Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Huawei: Αρνήθηκε την κατασκευή των Google Pixels

Huawei: Αρνήθηκε την κατασκευή των Google Pixels

απο Kostas Gliatiotis

Οι φήμες που ήθελαν την HTC να μην ήταν η πρώτη επιλογή της Google για τον σχεδιασμό και την κατασκευή των δύο νέων Pixel Smartphones φαίνεται πως… επιβεβαιώνονται.

Ο Colin Giles, αντιπρόεδρος του Consumer Business Group της Huawei, επιβεβαίωσε ουσιαστικά τις πληροφορίες που ήθελαν την Google να ζητά από την Κινέζικη εταιρεία να σχεδιάσει και να κατασκευάσει τις δύο νέες συσκευές, και πως η Huawei αρνήθηκε να το κάνει.

Η άρνηση αυτή ήταν μάλλον… λογική, αφού σε αντίθεση με τα αμέσως προηγούμενα Nexus κινητά τηλέφωνα της Google, στην νέα σειρά των Pixels, η Αμερικάνικη εταιρεία ήθελε να “φαίνεται” μόνο το δικό της όνομα στις ίδιες τις συσκευές.

google-pixel-both-9193-003

Σύμφωνα με τον Colin Giles λοιπόν, η Huawei τερμάτισε τις διαπραγματεύσεις για τον σχεδιασμό των δύο Pixel phones όταν έμαθε την συγκεκριμένη απαίτηση της Google. Η Κινέζικη εταιρεία (σωστά) θεώρησε ότι θα “έχανε” σε αναγνωρησιμότητα σαν εταιρεία, αφού ο μέσος χρήστης αναγνωρίζει μόνο το όνομα που μπορεί να δει πάνω στην συσκευή του, και δεν ενδιαφέρεται ιδιαίτεα για τον δημιουργό της αν είναι διαφορετική εταιρεία.

Από την είδηση αυτή βγαίνουν πολλές ενδιαφέρουσες πληροφορίες. Η βασικότερη από αυτές είναι ότι η Huawei έχει πλέον την “ισχύ” στην αγορά ώστε να αρνείται στην Google, τον δημιουργό του Android που και η ίδια χρησιμοποιεί, την κατασκευή συσκευών για λογαριασμό της. Επίσης, ενδιαφέρον έχει και το ότι η HTC, που παλαιότερα ήταν ένας από τους στενότερους συνεργάτες της Google στην δημιουργία των πρώτων δικών της συσκυεών, αλλά και του πρώτου ποτε Android Smartphone, πλέον αποτελούσε την δεύτερη (ίσως και ακόμα πιο χαμηλά στη λίστα…) επιλογή της Αμερικάνικης εταιρείας.

google-pixel-xl-8-1

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights