Αρχικη ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ H Samsung Electronics εγκαινιάζει μια νέα εποχή με την QLED TV

H Samsung Electronics εγκαινιάζει μια νέα εποχή με την QLED TV

απο Kostas Gliatiotis

Η Samsung Electronics ανακοίνωσε τις νέες σειρές τηλεοράσεων QLED TV – Q9, Q8 και Q7 – στο πλαίσιο παρουσίασης που πραγματοποιήθηκε στο Keep Memory Alive Event Center στο Las Vegas.

«H QLED TV θα σηματοδοτήσει μια νέα εποχή στην οπτικoακουστική βιομηχανία το 2017», δήλωσε ο HyunSuk Kim, Πρόεδρος του Visual Display Business της Samsung Electronics. «Με την έλευση της QLED TV, προσφέρουμε την πιο πιστή αποτύπωση της πραγματικότητας στην οθόνη».

Η καλύτερη έως σήμερα ποιότητα εικόνας από τη Samsung

Με την ποιότητα της εικόνας να παραμένει κορυφαία προτεραιότητα για τους καταναλωτές σε όλο τον κόσμο – ειδικά καθώς η μέση τηλεόραση συνεχίζει να αυξάνεται σε μέγεθος – οι Samsung QLED TVs για το 2017 αποτελούν ένα ακόμη τεχνολογικό άλμα.

Η νέα σειρά προσφέρει εντυπωσιακά βελτιωμένη απόδοση χρωμάτων, εμφανίζοντας το χρωματικό χώρο DCI-P3 με ακρίβεια. Σε μια ακόμη παγκόσμια πρωτιά για τη Samsung, οι QLED τηλεοράσεις είναι σε θέση να αναπαράγουν 100% το χρωματικό εύρος και κάνουν ορατές τις πιο λεπτές διαφορές στο αποκορύφωμα της φωτεινότητας της QLED – μεταξύ 1.500 και 2.000 nits. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να αποδώσουν όλα τα χρώματα σε κάθε επίπεδο φωτεινότητας.

Το χρωματικό εύρος παρουσιάζει χρώμα που μπορεί να αποδοθεί σε διαφορετικά επίπεδα φωτεινότητας. Για παράδειγμα, ένα φύλλο δέντρου μπορεί να εκληφθεί με διαφορετικά χρώματα, από κιτρινοπράσινο έως τιρκουάζ, ανάλογα με την ένταση του φωτισμού. Η οθόνη της Samsung QLED TV μπορεί να συλλάβει ακόμα και λεπτές διαφορές που αφορούν τη φωτεινότητα του χρώματος. Αυτό το είδος της χρωματικής λεπτομέρειας δεν μπορεί εύκολα να απεικονιστεί στα συμβατικά μοντέλα σε δισδιάστατο χρωματικό χώρο.

Αυτή η σημαντική καινοτομία είναι αποτέλεσμα της υιοθέτησης από τη Samsung ενός νέου στοιχείου Quantum Dot – το οποίο καθιστά δυνατό να εκφραστεί μια σημαντικά βελτιωμένη γκάμα χρωμάτων με πολύ μεγαλύτερη λεπτομέρεια, σε σύγκριση με τις συμβατικές τηλεοράσεις.

H νέα τεχνολογία Quantum Dot επιτρέπει στη Samsung QLED ΤV να αποδώσει βαθύ μαύρο και πλούσιες λεπτομέρειες, ανεξαρτήτως από το πόσο φωτεινή ή σκοτεινή είναι η σκηνή, ή αν το περιεχόμενο παίζεται σε ένα καλά φωτισμένο ή όχι δωμάτιο. Επιπλέον, η Samsung QLED TV μπορεί να παράγει μέγιστη φωτεινότητα τόσο υψηλή όσο 1.500 έως 2.000 nits, χωρίς να επηρεάζεται η ικανότητά της να παρέχει ακριβές και άψογο χρώμα. Με τη νέα τεχνολογία Quantum Dot, δεν απαιτούνται πλέον συμβιβασμοί στη φωτεινότητα, για να ενισχυθεί η απόδοση των χρωμάτων, η οποία επίσης διατηρείται ανεξάρτητα από το πόσο μεγάλη μπορεί να είναι η γωνία θέασης.

Στο πλαίσιο της παρουσίασης, η εταιρεία ανέδειξε, επίσης, τα νέα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά, που επιλύουν ορισμένα από τα πιο σημαντικά προβληματικά σημεία για τον τηλεθεατή.

«Με την QLED τηλεόραση, λύσαμε τα προβλήματα που o καθένας -και κάθε σπίτι- έχει βιώσει: το πλήθος των καλωδίων, τις ογκώδεις επιτοίχιες βάσεις και μια πληθώρα συσκευών που τοποθετούνται ακριβώς κάτω από την τηλεόραση», δήλωσε ο Dave Das, Senior Vice President του τμήματος Consumer Electronics Marketing στη Samsung Electronics Αμερικής. «Με τη σειρά προϊόντων του 2017, το περιεχόμενο της οθόνης βρίσκεται στο επίκεντρο -και όχι τα πάντα γύρω από αυτό».

Οι βελτιώσεις στο σχεδιασμό και την ευχρηστία στη σειρά QLED TV περιλαμβάνουν ένα μοναδικό, διαφανές καλώδιο «Invisible Connection», μέσω του οποίου όλες οι περιφερειακές συσκευές μπορούν να συγκεντρωθούν και να συνδεθούν με την τηλεόραση. Αυτό έρχεται να προστεθεί στη βάση στήριξης «No-gap wall-mount», που καθιστά γρήγορη και εύκολη την τοποθέτηση της τηλεόρασης στον τοίχο. Για όσους πάλι προτιμούν να μην τοποθετούν την τηλεόραση στον τοίχο, η Samsung προσφέρει δύο νέες βάσεις που έχουν σχεδιαστεί για να αναδεικνύουν τις QLED TVs, ως όμορφα αξεσουάρ. Οι καταναλωτές μπορούν να επιλέξουν είτε το «Studio Stand», το οποίο μοιάζει με καβαλέτο ενός πίνακα, είτε το κομψό «Gravity Stand», το οποίο όταν συνδέεται με την τηλεόραση, μοιάζει με ένα σύγχρονο γλυπτό.

H πιο έξυπνη από ποτέ τηλεόραση της Samsung

Το 2017 η Samsung επικεντρώνεται στη συνεχή εξέλιξη όλων όσων έχει να προσφέρει η εξαιρετική Smart TV, προσφέροντας στους θεατές την απλή και ενιαία εμπειρία χρήσης, που επιθυμούν για όλο το ψυχαγωγικό τους περιεχόμενο – οπουδήποτε και οποτεδήποτε εκείνοι το επιθυμούν. Για παράδειγμα με το τηλεχειριστήριο Samsung Smart Remote, οι θεατές μπορούν να ελέγχουν σχεδόν όλες τις συνδεδεμένες με την τηλεόραση συσκευές από μία μόνο πηγή με ένα μόνο χειριστήριο.

Φέτος, το interface του ‘Smart Hub’ έχει επεκταθεί στα smartphones μέσω της νέας και βελτιωμένης εφαρμογής ‘Smart View’ της Samsung, η οποία πλέον προσφέρει συνολική επισκόπηση όλου του διαθέσιμου περιεχομένου στην αρχική οθόνη της εφαρμογής. Έτσι, οι θεατές μπορούν να χρησιμοποιούν τις mobile συσκευές τους για να επιλέξουν και να ξεκινήσουν τα αγαπημένα τους live τηλεοπτικά προγράμματα και τις υπηρεσίες video-on-demand – στην τηλεόρασή τους, μέσω της mobile εφαρμογής ‘Smart View’. Επιπλέον, μπορούν να επιλέξουν να λαμβάνουν ειδοποιήσεις στις mobile συσκευές τους σχετικά με το αγαπημένο τους περιεχόμενο, όπως για παράδειγμα, τις ώρες των εκπομπών και τη διαθεσιμότητα.

Περισσότεροι από 200 δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο συμμετείχαν στα αποκαλυπτήρια των προϊόντων της Samsung για να βιώσουν πρώτοι την ποιότητα εικόνας και την εύκολη χρήση της Samsung QLED TV.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights