Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Η πλατφόρμα MediaFirst TV Platform της Ericsson θα ενσωματωθεί με το Android TV της Google

Η πλατφόρμα MediaFirst TV Platform της Ericsson θα ενσωματωθεί με το Android TV της Google

απο Kostas Gliatiotis

Η Ericsson και η Google συνεργάζονται με σκοπό να επεκτείνουν το εύρος της τηλεοπτικής πλατφόρμας Ericsson MediaFirst TV Platform, η οποία βασίζεται στο cloud, ενσωματώνοντάς της στο οικοσύστημα Android TV, το οποίο είναι το λειτουργικό σύστημα της Google για αποκωδικοποιητές (set-top-box).

Η λύση Ericsson MediaFirst είναι ένα πλήρες χαρτοφυλάκιο καθοριζόμενο από λογισμικό και βελτιστοποιημένο για λειτουργία με μέσα επικοινωνίας, για τη δημιουργία, προετοιμασία, διαχείριση και διανομή της συνδρομητικής τηλεόρασης νέας γενιάς σε οποιαδήποτε οθόνη με καθηλωτική εμπειρία τηλεοπτικής παρακολούθησης. Η πλατφόρμα MediaFirst TV Platform της Ericsson εναποθέτει πλέον το μέλλον της τηλεοπτικής παρακολούθησης στα χέρια των καταναλωτών, προσφέροντας διαισθητικές υπηρεσίες και χαρακτηριστικά τα οποία οι πάροχοι τηλεοπτικών υπηρεσιών μπορούν να ενσωματώσουν απρόσκοπτα, επιτρέποντας στους πελάτες τους να καταναλώνουν το περιεχόμενο που επιθυμούν, οποτεδήποτε και οπουδήποτε.

Η ενσωμάτωση της πλατφόρμας MediaFirst TV Platform της Ericsson στο σύστημα Android TV θα προσφέρει μία επιπλέον οδό επέκτασης των τηλεοπτικών υπηρεσιών MediaFirst που βασίζονται στο cloud, συμπεριλαμβανομένων ζωντανών τηλεοπτικών καναλιών υπερυψηλής ευκρίνειας 4K (4K-UHD), βίντεο κατ’ απαίτηση (video-on-demand), παρακολούθηση τηλεοπτικών προγραμμάτων εκ των υστέρων (catch-up TV) και ψηφιακής εγγραφής βίντεο (DVR) βασισμένης στο cloud, σε μια ακόμα πιο ευρεία συνδρομητική βάση.

Η συνεργασία με την Google θα επιτρέψει στους παρόχους να απολαύσουν τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η αναπτυσσόμενη παρουσία του Android TV σε λειτουργικά συστήματα διασυνδεδεμένης τηλεόρασης, χωρίς να απαιτούνται πρόσθετες δαπάνες για εξοπλισμό. Οι πάροχοι θα μπορούν να συνεργάζονται με κατασκευαστές συσκευών Android TV για την παροχή νέων λειτουργιών μέσω υλικού και εξειδικευμένου προγραμματισμού over-the-top, ή να εισάγουν πρόσθετες εφαρμογές μέσα στο λειτουργικό σύστημα Android. Επιπλέον, η συγκεκριμένη συνεργασία θα δώσει στην Ericsson την ευκαιρία να προσφέρει πολλαπλές, ευέλικτες, ενσωματωμένες εν των προτέρων λύσεις για αποκωδικοποιητές, οι οποίες θα υποστηρίζουν υβριδικούς συνδυασμούς για δορυφορική, καλωδιακή, επίγεια, καθώς και σταθερή και κινητή ευρυζωνική τηλεόραση.

«Επεκτείνοντας τη σειρά επιλογών που προσφέρουμε για αποκωδικοποιητές, δίνουμε στους πελάτες Ericsson MediaFirst TV τη δυνατότητα να παρέχουν υπηρεσίες βίντεο τελευταίας τεχνολογίας σε μεγάλη κλίμακα, ανταποκρινόμενοι στη ραγδαία αυξανόμενη υιοθέτηση ευφυών συσκευών, ευρυζωνική συνδεσιμότητα, καθώς και παροχή βασισμένη στο cloud», δηλώνει ο Shiva Patibanda, επικεφαλής του τμήματος Business Line TV Platforms της Ericsson. «Η συνεργασία μας με την Google θα επιτρέψει στους παρόχους οποιουδήποτε μεγέθους να αποκτήσουν τον έλεγχο και να εκμεταλλευτούν πολλαπλές ευκαιρίες οικονομικής αξιοποίησης και συνεργασίας, καθιστώντας τους ικανούς να προσφέρουν στο κοινό τους εμπειρίες οι οποίες ενσωματώνουν πλήρως τις υπηρεσίες συνδρομητικής τηλεόρασης με εφαρμογές Android TV και υπηρεσίες ΟΤΤ.»

Από έρευνες του Ericsson ConsumerLab στον τομέα της τηλεόρασης και των μέσων επικοινωνίας προκύπτει ότι το 56 % των καταναλωτών προτιμούν να λαμβάνουν τηλεοπτικές, διαδικτυακές και κινητές υπηρεσίες από τον ίδιο πάροχο, εφόσον αυτό έχει χαμηλότερο κόστος, ενώ το 22 % θα το κάνει ακόμα και αν το κόστος είναι το ίδιο με το συνολικό κόστος των μεμονωμένων υπηρεσιών. Δεδομένης της ανάπτυξης των υπηρεσιών βίντεο μέσω IP, γίνεται ακόμα μεγαλύτερη η πρόκληση που αντιμετωπίζουν οι πάροχοι για την προσφορά συναρπαστικών και εύκολων εμπειριών στους χρήστες κατά τρόπο ολιστικό. Η συνεργασία θα επιτρέψει στους καταναλωτές να απολαμβάνουν απρόσκοπτη και ολοκληρωμένη εμπειρία, με αγορά από ένα μόνο σημείο (one-stop-shop) για περιεχόμενο ΟΤΤ.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πλατφόρμα Ericsson MediaFirst TV Platform

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights