Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ HTC 10 Review: Ιδανικό χωρίς συμβιβασμούς

HTC 10 Review: Ιδανικό χωρίς συμβιβασμούς

απο Kostas Gliatiotis

Εισαγωγή

Η αγορά των Smartphones ειδικά στην μορφή που έχει διαμορφωθεί πλέον, είναι σκληρή ανταγωνιστική αλλά και πολλές φορές άδικη. Για την HTC, η διαπίστωση αυτή έχει γίνει με πολλά συνεχόμενα πλέον χρόνια πτωτικής πορείας που δεν μπορεί να πει κανείς ότι οφείλεται σε «αδυναμίες» των προτάσεων της.

Με μια πιο προσεκτική ματιά, οι High End συσκευές της εταιρείας ήταν αυτές που η κάθε μια στην εποχή της προσπαθούσε να «εισάγει» κάτι πραγματικά νέο στην αγορά των Smartphones. Για λόγους που είχαν να κάνουν περισσότερο με την υλοποίηση παρά με την ίδια την ιδέα, οι περισσότερες από αυτές τις «πρωτιές» της HTC δεν είχαν την επιτυχία που θα ήθελε η εταιρεία.

htc-10-in2mobile-visual-1

Το HTC One M9 είναι ένα μάλλον «άσχημο» κομμάτι στην ιστορία της εταιρείας, με την αρχική έκδοση του να πληρώνει περισσότερο τα προβλήματα και τις ατέλειες του Snapdragon 810 στο εσωτερικό του. Στην συνέχεια η εταιρεία προσπάθησε να βγάλει στην αγορά πολύ περισσότερες και διαφορετικές μεταξύ τους εκδόσεις που το μόνο που κατάφεραν ήταν να «μπερδέψουν» ακόμα περισσότερο το αγοραστικό κοινό. Σίγουρα το ότι κάποιες από αυτές προσέφεραν μοναδικά χαρακτηριστικά που οι υπόλοιπες δεν είχαν, χωρίς να είναι διαθέσιμες παγκοσμίως σίγουρα δεν βοήθησε την πορεία της HTC.

Σκοπός της μικρής αυτής ιστορικής αναδρομής είναι περισσότερο η αναζήτηση του λόγου που η HTC πλέον αποφάσισε να ακολουθήσει μια όσο το δυνατόν πιο «συμβατική» πολιτική και λογική με το νεότερο και καλύτερο κινητό της που ακούει απλά στο όνομα HTC 10. Αφαιρώντας πρώτα από όλα το Μ από την ονομασία της συσκευής, η εταιρεία δείχνει να καταλαβαίνει ότι το αγοραστικό κοινό δεν θέλει να θυμάται κωδικούς ονομασίας αλλά προτιμά ένα απλό νούμερο που δείχνει το πόσο νέα είναι μια συσκευή.

20160918_162345

Το βασικότερο όμως είναι ότι πλέον, το HTC 10 δεν προσπαθεί να εντυπωσιάσει με ένα μόνο χαρακτηριστικό του, αλλά θέλει συνολικά να είναι μια όσο το δυνατόν καλύτερη σε απόδοση και δυνατότητες συσκευή. Έχοντας καταλάβει ότι οι περισσότεροι χρήστες δεν θέλουν απλά να έχουν μια συσκευή που κάνει κάτι πολύ καλά και όλα τα υπόλοιπα απλά τα κάνει στο μέτρο του αποδεκτού (κάτι ιδιαίτερα αληθές για το αμέσως προηγούμενο M9…), η HTC έκανε ότι καλύτερο μπορούσε με τα χρονικά περιθώρια να έχουν μικρύνει σημαντικά και τις οικονομικές της δυνατότητες το ίδιο.

Την συσκευή μας την παραχώρησε η Cosmote για τις ανάγκες της συγκεκριμένης παρουσίασης

Σχέδιο Μέγεθος Βάρος.

Ακόμα και πριν η σειρά One M καθιερωθεί σαν η καλύτερη της HTC (και πλέον η μοναδική παγκοσμίως διαθέσιμη….), η εταιρεία γνώριζε πολύ καλά πώς να χρησιμοποιεί το αλουμίνιο σαν υλικό κατασκευής.

htc-10-in2mobile-front-full-2

Ακόμα και αν ποτέ μέχρι σήμερα δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την τεχνογνωσία της αυτή, το HTC 10 έστω και με καθυστέρηση δείχνει το τι μπορεί να «δημιουργήσει» όταν απλά προσπαθήσει.

Εκτός από τον εντυπωσιακό σχεδιασμό με τον οποίο και θα ασχοληθούμε στην συνέχεια, το HTC 10 είναι ένα μοναδικό σύνολο άριστης κατασκευής και συναρμολόγησης. Πολλές συσκευές πλέον προσφέρον ένα σχεδόν «ενιαίο» πίσω μέρος από ένα κομμάτι αλουμινίου, καμία όμως δεν καταφέρνει να φτάσει το επίπεδο… στιβαρότητας και ποιότητας του HTC 10.

htc-10-in2mobile-back-4

Το ίδιο το σχέδιο τώρα είναι ένα πραγματικό επίτευγμα της Ταϊβανεζικης εταιρείας. Οι απλές γραμμές του σχεδιασμού του αρκούν για να δημιουργήσουν μια εντυπωσιακή εικόνα αφού οι γωνίες στο πλαϊνό του μέρος εκτός από όμορφές στο μάτι είναι και πολύ «απαλές» στο χέρι του χρήστη.

htc-10-in2mobile-side-4

Με έναν «μαγικό» τρόπο καταφέρνουν να δώσουν στον χρήστη του HTC 10 την αίσθηση ότι κρατάει ένα…. Συμπαγές κομμάτι πολυτελούς υλικού (κάτι που μέχρι ένα βαθμό έτσι και αλλιώς είναι το αλουμίνιο).

Όσο εντυπωσιακό κατάφερε να κάνει το πίσω μέρος του HTC 10 η εταιρεία όμως, τόσο ίσως «φοβήθηκε» να κάνει το ίδιο και στο μπροστινό του. Η 5.2 ιντσών οθόνη του έχει ένα αρκετά μικρό σε διαστάσεις πλαίσιο γύρω της που στο κάτω μέρος του φιλοξενεί τα τρία πλήκτρα χειρισμού του HTC 10.

htc-10-in2mobile-front-full-1

Τα δύο από αυτά είναι ευαίσθητα στην αφή, σε μια διάταξη που θυμίζει ίσως λίγο περισσότερο από ότι θα έπρεπε τις συσκευές της Samsung.

Το ίδιο μπορεί να πει κανείς και για το κεντρικό πλήκτρο του HTC 10 που όμως έχει μια πολύ σημαντική διαφορά. Αντί για μηχανικό με «ανάδραση» είναι στην πραγματικότητα ένα επίσης ευαίσθητο στην αφή πλήκτρο. Η σχετικά «απλή» αυτή διαφορά εκτός από αρκετά διαφορετική τεχνικά έχει μεγάλη διαφορά και στην πράξη. Σε σύγκριση με τα μηχανικά πλήκτρα που χρησιμοποιεί η Samsung στις συσκευές της προσφέρει πολύ πιο άμεση και γρήγορη χρήση αφου με ένα απλό άγγιγμα του ο χρήστης μπορεί να επιστρέψει στην οθόνη αναμονής.

Ταυτόχρονα, το συγκεκριμένο «πλήκτρο» φιλοξενεί και τον αρκετά γρήγορο σε απόκριση αισθητήρα ανάγνωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων που διαθέτει το HTC 10. Μάλιστα, όπως και στις συσκευές της Huawei (με διαφορετική διάταξη) έτσι και εδώ, ο χρήστης του HTC 10 μπορεί να το … ξυπνήσει από την αναμονή απλά ακουμπώντας το δαχτυλο του πάνω στο πλήκτρο. Μάλιστα ακόμα και αν δεν είναι κάποιο δάχτυλο που έχει καταγραφεί για το ξεκλείδωμα του HTC 10, αυτό απλά θα ανάψει την οθόνη του ώστε ο χρήστης του να δει αν έχει κάποια νέα ειδοποίηση.

Η HTC καταφερε με την σωστή χρήση του αλουμινίου, τον έξυπνο σχεδιασμό αλλά και την τρομερή σε ποιότητα συναρμολόγηση του HTC 10, να του χαρίσει την κορυφαία αίσθηση πολυτέλειας για την οποία πάντα ήταν διάσημες οι συσκευές της εταιρείας και που πλέον θεωρείται απαραίτητη στην συγκεκριμένη κατηγορία.

Οθόνη.

Μέχρι πριν ένα χρόνο, η HTC ήταν από τις… τελευταίες εταιρείες που επέμεναν ότι η χρήση μιας 1080p οθόνης στις High End συσκευές της είναι αρκετή.

20160925_220900

Μπορεί τεχνικά και θεωρητικά αυτό να ισχύει σε μεγάλο βαθμό, η εταιρεία φαίνεται όμως ότι πλέον «κατάλαβε» ότι εμπορικά και για λόγους ανταγωνισμού είναι απαραίτητη η χρήση μιας οθόνης με υψηλότερη ανάλυση.

Έτσι λοιπόν, το HTC 10 είναι η πρώτη συσκευή της εταιρείας που σε όλες τις εκδόσεις του έρχεται στην αγορά με μια (συνολικά εντυπωσιακή) οθόνη ανάλυσης 2560 x 1440 pixels ή αλλιώς QHD.

Όλες οι συσκευές της εταιρείας μέχρι και σήμερα «φημίζονταν» για τις πολύ καλές σε απόδοση LCD οθόνες τους. Το HTC 10 δεν αποτελεί εξαίρεση σε αυτό, και η οθόνη του είναι μια από τις καλύτερες της συγκεκριμένης τεχνολογίας που μπορεί να βρει κανείς στην αγορά.

Η χρωματική της απόδοση και πιο συγκεκριμένα η αντίθεση των χρωμάτων που μπορεί να πετύχει είναι ξεχωριστή, ειδικά για μια LCD οθόνη. Η HTC φαίνεται να το έχει εκμεταλλευτεί αυτό, με το γραφικό περιβάλλον του HTC 10 αλλά και τις διαθέσιμες «εργοστασιακές» εικόνες φόντου να χρησιμοποιούν πολλές χρωματικές αντιθέσεις.

Οι γωνίες θέασης είναι απλά καταπληκτικές, με ακόμα και τον φωτισμό να διατηρείται σε πολύ καλά επίπεδα υπό γωνία.

Στο μενού των ρυθμίσεων ο χρήστης του HTC 10 μπορεί να αλλάξει την απόδοση της οθόνης του, επιλέγοντας ανάμεσα σε απλή εναλλαγή μεταξύ έντονου και «φυσικού» χρώματος αλλά και την πιο λεπτομερή ρύθμιση ανάλογα με τις προτιμήσεις του.

screenshot_20160924-010408 screenshot_20160924-010412 screenshot_20160924-010416 screenshot_20160924-010421 screenshot_20160924-010434 screenshot_20160924-010448

Η οθόνη είναι ένας ακόμα από τους τομείς στους οποίους η HTC απλά αποφάσισε να σταματήσει να προσπαθεί να διαφοροποιηθεί με λάθος τρόπο. Απλά σταματώντας να επιμένει άδικά στην χρήση 1080p οθονών, η εταιρεία έκανε αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα, και εφοδίασε το HTC 10 με μια πραγματικά άριστη σε απόδοση οθόνη.

Κάμερα

Όπως και στον τομέα του εξωτερικού σχεδιασμού αλλά και της οθόνης, έτσι και σε ότι αφορά την κάμερα του HTC 10, η εταιρεία φαίνεται ότι έχει μάθει από τα «λάθη» του παρελθόντος.

htc-10-in2mobile-camera

Αντί να προσπαθεί να ξεχωρίσει με τεχνολογικά διαφορετικές, σωστές σαν ιδέα αλλά όχι στην πράξη λύσεις, στο HTC 10 απλά φρόντισε ώστε η κάμερα να έχει την καλύτερη δυνατή απόδοση.

Το πραγματικά ευχάριστο είναι ότι πέτυχε τον σκοπό της, και η κάμερα της συσκευής είναι από τις καλύτερες συνολικά που μπορεί να βρει κανείς στην κατηγορία του.

Η ανάλυση της παραμένει στα 12 Mpixels, στην ίδια λογική που και οι περισσότερες συσκευές του ανταγωνισμού του HTC 10, εστιάζουν πλέον περισσότερο στην πραγματική απόδοση και λιγότερο στον αριθμό των Mpixels.

Οι φωτογραφίες που μπορεί να βγάλει το HTC 10 σε συνθήκες κανονικού φωτισμού είναι σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις απλά άριστες, και για πρώτη φορά μετά από χρόνια, δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τις συσκευές του ανταγωνισμού του. Η λεπτομέρεια που περιέχουν είναι κορυφαία, και υπό συνθήκες η καλύτερη που έχουμε δει ακόμα και σε σύγκριση με το Galaxy S7. Η σύγκριση αυτή από μόνη της δείχνει το πόσο καλή δουλειά έχει γίνει στο HTC 10.

Το χρωματικό εύρος είναι με την σειρά του πολύ καλό ακόμα και όταν οι φωτογραφίες περιέχουν πολλά έντονα και διαφορετικά μεταξύ τους χρώματα. Το HDR μπορεί να ενεργοποιηθεί αυτόματα ανάλογα με τις συνθήκες ή ο χρήστης του HTC 10 να επιλέξει την χρήση του έτσι και αλλιώς όταν το επιθυμεί.

Παρότι το αμέσως προηγούμενο HTC One M9 είχε Optical Image Stabilization στην 20 Mpixels κάμερα του, η συνολική απόδοση αυτής (που ήταν ακόμα χειρότερη σε χαμηλό φωτισμο…) είναι ένας λόγος για την εταιρεία να μην… θυμάται την συγκεκριμένη συσκευή. Στο HTC 10 τώρα, η κάμερα εκμεταλλεύεται με τον καλύτερο τρόπο την ύπαρξη του προκειμένου να βοηθήσει τον χρήστη σε λήψη φωτογραφιών με χαμηλό φωτισμό.

Η εταιρεία έχει πολύ σωστά κατά την γνώμη μας, επιλέξει οι φωτογραφίες να έχουν ένα επίπεδο φωτισμού κοντά σε αυτό που βλέπει ο χρήστης εκείνη την στιγμή, και όχι η κάμερα του HTC 10 να προσπαθεί να βγάλει μια απλά όσο το δυνατόν πιο φωτεινή φωτογραφία. Έτσι λοιπόν, ο χρήστης του HTC 10 μπορεί να φωτογραφίσει σε χαμηλό φωτισμό χωρίς η φωτογραφία να μοιάζει τραβηγμένη σε συνθήκες με πολύ περισσότερο φωτισμό από ότι πραγματικά υπάρχει. Η ποιότητα τους τώρα είναι και εδώ σχεδόν άριστη, αφού ακόμα και η απαραίτητα αυξημένη ψηφιακή επεξεργασία δεν μειώνει σημαντικά το επίπεδο λεπτομέρειας. Ο ψηφιακός θόρυβος είναι ανύπαρκτος, ένα επιπλέον θετικό στοιχείο της «λογικής» χρήσης του Optical Image Stabilization.

Στην εγγραφή βίντεο, το HTC 10 εκμεταλλεύεται στο έπακρο τις δυνατότητες του επεξεργαστή στο εσωτερικό του, και μπορεί να καταγράψει αρχεία ανάλυσης 4k ή αλλιώς 2160p με πολύ καλά αποτελέσματα. Ακόμα και στην μέγιστη αυτή ανάλυση, η απόκριση της κάμερας στην γρήγορη κίνηση είναι σχεδόν ακαριαία, ενώ και η λεπτομέρεια τους είναι πολύ πάνω από τον μέσο όρο.

screenshot_20160925-223004 screenshot_20160925-223009 screenshot_20160925-223022 screenshot_20160925-223026

Ο μοναδικός τομέας που δυστυχώς η κάμερα του HTC 10 δεν είναι ανάλογη με τις προτάσεις του ανταγωνισμού είναι στον σχεδιασμό και την χρηστικότητα της εφαρμογής της. Στην προσπάθεια να κάνει την εφαρμογή όσο το δυνατόν πιο απλή σε εμφάνιση και επιλογές, η HTC φαίνεται να έδωσε λιγότερη από ότι θα έπρεπε σημασία στον σχεδιασμό της, με αποτέλεσμα οι όντως απλές ρυθμίσεις να μην είναι εύκολα προσβάσιμες από τον χρήστη.

screenshot_20160925-223036 screenshot_20160925-223046

Το Manual Mode που διαθέτει η εφαρμογή προσφέρει όλες τις δεδομένες πλέον για την κατηγορία επιλογές ρύθμισης όπως της ταχύτητας του κλείστρου, του ISO κλπ. To αρνητικό σε αυτή την περίπτωση είναι ότι τα «εικονικά χειριστήρια» στην οθόνη για την επιλογή της τιμής που θέλει ο χρήστης είναι πιο μικρά από ότι θα έπρεπε και πιο δύσκολα στην επιλογή τους.

Ακόμα όμως και με τα μειονεκτήματα της εφαρμογής διαχείρισης της, η κάμερα του HTC 10 είναι αυτό που πραγματικά χρειάζεται η εταιρεία προκειμένου να επανέλθει. Μια κάμερα με άριστη απόδοση σε σχεδόν όλες τις συνθήκες, που πλέον δεν προσπαθεί να ξεχωρίσει με κάποιον έξυπνο αλλά όχι πρακτικά χρήσιμο τρόπο. Η απόδοση της είναι αυτή που την φέρνει πλέον στην ίδια κατηγορία με τον ανταγωνισμό της, και κάνει το HTC 10 μια πολύ καλή επιλογή για όσους θεωρούν τις φωτογραφικές δυνατότητες μιας High End συσκευής βασικό κριτήριο επιλογής.

Δακτυλικό αποτύπωμα.

Ακολουθώντας τις απαιτήσεις των καιρών, το HTC 10 διαθέτει αισθητήρα ανάγνωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων «κρυμμένο» στο πλήκτρο χειρισμού κάτω από την οθόνη του.

20160918_162405

Ο χρόνος ανάγνωσης του δακτύλου του χρήστη αλλά και γενικότερα ο τρόπος που λειτουργεί, είναι από τους καλύτερους που έχουμε δει σε συσκευές της High End κατηγορίας.

screenshot_20160925-164837 screenshot_20160925-164849 screenshot_20160925-164859 screenshot_20160925-164916 screenshot_20160925-164925

Το μόνο που χρειάζεται να κάνει ο χρήστης του είναι να ακουμπήσει το δάχτυλο του πάνω σε αυτόν, με το HTC 10 σε αναμονή με την οθόνη του κλειστή, ώστε να το ξυπνήσει και να το ξεκλειδώσει ταυτόχρονα.

Λειτουργικό Σύστημα.

Το Sense UI, το γραφικό περιβάλλον που εδώ και σχεδόν 10 χρίνια πλέον χρησιμοποιεί η HTC στις συσκευές της, έχει περάσει από πραγματικά πολλά στάδια σχεδιασμού και δυνατοτήτων. Σε κάποια από αυτά, η πολυπλοκότητα και η δυσκολία στον χειρισμό ακόμα και βασικών λειτουργιών ήταν δυστυχώς μεγαλύτερη από ότι θα έπρεπε.

screenshot_20160925-165704 screenshot_20160925-165722 screenshot_20160925-165726

Στην νεότερη και καλύτερη έκδοση του όμως, που διαθέτει το HTC 10, η εταιρεία φρόντισε να διορθώσει σχεδόν όλα τα αρνητικά αυτά στοιχεία, και να απλοποιήσει σημαντικά την εμφάνιση αλλά και την λειτουργικότητα του.

screenshot_20160925-165735 screenshot_20160925-165743 screenshot_20160925-165754 screenshot_20160925-165803 screenshot_20160925-165850 screenshot_20160925-165929

Αρχικά, το HTC 10 είναι η πρώτη συσκευή της εταιρείας που βασίζεται στις εφαρμογές που η Google έχει σχεδιάσει στο Stock Android για πολλές από τις πιο συνηθισμένες λειτουργίες του.

screenshot_20160925-170226 screenshot_20160925-170230 screenshot_20160925-170235

Έτσι λοιπόν, καλώς ή κακώς η συσκευή δεν διαθέτει εφαρμογή «Συλλογής» φωτογραφιών και βίντεο, και βασίζεται στην εφαρμογή του Google Photos. Η άποψη μας είναι ότι η εφαρμογή της Google εστιάζει περισσότερο από όσο θα έπρεπε στην χρήση του Cloud για την αποθήκευση των φωτογραφιών, ενώ και η χρηστικότητα της υπολείπεται σημαντικά.

screenshot_20160925-213318 screenshot_20160925-213323 screenshot_20160925-213337 screenshot_20160925-213346 screenshot_20160925-213352 screenshot_20160925-213434

Οι εφαρμογές για ημερολόγιο και σημειώσεις, πρακτικά «ανταλλάσουν» την αυξημένη λειτουργικότητα με την ευκολία αποθήκευσης των αρχείων στον Google λογαριασμό του χρήστη.

screenshot_20160925-213512 screenshot_20160925-213516 screenshot_20160925-213529

Αυτό που όμως είναι πραγματικά κρίμα, είναι που το HTC 10 δεν διαθέτει ξεχωριστή εφαρμογή για αναπαραγωγή μουσικής. Οι συσκευές της εταιρείας φημίζονται για τις μουσικές τους ικανότητες, και το HTC 10 δεν αποτελεί εξαίρεση σε αυτό. Μάλιστα, στην συσκευασία που πωλείται επίσημα στη χώρα μας, περιέχεται και ένα καταπληκτικής απόδοσης ζευγάρι ακουστικά.

Η εφαρμογή της Google για αναπαραγωγή μουσικής έχει πιο απλή εμφάνιση και περιορισμένες δυνατότητες σε σύγκριση με αυτή που είχαν οι παλαιότερες συσκευές της HTC.

Παρόλα αυτά, η συσκευή προσφέρει ένα πλήθος ρυθμίσεων  προκειμένου ο χρήστης της να φέρει στα μέτρα του την ηχητική της απόδοση.

screenshot_20160915-210052 screenshot_20160915-210104 screenshot_20160915-210109 screenshot_20160915-210116 screenshot_20160915-210120 screenshot_20160915-210125 screenshot_20160915-210128 screenshot_20160915-210140

Τέλος, υπάρχει πλέον και η δυνατότητα εναλλαγής του «θέματος» εμφάνισης του μενού, και μάλιστα με ένα εντυπωσιακό αριθμό επιλογών. Ο χρήστης μπορεί να διαλέξει και να αλλάξει ξεχωριστά την ταπετσαρία στην οθόνη αναμονής και την οθόνη κλειδώματος, ακόμα και την γραμματοσειρά αλλά και την εμφάνιση των εικονιδίων, χωρίς κάθε φορά να αλλάζει ολόκληρο το θέμα.

screenshot_20160925-214326 screenshot_20160925-214333 screenshot_20160925-214340 screenshot_20160925-214346 screenshot_20160925-214354 screenshot_20160925-214359

Συνολικά, ακόμα και για όσους δεν έχουν κάποια προηγούμενη εμπειρία με συσκευές της εταιρείας, το HTC 10 είναι ιδιαίτερα απλό και φιλικό στην χρήση του. Ο χρόνος που απαιτείται για την εξοικείωση με το γραφικό του περιβάλλον είναι ελάχιστος, ενώ και το μενού των ρυθμίσεων που παλαιότερα «τρόμαζε» ακόμα και τους φίλους της εταιρείας έχει πλέον απλοποιηθεί σημαντικά.

screenshot_20160925-224728 screenshot_20160925-224733 screenshot_20160925-224739 screenshot_20160925-224743 screenshot_20160925-224751 screenshot_20160925-224804

 

Επεξεργαστής Μνήμη.

Για να ανήκει στην High End κατηγορία, το HTC 10 δεν θα μπορούσε να χρησιμοποιεί κάτι άλλο στο εσωτερικό του εκτός από τον αντίστοιχα κορυφαίο Snapdragon 820 της Qualcomm. Η μεγαλύτερη διαφορά σε σύγκριση με το αμέσως προηγούμενο One M9 είναι ότι ο Snapdragon 820 έχει λύσει σχεδόν όλα τα προβλήματα που αντιμετώπιζε ο δικός του προκάτοχος, Snapdragon 810.

screenshot_20160918-192652 screenshot_20160918-192657 screenshot_20160918-192702

Έτσι λοιπόν, η HTC δεν χρειάζεται να δημιουργήσει επιπλέον εκδόσεις με επεξεργαστές άλλων εταιρειών στο εσωτερικό τους, προκειμένου να λύσει τα προβλήματα που είχε πριν ένα χρόνο με τον Snapdragon 810.

Επιστρέφοντας στο HTC 10, ο επεξεργαστής στο εσωτερικό του είναι ακριβώς αυτό που υπόσχεται η Qualcomm, με την απόδοση του σε κάθε τομέα να είναι εντυπωσιακή.

screenshot_20160918-202659 screenshot_20160918-202707 screenshot_20160918-202714

Μετά από ένα χρόνο περίπου χρήσης της αρχιτεκτονικής της ARM, με τους Α-57 και Α-53, η Qualcomm επέστρεψε στην χρήση της δικής της νέας αρχιτεκτονικής με την εμπορική ονομασία “Kryo”. Η Qualcomm έχει φροντίσει ώστε οι Kryo να είναι συμβατοί με τα πρότυπα της ARM, όμως έχουν και σημαντικές διαφορές που θεωρητικά και μη, τους εξασφαλίζουν αρκετά βελτιωμένη απόδοση.

screenshot_20160918-192345 screenshot_20160918-192349 screenshot_20160918-192354

Οι συνολικά «μόλις» 4 πυρήνες Kryo στο εσωτερικό του HTC 10 χωρίζονται σε δύο ομάδες με διαφορετικό χρονισμό λειτουργίας. Οι 2 από αυτούς είναι οι πιο «γρήγοροι» στα 2.15 GHz με τους άλλους δύο να είναι σχεδιασμένοι για πιο απλές εργασίες και χαμηλότερο χρονισμό στο 1.6 GHz.

Το HTC 10 συνδυάζει τον Snapdragon 820 με 4 GB μνήμης RAM, και κάνει την ταυτόχρονη εκτέλεση και εναλλαγή μεταξύ των εφαρμογών μια εντυπωσιακά άνετη διαδικασία.

screenshot_20160918-192731 screenshot_20160918-192751 screenshot_20160918-193126

Αυτό που όμως πραγματικά ξεχωρίζει στον Snapdragon 820 είναι η απόδοση της Adreno 530 κάρτας γραφικών του. Πρόκειται για χωρίς υπερβολή την πιο ισχυρή κάρτα γραφικών που μπορεί να βρει κανείς σε Smartphone αυτή την στιγμή, εκτός των λύσεων της Apple. Η διαφορά όμως είναι ότι ενώ οι συσκευές της Apple παράγουν γραφικά σε πολύ χαμηλότερη ανάλυση οθόνης από το HTC 10, σε αυτό η Adreno 530 διατηρεί την κορυφαία της απόδοση ακόμα και στην ανάλυση των 2560 x 1440 pixels.

screenshot_20160925-164747 screenshot_20160925-164751 screenshot_20160925-164755 screenshot_20160925-164805 screenshot_20160925-164816 screenshot_20160925-164820

Για κάθε είδους εφαρμογή και παιχνίδι, το HTC 10 μπορεί να προσφέρει στον χρήστη του την κορυφαία εμπειρία που περιμένει κανείς από αυτό.

Στον αποθηκευτικό χώρο, το HTC 10 ακολουθεί την τάση της εποχής και προσφέρει 32 GB (ονομαστικά πάντα) στην βασική του έκδοση. Από αυτά περίπου 24 GB είναι πραγματικά διαθέσιμα στον χρήστη του, ενώ ο χώρος αυτός μπορεί να επεκταθεί περισσότερο με μια microSD κάρτα μνήμης.

screenshot_20160925-224913 screenshot_20160925-224920 screenshot_20160925-224925

Μπαταρία

Στο ίσως λίγο μεγαλύτερο από το συνηθισμένο πάχος του HTC 10, η εταιρεία κατάφερε να χωρέσει μια αρκετά μεγάλη μπαταρία με χωρητικότητα 3.000 mAh.

Η HTC έχει κάνει πολύ καλή δουλειά στον τομέα του λειτουργικού, προκειμένου να περιορίσει σημαντικά την κατανάλωση ενέργειας από τρίτες εφαρμογές. Το HTC 10 μπορεί να ανιχνεύσει ποιες εφαρμογές καταναλώνουν ενέργεια με την συσκευή σε αναμονή, να ενημερώσει τον χρήστη του για αυτές αλλά και να τερματίσει αυτόματα την λειτουργία τους.

screenshot_20160925-161334 screenshot_20160925-161355 screenshot_20160925-161400 screenshot_20160925-161404 screenshot_20160925-161419 screenshot_20160925-161426

Όλα αυτά έχουν σαν αποτέλεσμα το HTC 10 να μπορεί να διατηρηθεί ενεργό για μια ημέρα σκληρής χρήσης με χαρακτηριστική άνεση. Στο τέλος αυτής, η μπαταρία θα έχει ακόμα ένα μικρό ποσοστό φόρτισης που όμως δεν είναι αρκετό για δεύτερη ημέρα χρήσης.

screenshot_20160916-194154 screenshot_20160916-194200 screenshot_20160916-194205 screenshot_20160916-194306 screenshot_20160916-194310 screenshot_20160916-194314

Για τους λιγότερο απαιτητικούς χρήστες τώρα, η μπαταρία μπορεί με ευκολία να φτάσει τις δύο ημέρες χρήσης.

USB Type-C

Τo HTC 10 είναι η πρώτη συσκευή της εταιρείας που χρησιμοποιεί το νεότερο και βελτιωμένο Type-C UBS πρότυπο. Αυτό σημαίνει ότι το «βύσμα» στο κάτω μέρος του είναι διαφορετικό από τις μέχρι τώρα συσκευές και όπως είναι λογικό, δεν μπορεί να συνδέσει κανείς σε αυτό ένα απλό microUSB καλώδιο. Το «μειονέκτημα» είναι προφανώς ότι εκτός από το Type-C καλώδιο που περιέχεται στην συσκευασία του HTC 10, ο χρηστης του θα πρέπει να αγοράσει τουλάχιστον άλλο ένα αν θέλει να μπορεί να το φορτίσει και εκτός σπιτιού ή γραφείου, ανάλογα που θα έχει τον φορτιστή του.

Ένα από τα πλεονεκτήματα όμως του Type-C USB είναι ότι επιτρέπει την ακόμα ταχύτερη φόρτιση συσκευών, αφού μπορεί να μεταφέρει «περισσότερο ρεύμα» με ασφάλεια. Το HTC 10 υποστηρίζει το Quick Charge 3.0 της Qualcomm και οι χρόνοι φόρτισης του είναι το λιγότερο εντυπωσιακοί. Σε ιδανικές συνθήκες, και ειδικά όταν η συσκευή δεν έχει ζεσταθεί (λόγω χρήσης ή από εξωτερικούς παράγοντες), ο χρόνος φόρτισης μέχρι το 50% από άδεια μπαταρία είναι περίπου 30 λεπτά. Από το μισό της μπαταρίας και πάνω, η ταχύτητα φόρτισης μειώνεται σταδιακά προκειμένου να προστατευθεί η μπαταρία και ο φορτιστής αλλά και να εξασφαλιστεί η μακροζωία της . Παρόλα αυτά, σε λιγότερο από 1.5 ώρα, ο χρήστης του HTC 10 μπορεί να γεμίσει πλήρως την μπαταρία του από εντελώς άδεια.

Συμπέρασμα.

Όπως (εκτενώς) αναφέραμε στην αρχή της παρουσίασης, η HTC είναι μια εταιρεία που έχει αρκετές φορές προσπαθήσει να προσφέρει στο αγοραστικό κοινό κάτι πραγματικά νέο και διαφορετικό.

Μετά από αρκετές μάλλον «αποτυχίες» που πολλές φορές οφείλονταν στο ότι η αγορά απλά δεν ήταν ακόμα έτοιμη να δεχθεί κάτι νέο, η εταιρεία φαίνεται ότι αποφάσισε να σταματήσει να προσπαθεί για κάτι αντίστοιχο στο HTC 10.

Στο σύνολο του, το HTC 10 δείχνει ότι είναι απλά ότι καλύτερο μπορεί να σχεδιάσει και κατασκευάσει η εταιρεία σε κάθε τομέα ξεχωριστά, χωρίς κάποιος από αυτούς να είναι εξεζητημένος και ασυνήθιστός.

Με κατασκευή που είναι απλά κορυφαία σε υλικά, συναρμολόγηση και ποιότητα, με μια οθόνη κοντά στο καλύτερο δυνατό για LCD τεχνολογία, και μια κάμερα με απόδοση που μπορεί να συγκριθεί με τις κορυφαίες συσκευές του ανταγωνισμού, το HTC 10 είναι εντυπωσιακό σε σχεδόν κάθε τομέα.

Το μοναδικό «πρόβλημα» του είναι ότι όλα αυτά εχουν ένα σημαντικό κόστος που αυξάνει αντίστοιχα και την τιμή πώλησης του. Στα 769 ευρώ της επίσημης τιμής πώλησης του, ο ανταγωνισμός είναι πολύ σκληρός και περιέχει συσκευές που έστω και σε επιμέρους τομείς μπορεί να είναι λίγο καλύτερες από αυτό.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, το HTC 10 «αξίζει» τα χρήματα του, αφού είναι μια κορυφαία συσκευή από κάθε άποψη, που για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια πλέον δεν συμβιβάζεται σε κανέναν τομέα.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights