Αρχικη ΕΛΛΑΔΑ Τα σούπερ μάρκετ Μασούτης επιλέγουν τη λύση Office 365 της Microsoft

Τα σούπερ μάρκετ Μασούτης επιλέγουν τη λύση Office 365 της Microsoft

απο Kostas Gliatiotis

Η εταιρία Μασούτης Α.Ε., μια αμιγώς ελληνική οικογενειακή επιχείρηση με μακροχρόνια ανοδική πορεία και σημαντική θέση στο χώρο του λιανικού εμπορίου με έτος ίδρυσης το 1976, υιοθέτησε το Office 365, και συγκεκριμένα την πλατφόρμα SharePoint. Η εταιρία, η οποία αριθμεί πάνω από 260 σούπερ μάρκετ ανά την ελληνική επικράτεια και απασχολεί περισσότερους από 6.700 εργαζόμενους, κατέχοντας την πρώτη θέση στη Βόρεια Ελλάδα, αξιοποίησε την πλατφόρμα SharePoint, αναπτύσσοντας μια εφαρμογή για την αξιολόγηση των καταστημάτων, με στόχο να βοηθάει τη διοίκηση να λαμβάνει όχι μόνο ποιοτικότερες αποφάσεις, αλλά κυριότερα, αποφάσεις σε πραγματικό χρόνο όσον αφορά στη συνολική εμφάνιση των καταστημάτων Μασούτης και την εμπειρία των πελατών σε αυτά.

Πριν την υιοθέτηση της πλατφόρμας, η Μασούτης Α.Ε. αντιμετώπιζε διάφορες προκλήσεις. Οι επιθεωρητές των καταστημάτων, πραγματοποιούσαν όλες τις αξιολογήσεις σε έντυπη μορφή, γεγονός που έκανε την αρχειοθέτηση των στοιχείων και την ανάλυσή τους σε πραγματικό χρόνο, μια δύσκολη, και χρονοβόρα διαδικασία, με σημαντικό κόστος. Παράλληλα, ιδιαίτερα δύσκολη ήταν και η διαδικασία παρακολούθησης και ελέγχου των διορθωτικών αλλαγών στα καταστήματα, αφού για να ανατρέξουν σε παλιότερες αξιολογήσεις, οι επιθεωρητές έπρεπε να σπαταλούν πολύ χρόνο για την έρευνα στο έντυπο αρχείο. Οι ανάγκες λοιπόν για αποτελεσματικότερη διαχείριση μεγάλου όγκου δεδομένων, απαιτούσε την ενσωμάτωση και αξιοποίηση νέων τεχνολογιών. Για το λόγο αυτό, επιλέχθηκε η πλατφόρμα SharePoint της σουίτας Office 365, έπειτα από ενδελεχή αξιολόγηση διαφόρων διαθέσιμων λύσεων.

Mε τη βοήθεια της εφαρμογής που αναπτύχθηκε στο SharePoint, οι επιθεωρητές πραγματοποιούν την αξιολόγηση με ταχύτητα και ευκολία, μέσα από το tablet τους, βρίσκοντας τα όλα σημεία τα οποία είναι προς αξιολόγηση και βαθμολόγηση, για κάθε κατάστημα ξεχωριστά. Από τη στιγμή που ο επιθεωρητής  θα ολοκληρώσει και θα υποβάλει μια αξιολόγηση, όλα τα στοιχεία είναι ορατά και προσβάσιμα, με πλήρη ιστορικότητα για όλους τους εμπλεκόμενους, συμπεριλαμβανομένων των στελεχών της ανώτατης διοίκησης. Οι περιφερειακοί διευθυντές από την πλευρά τους, έχουν καλύτερη ενημέρωση  των εργασιών ελέγχου των καταστημάτων, γνωρίζοντας ανά πάσα στιγμή τις εκκρεμότητες και την πορεία υλοποίησης των εντολών που έχουν προκύψει σε προηγούμενους ελέγχους.

Όπως δήλωσε ο Σάββας Τορτοπίδης, διευθυντής Πληροφορικής της Μασούτης Α.Ε, «Εξετάσαμε και άλλες πλατφόρμες πριν επιλέξουμε το SharePoint. Προχωρήσαμε με τη λύση της Microsoft γιατί πιστεύουμε είναι η καλύτερη επιλογή, προσαρμόσιμη στις ανάγκες ψηφιοποίησης των δικών μας διαδικασιών. Βλέπουμε το SharePoint ως μια στρατηγικής σημασίας πλατφόρμα για την εταιρεία μας, όχι μόνο στη συγκεκριμένη υλοποίηση».

Ο Θάνος Λούτσος, Εμπορικός Διευθυντής της Microsoft Ελλάδος, Κύπρου και Μάλτας, δήλωσε: « Η απόφαση της Μασούτης Α.Ε. να επιλέξει και να εμπιστευτεί τις λύσεις Office 365 για τους πελάτες της μας δίνει μεγάλη ικανοποίηση. Η αξιοποίηση  της εφαρμογής στο SharePoint, η οποία κατάφερε να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα και την ταχύτητα των λειτουργιών και των αποφάσεών της, αναβαθμίζοντας, εν τέλει, την εμπειρία που παρέχει στους πελάτες της, αποδεικνύει ότι οι λύσεις cloud της Microsoft μπορούν να προσφέρουν λύσεις για κάθε σύγχρονη επιχείρηση, παρέχοντας την απαραίτητη ευελιξία και ταχύτητα που χρειάζονται για την μετάβαση τους στον ψηφιακό μετασχηματισμό».

Για να παρακολουθήσετε το σχετικό βίντεο αναφορικά με την υιοθέτηση του SharePoint, επισκεφθείτε τον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=5a-43I1ebfc

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights