Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Sony: Παρουσίασε τα νέα Xperia XZ και X Compact

Sony: Παρουσίασε τα νέα Xperia XZ και X Compact

απο Kostas Gliatiotis

Πιστή στην παράδοση που την θέλει να παρουσιάζει συνεχώς νέες συσκευές και να αντικαθιστά απαράδεκτα γρήγορα τις κορυφαίες της προτάσεις, η Sony παρουσιάσε πριν μερικές ώρες δύο νέες High End συσκευές.

Η πρώτη από αυτές, το Xperia XZ έρχεται να αντικαταστήσει το Xperia X Performance σαν την καλύτερη συσκευή της Sony λιγότερο από 6 μήνες μετά την παρουσίαση του.

Για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια πλέον, η Sony αλλάζει σημαντικά την εξωτερική εμφάνιση του Xperia XZ μαζί με τα υλικά κατασκευής του. Πλέον το εξ’ολοκλήρου κατασκευασμένο από αλουμίνιο πλάισιο της συσκευής έχει έναν νέο “κυρτό” σχεδιασμό, σε μια προσπάθεια της Sony που δείχνει μάλλον ότι η εταιρεία απλά προσπαθεί να ακολουθήσει την τάση της εποχής….

xz1

Εκτός από την διαφορά στην εξωτερική εμφάνιση, το Xperia XZ αποτελεί σε τεχνικά χαρακτηριστικά μια μικρή πρακτικά αναβάθμιση σε σύγκριση με το Xperia X Performance. Η συσκευή συνεχίζει να έχει τον Snapdragon 820 στο εσωτερικό της, σε συνδυασμό με 3 GB μνήμης RAM (σε αντίθεση με τις περισσότερες προτάσεις του ανταγωνισμού), ενώ η 5.2 ιντσών οθόνη του επιμένει στην 1080p ανάλυση. 

Η μοναδική ουσιαστική διαφορά του νέου IMX300 είναι η νέα κάμερα της “μαμάς” Sony με τον κωδικό μοντέλου IMX300. Ο νέος αισθητήρας, σύμφωνα με την Sony, χρησιμοποιεί εκτός των άλλων και την ανίχνευση των χρωμάτων που μπορεί να δει ώστε να εστιάσει σωστά. Παρόλα αυτά, το βελτιωμένο Focus είναι πρακτικά το μοναδικό νέο χαρακτηριστικό της κάμερας των 23 Mpixels, αφού η εταιρεία επιμένει πεισματικά και χωρίς καμία λογική πλέον στο να μην προσφέρει Optical Image Stabilization. Το Xperia XZ επαναφέρει πάντως την εγγραφή βίντεο σε 4k που για κάποιο λόγο απουσιάζει από τα Xperia X και X Performance.

xcomp1

Η δεύτερη συσκευή είναι το απλά αναμενόμενο νέο “compact” κινητό της εταιρείας. Το X Compact όμως αλλάζει την μέχρι σήμερα πολιτική της Sony που ήθελε τις συγκεκριμένες συσκευές να προσφέρουν σχεδόν τις ίδιες επιδόσεις με τις High End προτάσεις της. Στο εσωτερικό του βρίσκεται ο Snapdragon 650 όπως και στο Xperia X, δείχνοντας ότι αποτελεί την μικρότερη σε διαστάσεις εκδοχή αυτού και όχι των καλύτερων Xperia X Performance ή πόσο μάλλον του νέου Xperia XZ.

xcomp2

Πιθανότατα η συσκευή χρειάστηκε περισσότερο χρόνο από ότι αρχικά είχε υπολογίσει η εταιρεία για να φτάσει στην αγορά. Η εξωτερική εμφάνιση είναι ίδια με αυτή του Xperia XZ, τα τεχνικά του χαρακτηριστικά ίδια με αυτά του Xperia X, ενώ η 4.6 ιντσών οθόνη του διατηρεί την χαμηλή ανάλυση των 1280 x 720 pixels ή αλλιώς 720p. Παρόλα αυτά η κάμερα είναι ίδια με αυτή του Xperia XZ στα 23 Mpixels με τον νέο αισθητήρα, απουσιάζει όμως η εγγραφή video σε 4k.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights