Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Samsung: Παρουσίασε τον Exynos 7270 στα 14nm

Samsung: Παρουσίασε τον Exynos 7270 στα 14nm

απο Kostas Gliatiotis

Ανάμεσα σε όλες τις άλλες όχι απαραίτητα ευχάριστες ειδήσεις για την Κορεάτική εταιρεία, η ίδια η Samsung πριν μερικές ώρες έκανε μια σημαντική ανακοίνωση κυρίως για το μέλλον της αλλά και το πως βλέπει την αγορά των επεξεργαστών.

Πρόκειται για τον Exynos 7270, τον νεότερο επεξεργαστή της εταιρείας που κατασκευάζεται με την τεχνική των 14nm. Η “ιδιαιτερότητα” του Exynos 7270 είναι ότι πρόκειται για τον… μικρότερο επεξεργαστή που η εταιρεία μέχρι σήμερα έχει ανακοινώσει, σε δυνατότητες και τεχνικά χαρακτηριστικά.

Με “μόλις” 2 πυρήνες αρχιτεκτονικής Α-53 στο εσωτερικό του, ο Exynos 7270 έχει σχεδιαστεί προφανώς για αρκετά οικονομικές σε κόστος συσκευές αλλά και για Wearables όπως Smartwatches κλπ. Το σημαντικό όμως είναι ότι η Samsung είναι η πρώτη εταιρεία που θα αφιερώσει τις γραμμές παραγωγής της στα 14 nm για έναν επεξεργαστή της χαμηλής κατηγορίας.

Σκοπός της είναι φυσικά να εκμεταλλευτεί στο έπακρο την δυνατότητα κατασκευής στα 14 nm για όσο το δυνατόν περισσότερους επεξεργαστές, αλλά και την επιπλέον εξοικονόμηση ενέργειας που προσφέρει αυτή. Θεωρητικά, ο Exynos 7270 θα προσφέρει ακόμα χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας προκειμένου να προσφέρει καλύτερους χρόνους αναμονής σε συσκευές με μικρή σε μέγεθος μπαταρία όπως ένα smartwatch.

Στο εσωτερικό του Exynos 7270 υπάρχει ενσωματωμένη και η απαραίτητη “υποδομή” για την επικοινωνία με LTE / 4G δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, αλλά και Wi-fi, Bluetooth και GPS. Σκοπός είναι φυσικά η μέγιστη εκμετάλλευση χώρου.

Μέχρι στιγμής η Samsung δεν έχει ανακοινώσει κάποιο προϊόν με τον Exynos 7270 στο εσωτερικό του, όμως είναι ιδιαίτερα πιθανό, αυτός να βρίσκεται ήδη στο Galaxy Gear S3 της εταιρείας.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights