Huawei P9 Review: Εντυπωσιακή τελειότητα

Huawei P9 Review: Εντυπωσιακή τελειότητα

Εισαγωγή

Η Huawei έχει επιλέξει τα τελευταία χρόνια να ακολουθεί μια σημαντικά διαφορετική πολιτική από τον ανταγωνισμό στις συσκευές της High End κατηγορίας. Παρότι είναι προφανές ότι η εταιρεία έχει τα χρήματα, το προσωπικό και την τεχνολογία να δημιουργήσει αντίστοιχες και ίσως καλύτερες προτάσεις, θεωρεί (σωστά) ότι αυτή δεν είναι η καλύτερη επιλογή.

Οι High End συσκευές της εταιρείας, εστιάζουν σε χαρακτηριστικά και δυνατότητες που είναι πρακτικά χρήσιμα και εκμεταλλεύσιμα στην καθημερινότητα του χρήστη τους, ακόμα και όταν σε άμεση σύγκριση με τον ανταγωνισμό τους δεν δείχνουν το ίδιο «Εντυπωσιακά». Πριν ένα χρόνο περίπου, με την παρουσίαση του P8, η εταιρεία έδειξε ότι έχει πλέον… τελειοποιήσει την συγκεκριμένη πολιτική.

huawei-p9-in2mobile-visual-1

Ένα χρόνο λοιπόν αργότερα, το αμέσως επόμενο P9 «ενσωματώνει» όλη την γνώση και την εμπειρία της εταιρείας στην δημιουργία πραγματικά χρήσιμων αλλά και εντυπωσιακών στην πράξη συσκευών, και μάλιστα το κάνει με έναν μοναδικό τρόπο. Η συνεργασία με την Leica για τις δύο κάμερες στο πίσω μέρος του, δείχνει την διάθεση της Huawei να πρωτοτυπήσει και να δημιουργήσει κάτι νέο.

Στην παρουσίαση που ακολουθεί (και ανάποδα αφού έχουμε ήδη γνωρίσει το P9 Plus) θα δούμε μαζί πως το P9 καταφέρνει να είναι μια τόσο επιτυχημένη συσκευή για την κατηγορία στην οποία ανήκει και όχι μόνο.

Σχέδιο Μέγεθος Βάρος.

huawei-p9-in2mobile-front-full-1

Αρκετά νωρίτερα από ότι πολλές εταιρείες του ανταγωνισμού, η Huawei είχε αρχίσει να χρησιμοποιεί στις συσκευές της το αλουμίνιο σαν υλικό κατασκευής, την εποχή που ακόμα αυτό δεν ήταν τόσο «γνωστό» αλλά και πλέον… απαιτητό από το αγοραστικό κοινό. Στο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε, η εταιρεία έμαθε σίγουρα καλύτερα πώς να «κατεργάζεται» το συγκεκριμένο υλικό και πώς να σχεδιάζει τις συσκευές της να εκμεταλλεύονται τα πλεονεκτήματα που αυτό προσφέρει, στο έπακρο.

Το P9 είναι κατασκευασμένο από ένα «μονοκόμματο» αλουμινένιο πλαίσιο που συνεχίζεται στο πλαϊνό του μέρος και καταλήγει στο σημείο που αγκαλιάζει ουσιαστικά την οθόνη του. Σε αυτό το ενιαίο τμήμα τώρα,  η Huawei έχει τοποθετήσει τις ανάλογες «εγκοπές» για τα μέρη του που πρέπει να… προεξέχουν, όπως οι δύο κάμερες και το τζάμι πάνω από αυτές, ο αισθητήρας ανάγνωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων, αλλά και το Type C USB βύσμα στο κάτω μέρος του.

Η λεπτομέρεια και η προσοχή στην ποιότητα εφαρμογής των τμημάτων αυτών του P9 είναι απλά εντυπωσιακή, με τις φωτογραφίες να μην μπορούν ίσως να αποδώσουν με τον καλύτερο τρόπο το αποτέλεσμα.

Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι ο χρήστης του P9 αντιλαμβάνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο χέρι του ότι κρατά μια πραγματικά ποιοτική κατασκευή. Εκτός από την άριστη συναρμολόγηση, το αλουμίνιο σαν υλικό προσφέρει μια ξεχωριστή «μεταλλική» αίσθηση στο χέρι του χρήστη, απλά και μόνο επειδή είναι… μέταλλο.

huawei-p9-in2mobile-back-full

Στο μπροστινό μέρος της συσκευής τώρα, ξεχωρίζει φυσικά η 5.2 ιντσών οθόνη του, το μέγεθος της οποίας είναι ο ιδανικός συνδυασμός άνετης χρήσης αλλά και συνολικών διαστάσεων.

huawei-p9-in2mobile-front-full-2

Σε αυτό βοηθάει σημαντικά το ιδιαίτερα μικρό τμήμα του μεταλλικού πλαισίου που την «αγκαλιάζει» στο μπροστινό μέρος και διατηρεί τις διαστάσεις τόσο χαμηλά. Αντίστοιχα και το πάχος αλλά και το βάρος του P9 είναι κοντά στο όριο του ιδανικού ώστε η συσκευή να είναι εύκολη στην μεταφορά της.

Με τον ανταγωνισμό να έχει ήδη ξεκινήσει να χρησιμοποιεί το αλουμίνιο και όχι μόνο σαν υλικό πολυτελούς κατασκευής των High End συσκευών, η Huawei επέλεξε την σωστή κατά την γνώμη μας χρήση του σαν μέσο ποιότητας. Χωρίς το P9 να «φωνάζει» από μακριά ότι είναι πολυτελές και ποιοτικό (που φυσικά και είναι), καταφέρνει να πετύχει αυτό που τελικά είναι το πιο σημαντικό, το να δίνει στον χρήστη του την αίσθηση αυτή όταν το κρατάει στα χέρια του.

Οθόνη.

Η σημαντική διαφορά του P9 από το P9 Plus που ήδη έχουμε γνωρίσει στο δικό του Review, είναι η διαφορετική σε μέγεθος οθόνη του.

huawei-p9-in2mobile-featured-3

Στις 5.2 ίντσες λοιπόν, το P9 διαθέτει μια επίσης 1080p σε ανάλυση οθόνη, που αυτή την φορά όμως είναι τεχνολογίας LCD. Παρότι σε προσωπικό επίπεδο θα μπορούσα να κάνω πολλές υποθέσεις για τους λόγους που η Huawei δεν χρησιμοποίησε και εδώ μια AMOLED οθόνη, αυτό που έχει σίγουρα σημασία είναι το τελικό αποτέλεσμα.

Η εμπορική ονομασία της τεχνολογίας που χρησιμοποιεί η οθόνη του P9 είναι «IPS-NEO» αυτό που όμως ενδιαφέρει τον χρήστη του είναι η απόδοση της στην πράξη.

Σε καθημερινή χρήση λοιπόν, η οθόνη του P9 προσφέρει ότι καλύτερο μπορεί να προσφέρει μια LCD οθόνη με τα πλεονεκτήματα αλλά και τα μειονεκτήματα που έχει σαν τεχνολογία. Η χρωματική της απόδοση είναι η μέγιστη δυνατή, με το P9 να πετυχαίνει μια σχεδόν άριστη ισορροπία ανάμεσα στην ζωντάνια και την ένταση των χρωμάτων, χωρίς να χάνεται το επίπεδο «φυσικότητας» που για πολλούς έχει μια LCD οθόνη.

Οι γωνίες θέασης είναι σίγουρα πολύ καλές, με την χρωματική αλλοίωση να εμφανίζεται σε γωνία σχεδόν 90 μοιρών, στην οποία έτσι και αλλιώς δεν είναι δυνατή η χρήση του P9. Αντίστοιχα και ο φωτισμός της οθόνης είναι αρκετά δυνατός για άνετη χρήση του P9 σε εξωτερικούς χώρους, ακόμα και το καλοκαίρι στην χώρα μας.

huawei-p9-in2mobile-front-side-4

Ο τομέας της οθόνης είναι ένας από αυτούς στους οποίους η Huawei έχει επιλέξει απλά να μην ανταγωνιστεί χωρίς πρακτική χρησιμότητα εταιρείες όπως η Samsung και η LG.

Προφανώς και μια QHD οθόνη ανάλυσης 2560 x 1440 pixels θα προσέφερε ακόμα καλύτερη λεπτομέρεια απεικόνισης, η Huawei όμως (σωστά μέχρι ένα βαθμό) θεωρεί ότι οι οθόνες αυτές απλά δεν είναι απαραίτητες σε καθημερινή χρήση. Η αλήθεια είναι ότι στις 5,2 ίντσες τα 423 Pixels ανά ίντσα «πυκνότητας» της οθόνης του P9 είναι περισσότερα από αρκετά ώστε κάθε είδους περιεχόμενο να προβάλλεται με περισσότερη λεπτομέρεια από αυτή που μπορεί να διακρίνει το ανθρώπινο μάτι.

Κάμερα.

Το P9 είναι η μια από τις δύο συσκευές της εταιρείας που εκμεταλλεύονται στο έπακρο τη συνεργασία της εταιρείας με την γνωστή για τις φωτογραφικές της «Επιδόσεις» Γερμανική εταιρεία Leica.

huawei-p9-in2mobile-camera-1

Ο σκοπός της Huawei ήταν να δημιουργήσει μια πραγματικά διαφορετική (αλλά και μοναδική) εμπειρία φωτογράφισης για τους χρήστες του P9.

Οι δύο κάμερες στο πίσω μέρος της συσκευής, έχουν την ίδια ονομαστική ανάλυση των 12 Mpixels η κάθε μια, με πολλές όμως διαφορές στην απόδοση μεταξύ τους. Η βασικότερη από αυτές είναι φυσικά το ότι η μια είναι απλά… ασπρόμαυρη.

huawei-p9-in2mobile-camera-2

Η λογική πίσω από την επιλογή της κάμερας αυτής είναι σε γενικές γραμμές εκτός από σωστή και αρκετά πρωτότυπη. Οι φωτογραφίες που μπορεί να βγάλει μια ασπρόμαυρη κάμερα, έχουν μια ξεχωριστή ομορφιά, αλλά και ποιότητα. Στην περίπτωση της ασπρόμαυρης κάμερας του P9, οι φωτογραφίες βγαίνουν εξαρχής ασπρόμαυρες, και δεν γίνονται με ψηφιακή επεξεργασία. Αυτό έχει πολύ θετικές επιπτώσεις στο επίπεδο λεπτομέρειας τους, που διατηρείται στο μέγιστο δυνατό για την ανάλυση των 12 Mpixels.

Ταυτόχρονα, ο συνδυασμός και των δύο καμερών, που είναι και ουσιαστικά ο λόγος ύπαρξης τους προσφέρει απλά εντυπωσιακά αποτελέσματα στον χρήστη του P9. Η συσκευή εκμεταλλεύεται τα δεδομένα που λαμβάνει και από τις δύο κάμερες στην επεξεργασία του τελικού αποτελέσματος, προκειμένου οι φωτογραφίες να έχουν τον μέγιστο βαθμό λεπτομέρειας, ζωντάνιας χρωμάτων αλλά και «βάθους πεδίου». Ειδικά για τα δύο τελευταία, η Leica έχει δημιουργήσει ξεχωριστά Modes φωτογράφισης που εκμεταλλεύονται ακριβώς αυτές τις δυνατότητες.

Η πρώτη από αυτές τις δυνατότητες, προσφέρει στον χρήστη του P9 την επιλογή φωτογράφισης με πιο «έντονα» ή πιο «απαλά» χρώματα σε σύγκριση με την φυσιολογική λειτουργία λήψης. Η διαφορά είναι απλά καταπληκτική, κυρίως για το πώς το P9 μπορεί να βγάλει φωτογραφία ακόμα και ένα απλό αντικείμενο και να καταφέρει να το κάνει να φαίνεται όμορφο, ζωντανό και ενδιαφέρον.

Η δεύτερη τώρα είναι η δυνατότητα επιλογής του σημείου εστίασης της κάμερας, αλλά και της «Αντίληψης βάθους» που μπορεί ο χρήστης του P9 να αλλάξει σε πραγματικό χρόνο πριν την λήψη της φωτογραφίας.

Συνεχίζοντας με την νυχτερινή φωτογράφηση, η επιλογή των δύο καμερών έθεσε στην Huawei έναν συγκεκριμένο τεχνικό περιορισμό, αφού κάνει αδύνατη την χρήση του Optical Image Stabilization. Το P9 προσπαθεί (και σε γενικές γραμμές καταφέρνει πολύ καλά) να αντικαταστήσει την ύπαρξη του με τον τρόπο που εκμεταλλεύεται τα δεδομένα από την ασπρόμαυρη κάμερα του.

Η ασπρόμαυρη αυτή φύση της , επιτρέπει την αύξηση έως και 3 φορές περισσότερο της ευαισθησίας της στο φως, προκειμένου το P9 να μπορεί να «δει» ένα πιο φωτεινό πλάνο. Στην συνέχεια αυτά τα δεδομένα συνδυάζονται με την δεύτερη έγχρωμη κάμερα για την δημιουργία μιας αρκετά ζωντανής φωτογραφίας. Το «κατόρθωμα» της Huawei είναι ότι οι φωτογραφίες τελικά περιέχουν μεγαλύτερο επίπεδο λεπτομέρειας από ότι πολλές συσκευές του ανταγωνισμού, ακόμα και αν σε κάποιες περιπτώσεις είναι λιγότερο φωτεινές.

Για κάποιον λόγο που έχει πιθανότατα να κάνει με τεχνικούς περιορισμούς στο υπόλοιπο Hardware του P9, η εγγραφή βίντεο περιορίζεται σε αρχεία ανάλυσης 1080p. Προφανώς και η εγγραφή βίντεο σε 4k δεν έχει γίνει ακόμα απαραίτητη στην καθημερινότητα των χρηστών και πιθανότατα θα αργήσει ακόμα να γίνει. Το μοναδικό «πρόβλημα» είναι ότι στην συγκεκριμένη κατηγορία τιμής θεωρείται πλέον δεδομένο σαν χαρακτηριστικό, ακόμα και αν δύσκολα θα επιλέξει κανείς συσκευή αποκλειστικά και μόνο με την εγγραφή βίντεο σαν κριτήριο.

screenshot_2016-08-03-23-21-04 screenshot_2016-08-03-23-21-11 screenshot_2016-08-03-23-21-43 screenshot_2016-08-03-23-21-58 screenshot_2016-08-03-23-22-03 screenshot_2016-08-03-23-22-10 screenshot_2016-08-03-23-22-15 screenshot_2016-08-03-23-22-19

Η ποιότητα των αρχείων τώρα, δείχνει σαν να είναι «μισοτελειωμένη» δουλειά της Huawei σε μια προσπάθεια να ολοκληρώσει την 4k εγγραφή για τις επόμενες συσκευές της. Χωρίς σε καμία περίπτωση να είναι «άσχημα» ή να τους λείπει η λεπτομέρεια, δεν ξεχωρίζουν όσο θα περίμενε κανείς σαν αρχεία που έχουν καταγραφεί με την κατά τα άλλα εντυπωσιακή κάμερα του P9.

Λειτουργικό Σύστημα.

Ο γράφων δεν έχει κρύψει την «συμπάθεια» του στο γραφικό περιβάλλον της Huawei, όχι τόσο για την ευκολία χρήσης του, αλλά για τις εντυπωσιακά πολλές επιλογές και δυνατότητες παραμετροποίησης που προσφέρει.

Στην περίπτωση του P9, η νεότερη έκδοση του γραφικού περιβάλλοντος της Hauawei «τρέχει» πάνω από την 6.0.1 Marhsmallow έκδοση του Android της Google.

screenshot_2016-08-03-22-41-01 screenshot_2016-08-03-22-41-06 screenshot_2016-08-03-22-41-11 screenshot_2016-08-03-23-08-14 screenshot_2016-08-03-23-12-06 screenshot_2016-08-03-23-12-16

Οι επεμβάσεις της εταιρείας στην εμφάνιση και την λειτουργικότητα των εφαρμογών είναι εντυπωσιακά εκτεταμένες, αλλάζοντας σημαντικά την εμφάνιση αλλά και την λειτουργικότητα πολλών εφαρμογών.

screenshot_2016-08-03-22-41-20 screenshot_2016-08-03-22-41-28 screenshot_2016-08-03-22-41-31

Η εφαρμογή της «συλλογής» φωτογραφιών ξεχωρίζει για τον σχεδιασμό της, αλλά κυρίως για τις πολλές και ενδιαφέρουσες επιλογές που προσφέρει, σε ένα έξυπνα σχεδιασμένο «μενού».

screenshot_2016-08-03-22-53-53 screenshot_2016-08-03-22-53-59 screenshot_2016-08-03-22-54-03 screenshot_2016-08-03-22-54-07 screenshot_2016-08-03-22-54-15 screenshot_2016-08-03-22-54-19

Αντίστοιχα και άλλες εφαρμογές όπως αυτή των μηνυμάτων, σχεδόν δεν θυμίζουν ότι το P9 τρέχει Android κάτω από το γραφικό περιβάλλον της Huawei, με έναν τρόπο όμως που το κάνει να μοιάζει με πλεονέκτημα και όχι μειονέκτημα.

screenshot_2016-08-03-23-17-37 screenshot_2016-08-03-23-17-42 screenshot_2016-08-03-23-18-09 screenshot_2016-08-03-23-18-19 screenshot_2016-08-03-23-18-22 screenshot_2016-08-03-23-18-29

Για μια ακόμα φορά όμως, είναι οι δυνατότητες παραμετροποίησης που κάνουν τις συσκευές της εταιρείας να ξεχωρίζουν.

Φυσικά υπάρχει η δυνατότητα αλλαγής του θέματος εμφάνισης του μενού αλλά και των εικονιδίων για τις προ-εγκατεστημένες εφαρμογές.

screenshot_2016-08-03-23-13-27 screenshot_2016-08-03-23-13-32

screenshot_2016-08-03-23-13-40screenshot_2016-08-03-23-13-54

 

Επεξεργαστής Μνήμη.

Η Huawei είναι από τις εταιρείες που έχουν εδώ και χρόνια πλέον «καταλάβει» ότι ο σχεδιασμός και η κατασκευή των δικών της επεξεργαστών για φορητές συσκευές μπορεί να αποτελέσει σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Έτσι λοιπόν, έχει εφοδιάσει το P9 με τον νεότερο διαθέσιμο Kirin 955 επεξεργαστή που η ίδια σχεδιάζει και κατασκευάζει (έστω και σε γραμμές παραγωγής της TSMC).

screenshot_2016-08-03-22-43-11 screenshot_2016-08-03-22-43-15 screenshot_2016-08-03-22-43-20

Η επιλογή της εταιρείας της επιτρέπει να αποφασίζει αυτή το τι ακριβώς δυνατότητες αυτός θα έχει και κατ’επέκταση και οι συσκευές που θα τον χρησιμοποιούν. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το P9 να προσφέρει πραγματικά εντυπωσιακές επιδόσεις σχεδόν σε όλους τους τομείς με τους συνολικά 8 πυρήνες επεξεργασίας στο εσωτερικό του.

screenshot_2016-08-03-22-45-18 screenshot_2016-08-03-22-45-22 screenshot_2016-08-03-22-45-25

Από αυτούς, οι 4 είναι οι γνωστοί εδώ και μερικά χρόνια πλέον Α-53 της ARM, σχεδιασμένοι κυρίως για την εκτέλεση των βασικών λειτουργιών μιας συσκευής. Στην περίπτωση του P9 και του Kirin 955 πάντως, ο μέγιστος χρονισμός τους είναι αρκετά ψηλά στο 1.8 GHz, και η απόδοση τους είναι μάλλον η μέγιστη που μπορεί να προσφέρει η αρχιτεκτονική τους.

Το ενδιαφέρον όμως είναι οι υπόλοιποι 4, αφού πρόκειται για τους αρκετά νεότερους Α-72 επίσης της ARM. Ο Α-72 έχει σχεδιαστεί ώστε να αντικαταστήσει τον Α-57 και να διορθώσει τις περισσοτερες από τις ατέλειες αυτού. Έτσι λοιπόν εκτός από την προφανή αύξηση της απόδοσης, οι Α-72 έχουν σχεδιαστεί να καταναλώνουν και λιγότερη ενέργεια. Αυτά τα δύο χαρακτηριστικά έχουν επιτρέψει στην Huawei να τους εκμεταλλευτεί στο μέγιστο και στα 2.5 GHz, εκτός από την εντυπωσιακή αυτή συχνότητα να προσφέρουν και αντίστοιχη απόδοση.

screenshot_2016-08-03-22-51-28 screenshot_2016-08-03-22-51-45 screenshot_2016-08-03-22-51-51

Όλες οι εφαρμογές εκκινούν χωρίς το παραμικρό πρόβλημα στο P9, με τους 8 συνολικά πυρήνες να λειτουργούν ταυτόχρονα σε ελάχιστες περιπτώσεις που αυτό είναι απαραίτητο. Η Huawei έχει «ρυθμίσει» αρκετά σωστά το P9 προκειμένου να αναγνωρίζει τις συνθήκες και να ενεργοποιεί κάθε φορά μόνο όσους «πυρήνες» είναι απαραίτητο ώστε να κάνει αυτό που του ζητάει ο χρήστης του. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα εκτός από την μειωμένη κατανάλωση ενεργειας, το P9 να διατηρεί και μια αρκετά χαμηλή για συσκευή της κατηγορίας του, θερμοκρασία λειτουργίας.

screenshot_2016-08-03-22-52-57 screenshot_2016-08-03-22-53-02 screenshot_2016-08-03-22-53-07

Στην έκδοση των 32 GB που είναι και η βασική του P9, η μνήμη RAM είναι 3 GB. Μπορεί «ψυχολογικά» να είναι μικρότερη από αυτή των περισσότερων High End συσκευών της αγοράς, είναι όμως περισσότερο από αρκετή για την χωρίς προβλήματα λειτουργία της συσκευής. Όλες οι εφαρμογές «τρέχουν» χωρίς προβλήματα, και ο χρήστης του P9 μπορεί να μεταβαίνει από την μια στην άλλη με χαρακτηριστική άνεση.

screenshot_2016-08-03-23-16-41 screenshot_2016-08-03-23-16-53 screenshot_2016-08-03-23-17-06

Τα ονομαστικά 32 GB είναι στην πραγματικότητα περίπου 26,και για τις περισσότερες συνθήκες χρήσης είναι σίγουρα αρκετά. Για όσους τώρα θέλουν να χρησιμοποιούν έντονα την εντυπωσιακή κάμερα του P9, αλλά και για μουσική, ταινίες κλπ υπάρχει φυσικά η δυνατότητα επέκτασης μέσω καρτών microSD.

Η Huawei έχει επιλέξει να μην προσφέρει την επιλογή ενοποίησης του αποθηκευτικού χώρου της συσκευής με την κάρτα μνήμης όπως πλέον μπορεί να κάνει το Android 6.0.

Μπαταρία.

Παρά τις περιορισμένες εξωτερικές του διαστάσεις, το P9 κρύβει στο εσωτερικό του μια αρκετά μεγάλη μπαταρία των 3.000 mAh.

Η πολύ καλή δουλειά που έχει κάνει η εταιρεία στην κατανάλωση ενέργειας δεν περιορίζεται μόνο στο hardware της συσκευής, αλλά και στις δυνατότητες που προσφέρει το λειτουργικό σύστημα. Το P9 ενημερώνει τον χρήστη του όταν μια εφαρμογή παραμείνει ανοιχτή στο background και συνεχίσει να καταναλώνει ενέργεια, ενώ του δίνει και την δυνατότητα να διαλέξει μόνος του αυτές που θέλει να μένουν ανοιχτές με την συσκευή σε αναμονή.

screenshot_2016-08-03-23-14-47 screenshot_2016-08-03-23-14-52 screenshot_2016-08-03-23-14-56

Ακόμα και σε έντονη χρήση λοιπόν, η εξοικονόμηση ενέργειας που κάνει η συσκευή σε κατάσταση αναμονής επιτρέπουν στην μπαταρία να κρατήσει το P9 ενεργό για μια ολόκληρη ημέρα. Στο τέλος αυτής, ακόμα και χωρίς να έχει μείνει από μπαταρία, το ποσοστό φόρτισης είναι απλά αρκετά χαμηλό για να «βγάλει» και δεύτερη ημέρα χρήσης.

screenshot_2016-08-03-23-15-05 screenshot_2016-08-03-23-15-16 screenshot_2016-08-03-23-15-22

Για όσους τώρα έχουν «ασχοληθεί» με τις ρυθμίσεις που προσφέρει το P9 για περιορισμό της κατανάλωσης, και δεν χρησιμοποιούν έντονα όλες τις δυνατότητες του, ο χρόνος αυτός φτάνει τις 2 ημέρες με χαρακτηριστική άνεση.

Συμπέρασμα.

Κάθε χρόνο, η Huawei φροντίζει να βελτιώνει τις κορυφαίες και όχι μόνο συσκευές της, με τρόπο που πραγματικά να προσφέρει κάτι νέο.

Το P9 έρχεται να βελτιώσει σχεδόν όλους τους τομείς στους οποίους έτσι και αλλιώς ο προκάτοχος του ήταν μια από τις καλύτερες προτάσεις της αγοράς.

huawei-p9-in2mobile-back-side-3

Ο μοναδικός σχεδιασμός και τα υλικά κατασκευής, συνδυάζονται πλέον και με κορυφαία απόδοση στον τομέα των επιδόσεων. Ταυτόχρονα η κάμερα του P9, μαζί με την ίδια ακριβώς στο πίσω μέρος του P9 Plus, προσφέρουν στον χρήστη μια μοναδική εμπειρία φωτογράφισης που δεν μπορεί να βρει κανείς σε άλλη συσκευή της αγοράς.

Επιλέγοντας να μην έρθει σε ευθεία αντίπαράθεση με πολλές από τις προτάσεις του ανταγωνισμού του, το P9 είναι πολύ απλά μια συσκευή που είναι σχεδόν άριστη σε όλα όσα κάνει και δεν περιορίζεται σε συγκεκριμένους τομείς. Με αυτόν τον τρόπο και με την ανταγωνιστική τιμή πώλησης, είναι σίγουρο πως αξίζει την προσοχή όσων αναζητούν μια πραγματικά ξεχωριστή πρόταση.

21 σχολια

 1. billis

  Καλή σας ημέρα.
  Ενδιαφέρομαι για αγορά τηλεφώνου και προβληματίζομαι μεταξύ του Huawei P9 και του Samsung S6, τα οποία τα βρίσκω με διαφορά τιμής περίπου 50ευρώ υπερ του P9.

  Ποιο από τα δύο θεωρείται ότι υπερέχει στους τομείς: φωτογραφικής κάμερας (φωταγραφίες και video), μπαταρίας και χρήσης κυρίως internet, viber, skype, emails, video, youtube και ανοιγμα διαφόρων εγγράφων office.
  (Αρνητικό γαι μένα είναι η μη ύπαρξη ραδιοφώνου).

  Για την χρήση που προανέφερα νομίζεται ότι τα παπάνω τηλέφωνα είναι “too much” και ότι θα με καλύψουν και φθηνότερα μοντέλα όπως το samsung A5 (2016), το Huawei P9 lite ή το Huawei P8 τα οποία έχουν τιμή αγοράς από 220 έως 260 περίπου.

  Ευχαριστώ και συγχαρητήρια για τη συνεισφορά σας στην ενημέρωση μας.


  1. Post author
   Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα ! Το S6 είναι 1.5 χρόνων πλέον πρακτικά χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι καλό ακόμα και σήμερα. Μάλιστα πρακτικά η διαφορά του από το P9 είναι μικρή ώστε να είναι όντως σχετικά ανταγωνιστικα μεταξύ τους.

   Όμως το P9 έχει σημαντικά νεοτερο επεξεργαστή που είναι έστω και λίγο πιο γρήγορος. Αν παίζεις παιχνίδια μόνο θα πρέπει να προτιμήσεις το S7 αφού τα γραφικά είναι ίσως ο μόνος τομέας που οι συσκευές της Huawei δεν έχουν την απόδοση που θα έπρεπε.

   Αυτό που θα πρέπει να θυμάσαι είναι ότι με την χρήση που περιγράφεις , καμία από τις δύο συσκευές δεν θα βγάζει περισσότερο από μια ημέρα χρήσης. Η λογική είναι ότι προσφέρουν την καλύτερη δυνατή απόδοση για το είδος του το καθένα και αντίστοιχα έχουν και την κατανάλωση που απαιτειτΑΙ.

   Σίγουρα και οι δύο συσκευές καλύπτουν τη χρήση που θες πάντως και η επιλογή ανάμεσα τους είναι περισσότερο θέμα προτίμησης. Πλέον σε προσωπικό επίπεδο έχω ένα P9 Plus σαν βασική συσκευή μου αλλά και ένα S6 edge plus επίσης συνέχεια μαζί μου σαν “δευτερο” .
   Αν δεν έχεις πρόβλημα με το διαφορετικό σε εμφάνιση και λογική μενού της Huawei πιστεύω ότι αξίζει τον κόπο να δοκιμάσεις το Ρ9

 2. maria

  Καλησπερα !
  Θα χρειαστω την πολυτιμη βοηθεια σας ! ειμαι αναμεσα απο δυο κινητα το ενα ειναι το
  Samsung Galaxy A5 2016 και το δευτερο ειναι Huawei P9 Lite
  Η χρηση που το θελω κυρίως ειναι για internet-viber-skype-emails-youtube-photo
  και τα χρηματα που θα ηθελα να διαθεσω ειναι περιπου στα 300 ευρω

  *Αν θελετε μπορειτε να μου προτεινετε και καποιο αλλο

  Ευχαριστω εκ των προτερων !


  1. Post author
   Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Η επιλογή ανάμεσα σε αυτές τις δύο συσκευές έχει να κάνει περισσότερο με το ποια από τις δύο σου αρέσει εξωτερικά, και κατά πόσο είσαι εξοικειωμένη με το γραφικό περιβάλλον της Huawei. Αν δεν έχεις χρησιμοποιήσει συσκευή της εταιρείας στο παρελθόν, ρίξε μια ματιά στο κομμάτι του Review που αναφέρεται στο λειτουργικό σύστημα.

   Το Α5 2016 έχει σημαντικά καλύτερη κάμερα σε χαμηλό φωτισμό, αφού διαθέτει Optical Image Stabilization που δεν υπάρχει στο P9 Lite. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, οι δύο κάμερες έχουν σχεδόν την ίδια απόδοση !

 3. maria

  Ευχαριστω πολυ πολυ ! και συγχαρητηρια για την υπεροχη δουλεια σας !

 4. Απόστολος

  Καλησπερα,
  Θα ηθελα τη βοηθεια σας σχετικα με δυο τηλεφωνα, το ενα ειναι το huawei p9 και το oneplus 3… μπορειτε να μου δωσετε πληροφοριες σχετικα.
  Σας ευχαριστω,


  1. Post author
   Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Το One Plus 3 δεν έχει εισαχθεί επίσημα στη χώρα μας, και σε προσωπικό επίπεδο δεν γνωρίζω κατά πόσο είναι τόσο καλό όσο φαίνεται στα χαρτιά με βάση τα τεχνικά του χαρακτηριστικά.

   Από την άλλη για το Ρ9 όπως μπορείς να δεις και στο review μας, η άποψη μου είναι ότι στα χρήματα του είναι από τις καλύτερες επιλογές που μπορεί να κάνει κάποιος.

   Θεωρητικά πάντα, σίγουρα το One Plus 3 έχει λίγο καλύτερη και μεγαλύτερη σε μέγεθος AMOLED οθόνη σε σύγκριση με το Ρ9, όμως πιθανότατα αυτό από μόνο του δεν το κάνει και συνολικά καλύτερο. Εμένα μου αρέσει για παράδειγμα το γραφικό περιβάλλον της Huawei, που για πολύ κόσμο είναι διαφορετικό και όχι εύχρηστο.

 5. Αοπόστολος

  Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση και για την πολύ καλή δουλεία που κάνετε προσφέροντάς μας πολύτιμες πληροφορίες σε εξειδικευμένα θέματα.

 6. Απόστολος

  Τελικά ύστερα από την απάντησή σας κατέληξα στο Huawei P9. Στο skroutz βρίσκω το HUAWEI P9 32GB DUAL EU και μάλιστα σε όλες τις αποχρώσεις με 400 Ευρώ περίπου και το HUAWEI P9 32GB, σε περιορισμένο αριθμό χρωμάτων, 30 με 40 Ευρώ ακριβότερο.
  Προσωπικά δεν χρειάζομαι τις 2 κάρτες, χρειάζομαι την κάρτα μνήμης για την αποθήκευση φωτογραφιών video κλπ, αλλά νομίζω ότι και στο DUAL στην αχρησιμοποίητη θύρα της SIM μπορεί να τοποθετηθεί κάρτα μνήμης.
  Παρακαλώ για τη βοήθειά σας προκειμένου να επιλέξω. Δεν με ενδιαφέρει αν θα δώσω 30 – 40 Ευρώ παραπάνω για κάτι που αξίζει τον κόπο και θυσιάζω και τις περιορισμένες επιλογές στο χρώμα.


  1. Post author
   Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Ακριβώς έτσι λειτουργεί, η υποδοχή για την δεύτερη SIM είναι ταυτόχρονα και η υποδοχή για την κάρτα μνήμης. Μπορείς να έχεις είτε την μια είτε την άλλη και όχι και τις δύο μαζί. 🙂

 7. Φωφώ

  Καλησπέρα σας,
  Θα ήθελα την άποψή σας για τα Huawei P9 Lite και Sony Xperia XA. Τείνω να καταλήξω στο πρώτο λόγω της μπαταρίας αλλά έχω επιφυλάξεις για τις κάμερες. Ευπρόσδεκτη οποιαδήποτε άλλη πρόταση.


  1. Post author
   Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Το Xperia XA δεν έχει απαραίτητα καλύτερη κάμερα από το P9 Lite. Δυστυχώς όπως και όλες οι συσκευές της Sony τα τελευταία χρόνια, δεν έχουν την απόδοση που υπόσχονται σε αρκετούς τομείς, και η κάμερα είναι ένας από αυτούς.

   Το P9 Lite συνολικά είναι μια πολύ καλύτερη συσκευή. Το interface της huawei προσωπικά τουλάχιστον μου φαίνεται πολύ λειτουργικό με χρήσιμες προσθήκες, ενώ η μπαταρία είναι όντως πολύ καλή για αυτή την κατηγορία συσκευών.

 8. Giorgos

  Να ρωτήσω εάν γνωρίζετε αν το P9 έχει ράδιο γιατί δεν μπορώ να δω σίγουρα από κάπου.

 9. Giannis

  Kαλησπέρα σας,

  Είμαι ανάμεσα σε δύο smartphones
  Το ένα ειναι το Huawei P9 και το αλλο το samsung A5 2017, τα οποία έχουν την ίδια τιμη
  με ενδιαφέρει κύριως η κάμερα,
  αλλά με κράταει πίσω η αξιοπιστία της Huawei
  εσείς τι θα μου προτήνατε?


  1. Post author
   Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Αν η κάμερα είναι το σημαντικότερο κριτήριο, το Ρ9 είναι με δισαφορά η καλύτερη επιλογή από τις δύο συσκευές. Ακόμα και ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του, είναι σημαντικά πιο γρήγορο από το Α5 2017 και έχει και αρκετά καλύτερη συνολική απόδοση.
   Θεωρητικά μόνο η SUPER AMOLED οθόνη είναι το σημαντικό πλεονέκτημα του Α5 αλλά σε όλους τους άλλους τομείς, ειδικά στην τωρινή τιμή του, το Ρ9 είναι η καλύτερη συσκευή.

   Η εταιρεία έχει πλέον το δικό της Service στην Αθήνα, και δεν στηρίζεται στην Arvato για να επισκευάζει συσκυεές, οπότε ακόμα και αν χρειαστείς κάτι θα είναι πολύ πιο εύκολο να εξυηρετηθείς. 🙂

  2. Giannis

   Σας ευχαριστω πολυ!
   συνεχιστε την αψογη δουλειά σας
   Συγχαρητηρια!!!

 10. 'Ιλια

  Γεια σας και παλι !
  Τα reviews σας με βοηθανε παρα πολυ, κανετε πολυ καλη δουλεια.
  Καταρχας με ενδιαφερει να παρω ενα κινητο γυρω στα 300 ευρω και με ενδιαφερει να ειναι γρηγορο να μπαινω ευκολα σε facebook κλπ και να εχει καλη καμερα.
  Αρχικα εβλεπα τα samasung galaxy j7 kai a5 2017 απο το οποιο μου προτεινατε το δευτερο και εψαξα και λιγο τα huawei.
  Οποτε οι ερωτησεις μου ειναι: Απο τα huawei εχω καταλαβει οτι η αποδοση της καμερας στα honor 8, p9 ειναι ιδια σωστα?
  Συνολικα ποιο προτεινετε? Και ο ”νικητης” huawei σε σχεση με το α5 και απο αποψη καμερας αλλα και γενικα?
  Επισης μια διευκρινηση για το card slot. Εφοσον παρω dual θα μπορω οποιδηποτε στιγμη να εχω ή δευτηρη σιμ ή καρτα μνημης σωστα? Θα μπορω δηλαδη να πω τωρα βαζω καρτα σιμ και σε 3 μηνες την βγαζω και βαζω μνημης κλπ?
  Αν εχετε κατι αλλο να προτεινετε ευχαριστως!
  Ευχαριστω πολυ και παλι !


  1. Post author
   Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Ανάλογα τη συσκευή, η δεύτερη SIM καταλαμβάνει την θέση για την κάρτα μνήμης. Το Α5 2017 δεν εισάγεται επίσημα στην Ευρώπη σε έκδοση με δύο κάρτες SIΜ, οπότε είναι καλύτερα τουλάχιστον αυτό, αν το θες να το πάρεις σε μονόκαρτο. 🙂

   Από εκεί και πέρα, η κάμερα σε Honor 8 και Ρ9 είναι σχεδον η ίδια, η διαφορά είναι υπέρ του P9 αλλά είναι πολύ μικρή και πρέπει να τα έχεις διπλα δίπλα για να την καταλάβεις, που και πάλι όμως δεν θα σε ενοχλήσει αν έχεις διαλέξει το Honor 8. Σε προσωπικό επίπεδο θεωρώ ότι το Honor 8 είναι και πιο εμφανίσιμο, αλλά και πιο αποδοτικό σε καθημερινή χρήση λόγω σχεδιασμού.

   Ανάμεσα στο Α5 2017 και το Honor 8 τώρα, η κάμερα είναι σίγουρα καλύτερη στο Huawei, η οθόνη του Α5 όμως είναι AMOLED και έχει εντυπωσιακά καλύτερη χρωματική απόδοση.

   Το J7 2017 έχει σχεδιαστεί να είναι μια κατηγορία πιο κάτω από το Α5 2017 οπότε θεωρώ ότι έτσι και αλλιώς δεν έχει θέση στη σύγκριση 🙂

Γραψτε ενα σχολιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.