Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Η έρευνα 5G Global Survey της Ericsson αποκαλύπτει νέα επιχειρηματικά μοντέλα και ροές εσόδων για παρόχους ασύρματης τηλεφωνίας

Η έρευνα 5G Global Survey της Ericsson αποκαλύπτει νέα επιχειρηματικά μοντέλα και ροές εσόδων για παρόχους ασύρματης τηλεφωνίας

απο Kostas Gliatiotis

Η Ericsson ανακοίνωσε πριν λίγες ημέρες τη διεθνή έρευνά της «5G Readiness Survey», η οποία εξετάζει τις ενέργειες στις οποίες προβαίνουν οι πάροχοι υπηρεσιών αιχμής εν αναμονή του 5G, τις προτεραιότητες που ωθούν τις πρωτοβουλίες τους, καθώς και τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να επιταχύνουν ττην υλοποίηση της τεχνολογίας 5G στα δίκτυά τους. Η έρευνα παρουσιάζει ένα στιγμιότυπο της κατάστασης του κλάδου όσον αφορά την κινητή τεχνολογία της επόμενης γενιάς.

Η έρευνα «5G Readiness Survey» βασίστηκε σε πληροφορίες από 50 στελέχη 29 διεθνών παρόχων οι οποίοι έχουν ανακοινώσει ότι σκοπεύουν να προχωρήσουν στην τεχνολογία 5G. Όλοι σχεδόν οι ερωτώμενοι ανέφεραν ότι οι κύριοι παράγοντες που τους παρακινούν να επιλέξουν την τεχνολογία 5G είναι η μείωση του κόστους και η αύξηση των εσόδων. Αν και παραδοσιακά το επίκεντρο ήταν ο καταναλωτής, η πλειονότητα των ερωτηθέντων συμφωνεί ότι για να μετατραπεί το 5G σε έσοδα, οι πάροχοι θα πρέπει να προσφέρουν ξεχωριστές υπηρεσίες για κάθε κλάδο, καθώς επίσης και να ανακαλύψουν νέα μοντέλα διαμοιρασμού των εσόδων.  Τομείς οι οποίοι εμφανίζουν δυνατότητες μεγάλης αύξησης εσόδων είναι η συνεργασία με άλλες εταιρείες (third-party collaboration), καθώς και το διαδίκτυο των αντικειμένων (Internet of Things, IoT).

Η έρευνα αναφέρει τα πιλοτικά δίκτυα που υλοποιεί αυτόν τον καιρό η Ericsson με μεγάλο αριθμό συνεργατών από διάφορους χώρους, προκειμένου να εντοπίσει τις ανάγκες τους και να δημιουργήσει βιώσιμες ψηφιακές λύσεις για ολόκληρους βιομηχανικούς κλάδους.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι πάροχοι μπορούν ήδη σήμερα να προβούν σε συγκεκριμένες ενέργειες έτσι ώστε να εξασφαλίσουν μια ομαλή μετάβαση στην τεχνολογία 5G. Τέτοιες ενέργειες είναι, μεταξύ άλλων, η δημιουργία νέας στρατηγικής, η επένδυση στην ανάπτυξη και σε δοκιμαστικά δίκτυα, καθώς και η υιοθέτηση νέων περιπτώσεων χρήσης και νέων επιχειρηματικών μοντέλων.

Η έρευνα αναδεικνύει τα πλεονεκτήματα της ύπαρξης ενός συνεργάτη με ισχυρό οικοσύστημα 5G που θα μπορεί να βοηθήσει τους παρόχους να πραγματοποιήσουν μια ομαλή μετάβαση προς την τεχνολογία αυτή.

Ο Arun Bansal, επικεφαλής του Business Unit Network Products της Ericsson, δηλώνει: «Η Ericsson πιστεύει ότι η τεχνολογία 5G αποτελεί το θεμέλιο για την άνθηση του συνόλου των δυνατοτήτων της Διαδικτυωμένης Κοινωνίας. Συνεργαζόμαστε με τους πελάτες μας έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε μια πρώιμη παρουσία στην τεχνολογία 3G, όντας πρωτοπόροι στη δημιουργία προτύπων, χτίζοντας ένα ισχυρότατο διεθνές οικοσύστημα 5G και βοηθώντας τους να καινοτομούν με λύσεις 5G οι οποίες είναι ειδικά κατασκευασμένες για εφαρμογές στον πραγματικό κόσμο. Στόχος μας είναι η ελαχιστοποίηση του κινδύνου των πελατών μας και η εξασφάλιση της επιτυχίας τους κατά τον κρίσιμο αυτό μετασχηματισμό.»

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights