Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ MLS Magic Review: Το Tablet με τον διπλό χαρακτήρα

MLS Magic Review: Το Tablet με τον διπλό χαρακτήρα

απο Kostas Gliatiotis

Εισαγωγή

Στον χώρο των tablets είναι αλήθεια ότι η ποικιλία των συσκευών που προσφέρουν περισσότερα από ένα λειτουργικά συστήματα στον χρήστη τους είναι μικρότερη από ότι θα περίμενε κανείς.

Ο λόγος είναι φυσικά απλός, αφού και η Google σαν δημιουργός του Android αλλά και η Microsoft με τα δικά της Windows θέλουν κάθε συσκευή να τρέχει «αποκλειστικά» το δικό της λειτουργικό σύστημα η κάθε μια.

Η MLS, συνεχίζοντας την αρκετά καλή παράδοση που έχει στην δημιουργία «ξεχωριστών»  λύσεων, αποφάσισε να δημιουργήσει ένα Tablet που να προσφέρει το καλύτερο και από τους δύο κόσμους. Το MLS Magic που μας παραχώρησε η Cosmote για τις ανάγκες της συγκεκριμένης παρουσίασης, έχει εγκατεστημένο και το Android αλλά και τα Windows 10 της Microsoft, στην «πλήρη» έκδοση τους μάλιστα, αφού στο εσωτερικό του βρίσκεται επεξεργαστής της Intel.

Στην παρουσίαση που ακολουθεί, θα γνωρίσουμε μαζί το MLS Magic και θα προσπαθήσουμε να ανακαλύψουμε αν ο διπλός του χαρακτήρας είναι αρκετά «χρήσιμος» ώστε να το επιλέξει κάποιος.

Σχέδιο Μέγεθος Βάρος

Σε μια προσπάθεια να προσφέρει την μεγαλύτερη δυνατή άνεση στην χρήση του Magic, η MLS επέλεξε να το εφοδιάσει με μια μεγαλύτερη από το συνηθισμένο για Tablets οθόνη, η διαγώνιος της οποίας είναι 11.6 ίντσες. Η επιλογή αυτή, κάνει το MLS Magic λίγο μεγαλύτερο σε εξωτερικές διαστάσεις από τα έτσι και αλλιώς συνήθως αρκετά μεγάλα Tablets των 10 ιντσών. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει πως είναι αδύνατη η μεταφορά του από τον χρήστη, απλά το τοποθετεί περισσότερο στην κατηγορία των «μικρών Laptops».

mlsmagic_1

Το αποσπώμενο πληκτρολόγιο που έρχεται στην βασική συσκευασία του MLS Magic το μετατρέπει σε ακριβώς αυτό, ένα μικρό σε μέγεθος υπολογιστή, τουλάχιστον όταν «τρέχει» τα Windows 10 όπου είναι και περισσότερο χρήσιμο. Σαν πληκτρολόγιο δεν απέχει σχεδόν καθόλου από αυτό ενός «κανονικού» laptop αφού διαθέτει και Touchpad αλλά και USB θύρες επικοινωνίας στο αριστερό και δεξί του μέρος. Μάλιστα, με δεδομένη την υποστήριξη του USB Host, η MLS έχει φροντίσει ώστε στην συσκευασία του Magic να υπάρχει και καλώδιο USB Host ώστε ο χρήστης του να μπορεί να συνδέσει συσκευές ακόμα και όταν δεν έχει το πληκτρολόγιο.

 

Η σύνδεση του με το Magic γίνεται αρκετά εύκολα αφού οι δύο συσκευές «κρατιούνται» με μαγνήτη ενωμένες, με την όλη κατασκευή να είναι αρκετά ποιοτική και στιβαρή.

20160721165010_a6191b1f

Το βάρος του Magic τώρα, ειδικά με το πληκτρολόγιο συνδεδεμένο, είναι μεγαλύτερο από αυτό των περισσότερων Tablets της αγοράς. Όμως η επιπλέον λειτουργικότητα που προσφέρει και το πλήκτρολόγιο αλλά και το ίδιο το Magic σαν Tablet «αξίζουν» τον κόπο.

Λειτουργικό Σύστημα.

Όπως ήδη αναφέραμε, το MLS Magic έχει εγκατεστημένα τα Windows 10 της Microsoft αλλά και το Android της Google. Η επιλογή του λειτουργικού συστήματος γίνεται κατά την εκκίνηση του MLS Magic και δυστυχώς ο χρήστης δεν μπορεί να μεταβεί από το ένα λειτουργικό στο άλλο χωρίς να κάνει επανεκκίνηση.

mlsmagic_kentriki_0

Προφανώς τώρα, τα Windows 10 είναι και αυτά που έχουν το περισσότερο ενδιαφέρον, κυρίως γιατί έρχονται στην πλήρη έκδοση τους, που μπορεί να βρει κανείς εγκατεστημένη και σε έναν υπολογιστή.

Οι επεμβάσεις της MLS στα Windows 10 είναι «ανύπαρκτές» και το Magic λειτουργεί σαν ένας κανονικός υπολογιστής. Μάλιστα, η οθόνη του, χάρη στην πολύ καλή ανάλυση των 1920 x 1200 pixels της, προσφέρει άνετη χρήση και προβολή περιεχομένου, παρά την σχετικά μικρή της διαγώνιο (για υπολογιστή πάντα).

20160721165005_a1f3d928

Σε Android περιβάλλον τώρα, το Magic θυμίζει τις υπόλοιπες συσκευές της MLS, έχοντας όμως μια βασική διαφορά. Το γραφικό περιβάλλον είναι το Stock της Google, με την εταιρεία να έχει απλά προσθέσει σε αυτό τις δικές της επιπλέον εφαρμογές και δυνατότητες που αυτές προσφέρουν.

Για τους περισσότερους χρήστες, αυτό σίγουρα δεν αποτελεί μειονέκτημα, αφού το Stock γραφικό περιβάλλον της Google «φημίζεται» για την άνετη και γρήγορη λειτουργία του ακόμα και σε συσκευές με όχι κορυφαίο Hardware.

Επεξεργαστής Μνήμη.

Ο λόγος που το MLS Magic μπορεί να «τρέξει» και τα δύο λειτουργικά συστήματα είναι ότι στο εσωτερικό του βρίσκεται ένας επεξεργαστής της Intel και πιο συγκεκριμένα ο Atom Z8300. Ο συγκεκριμένος Atom έχει 4 πυρήνες επεξεργασίας στο εσωτερικό του, με μέγιστο χρονισμό το 1.4 GHz. Θεωρητικά, υπό ιδανικές συνθήκες, ο χρονισμός του μπορεί να φτάσει το 1.8 Ghz για μικρό χρονικό διάστημα.

Ο συγκεκριμένος Atom επεξεργαστής λοιπόν, προσφέρει στο MLS Magic την απαραίτητη «ισχύ» που απαιτείται κυρίως για την χρήση των Windows 10 της Microsoft. Με δεδομένο το ότι πρόκειται για Tablet που απευθύνεται στον μέσο χρήστη, η ταχύτητα λειτουργίας του MLS Magic δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτή ενός κανονικού υπολογιστή. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι τα ίδια τα Windows 10 αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα στην λειτουργία τους. Η διαφορά είναι ότι για το λειτουργικό της Microsoft υπάρχουν πολύ περισσότερες και πιο «απαιτητικές» εφαρμογές από ότι για ένα Android Tablet. Σε κάποιες από αυτές, και κυρίως στις πιο απαιτητικές, το MLS Magic δείχνει στον χρήστη του ότι φτάνει κοντά στο όριο της απόδοσης του, χωρίς και πάλι όμως να «κολλάει» σε σημείο που να είναι αδύνατη η χρήση του.

Το βασικό πρόβλημα όμως του MLS Magic είναι η μνήμη που διαθέτει, είτε μιλάμε για τον αποθηκευτικό του χώρο είτε για την διαθέσιμη μνήμη RAM. Στην πρώτη περίπτωση, συνολικά το Tablet διαθέτει 32 GB ονομαστικά, από τα οποία όμως ένα μεγάλο μέρος έχει καταληφθεί από την εγκατάσταση των δυο λειτουργικών συστημάτων. Πρακτικά λοιπόν, στα Windows 10 είναι διαθέσιμα λιγότερα από 3 GB αποθηκευτικού χώρου ώστε ο χρήστης τους να μπορεί να εγκαταστήσει επιπλέον εφαρμογές αλλά και να αποθηκεύσει τα αρχεία του. Η διαθέσιμη υποδοχή για κάρτες μνήμης MicroSD είναι η μοναδική «λύση», που όμως προσφέρεται περισσότερο για την αποθήκευση αρχείων. Η εγκατάσταση εφαρμογών σε αυτή είναι θεωρητικά δυνατή, όμως η ταχύτητα εκτέλεσης των εφαρμογών στην συνέχεια περιορίζεται σημαντικά, ακόμα και αν ο χρήστης έχει επιλέξει μια αρκετα γρήγορη κάρτα μνήμης.

Αντίστοιχα, η μνήμη RAM του MLS Magic για κάποιον περίεργο λόγο, περιορίζεται σε μόλις 2 GB. Με δεδομένη την τιμή πώλησης του, είναι σίγουρο ότι η εταιρεία θα μπορούσε να το εφοδιάσει με τουλάχιστον 3 αν όχι 4 GB μνήμης RAM. To «πρόβλημα» τώρα είναι ότι και αυτή με την σειρά της περιορίζει το τι μπορεί να κάνει ο χρήστης του MLS Magic αφού ακόμα και η απλή βασική χρήση πολλές φορές αφήνει το Tablet από μνήμη.

Το πληκτρολόγιο του Magic όπως ήδη αναφέραμε διαθέτει 3 κανονικές USB θύρες στις οποίες ο χρήστης μπορεί να συνδέσει συσκευές όπως USB Sticks ή ακόμα και σκληρούς δίσκους, αρκεί αυτοί να έχουν δική τους τροφοδοσία ρεύματος. Πρακτικά είναι και το μοναδικό πλεονέκτημα του MLS Magic στον τομέα του αποθηκευτικού χώρου, αφού επεκτείνεται σημαντικά πιο εύκολα από τα περισσότερα Tablets της αγοράς.

Μπαταρία.

Το μεγάλο μέγεθος του MLS Magic επέτρεψε στην εταιρεία να τοποθετήσει μια αντίστοιχα μεγάλη σε χωρητικότητα μπαταρία στο εσωτερικό του.

Η 10.000 mAh μπαταρία του Tablet λοιπόν, ειδικά σε περιβάλλον Windows 10 προσφέρει πολύ καλούς χρόνους αναμονής και λειτουργίας. Το λειτουργικό της Microsoft, ακόμα και στην νεότερη έκδοση του, έχει σχεδιαστεί ώστε ο χρήστης του να τερματίζει την λειτουργία του «μηχανήματος» του όταν δεν το χρειάζεται πλέον, με αποτέλεσμα η κατανάλωση πρακτικά να μηδενίζεται. Έτσι λοιπόν, οι χρόνοι λειτουργίας είναι αυτοί που έχουν μεγαλύτερη σημασία, και στην περίπτωση του MLS Magic φτάνουν τις περίπου 5 ώρες «φυσιολογικής» χρήσης.

Σε Android τώρα, που είναι καλύτερα σχεδιασμένο να «μένει σε αναμονή» για μεγάλα χρονικά διαστήματα, η αναμονή του MLS Magic μπορεί να φτάσει με χαρακτηριστική άνεση τις 4 ημέρες με φυσιολογική χρήση.

Συμπέρασμα.

Το MLS Magic είναι ένα «ιδιαίτερο» Tablet αφού προσπαθεί να συνδυάσει δύο διαφορετικούς κόσμους με όσο το δυνατόν πιο αποδεκτό από τον μέσο χρήστη κόστος.

Η εταιρεία έχει μάλλον «αναγκαστεί» να κάνει συγκεκριμένες παραχωρήσεις στους τομείς της μνήμης και του αποθηκευτικού χώρου, που θα μπορούσε να έχει αποφύγει αν για παράδειγμα προσέφερε το πληκτρολόγιο σαν έξτρα αξεσουάρ.

Για απλή καθημερινή χρήση, το MLS Magic είναι σίγουρα ικανό να καλύψει τις ανάγκες του μέσου χρήστη, για τις οποίες και άλλωστε έχει σχεδιαστεί. Το «πρόβλημα» στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι στα χρήματα που κοστίζει μπορεί κανείς να επιλέξει έναν «κανονικό» φορητό υπολογιστή, που σίγουρα απαιτεί λιγότερες παραχωρήσεις.

Για όσους επιθυμούν όμως ένα Windows 10 μηχάνημα με αυξημένη φορητότητα, και αποδεκτές επιδόσεις, το Magic είναι μια από τις λίγες προτάσεις στην Ελληνική αγορά σε αυτή την κατηγορία, που υποστηρίζονται επίσημα από τον κατασκευαστή τους.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

2 σχολια

dimitrios rodovitis 03/11/2017 - 23:04

Παιδιά το πήρα πριν ένα χρόνο…….πολύ μάπα το μηχάνημα…..από την αρχή όλο έσβηνε και όλο με πετούσε από το ιντερνετ. Αποτέλεσμα το πήγα στην Θερμη στα κεντρικά της εταιρείας στο πλαίσιο της εγγύησης και μετά από 15 μέρες μου το έφτιαξαν……τίποτε απολύτως δεν έκαναν….τα προβλήματα συνεχίζονται,….τώρα που σας γράφω με πέταξε στο κεντρικό μενού…..κρίμα τα 250 ευρώ. Το παράτησα. Επίσης και το τηλέφωνο της ίδιας εταιρείας όλο κολούσε…..πήρα άλλο. Όμως θα πρέπει να ενημερωθεί ο καταναλωτής και να αποφεύγει τα προιόντα αυτής της εταιρείες. Το δικό μου μάλλον ήταν ελλατωματικό από τη μάνα του και το έκαναν γαργάρα…….για να τρέχω στα σερβις σαν πειραματόζωο….με το σκεπτικό οτι είναι μικρό το ποσό για να κινηθεί κάποιος νομικά εναντίον της εταιρείας. Κρίμα….αλλά ευτυχώς υπάρχει το ιντερνετ και ο Σύνδεσμος Καταναλωτή……

Ροδοβίτης Δημήτρης
Δημοσιογράφος

Reply
Kostas Gliatiotis 04/11/2017 - 14:36

Είναι αλήθεια ότι κάποια από τα προιόντα της εταιρείας δεν έχουν την ποιότητα και την αξιοπιστία που θα έπρεπε, και αυτή που διαφημίζεται.
Είναι επίσης προφανώς κρίμα να ταλαιπωρηθεί κάποιος έτσι για να επισκευάσει το Tablet του, και καλά κάνεις και μας αναφέρεις την εμπειρία σου με αυτό.
Δυστυχώς τα δείγματα που οι εταιρείες έχουν συνήθως διαθέσιμα για δοκιμές και Review δεν είναι πάντα ένδειξη της αξιοπιστίας που θα έχουν σε βάθος χρόνου.

Reply

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights