Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Apple: Παρουσίασε το iOS 10

Apple: Παρουσίασε το iOS 10

απο Kostas Gliatiotis

Χαράς… ευαγγέλια για τους φίλους της Apple (και όχι μόνο), καθώς ανακοίνωσε την έκδοση 10 του δημοφιλούς της λειτουργικού, του γνωστού iOS. Σύμφωνα με την αμερικάνικη εταιρεία, πρόκειται για το μεγαλύτερο εξελικτικό «βήμα» από τότε που δημιουργήθηκε για πρώτη φορά και, ίσως για συμβολικούς λόγους, η παρουσίασή του επικεντρώθηκε σε δέκα σημεία, τα οποία είναι τα εξής:

  1. Περιβάλλον χρήστη (UI)

Καταρχήν, έχει ανασχεδιαστεί η Οθόνη Κλειδώματος, η οποία επιτρέπει την έναρξη της κάμερας με «σύρσιμο» προς τα αριστερά, ενώ με ανάλογη κίνησή μας προς τα δεξιά οδηγούμαστε στην widget screen. Επίσης, υποστηρίζεται πλέον η δυνατότητα να «ξυπνάει» το τηλέφωνο μόλις το πιάνει ο χρήστης στο χέρι του.

ui1 ui2 ui3 ui4

Ο Πίνακας Ειδοποιήσεων έχει επίσης ανασχεδιαστεί με νέα γραφικά για τις ειδοποιήσεις μας, καθώς και υποστήριξη για widgets.

  1. Siri

Ο «ψηφιακός βοηθός» της Apple έχει αναβαθμιστεί με νέες λειτουργίες, ωστόσο μια σημαντικότερη εξέλιξη είναι ότι είναι πλέον «ανοιχτός» για τους developers.

siri

Παράλληλα, μπορεί να στείλει μηνύματα χρησιμοποιώντας clients εκτός εκείνων της Apple, να πραγματοποιήσει VoIP κλήσεις κτλ.

  1. Πληκτρολόγιο QuickType

Το νέο πληκτρολόγιο της Apple συνεργάζεται περισσότερο με το Siri, με αποτέλεσμα να «καταλαβαίνει» τι θέλει να πει ή να απαντήσει ο χρήστης.

keyboard

Παράλληλα, μπορεί να «διαβάζει» τα μηνύματά μας με σκοπό να προτείνει την δημιουργία γεγονότων, να μοιραστεί την τοποθεσία μας κ.ο.κ.

  1. Photos

Η εν λόγω εφαρμογή αναβαθμίζεται και πλέον ο χρήστης μπορεί να τοποθετεί φωτογραφίες σε ένα χάρτη. Επίσης, γίνεται πλέον πιο «έξυπνη» κατηγοριοποίηση των φωτογραφιών μας, ανάλογα με την τοποθεσία, των αντικειμένων, των προσώπων που έχουμε αποθανατίσει κτλ.

photos

  1. Apple Maps

Η νέα εφαρμογή χαρτών και πλοήγησης της Apple, αναλαμβάνει να κάνει την ζωή μας… ευκολότερη, προτείνοντάς μας κοντινές τοποθεσίες που μπορεί να μας ενδιαφέρουν, ενώ το περιβάλλον της είναι πιο «καθαρό» και περιλαμβάνει πληροφορίες για την κίνηση στους δρόμους.

maps

  1. Apple Music

Αλλαγές έχουμε και εδώ, με πιο «απλό» και εύχρηστο design.

music

  1. Apple News

Και εδώ έχουμε νέο σχεδιασμό της εφαρμογής και δίνεται επίσης η δυνατότητα να ανοίγουμε υπο-κατηγορίες ειδήσεων που μας ενδιαφέρουν (π.χ. το Euro 2016).

news

Παράλληλα, στην κεντρική οθόνη μας μπορούν να εμφανίζονται οι σημαντικότερες εξελίξεις.

  1. Home App

Είναι μια νέα εφαρμογή, μέσω της οποίας μπορούμε να… ελέγχουμε οτιδήποτε ηλεκτρονικό στο σπίτι μας μέσω του IPhone μας.

home app

  1. Phone

Και επειδή, ως γνωστόν, μιλάμε πάντα για… τηλέφωνα, ο dialer έχει αναβαθμιστεί επιτρέποντας την ενσωμάτωση σε αυτόν τρίτων εφαρμογών όπως το Skype, το Viber κτλ.

phone1 phone2

Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι όλες οι ανάλογες εφαρμογές θα μοιράζονται την ίδια οθόνη. Επίσης, στον κατάλογο με τις επαφές μας μπορούμε να επιλέξουμε με ποια εφαρμογή θα καλέσουμε την επαφή που θέλουμε.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights