Αρχικη ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Η Ericsson, η SK Telecom και η Deutsche Telekom συνεργάζονται στην πρώτη διηπειρωτική δοκιμή 5G διεθνώς

Η Ericsson, η SK Telecom και η Deutsche Telekom συνεργάζονται στην πρώτη διηπειρωτική δοκιμή 5G διεθνώς

απο Kostas Gliatiotis

Η Ericsson (NASDAQ: ERIC) συνεργάστηκε με τους κορυφαίους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους SK Telecom και Deutsche Telekom για την υλοποίηση του πρώτου διηπειρωτικού δοκιμαστικού δικτύου 5G διεθνώς. Η Ericsson θα είναι ο μοναδικός προμηθευτής υποδομής στα πλαίσια αυτής της συνεργασίας.

Οι τρεις εταιρείες θα υλοποιήσουν ένα δοκιμαστικό δίκτυο στη Νότια Κορέα και τη Γερμανία το οποίο θα χρησιμοποιεί βασικές τεχνολογίες 5G, όπως Εικονικοποίηση Λειτουργιών Δικτύου (NFV), υποδομή καθοριζόμενη από λογισμικό, κατανεμημένη τεχνολογία cloud και τεμαχισμό δικτύου. Ο κύριος στόχος είναι να επιτευχθεί παγκόσμια εμβέλεια σε προηγμένες χρήσεις 5G, χάρη στη βελτιστοποίηση της εμπειρίας περιαγωγής των χρηστών.

Επιπλέον, οι εταιρείες θα συνεργαστούν στην ανάπτυξη του οικοσυστήματος 5G, την προώθηση μάρκετινγκ σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς και σε πιθανές ενέργειες προτυποποίησης.

Ο Alex Jinsung Choi, CTO & επικεφαλής του εταιρικού κέντρου R&D της SK Telecom, δήλωσε: «Η τεχνολογία 5G είναι πολύ διαφορετική από τις προηγούμενες, καθώς το σύστημα χτίζεται με τη μορφή πλατφόρμας η οποία παρέχει προσαρμοσμένες υπηρεσίες που έχουν βελτιστοποιηθεί για τις ανάγκες κάθε πελάτη σε παγκόσμιο επίπεδο.  Η τριμερής αυτή συνεργασία θα μας προσφέρει βαθύτερη κατανόηση και θα μας επιτρέψει να δημιουργήσουμε ένα σύστημα 5G το οποίο προσφέρει στο χρήστη μια διαρκώς βελτιούμενη εμπειρία σταθερής ποιότητας σε κάθε μέρος του κόσμου.»

Ο Bruno Jacobfeuerborn, CTO της Deutsche Telekom, δήλωσε: «Πολλά από τα σενάρια πελατών που οραματιζόμαστε για την εποχή της τεχνολογίας 5G απαιτούν άριστη ποιότητα υπηρεσιών διεθνώς. Πιστεύουμε ότι η περιαγωγή με τεμαχισμό δικτύου θα αποτελέσει βασικό παράγοντα υποστήριξης των διεθνών δραστηριοτήτων των πελατών μας και θα βελτιστοποιήσει την εμπειρία τους. Ανυπομονούμε να συμμετάσχουμε στη συμμαχία αυτή και να αναπτύξουμε ακόμα περισσότερο τις περιπτώσεις χρήσης.»

Η Ericsson και η SK Telecom πραγματοποίησαν με επιτυχία μια επίδειξη τεχνολογίας τεμαχισμού δικτύου τον Οκτώβριο του 2015. Η SK Telecom και η Deutsche Telekom υπέγραψαν μια στρατηγική συνεργασία 5G κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας τηλεπικοινωνιακής εκδήλωσης Mobile World Congress (MWC) 2016, η οποία έλαβε χώρα τον Φεβρουάριο του 2016 στη Βαρκελώνη της Ισπανίας.

Ο Ulf Ewaldsson, CTO της Ericsson, δήλωσε: «Η τεχνολογία 5G επιτρέπει πρωτοποριακές χρήσεις σε διεθνές επίπεδο. Η Ericsson έχει δηλώσει τη δέσμευσή της στα οικοσυστήματα και τη συνεργασία μεταξύ διαφόρων τομέων της βιομηχανίας, με στόχο την πραγματοποίηση αυτών των δυνατοτήτων και την εξασφάλιση ότι τα άτομα, οι επιχειρήσεις, αλλά και ολόκληρη η κοινωνία θα έχουν πρόσβαση στα συνολικά πλεονεκτήματα της τεχνολογίας 5G το συντομότερο δυνατόν.»

Η συνεργασία μεταξύ Ericsson, SK Telecom και Deutsche Telekom ανακοινώθηκε στην εκδήλωση MWC Shanghai που έλαβε χώρα μεταξύ 29 Ιουνίου και 1 Ιουλίου 2016 στη Σαγκάη, στην Κίνα.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights