάζεις την συσκευή στο πρόσωπο σου και η δεύτερη για να είμαι ειλικρινής δεν θυμάμαι πλέον τι κάνει.
   Καμία από τις δύο πάντως δεν είναι LED ειδοποίησεων. Για την ακρίβεια, αν και δεν θα έπρεπε, καμία συσκευή της σειράς J δεν έχει LED 🙁

 32. χριστοφορος

  Καλησπερα!Ποιες ειναι η εμφανεις διαφορες οπτικα του j5 2016 απο τον προκατοχο του?Γιατι το εχω παραγγειλει online και φοβαμαι μηπως μου στειλουν το προηγουμενο!Ευχασριστω

 33. Μπαμπης Λ.

  καλημέρα

  μήπως ξέρετε πως ενεργοποιώ το s view cover σε j5

  1. Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα ! Από όσο γνωρίζω δεν υπάρχει υποστήριξη για αυτές τις θήκες στο J5.

   Αν εννοείς απλά να φαίνεται ένα κομμάτι της οθόνης με την θήκη κλειστή αυτό πρέπει να είναι η θήκη συμβατή ώστε να την αναγνωρίσει το τηλέφωνο

 34. Χρήστος

  εχει το j5 2016 δυνανατοτητα δακτυλικου αποτυπωματος??

  1. Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Υπάρχει το j5 Prime που δεν έχει έρθει ακόμα στη χώρα μας και θα έχει δακτυλικό αποτύπωμα. Η συσκευή που πωλείται ήδη σαν J5 2016 δεν έχει δακτυλικό αποτύπωμα 🙂

 35. Takis

  Καλημερα….αγόρασα το j5 2016 duos μόλις χθες!Στη sim1 μπήκε κάρτα cosmote και στη sim2 κάρτα wind.Τσέκαρα στις ρυθμίσεις τη μόνιμη ενεργοποίηση διπλής sim και Παρατηρησα το εξής….όταν μιλαω απο την 1 και με καλέσουν στη 2,μου βγαζει κανονικα αναμονή ότι σε καλεί στη 2 ο τάδε!Οταν μιλαω στη 2 και με καλέσουν στην 1 βγαζει απενεργοποιημενο!Γιατι μπορεί να γινεται αυτο;;ειναι θεμα ρυθμίσεων ή παρόχου μηπως;;;ευχαριστω πολυ!

  1. Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Δυστυχώς δεν έχω δοκιμάσει την έκδοση με τις δύο SIM και δεν μπορώ να σου απαντήσω με σιγουριά. Το πιθανότερο όμως είναι ότι απλά η κλήση στην δεύτερη SIM γίνεται προώθηση στην πρώτη και σου βγαίνει σαν κλήση σε αναμονή στην πρώτη SIM και απλά δεν γίνεται το ίδιο και ανάποδα.

   Εναλλακτικά μπορεί απλά να υπάρχει κάποια άλλη ρύθμιση που δεν γνωρίζω.

   Συγνώμη για την καθυστέρηση στην απάντηση!

 36. Stelios

  Καλησπέρα.
  θα ήθελα να μάθω αν το j5 2016 έχει την λειτουργία MHL

  Ευχαριστώ πολύ

  1. Kostas Gliatiotis

   Καλημέρα !

   Δυστυχώς όχι, καμία από τις συσκευές της σειράς Galaxy J δεν υποστηρίζει την μετάδοση εικόνας μέσω καλωδίου MHL.

 37. vaggelis

  Καλησπέρα, θελω να αγοράσω άμεσα το εν λόγο κινητό. Πληροφορήθηκα όμως απο κάτι γνωστούς οτι η συσκευή κολλάει δεν αντέχει την πολύ πίεση,, εγω πάντως δεν έχω σκοπό να ζορισω το κινητό,αλλα θα κάνω μια στοιχειώδη χρήση (Facebook,, instagram αντε και κανα παιχνίδι) τι θα μου προτείνατε

  1. Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Το J5 2016 είναι απλά μια καλύτερη στα σημεία έκδοση του αμέσως προηγούμενου J5 2015. Είναι πιο όμορφο σε εμφάνιση και έχει και μεταλλικό πλαίσιο γύρω από την οθόνη του. Σαν συσκευή όμως παραμένει αρκετά “απλό”, για βασική χρήση. Το αν θα κολλάει ή όχι εξαρτάται από το τι θες να κάνεις με αυτό.
   Για την χρήση που αναφέρεις, δεν θα κολλάει σε ενοχλητικό βαθμό, όμως ναι υπάρχει μια πιθανότητα να αργεί να κάνει κάποια πράγματα.

  2. vaggelis

   Βασικα ειμαι λογο τιμης αναμεσα σε αυτο και στο Α3 2016, ποιο απο τα δυο πληρει τις παραπανω προυποθεσεις καλυτερα?

 38. Dimitra Pap

  Καλησπέρα!Είμαι στο εξής δίλημμα και θα ήθελα τη βοήθεια σας! Θέλω να αγοράσω καινούριο κινητό και βρίσκομαι ανάμεσα στο J5 2016 και στο Α3 2016..και θα ήθελα την γνώμη σας σχετικά την διαφορά που έχουν στην μνήμη RAM καθώς από οτι παρατηρώ το J5 έχει 2, ενώ το Α3 1,5 (αν τα λέω και καλα) και ενώ το Α3 μου αρέσει πολύ περισσότερο σε σχεδιασμό, εχω αμφιβολίες σχετικά με την RAM και το κατά πόσο αυτή θα επηρεάζει την ταχύτητα της συσκευής. Τι πιστεύετε λοιπόν;;
  Ευχαριστώ για το χρόνο σας!

  1. Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Η διαθέσιμη RAM σε Android συσκευές, δεν λειτουργεί ακριβώς με τον ίδιο τρόπο όπως σε έναν υπολογιστή.
   Σε Smartphones δεν αλλάζει το πόσο γρήγορα θα δουλεύει μια συσκευή γενικότερα, αλλά πολύ συγκεκριμένα πράγματα.
   Η έναρξη, το “άνοιγμα” μιας εφαρμογής μπορεί να καθυστερήσει λίγο περισσότερο αν έχεις ήδη κάποιες άλλες ανοιχτές και τις χρησιμοποιείς. Αντίστοιχα αν θες να πάς π.χ. από το Facebook στο Instagram και πίσω, γενικά η μετάβαση από την μια εφαρμογή στην άλλη, μπορεί επίσης να διαρκεί λίγο περισσότερο.
   Το λειτουργικό σύστημα, αναγνωρίζει πότε η RAM είναι κοντά στο όριο της, και τερματίζει αυτόματα τις εφαρμογές που έχεις ώρα να χρησιμοποιήσεις προκειμένου να την έχει διαθέσιμη για αυτά που κάνεις.

   Τώρα ανάμεσα στις δύο συσκευές, η επιλογή είναι καθαρά αισθητική. Το Α3 2016 έχει πολύ πιο όμορφη και πολυτελή εμφάνιση από το J5 2016 και κατά τη γνώμη μου και καλύτερη σε απόδοση οθόνη και κάμερα.
   Το J5 2016 έχει όμως μεγαλύτερη σε μέγεθος οθόνη, και αρκετά καλύτερη μπαταρία.
   Και με τις δύο συσκευές θα έχεις σχεδόν την ίδια απόδοση, χωρίς αισθητή διαφορά, μιλώντας πάντα για μη απαιτητική και έντονη χρήση για την οποία έτσι και αλλιώς δεν έχουν σχεδιαστεί 🙂

  2. Dimitra Pap

   Σας ευχαριστώ πολύ και πάλι για το χρόνο σας! Οι διευκρινήσεις σας ήταν πολύ βοηθητικές! Καλή συνέχεια!

 39. Γιαννης

  Να σας ρωτησω κατι θελω διλα στον επανω φακο αριστερα εχει δυο μικρα λαμπακια ή ειναι κατι αλλο ?

  1. Kostas Gliatiotis

   Δυστυχώς είναι κάτι άλλο, είναι “τρύπες” στην ουσία για αισθητήρες που βρίσκονται από κάτω.

   Το ένα είναι το Proximity sensor που καταλαβαίνει πότε πλησιάζει η συσκευή στο πρόσωπο του χρήστη και το δεύτερο είναι για την μέτρηση του φωτισμού γύρω από τη συσκευή 🙂

 40. STELIOS

  ΚΑΛΗΣΠΕΡΑΣΑΣ,ΕΙΜΑΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟ J5(2016)KAI ΣΤΟ Α3(2016).ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΡΗΓΟΡΟ,ΠΟΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ.ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΣΥΣΚΕΥΗ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ 200Ε ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ?ΤΟ P8LITE ΠΑΙΖΕΙ?

  1. george

   Samsung Galaxy J5 (2016) J510FN LTE 16GB EU GOLD τι διαφορα εχει απο τοSamsung Galaxy J5 (2016) J510FN GOLD EU

  2. Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Οι δύο συσκευές είναι ακριβώς οι ίδιες, απλά στην πρώτη περιγραφή αναφέρεται ότι είναι και LTE η συσκευή 🙂

 41. Αναστασία Μαρκ

  καλησπερα,
  το άρθρο κατατοπιστικοτατο ευχαριστούμε!

  Πριν απο μια εβδομαδα αγόρασα κι εγω το j5 2016. Η προηγούμενη συσκευή που ειχα ηταν ενα ZTE A452 που κολλουσε οικτρα.
  Ενω ειμαι κατι παραπανω απο ευχαριστημένη απο το j5 παρατηρησα οτι με δυσκολία συνδεεται σε 3g και βγαζει μονιμα σχεδον την ενδειξη Ε. Ενω με το ΖΤΕ δεν ειχα τέτοιο θεμα.
  Ακόμη και όταν το ρυθμισα απο 4g σε 3g δεν ειδα καμια διαφορά.
  Να σημειωσω εδω οτι μενω στο Ναυπλιο δεν ειναι οτι μενω καπου αποκεντρα.
  Τι μπορεί να φταιει? Μοιαζει να είναι καθαρα θεμα συσκευής γτ δεν το αντιμετώπιζα τοσο εντονα με το ΖΤΕ.

  Επίσης κτ π δεν ξερω αν θεωρείται πρόβλημα ειναι το εξης.
  Οταν ειναι ανοιγμένο και το Wi-Fi και τα δεδομενα και δεν υπάρχει δικτυο διαθεσιμο, αν δεν κλεισω το Wi-Fi δεν συνδεεται αυτοματα με τα δεδομενα.
  κτ π επισης γινοταν με το ZTE.

  Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απαντηση σας!

  1. Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Σε αυτό με το 3G δυστυχώς δεν μπορώ να σου απαντήσω με σίγουρια αν φταίει η συσκευή, γιατί δεν έχω μέτρο σύγκρισης άλλο ίδιο j5 2016 στην ίδια περιοχή. Σε γενικές γραμμές πάντως, η σύγκριση μεταξύ διαφορετικών συσκευών και ειδικά διαφορετικού κατασκευαστή πολλές φορές δεν είναι αντικειμενική, και δεν μπορεί να δειξει αν υπάρχει όντως πρόβλημα με κάποια από αυτές.

   Σε αυτό με το Wi-fI, έτσι όπως το περιγράφεις, δεν θα έπρεπε να συμβαίνει, το τηλέφωνο κανονικά “γυρνάει” στην χρήση του data από το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας, όταν δεν μπορεί να συνδεθεί σε κάποιο ασύρματο δίκτυο.

  2. Αναστασία Μαρκ

   Ευχαριστώ πολυ για την γρήγορη απάντηση!
   Εχετε δικιο σε αυτο που λέτε περι αντικειμενικής συγκρισης κινητών.
   Οπως και να εχει ειναι κατι παραπάνω απο value for money συσκευή!
   🙂

  3. ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ

   καλησπερα αγορασα πριν μια βδομαδα το j5 2016 και εχω το ιδιο θεμα με την κοπελα στο 3g…. μου διχνει μονο E κ μενω στην αθηνα…. τι μπορει να συμβενει ????? (εκανα ολες τις ρυθμισεις που λεικ η κοπελα αλλα δεν αλλαξε κατι…)

  4. Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Η αλήθεια είναι ότι μέχρι και σήμερα δεν έχω δει και δεν έχει τύχει να γνωρίζω για γενικότερο πρόβλημα με τα J5 2016 στο συγκεκριμένο θέμα. Παρόλα αυτά, εννοείται ότι μπρείς να επισκεφθείς ένα από τα Service της Samsung ώστε να το δουν πιο αναλυτικά.

   Το “πρόβλημα” είναι ότι αν με δική τους κάρτα SIM λειτουργεί κανονικά η συσκευή, συνήθως θεωρούν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα.

 42. Κατερινα Αστερη

  Καλησπερα
  Εχω το Samsung galaxy J5 του 2016 εδω ξαι 2 μηνες. Τελευταία ομως γίνονται καποια προβλημαρα στον ήχο….για να γινω κατανοητή οταν παω να αυξανω ας πουμε τα “μεσα” και μου αυξάνεται η “ενταση ηχου κλησης” και πρεπει να πηγενω στις ρυθμησεις….ξερετε τι μπορω να κανω;;

  1. Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Η λογική με την οποία αυξομειώνεται η ένταση είναι η εξής.
   Όταν βρίσκεσαι μέσα σε μια εφαρμογή που έχει δική της ένταση και λόγο να παράγει ήχο, όπως για παράδειγμα η εφαρμογή της μουσικής ή το Youtube, τα πλήκτρα της έντασης αυξομειώνουν την ένταση των πολυμέσων.

   Όταν βρίσκεσαι στην οθόνη αναμονής ή απλά μέσα στο μενού, μπορείς να αυξομειώσεις την ένταση του ήχου κλήσης και την ένταση για τους ήχους συστήματος, όπως ειδοποιήσεις κλπ 🙂

  1. Chrisa

   θα ηθελα να μαθω τι καρτα μνημης παιρνει και αν κανει η micro sd και επισης τι sim παιρνει

  2. Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Παίρνει κανονικά, κάρτα μνήμης MicroSD με χωρητικότητα θεωρητικά έως 128 GB.
   Η κάρτα SIM είναι micro SIM και στις δύο εκδόσεις, με μια ή δύο SIM 🙂

 43. Chrisa

  Θα ηθελα να ρωτησω για τα κουμπια που δεν ειναι φωτιζομενα αν στο πατημα υπαρχει δονηση?

  1. Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Υπάρχει η δυνατότητα να δονείται η συσκευή κάθε φορά που πατάς ένα από τα πλήκτρα. Θα την βρεις στις ρυθμίσεις, στο ήχοι και ειδοποιήσεις, στην κατηγορία επιπλέον ήχοι 🙂

 44. ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ

  καλησπερα εχω το j5 2016 εδω κ μια βδομαδα το ερωτημα μου ειναι αν μπορω να απενεργοποισω την ανοιχτη ακροαση οταν πραγματοποιουντε κλησεις..
  ευχαριστω

  1. Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Η ανοιχτή ακρόαση ενεργοποιείται μόνο χειροκίνητα κανονικά και όχι αυτόματα. Υπάρχει λογικά στις ρυθμίσεις η δυνατότητα αυτόματης απάντησης, και από εκεί η επιλογή απενεργοποίησης της, αφού με αυτή ενεργή πιθανόν το κινητό να απαντά την εισερχόμενη κλήση σε ανοιχτή ακρόαση 🙂

 45. Chrisa

  ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΟΝΗΣΗ ΣΤΟ ΠΑΤΗΜΑ…ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΦΩΤΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΛΗΚΤΡΑ… ΜΟΛΙΣ ΤΟ ΠΗΡΑ,,, ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΧΡΥΣΟ….

  1. Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Η δόνηση στο πάτημα μπορεί να ενεργοποιηθεί από τις ρυθμίσεις της συσκευής. Για τον φωτισμό θα συμφωνήσω, δεν υπάρχει λόγος που έχει αφαιρεθεί, αλλά πλέον μόνο στις συσκευές της σειράς galaxy A και στα Galaxy S υπάρχει .

 46. Chrisa

  Που ειναι η δονηση;;;Το εχω ψαξει…Πιο συγκεκριμενα… Πηρα τηλ και την Samsung και μου ειπε οτι δεν διαθετει δονηση για πατημα…

  1. Kostas Gliatiotis

   Επειδή τυγχάνει να περνάνε συχνά από τα χέρια μου J5 2016 θα προσπαθήσω να το επιβεβαιώσω αύριο και να επανέλθω 🙂

 47. Chrisa

  ΞΑΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΑ ΜΕ ΤΗΝ SAMSUNG ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΔΡΑΣΗ ΔΟΝΗΣΗΣ… ΔΗΛΑΔΗ ΔΟΝΗΣΗ ΣΤΟ ΠΑΤΗΜΑ…

 48. Chrisa

  ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΥ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΤΡΕΧΕΙ 6.0.1…

 49. sttha

  ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ!ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ SAMSUNG J5 KAI SAMSUNG J7….EXV AKOYSEI OTI TO SAMSUNG J7 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΑΚΟΥΣΤΙΚΟ …ΣΤΟ WIFI ΚΛΠ…ΑΛΗΘΕΥΕΙ?ΕΣΕΙΣ ΠΟΙΟ ΘΑ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΑΤΕ?ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  1. Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Το J7 2016 είναι συνολικά μια πολύ καλύτερη συσκευή.
   Το πρόβλημα που είχε εμφανιστεί ήταν πολύ πιο συγκεκριμένο από ότι αναφέρθηκε και ειδικά από ένα σημείο και μετά πήρε ενοχλητικά μεγάλες διαστάσεις.
   Σε συγκεκριμένα σημεία και μόνο υπό συνθήκες, έχανε την κλήση και δεν άκουγες τίποτα από το ακουστικό του, όταν η συσκευή προσπαθούσε να αλλάξει από 3G σε GSM ή και το αντίστροφο, κατά την διάρκεια της κλήσης.
   Το πρόβλημα έχει ήδη διορθωθεί με αναβάθμιηση λογισμικού στις συσκευές που προορίζονται επίσημα για την Ελληνική αγορά και σύντομα θα λυθεί και για τις συσκευές που μέσω Skroutz πωλούνται ενώ αρχικά είχαν προορισμό κάποια άλλη χώρα της Ευρώπής. Για τις συσκευές αυτές, η αναβάθμιση πρέπει να εγκριθεί και από την Samsung της κάθε Ευρωπαϊκής χώρας πριν γίνει διαθέσιμη.

 50. Μ.

  ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΤΟ j5 ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΣΤΙΖΟΥΝ ΤΡΕΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ:
  1)Η ΚΑΜΕΡΑ
  2)ΚΑΙ ΑΝ ΚΟΛΛΑΕΙ Η ΣΥΣΚΕΥΗ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΥΚΤΙΩΣΗΣ
  3)ΤΟ j5 ΕΙΝΑΙ ΟΣΟ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ

  1. Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Η κάμερα του J5 2016 είναι ανάλογη της κατηγορίας στην οποία ανήκει σαν συσκευή ! Οι φωτογραφίες του είναι απλά καλές, χωρίς να ξεχωρίζουν αλλά και χωρίς να ειναι κακές με κάποιο τρόπο. Έτσι και αλλιώς σε αυτά τα χρήματα, δεν υπάρχει συσκευή με “τέλεια” κάμερα, και αυτή του J5 2016 είναι απλά καλή !

   Να κολλάει όταν τις χρησιμοποιείς. όχι προς το παρόν τουλάχιστον με το όσο απαιτητικές είναι σαν εφαρμογές, όχι δεν κολλάει. Αρκεί πάντα να θυμάσαι ότι πρόκειται για μια σχετικά “απλή” συσκευή, και μπορείς να κάνεις αυτό που θες, ότι και αν είναι αυτό αλλά ένα κάθε φορά.

   Εσωτερικά είναι μια απλή συσκευή σχεδιασμένη για καθημερινή χρήση. Έχει έναν απλά καλό επεξεργαστή για την χαμηλή κατηγορία που ανήκει, με απλά καλή απόδοση. 🙂

 51. Θεόδωρος

  Καλημέρα
  Το j5 2016 χρειάζεται γυαλί προστασίας ή έχει κάποια προστασία κατά της χάραξης από κατασκευής ?

  1. Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Δυστυχώς η Samsung δεν δίνει πληροφορίες επίσημα για το αν έχει ή όχι κάποια συγκεκριμένη προστασία το j5 2016 και αν το τζάμι πάνω από την οθόνη του είναι Gorilla Glass ή κάτι αντίστοιχο.

   Σίγουρα είναι βελτιωμένο σε σύγκριση με το παλιό J5 και μάλιστα αρκετά, όμως πιθανότατα ειδικά για δυνατά χτυπήματα και/ή γρατζουνιές να πρέπει να βάλεις κάποια επιπλέον προστασία.

 52. Θεόδωρος

  Οκ Κώστας
  Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση !!

 53. Χαρης σπυραλας

  Ποια ειναι η διαφορα μεταξυ του j5 2016 και του j5
  duos 2016

  1. Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Η μοναδική διαφορά μεταξύ τους, είναι ότι το Duos μπορεί να πάρει δύο κάρτες SIM 🙂

 54. xristina.pe3@gmail.com

  ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΩ???

  1. Kostas Gliatiotis

   Καλημέρα !

   Δεν πουλάμε συσκευές, δεν έχουμε κάποιο τρόπο να παραγγείλεις από εμάς κάποιο κινητο! 🙂

 55. Γιώργος

  Γεια σας.
  Κατ’ αρχάς συγχαρητήρια για την παρουσίαση της συσκευής.
  Η ερώτησή μου είναι, ποιος τύπος ταχύτητας microSD (class 10, U1, U3, κλπ) αποδίδει καλύτερα στο συγκεκριμένο μοντέλο (J5 2016);
  Ευχαριστώ.

  1. Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !
   Το J5 2016 και όλες οι συσκευές σε αυτή την κατηγορία τιμής, δεν έχουν την δυνατότητα τεχνικά και πρακτικά να εκμεταλλευτούν την ταχύτητα από μια γρήγορη κάρτα μνήμης. Πρακτικά, μια Class 10 είναι ιδανική προκειμένου να μην προκαλεί προβλήματα με την ταχύτητα της, και από εκεί και πέρα ότιδήποτε περισσότερο δεν μπορεί να το εκμεταλλευτεί το J5. 🙂

 56. Μασουρας

  Καλή χρονιά. Μήπως γνωρίζει καποιος για το j5 2016 . Έχω δυο ιδια κινητα .στο ενα εχει ερθει η αναβάθμιση σε android 7 στο αλλο οχι .Γιατι? Ευχαριστω.

  1. Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα και καλή χρονιά να έχουμε !

   Κάθε συσκευή προορίζεται για μια συγκεκριμένη χώρα, και στην συνέχεια για ένα συγκεκριμένο δίκτυο ή αλυσίδα καταστημάτων που θεωρείται απευθείας πελάτης της Samsung. Στη χώρα μας υπάρχουν τρία τέτοια είδη συσκευών, ένα για τη Vodafone ένα για την Cosmote και ένα για τις απλά Ελληνικές συσκευές. ΑΝτίστοιχα υπάρχουν για την γερμανία, την Αγγλία τη Γαλλία κλπ. Αυτό σημαίνει ότι αν μια συσκευή που έχει αγοραστεί από το skroutz προορίζοταν για ένα δίκτυο της Γαλλίας, θα πάρει την αναβάθμιση όταν είναι διαθέσιμη για αυτό το δίκτυο και αυτή τη χώρα, ένα άλλο J5 2016 που προορίζονταν για άλλη χώρα και/ή άλλο δίκτυο θα πάρει την αναβάθμιση όταν είναι διαθέσιμη εκεί.

 57. Μασουρας

  Ευχαριστω πολύ για την άμεση ανταπόκριση απάντηση. Να είσαι καλά!

 58. Μασουρας

  Καλημερα .Υπαρχει περιπτωση με το always on display να αφήνει αποτύπωμα στην οθονη του κινητου ? Ευχαριστω.

  1. Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Σε όλες τις συσκευές της Samsung που έχουν Always On Display, η εικόνα κινείται μόνη της κάθε μερικά λεπτά ακριβώς για να μην εμφανιστεί αυτό το φαινόμενο 🙂

 59. Γιώργος

  Καλή Χρονιά.
  Πριν ένα μήνα είχα ρωτήσει για τον τύπο microSD που αποδίδει καλύτερα στο J5 2016. Πήρα λοιπόν μία Samsung EVO 32Gb Class 10, αλλά έχω το εξής πρόβλημα. Όταν γράφω βίντεο κατ’ ευθείαν στην κάρτα, το πρώτο παίζει κανονικά, αλλά αν γράψω άλλο (ή άλλα) είναι όλα κατεστραμμένα.
  Είναι κάποια ρύθμιση, κάποια δυσλειτουργία ή να ψάξω για άλλη κάρτα (π.χ. μικρότερου όγκου);

  Ευχαριστώ.

Γραψτε ενα σχολιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.