Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Huawei P9 Plus Review: Μοναδική πολυτέλεια, ξεχωριστά χαρακτηριστικά

Huawei P9 Plus Review: Μοναδική πολυτέλεια, ξεχωριστά χαρακτηριστικά

απο Kostas Gliatiotis

Εισαγωγή

Στην High End κατηγορία τιμής αλλά και χαρακτηριστικών, είναι βέβαιο ότι σχεδόν όλες οι συσκευές θα έχουν «κάτι να πουν» και πως όλες τους προσφέρουν ότι καλύτερο τεχνολογικά, την στιγμή της κυκλοφορίας τους. Υπάρχουν όμως και αυτές που εκτός από την τεχνολογική τους «αρτιότητα» σε κερδίζουν με αυτό που είναι συνολικά. Η εμφάνιση, η ποιότητα κατασκευής, αλλά και ο τρόπος που αυτά τα τεχνικά χαρακτηριστικά κάνουν την ζωή του χρήστη καλύτερη είναι αυτό που τελικά καθορίζει πόσο καλή είναι μια συσκευή.

huawei-p9-plus-in2mobile-visual (6)Το P9 Plus,  ο «μεγάλος» αδερφός του δημοφιλούς πλέον P9 της Huawei, είναι μια συσκευή που ανήκει σε ακριβώς αυτή την κατηγορία. Έχοντας το… πλεονέκτημα και την ελευθερία της ουσιαστικά ακριβότερης «εναλλακτικής» του P9, η Huawei φρόντισε ώστε το P9 Plus να έχει τις διαφορές που πρέπει, ώστε να απευθύνεται σε ένα μικρότερο λόγο τιμής, αλλά πιο απαιτητικό κοινό.

huawei-p9-plus-in2mobile-visual (4)Για αυτούς λοιπόν που η τιμή πώλησης δεν είναι εμπόδιο στο να αποκτήσουν αυτό που πραγματικά θέλουν, και θέλουν να τα έχουν σχεδόν όλα, το P9 Plus είναι για εμάς η καλύτερη επιλογή αυτή τη στιγμή στην αγορά!

Σχέδιο Μέγεθος Βάρος.

Η εμπειρία της Huawei στην χρήση πολυτελών υλικών κατασκευής δεν είναι κάτι νέο αφού πριν ένα χρόνο το P8, αλλά ακόμα και το αμέσως προηγούμενο Ρ7 ήταν το λιγότερο εντυπωσιακά για την κατηγορία και την εποχή τους.

huawei-p9-plus-in2mobile-front (7)Στην περίπτωση του P9 αλλά κυρίως του P9 Plus, το αλουμίνιο είναι για μια ακόμα φορά το υλικό που χαρακτηρίζει και «καθορίζει» την εξωτερική εμφάνιση των δύο συσκευών.

Ολόκληρο το πίσω μέρος του P9 Plus είναι κατασκευασμένο από ένα ενιαίο κομμάτι αλουμινίου, κορυφαίας ποιότητας.

huawei-p9-plus-in2mobile-back (4)

Η αίσθηση αυτή που αφήνει στον χρήστη το P9 Plus όταν το κρατάει στα χέρια του είναι ο καλύτερος συνδυασμός πολυτέλειας, στιβαρότητας και ποιότητα συναρμολόγησης που έχουμε δει τον τελευταίο καιρό.

Στο μπροστινό μέρος τώρα, ξεχωρίζει η μεγάλη και εντυπωσιακή οθόνη του P9 Plus (με την οποία και θα ασχοληθούμε στην συνέχεια) με το πλαίσιο γύρω της να έχει διατηρηθεί όσο το δυνατόν μικρότερο.

huawei-p9-plus-in2mobile-front (1)

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι συνολικές εξωτερικές διαστάσεις του P9 Plus να είναι απόλυτα ικανοποιητικές για μια συσκευή με οθόνη 5.5 ιντσών. Μάλιστα, παρά την μεταλλική κατασκευή του και την αρκετά μεγάλη μπαταρία στο εσωτερικό του, καταφέρνει να μην είναι και ιδιαίτερα βαρύ βοηθώντας στην εύκολη μεταφορά του.

Η προσπάθεια της Huawei να δημιουργήσει μια όσο το δυνατόν πιο πολυτελή και ποιοτική συσκευή είναι κατά την γνώμη μας απόλυτα επιτυχημένη στην περίπτωση του P9 Plus. Το μοναδικό σε εμφάνιση και συναρμολόγηση αλουμινένιο πλαίσιο, δίνει στην συσκευή ακριβώς αυτή την αίσθηση που περιμένει κανείς σε μια συσκευή αυτής της κατηγορίας τιμής.

huawei-p9-plus-in2mobile-visual (5)

Ταυτόχρονα, στην Space Grey έκδοση που μας παραχώρησε η Huawei για τις ανάγκες της παρουσίασης, το «γυμνό» αλουμίνιο χωρίς βαφή κάποιου χρώματος είναι και πολύ όμορφο στο μάτι.

Οθόνη

huawei-p9-plus-in2mobile-front (8)

Μια από τις βασικές διαφορές του P9 Plus σε σύγκριση με το «απλό» P9 είναι η μεγαλύτερη σε φυσικές διαστάσεις οθόνη του. Εκτός όμως από το μεγαλύτερο μέγεθος, η οθόνη του P9 Plus έχει μια ακόμα σημαντική διαφορά, αφού είναι τεχνολογίας AMOLED. Τα πλεονεκτήματα του όμορφου σε εμφάνιση γραφικού περιβάλλοντος της Huawei, και η μεγάλη φυσική διάσταση της οθόνης του P9 Plus τονίζονται ακόμα περισσότερο με τα μοναδικά χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης οθόνης.

20160713_110830

Η ανάλυση των 1920  x 1080 pixels ή αλλιώς 1080p πιθανότατα είναι απλά οριακή για μια High End συσκευή με οθόνη αυτού του μεγέθους. Η Huawei φαίνεται ότι προς το παρόν τουλάχιστον επιμένει ότι οι QHD οθόνες έχουν μη αποδεκτή για την εταιρεία κατανάλωση ενέργειας και απαιτούν από την συσκευή περισσότερη ισχύ.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, η οθόνη του P9 Plus σε καμία περίπτωση δεν δημιουργεί πρόβλημα με την ανάλυση της, αντιθέτως όλες οι πληροφορίες εμφανίζονται σε αυτή με πολύ καλή λεπτομέρεια.

Οι γωνίες θέασης είναι ουσιαστικά οι μέγιστες δυνατές, αφού ακόμα και σε γωνία 90 μοιρών, η οθόνη του P9 Plus παραμένει ευανάγνωστη και με φυσιολογική φωτεινότητα. Η φωτεινότητα αυτή, στην μέγιστη ρύθμιση της είναι ίσως λίγο μικρότερη από αυτή άλλων AMOLED οθονών του ανταγωνισμού, ακόμα όμως και έτσι είναι περισσότερο από αρκετή για άνετη χρήση ακόμα και κάτω από έντονο ηλιακό φως.

Για τους χρήστες που το επιθυμούν, το P9 Plus προσφέρει την δυνατότητα προσαρμογής της χρωματικής απόδοσης της οθόνης του ανάλογα με τις δικές τους προτιμήσεις.

Screenshot_2016-07-11-20-53-37 Screenshot_2016-07-13-21-12-24 Screenshot_2016-07-13-21-12-27 Screenshot_2016-07-13-21-12-37 Screenshot_2016-07-13-21-12-44 Screenshot_2016-07-13-21-12-48

Μάλιστα, εκτός της συνηθισμένης επιλογής για το μέγεθος της γραμματοσειράς, υπάρχει η δυνατότητα εναλλαγής του μεγέθους του συνόλου των πληροφοριών που εμφανίζονται στην οθόνη. Οι χρήστες που θέλουν την μεγάλη οθόνη για την εμφάνιση πολλών πληροφοριών ταυτόχρονα μπορούν να επιλέξουν την προβολή σε μικρότερο μέγεθος. Για αυτούς τώρα που μια μεγάλη σε μέγεθος οθόνη σημαίνει άνετη προβολή σε μεγαλύτερο μέγεθος, υπάρχει η αντίστοιχη επιλογή.

Screenshot_2016-07-13-21-14-04 Screenshot_2016-07-13-21-14-08

Screenshot_2016-07-13-21-14-13 Screenshot_2016-07-13-21-14-17

Είναι βέβαιο ότι για τον γράφων που απλά συμπαθεί τις AMOLED οθόνες η επιλογή της Huawei στο P9 Plus είναι θετική. Σε κάθε περίπτωση πάντως, οι οθόνες αυτής της τεχνολογίας έχουν συγκεκριμένα πλεονεκτήματα στην ζωντάνια και την ένταση των χρωμάτων τους, ενώ πλέον είναι ακόμα και πιο φωτεινές από τις καλύτερες LCD οθόνες.

huawei-p9-plus-in2mobile-screen3 (2)

Η Huawei λοιπόν επέλεξε για την κορυφαία της συσκευή μια αντίστοιχα κορυφαία σε απόδοση οθόνη που συνδυάζεται άριστα με τον πολυτελή χαρακτήρα της.

Κάμερα.

huawei-p9-plus-in2mobile-camera (2)

Λένε πως μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις, στην περίπτωση της κάμερας του P9 Plus όμως, μπορεί και αυτές να μην είναι αρκετές. Η Huawei έχει φροντίσει ώστε να διαφημίσει όσο το δυνατόν περισσότερο την συνεργασία της με την Leica για την δημιουργία των δύο διαφορετικών καμερών στο πίσω μέρος του P9 Plus αλλά φυσικά και του ίδιου του P9. Η άποψη μας είναι ότι η εταιρεία καλά κάνει και διαφημίζει την συνεργασία αυτή, αφού η κάμερα του P9 Plus είναι απλά κάτι το μοναδικό για την αγορά των Smartphones.

huawei-p9-plus-in2mobile-leica-camera (2) copy

Η λογική πίσω από την ύπαρξη των δύο καμερών είναι αρκετά διαφορετική από ότι θα περίμενε αρχικά κάποιος.  Η μια από τις δύο κάμερες του P9 Plus έχει κάτι μοναδικό… την πλήρη απουσία χρώματος! Από την κατασκευή της απουσιάζει το «Φίλτρο Bayer» με αποτέλεσμα να μην μπορεί απλά να δει κανένα από τα βασικά χρώματα. Το αποτέλεσμα είναι μια πραγματικά ασπρόμαυρη κάμερα που μπορεί να βγάλει εντυπωσιακές, μοναδικές και ασυνήθιστα όμορφες φωτογραφίες.

Το πλεονέκτημα της συγκεκριμένης ασπρόμαυρης υλοποίησης είναι ότι δεν χρησιμοποιεί ψηφιακή επεξεργασία για την δημιουργία του ασπρόμαυρου τοπίου και οι φωτογραφίες έχουν εξ’αρχής ληφθεί χωρίς χρώμα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα η λεπτομέρεια που περιέχουν οι φωτογραφίες να είναι η μέγιστη δυνατή, αφού η απουσία επεξεργασίας του χρώματος δεν θυσιάζει και μέρος της λεπτομέρειας. Ταυτόχρονα επειδή δεν «βλέπει» χρώμα η κάμερα αυτή, μπορεί να βγάλει φωτογραφίες με πολύ περισσότερο φως σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, χωρίς να υπάρχει το παραμικρό φαινόμενο ψηφιακού θορύβου και αλλοίωσης των χρωμάτων.

Παρότι για τους φίλους της φωτογραφίας, η ασπρόμαυρή κάμερα του P9 Plus είναι από μόνη της κάτι το ξεχωριστό, η ύπαρξη της στην συσκευή προσφέρει μερικές ακόμα μοναδικές δυνατότητες. Η Huawei συνεργάστηκε με την Leica και στην δημιουργία του «Αλγόριθμου» επεξεργασίας των φωτογραφιών, προκειμένου αυτές να είναι με την σειρά τους όσο το δυνατόν πιο ξεχωριστές και κοντά έστω σε αυτό που μπορεί να βγάλει κάποιος με μια φωτογραφική της Leica.

Το P9 Plus διαθέτει αρκετά ξεχωριστά Modes φωτογράφισης, όμως τα δύο πιο ενδιαφέροντα από αυτά είναι η επιλογή έντονων ή απλά πιο «φτωχών» χρωμάτων. Τα δύο αυτά διαφορετικά Modes κάνουν τις φωτογραφίες να είναι αρκετά διαφορετικές από ότι με αντίστοιχες επιλογές σε συσκευές του ανταγωνισμού, δείχνοντας ότι η συνεργασία της Huawei με την Leica είναι κάτι περισσότερο από ένα διαφημιστικό «τρικ».

Η ποιότητα και η λεπτομέρεια των φωτογραφιών που μπορεί να βγάλει η έγχρωμη κάμερα του P9 Plus είναι ακριβώς αυτή που περιμένει κανείς από μια συσκευή της κατηγορίας του. Οι φωτογραφίες περιέχουν εντυπωσιακά επίπεδα λεπτομέρειας, με το ισχυρό Hardware του P9 Plus να βοηθά σημαντικά σε αυτό, ενώ το χρωματικό τους εύρος είναι όπως ήδη αναφέραμε απλά εντυπωσιακό. Εδώ η ασπρόμαυρη κάμερα χρησιμοποιείται για τον τονισμό συγκεκριμένων χρωμάτων, αφού το P9 Plus εκμεταλλεύεται τα δεδομένα και από αυτή για την δημιουργία της τελικής φωτογραφίας.

Σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού τώρα, η επιλογή των δύο καμερών έκανε ουσιαστικά αδύνατη τη χρήση του Optical Image Stabilization, όμως η Huawei έχει βρει έναν πολύ έξυπνο τρόπο να το αντικαταστήσει. Η αυξημένη ευαισθησία στο φως της ασπρόμαυρης κάμερας που αναφέραμε, χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με την έγχρωμη κάμερα για την λήψη φωτογραφιών με όσο το δυνατόν περισσότερο φως.

Η λήψη βίντεο τώρα, είναι ίσως και η μοναδική «παραφωνία» στην κάμερα του P9 Plus. Η μέγιστη ανάλυση εγγραφής είναι το 1080p και όχι το συνηθισμένο πλέον 4k.  Παρόλα αυτά, η ποιότητα των αρχείων είναι αρκετά ικανοποιητική, με την λεπτομέρεια να είναι σχεδόν άριστη, και την απόκριση της κάμερας στην γρήγορη κίνηση επίσης αρκετά καλή.

Screenshot_2016-07-19-12-11-29 Screenshot_2016-07-19-12-11-32 Screenshot_2016-07-19-12-11-35 Screenshot_2016-07-19-12-11-43 Screenshot_2016-07-19-12-11-51 Screenshot_2016-07-19-12-12-02 Screenshot_2016-07-19-12-12-04 Screenshot_2016-07-19-12-12-09

Όπως ήδη αναφέραμε, το P9 Plus έχει αρκετά διαφορετικά Modes φωτογράφισης διαθέσιμα. Από αυτά όμως ξεχωρίζει το Manual Mode, που δίνει στον χρήστη την επιλογή ρύθμισης όλων των διαθέσιμων επιλογών, όπως του ISO της ταχύτητας του κλείστρου κλπ. Το εντυπωσιακό είναι ότι οι ρυθμίσεις αυτές είναι διαθέσιμες και για την ασπρόμαυρη κάμερα του P9 Plus με αποτέλεσμα οι χρήστες που έχουν την όρεξη και την υπομονή, να μπορούν να βγάλουν πραγματικά μοναδικές φωτογραφίες.

Λειτουργικό Σύστημα.

Το P9 Plus συνδυάζει την νεότερη έκδοση Android 6.0 Marshmallow του λειτουργικού της Google με το επίσης νεότερο και πιο εντυπωσιακό γραφικό περιβάλλον της Huawei.

Screenshot_2016-07-18-22-33-17 copy Screenshot_2016-07-18-22-33-31 Screenshot_2016-07-18-22-34-58

Αυτό που εντυπωσιάζει περισσότερο στο γραφικό περιβάλλον της συσκευής είναι η λειτουργικότητα που αυτό προσφέρει και οι περισσότερες από το συνηθισμένο επιλογές και ελευθερίες στην παραμετροποίηση του.

Screenshot_2016-07-17-14-54-51 Screenshot_2016-07-17-14-55-03 Screenshot_2016-07-17-14-55-09

Η εμφάνιση του μενού και των εφαρμογών, αν και άριστη έτσι και αλλιώς, μπορεί να τροποποιηθεί ανάλογα με τις προτιμήσεις του χρήστη, με την εναλλαγή του «θέματος» εμφάνισης.

Screenshot_2016-07-17-14-56-52 Screenshot_2016-07-17-14-56-59 Screenshot_2016-07-17-14-57-11

Η συγκεκριμένη δυνατότητα στις τελευταίες της εκδόσεις προσφέρει την επιλογή συνδυασμού φωτογραφιών και εικονιδίων από διαφορετικά θέματα που έχει εγκατεστημένα ο χρήστης στην συσκευή του.

Screenshot_2016-07-17-14-57-26 Screenshot_2016-07-17-14-57-34 Screenshot_2016-07-17-14-57-41

Για αυτούς που θέλουν να έχουν σε ένα σημείο συγκεντρωμένες όλες τις πληροφορίες για την συσκευή τους, η Huawei έχει δημιουργήσει την εφαρμογή του “Phone Manager”.

Screenshot_2016-07-17-14-58-22 Screenshot_2016-07-17-14-58-28 Screenshot_2016-07-17-14-58-48

Εκτός από πραγματικά ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την κατάσταση του P9 Plus, η εφαρμογή προσφέρει και την δυνατότητα ρύθμισης πολλών χαρακτηριστικών του τηλεφώνου στα μέτρα του χρήστη.

Screenshot_2016-07-17-14-58-59 Screenshot_2016-07-17-14-59-18 Screenshot_2016-07-17-14-59-25

Επιστρέφοντας στο ίδιο το γραφικό περιβάλλον, η Huawei έχει τροποποιήσει (όπως σχεδόν όλοι οι κατασκευαστές) την εμφάνιση και την λειτουργικότητα πολλών εφαρμογών. Η σημαντικότερη διαφορά στις συσκευές της εταιρείας είναι ότι η αυξημένη λειτουργικότητα συνδυάζεται άψογα με σοβαρή και πολυτελή εμφάνιση.

Screenshot_2016-07-17-15-01-51 Screenshot_2016-07-17-15-02-29 Screenshot_2016-07-17-15-02-39

Η “Συλλογή” φωτογραφιών έχει και ενσωματωμένη δυνατότητα επεξεργασίας, σε ένα εύχρηστο και σωστά δομημένο μενού.

Screenshot_2016-07-17-15-22-36 Screenshot_2016-07-17-15-22-45 Screenshot_2016-07-17-15-22-48 Screenshot_2016-07-17-15-22-53 Screenshot_2016-07-17-15-22-56 Screenshot_2016-07-17-15-23-19

Αντίστοιχα και η αναπαραγωγή μουσικής ξεχωρίζει με το όμορφο και ταυτόχρονα σοβαρό γραφικό περιβάλλον. Το P9 Plus είναι και από τις λίγες συσκευές που έχουμε δοκιμάσει που έχει τόσο εντυπωσιακή ποιότητα αλλά και ένταση ήχου.

Screenshot_2016-07-17-15-09-17 Screenshot_2016-07-17-15-09-37 Screenshot_2016-07-17-15-14-15 Screenshot_2016-07-17-15-15-31 Screenshot_2016-07-17-15-16-42 Screenshot_2016-07-17-15-17-13

Το P9 Plus προσφέρεται για εκείνους τους χρήστες που θέλουν να φέρνουν το Smartphone τους πραγματικά στα μέτρα τους, χωρίς όμως οι δυνατότητες που προσφέρει να «τρομάζουν» με την πολυπλοκότητα τους.

Screenshot_2016-07-17-14-55-38 Screenshot_2016-07-17-14-55-47 Screenshot_2016-07-17-14-55-55 Screenshot_2016-07-17-14-56-14 Screenshot_2016-07-17-14-56-23 Screenshot_2016-07-17-14-56-29

Δακτυλικό Αποτύπωμα

Η Huawei ήταν η πρώτη εταιρεία που διέθεσε εμπορικά συσκευή με τον αισθητήρα ανάγνωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων στο πίσω μέρος της.

huawei-p9-plus-in2mobile-fingerprint (1)

Η συγκεκριμένη διάταξη προσφέρει εντυπωσιακή ευκολία στην καθημερινή χρήση, και άμεσο ξεκλείδωμα της συσκευής. Σε αυτό βοηθάει και ο πολύ γρήγορος στην λειτουργία του αισθητήρας με τον οποίο είναι εξοπλισμένο το P9 Plus.

Screenshot_2016-07-18-22-44-20 Screenshot_2016-07-18-22-44-26 Screenshot_2016-07-18-22-44-32

Όπως και στις προηγούμενες συσκευές της εταιρείας, έτσι και εδώ, φτάνει να ακουμπήσει ο χρήστης το δάχτυλο του πάνω στον αισθητήρα για να ξεκλειδώσει χωρίς να «ανάψει» πρώτα χειροκίνητα την οθόνη του.

Η Huawei έχει προσθέσει μερικές ακόμα ενδιαφέρουσες δυνατότητες στην λειτουργία του αισθητήρα. Αυτός λειτουργεί ουσιαστικά σαν μικρό «touchpad» στο πίσω μέρος του P9 Plus ώστε ο χρήστης να πραγματοποιεί συγκεκριμένες λειτουργίες.

Screenshot_2016-07-18-22-44-08 Screenshot_2016-07-18-22-44-51

Με κίνηση προς τα κάτω του δαχτύλου, εμφανίζεται η οθόνη ειδοποιήσεων σε οποιοδήποτε σημείο του μενού και αν είναι εκείνη την στιγμή το P9 Plus. Στην συλλογή φωτογραφιών, με κίνηση αριστερά ή / και δεξιά η συσκευή μεταβαίνει από την μια φωτογραφία στην άλλη.

USB Type-C

Στο κάτω μέρος του P9 Plus, η Huawei έχει επιλέξει (όπως άλλωστε και στο P9) να χρησιμοποιήσει το νεότερο Type-C «βύσμα». Το νέο βύσμα ακολουθεί το πρότυπο 3.1 του USB και προσφέρει μερικές ενδιαφέρουσες δυνατότητες.

huawei-p9-plus-in2mobile-type-c (2)

Μια από αυτές είναι η αυξημένη ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων, κάτι ιδιαίτερα χρήσιμο σε μια συσκευή σαν το P9 Plus. Επίσης πολύ πρακτική είναι η δυνατότητα γρήγορης φόρτισης, που επίσης αυξάνει σημαντικά την χρηστικότητα, αφού η συσκευή έχει μια σημαντικά μεγάλη σε χωρητικότητα μπαταρία.  Τέλος, με περιορισμένη προς το παρόν πρακτική εφαρμογή, υποστηρίζεται και η δυνατότητα παροχής ρεύματος στην συνδεδεμένη συσκευή, ώστε ο χρήστης να μπορεί να «δώσει» ενέργεια από το P9 Plus σε αυτή.

Επεξεργαστής Μνήμη.

Η Huawei προτιμά (και πολύ καλά κάνει) να σχεδιάζει  η ίδια τους επεξεργαστές για τις κορυφαίες και όχι μόνο συσκευές της. Στο εσωτερικό του P9 Plus λοιπόν, βρίσκεται ο Kirin 955, τα χαρακτηριστικά και οι επιδόσεις του οποίου είναι επιλογή της Huawei.

Screenshot_2016-06-23-00-07-02 Screenshot_2016-06-23-00-07-05 Screenshot_2016-06-23-00-07-16

Από τους συνολικά 8 πυρήνες επεξεργασίας, οι τέσσερις είναι της νεότερης διαθέσιμης αρχιτεκτονικής A-72 της ARM, που αποτελούν τον απόγονο των A-57 που ήδη έχουμε γνωρίσει σε πολλές συσκευές τα τελευταία χρόνια. Οι A-72 της ARM έχουν σχεδιαστεί να έχουν την καλύτερη δυνατή αναλογία απόδοσης και κατανάλωσης ενέργειας. Σε απόλυτα νούμερα η βελτίωση σε σύγκριση με έναν Α-57 είναι περίπου 20% στην ίδια συχνότητα.

Screenshot_2016-06-18-19-31-17 Screenshot_2016-06-18-19-31-20 Screenshot_2016-06-18-19-31-23

Ταυτόχρονα είναι σχεδιασμένοι να καταναλώνουν επίσης 20% περίπου λιγότερη ενέργεια στην ίδια πάντα συχνότητα. Συνολικά λοιπόν, ένας Α-72 αποδίδει καλύτερα από τον προκάτοχο του καταναλώνοντας λιγότερη ενέργεια, και το P9 Plus έχει στο εσωτερικό του τέσσερις από αυτούς, χρονισμένους μάλιστα εντυπωσιακά υψηλά στα 2.5 GHz.

Screenshot_2016-07-18-21-50-16 Screenshot_2016-07-18-21-50-27 Screenshot_2016-07-18-21-50-38

Για τις απλές καθημερινές εργασίες και την προφανή ανάγκη για ακόμα χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας, στο εσωτερικό του Kirin 955 υπάρχουν επίσης 4 πυρήνες Α-53 χρονισμένοι στο 1,8 GHz. Με το σύνολο στους 8 πυρήνες, ο Kirin 955 και το P9 Plus καλύπτουν και την «εμπορική ανάγκη» του να είναι… οχταπύρηνη μια συσκευή σε αυτή την κατηγορία τιμής. Η διαφορά όμως είναι ότι ο Kirin 955 έχει και στην πράξη κορυφαία απόδοση για επεξεργαστή με αυτά τα τεχνικά χαρακτηριστικά. Μάλιστα η έκδοση των 64 GB που μας παραχώρησε η Huawei έχει και 4 GB μνήμης RAM, με το σύνολο να έχει απλά εκπληκτική απόδοση.

Screenshot_2016-07-18-22-43-33 Screenshot_2016-07-18-22-43-38 Screenshot_2016-07-18-22-43-43

Τα νούμερα των benchmarks ίσως δεν αποτυπώνουν με απόλυτη ακρίβεια το πόσο γρήγορο και άνετο είναι σε καθημερινή χρήση το P9 Plus. Η εκκίνηση κάθε εφαρμογής γίνεται άμεσα, με την εκτέλεση τους στην συνέχεια να μην παρουσιάζει και αυτή κανενός είδους «κόλλημα». Ακόμα και όταν ο χρήστης του P9 Plus χρησιμοποιεί ταυτόχρονα πολλές και απαιτητικές εφαρμογές, η συσκευή του δείχνει με τον καλύτερο τρόπο ότι απλά δεν έχει το παραμικρό πρόβλημα να τον ακολουθήσει.

Screenshot_2016-07-18-22-59-55 Screenshot_2016-07-18-22-59-59 Screenshot_2016-07-18-23-00-04

Στον τομέα των γραφικών τώρα, η Huawei έχει επιλέξει την λύση της νεότερης Mali T880 της ARM, σε μια μάλλον περίεργη διάταξη με μόλις 4 πυρήνες επεξεργασίας. Ο χρονισμός τους είναι υψηλός, στα 700 MHz, όμως ακόμα και έτσι η απόδοση της δεν είναι ανάλογη των συσκευών του ανταγωνισμού. Η Huawei πάντως κατά την παρουσίαση του Kirin 955 είχε δηλώσει ότι πρόκειται για συνειδητή επιλογή για συγκεκριμένους λόγους. Η εταιρεία πιστεύει ότι η μέγιστη απόδοση δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία, αφού ένα Smartphone μπορεί να την διατηρήσει για μικρό χρονικό διάστημα μέχρι να ζεσταθεί και να την μειώσει σημαντικά.

Screenshot_2016-07-19-12-01-20 Screenshot_2016-07-19-12-01-26 Screenshot_2016-07-19-12-01-31

Η επιλογή των 4 πυρήνων επεξεργασίας της Mali T880 στον Kirin 955 έχει γίνει ακριβώς ώστε η απόδοση της να είναι σταθερή για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα για αυτούς που θέλουν να παίζουν παιχνίδια με την συσκευή τους. Η εμπειρία μας με το P9 Plus δειχνει ότι η επιλογή της εταιρείας έχει σίγουρα και πλεονεκτήματα αλλά και μειονεκτήματα. Η χαμηλότερη απόδοση στην παραγωγή γραφικών είναι αισθητή σε κάποιες περιπτώσεις, όμως ταυτόχρονα το P9 Plus ζεσταίνεται σημαντικά λιγότερο από τις συσκευές του ανταγωνισμού του.

Screenshot_2016-07-17-15-04-30 Screenshot_2016-07-17-15-04-44 Screenshot_2016-07-17-15-04-56

Ο αποθηκευτικός χώρος τώρα, έχει ονομαστική χωρητικότητα 64 GB, αφού η Huawei καλώς θεωρεί ότι σε αυτή την κατηγορία τιμής τα 32 GB είναι πλέον όχι λίγα αλλά ούτε και πολλά πλέον. Από αυτά, περίπου 56 GB είναι πραγματικά διαθέσιμα στον χρήστη, που είναι περισσότερο από απλά αρκετά για την άνετη χρήση του P9 Plus. Φυσικά υπάρχει και υποδοχή για κάρτες μνήμης MicroSD, με την Huawei να έχει επιλέξει και αυτή να απενεργοποιήσει το Unified Storage του Android 6.0

Screenshot_2016-07-17-15-05-02 Screenshot_2016-07-17-15-05-21 Screenshot_2016-07-17-15-05-28

Ακόμα και εδώ όμως οι επιλογές που προσφέρει το P9 Plus για την διαχείριση και εκκαθάριση του αποθηκευτικού χώρου είναι εντυπωσιακές.

Μπαταρία.

Εκμεταλλευόμενη τις εξωτερικές διαστάσεις του P9 Plus, η Huawei τοποθέτησε στο εσωτερικό του μια αρκετά μεγάλη σε χωρητικότητα μπαταρία των 3.400 mAh

Η πολύ καλή διαχείριση ενέργειας από το λειτουργικό σύστημα, μαζί με τις αμέτρητες επιλογές παραμετροποίησης, βοηθούν το P9 Plus να προσφέρει πολύ καλούς χρόνους λειτουργίας.

Screenshot_2016-07-17-15-07-01 Screenshot_2016-07-17-15-07-07 Screenshot_2016-07-17-15-07-15

Σε καθημερινή εντατική χρήση, το P9 Plus μπορεί να βγάλει μια ημέρα λειτουργίας χωρίς ποτέ να αφήσει τον χρήστη του από μπαταρία μέσα στην διάρκεια αυτής.

Για όσους τώρα είναι λιγότερο απαιτητικοί μαζί του, η μπαταρία αυτή προσφέρει με χαρακτηριστική άνεση δύο ολόκληρες ημέρες λειτουργίας.

Screenshot_2016-07-17-15-07-21 Screenshot_2016-07-17-15-07-25 Screenshot_2016-07-17-15-07-34

Έχουμε αναφέρει αρκετές φορές στο παρελθόν το πόσες διαφορετικές επιλογές προσφέρει το γραφικό περιβάλλον της Huawei στον χρήστη των συσκευών της. Το P9 Plus δεν αποτελεί εξαίρεση σε αυτό, και οι εφαρμογές που έχει δημιουργήσει η εταιρεία για την διαχείριση της συσκευής δίνουν στον χρήστη την ελευθερία επιλογής ανάμεσα στην εξοικονόμηση μπαταρίας και την άνετη χρήση.

Η πιο σημαντική από αυτές κατά την γνώμη μας είναι η συνεχής παρακολούθηση των εφαρμογών, ώστε όταν κάποια από αυτές καταναλώνει περισσότερη ενέργεια από ότι πρέπει, να ενημερώνεται ο χρήστης προκειμένου να την τερματίσει αν το επιθυμεί.

Συμπέρασμα.

H Huawei είναι μια από τις εταιρείες με την μεγαλύτερη ανάπτυξη στην αγορά των Smartphones και το P9 Plus είναι η καλύτερη απόδειξη του γιατί συμβαίνει αυτό. Η συσκευή είναι ο καλύτερος συνδυασμός πολυτελών υλικών κατασκευής και δυνατοτήτων, έχοντας ταυτόχρονα έναν μοναδικό χαρακτήρα.

Η συνεργασία με την Leica χαρίζει στο P9 Plus αντίστοιχα μοναδικές φωτογραφικές δυνατότητες, που με την σειρά τους δικαιολογούν απόλυτα τον Premium χαρακτήρα του. Για τους χρήστες που έχουν την διάθεση και ίσως τις γνώσεις, οι δύο κάμερες στο πίσω μέρος της συσκευής προσφέρουν εκτός από κορυφαία ποιότητα εικόνας, μια ευκαιρία να βγάλουν εντυπωσιακές φωτογραφίες που δεν μπορεί κανείς να βγάλει με κάποια συσκευή του ανταγωνισμού.

Θεωρούμε λοιπόν πως αυτή την στιγμή, το P9 Plus είναι η καλύτερη συσκευή που μπορεί να αγοράσει κανείς σε αυτή την κατηγορία.

 

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights