Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Creative Flex : Καθημερινή ποιότητα

Creative Flex : Καθημερινή ποιότητα

απο Kostas Gliatiotis

Εισαγωγή

Ένα μεγάλο μέρος των χρηστών Smartphones επιλέγει να χρησιμοποιεί τα ακουστικά που περιλαμβάνονται στην συσκευασία κατά την αγορά του, αφού η απόδοση που αυτά έχουν, καλύπτει τις βασικές ανάγκες τους.

Για ένα (μικρότερο σίγουρα) μέρος όμως του αγοραστικού κοινού, η ποιότητα του ήχου είναι κάτι που το αναζητούν και προτιμούν να χρησιμοποιήσουν ακουστικά δικής τους επιλογής προκειμένου να το αποκτήσουν.

Στην κατηγορία αυτή, και με δεδομένο πάντα το ότι μιλάμε για ακουστικά με φυσιολογικό κόστος αγοράς, η Creative εισάγει στη χώρα μας τα Flex. Το συγκεκριμένο ζευγάρι ακουστικών ανήκει στην κατηγορία «Overall» και είναι αρκετά διαφορετικά απο τα ακουστικά που οι περισσότεροι χρησιμοποιούν (επειδή όπως αναφέραμε απλά περιλαμβάνονται στην συσκευασία του smartphone τους).

Η Creative μας παραχώρησε τα Flex για «δοκιμή», και στο κείμενο που ακολουθεί θα δούμε μαζί το πως αυτά προσφέρουν πολύ περισσότερα από ένα κοινό ζευγάρι ακουστικών, σε μια μάλιστα σχετικά χαμηλή τιμή πώλησης.

Σχέδιο Μέγεθος Βάρος.

Ξεκινώντας διαφορετικά από ότι συνήθως, θα αναφερθούμε πρώτα στο… μέγεθος των Flex, αφού ανήκοντας στην κατηγορία των Overall ακουστικών, προφανώς είναι αρκετά διαφορετικά από ένα ζευγάρι «ψείρες».

Η Creative γνωρίζει ότι δεν είναι ιδιαίτερα εξοικειωμένοι οι χρήστες (και στη χώρα μας ακόμα περισσότερο) στην χρήση ακουστικών αυτού του είδους όταν βρίσκονται εκτός σπιτιού, παρόλα αυτά φρόντισε ώστε τα Flex να είναι όσο το δυνατόν πιο μικρά και εύκολα στη μεταφορά τους.

Ο έξυπνος σχεδιασμός περιλαμβάνει και την δυνατότητα περιστροφής μέχρι ενός σημείου του κάθε ενός από τα ακουστικά. Η δυνατότητα αυτή έχει διπλή χρησιμότητα, αφού βοηθά τα Flex να καταλαμβάνουν λιγότερο χώρο όταν ο χρήστης τους δεν τα φοράει, αλλά το βασικότερο, στο να τα προσαρμόζει ακριβώς όπως θέλει στο κεφάλι του περιστρέφοντας ελάχιστα το καθένα μέχρι να βρει την ιδανική θέση.

Η λεπτομέρεια αυτή είναι (τουλάχιστον κατά τη γνώμη μας) περισσότερο σημαντική από ότι φαίνεται αρχικά, αφού έτσι ακόμα και μετά από πολύωρη ακρόαση, δεν κουράζουν το κεφάλι και τα αυτιά του χρήστη.

Σε αυτό βοηθάει και το πολύ μικρό τους βάρος, αφού για Overall ακουστικά, τα Flex εκτός από περιορισμένες διαστάσεις, είναι και αρκετά ελαφριά.

Τέλος, το κάθε ένα από τα δύο ακουστικά, έχει σχετικά μικρό μέγεθος, ώστε να «αγκαλιάζει» μεν το αυτί του χρήστη, χωρίς όμως να είναι αρκετά μεγάλα ώστε να είναι εντελώς «άκομψα» για χρήση οπουδήποτε αλλού εκτός από μέσα στο σπίτι.

Απόδοση.

Τα Flex έχουν σχεδιαστεί κυρίως για χρήση σε συνδυασμό με φορητές συσκευές, και συνήθως με το Smartphone του ιδιοκτήτη τους. Αυτό σημαίνει ότι η απόδοση τους εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το τι μπορεί να κάνει «ηχητικά» η συσκευή του ιδιοκτήτη τους.

Παρότι στον χώρο των Smartphones η απόδοση σε πολλούς άλλους τομείς είναι κάτι το αρκετά γνωστό και κάτι που απασχολεί τους περισσότερους χρήστες, στον τομέα του ήχου οι περισσότεροι απλά αρκούνται στο να μπορεί το Smartphone τους να παίξει μουσική.

Τα Flex θα μπορούσε να πει κανείς ότι με αυτό σαν δεδομένο, έχουν εύκολο στόχο, το να ξεπεράσουν απλά την απόδοση των ακουστικών που συνοδεύουν ένα Smertphone στην συσκευασία του. Στην πραγματικότητα όμως η απόδοση τους είναι αρκετά πιο καλή από αυτό.

Ακόμα και High End και ακριβά σε κόστος Smartphones δεν έχουν συνήθως ιδιαίτερη ένταση αναπαραγωγής ακόμα και στην μέγιστη ένταση τους. Παρόλα αυτά, δεν είναι λίγες οι συσκευές που παρέχουν αρκετά καλή ηχητική απόδοση (την οποία δεν διαφημίζουν….).

Στην αναπαραγωγή λοιπόν μουσικής, αυτό που μπορεί να προσφέρει ένα ζευγάρι ακουστικών Flex στον χρήστη τους, είναι μια «αποκάλυψη» του τι μουσική μπορεί να αναπαράγει το Smartphone του, ακούγοντας με πολύ περισσότερη λεπτομέρεια τραγούδια που ήδη ξέρει και έχει ακούσει.

Η ποιότητα τους είναι σχεδόν άριστη, και σίγουρα ότι καλύτερο μπορεί να βρει κανείς στην κατηγορία τιμής τους. Ακόμα και στην μέγιστη ένταση, ο … ακροατής δεν θα ακούσει τα Flex να αλλοιώνουν κάποια συχνότητα, ενώ ακόμα και το έντονο μπάσο αναπαράγεται χωρίς ενοχλητικούς τριγμούς.

Τα Flex διατηρούν το μεγαλύτερο μέρος της καλής τους αυτής απόδοσης ακόμα και όταν ο χρήστης τους τα συνδέσει με άλλου είδους συσκευές όπως ένα Laptop/ Notebook για την προβολή μιας ταινίας χωρίς να ενοχλεί τους γύρω του. Ειδικά σε αυτή την περίπτωση (κάτι που δοκιμάσαμε επανειλημμένως…) τα Flex χάρη και στο μικρό τους βάρος και μέγεθος είναι ιδανικά με την ένταση και την ποιότητα τους.

Πρακτικότητα.

Στο καλώδιο των Flex υπάρχει ένα μικρό «χειριστήριο» που σε αντίθεση με ότι θα περίμενε κανείς δεν προσφέρει την δυνατότητα ρύθμισης της έντασης τους. Αντί αυτής, διαθέτει ένα μικρό πλήκτρο, η χρησιμότητα του οποίου είναι διαφορετική ανάλογα με την περίπτωση. Κατά την ακρόαση μουσικής, μπορεί να σταματήσει και να ξεκινήσει την αναπαραγωγή.

Μαζί με το πλήκτρο αυτό υπάρχει και ένα…. Μικρόφωνο, κάτι που δηλώνει ότι τα Flex έχουν σχεδιαστεί για χρήση σε συνδυασμό με Smartphone. Το μικρόφωνο αυτό χρησιμεύει για την πραγματοποίηση κλήσεων, ενώ το πλήκτρο σε αυτή την περίπτωση μπορεί να απαντήσει σε μια εισερχόμενη κλήση.

Συμπέρασμα.

Τα Creative Flex απευθύνονται όπως ήδη αναφέραμε, σε εκείνους που δεν είναι ικανοποιημένοι (δικαίως) με την απόδοση των ακουστικών που έχει ένα Smartphone, αλλά και σε όσους θεωρούν ότι ένα ζευγάρι «Ψείρες» έχει πάντα τα μειονεκτήματα του.

Μπορεί στη χώρα μας ακόμα η χρήση ενός Overall ζευγαριού ακουστικών να είναι κάτι το «ασυνήθιστο» εκτός σπιτιού, τα Flex όμως έχουν σχεδιαστεί να προσφέρουν την άνεση και την ευκολία που περιμένει κανείς που έχει εξοικειωθεί με τη χρήση αυτή.

Στην τιμή που μπορεί να τα βρει κανείς στη χώρα μας, έχουν άριστη ηχητική απόδοση σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα πλεονεκτήματα τους. Η τιμή αυτή μάλιστα είναι και αρκετά χαμηλή ώστε να προσελκύσει και τους χρήστες που δεν έχουν μέχρι σήμερα δοκιμάσει Overall ακουστικά στο Smartphone τους, και να τους κάνει να ανακαλύψουν τι… έχαναν σε μουσική απόδοση.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights