Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Οι φωτογραφίες των παιδιών που συμμετείχαν στο Εργαστήρι Τεχνολογίας της Samsung στο Παιδικό Χωριό SOS Βάρης ταξιδεύουν στο INNOVATHENS και στο Μουσείο Μπενάκη

Οι φωτογραφίες των παιδιών που συμμετείχαν στο Εργαστήρι Τεχνολογίας της Samsung στο Παιδικό Χωριό SOS Βάρης ταξιδεύουν στο INNOVATHENS και στο Μουσείο Μπενάκη

απο Kostas Gliatiotis

Μία εντυπωσιακή έκθεση ψηφιακής φωτογραφίας και video με δημιουργίες των παιδιών του Παιδικού Χωριού SOS Βάρης πραγματοποιήθηκε σήμερα στον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων – INNOVATHENS powered by Samsung. Η έκθεση φιλοξενεί έργα των μαθητών του εργαστηρίου τεχνολογίας της Samsung που έχει δημιουργηθεί ειδικά για το Παιδικό Χωριό SOS Βάρης σε συνεργασία με την καθηγήτρια φωτογραφίας Χριστιάνα Πετουσάκη.

Samsung Tech Lab_SOS Village exhibition (4)

Η έκθεση φωτογραφίας φιλοξενείται στον πρώτο όροφο του INNOVATHENS έως 31 Αυγούστου και είναι ανοιχτή στο κοινό από τις 10.00 έως τις 17.00.

Επιπλέον, με την ευγενική υποστήριξη του Μουσείου Μπενάκη το κοινό μπορεί να βρει και να αγοράσει αφίσες με επιλεγμένα έργα των παιδιών στη συμβολική τιμή των 5 ευρώ από τα πωλητήρια του Μουσείου Μπενάκη στο Κεντρικό Κτήριο στην οδό Κουμπάρη 1 & Βασιλίσσης Σοφίας, στο κτήριο της οδού Πειραιώς 138 και στο Κτήριο Πινακοθήκης Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα στην οδό Κριεζώτου 3. Όλα τα έσοδα  από τις αφίσες θα διατεθούν στο Παιδικό Χωριό SOS Βάρης. Οι αφίσες θα διατίθενται στα παραπάνω πωλητήρια από τις αρχές Ιουλίου. Μπορείτε να δείτε τις αφίσες των παιδιών στην ακόλουθη ηλεκτρονική διεύθυνση:

http://www.samsung.com/gr/discover/new/samsung-tech-lab-sos-village.

Ο Γιώργος Πρωτόπαπας, Γενικός Διευθυντής των Παιδικών Χωριών SOS, δήλωσε: «Στα Παιδικά Χωριά SOS αισθανόμαστε πραγματικά τυχεροί που η Samsung βρίσκεται κοντά μας τα τελευταία χρόνια με συνέπεια και συνέχεια στο χρόνο, παρέχοντας ουσιαστική βοήθεια στα παιδιά μας. Το έργο που γίνεται στο Εργαστήριο Τεχνολογίας είναι υψηλού επιπέδου, κάτι που αποτυπώνεται στα έργα της έκθεσης και εύχομαι οι επισκέπτες του Μουσείου Μπενάκη να αγκαλιάσουν και να στηρίξουν με το δικό τους τρόπο αυτή την προσπάθεια των παιδιών μας».

Samsung Tech Lab_SOS Village exhibition (1)

Η Ειρήνη Βασιλείου, Brand και Communications Manager στη Samsung Electronics Hellas δήλωσε σχετικά: «Με αυτή την έκθεση γιορτάζουμε τον τρίτο χρόνο επιτυχούς λειτουργίας του Εργαστηρίου Τεχνολογίας στο Παιδικό Χωριό SOS της Βάρης. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που το Εργαστήριο έχει βοηθήσει ουσιαστικά τα παιδιά στην ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων και την ανάδειξη των ταλέντων τους στη φωτογραφία και τη δημιουργία βίντεο» και συνέχισε «Θα θέλαμε να καλωσορίσουμε στην προσπάθειά μας αυτή το Μουσείο Μπενάκη και να ευχαριστήσουμε όλους τους συνεργάτες μας στο Μουσείο για την ευγενική απόκριση και υποστήριξή τους».

Samsung Tech Lab_SOS Village exhibition (5)

Ο κ. Olivier Descotes, Διευθυντής του Μουσείου Μπενάκη, δήλωσε: «Αποτελεί ιδιαίτερη χαρά για το Μουσείο η στήριξη αυτής της δράσης του Παιδικού Χωριού SOS της Βάρης με την αρωγή της Samsung Electronics Hellas, την οποία ευχαριστούμε για την εποικοδομητική συνεργασία, και ελπίζουμε στην ανταπόκριση του κοινού».

Η έκθεση στήθηκε με την εθελοντική συμμετοχή των σπουδαστών και αποφοίτων φωτογραφίας Γεωργίας Οικονόμου, Αντώνη Βολακάκη, Δήμητρας Αμπατζή και Αγγελικής Χατζησάββα.

Το εργαστήριο Τεχνολογίας της Samsung δημιουργήθηκε στο Παιδικό Χωριό SOS Βάρης το 2013. Σκοπός του Εργαστηρίου είναι να προσφέρει στα παιδιά τις απαραίτητες γνώσεις, τις ψηφιακές δεξιότητες και την εξοικείωση τους με τον κόσμο της τεχνολογίας. Παράλληλα, τα παιδιά ανακαλύπτουν ταλέντα και ικανότητες, εξερευνώντας τον κόσμο της ψηφιακής φωτογραφίας και της δημιουργίας video.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights