Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Samsung Galaxy A3 2017 Review: Compact πολυτέλεια

Samsung Galaxy A3 2017 Review: Compact πολυτέλεια

απο Kostas Gliatiotis

Εισαγωγή

Έχουμε φτάσει πλέον σε ένα σημείο στην εξέλιξη των smartphones κατά το οποίο οι οθόνες με διαγώνιο 5 ιντσών θεωρούνται ως το κάτω άκρο, κάτι που δεν είναι τυχαίο μιας και οι περισσότερες εφαρμογές απαιτούν την απεικόνιση όλο και περισσοτέρων πληροφοριών. Με τα χρόνια λοιπόν, οι κατασκευαστές φρόντισαν να ανταποκριθούν στις ανάγκες του αγοραστικού κοινού και αυτή την στιγμή τουλάχιστον μια συσκευή με οθόνη 5,5 ιντσών για αρκετό κόσμο θεωρείται «συνηθισμένη» και «φυσιολογική».

Παρόλα τα παραπάνω όμως, υπάρχει ακόμα μια μερίδα καταναλωτών, η οποία βάζει ως βασικό κριτήριο αγοράς το μέγεθος της ίδιας της συσκευής και επίσης αρκετοί χρήστες δίνουν έμφαση στην ποιότητα κατασκευής, την χρηστικότητα και τον σχεδιασμό, χωρίς αυτά να σημαίνουν ότι δεν ενδιαφέρονται… καθόλου και για τις επιδόσεις της. Ένα μειονέκτημα εδώ, είναι ότι οι διαθέσιμες επιλογές συνήθως είναι λίγες, κάτι που σημαίνει πως όποιος κατασκευαστής αποφασίζει να κυκλοφορήσει μια τέτοια συσκευή προσπαθεί να καλύψει ένα «ιδιαίτερο» κοινό.

Έχοντας τα παραπάνω κατά νου, είναι πλέον αρκετά εύκολο να αντιληφθεί ο καθένας σε ποιους απευθύνεται το Samsung A3 (2017) με το οποίο και θα ασχοληθούμε στο παρόν κείμενο. Το νέο πολυτελές compact κινητό της κορεάτικης εταιρείας συνεχίζει την… παράδοση που ξεκίνησε από το 2015 (όταν και πρωτοκυκλοφόρησε το πρώτο Α3) και όπως θα δούμε στη συνέχεια οι αλλαγές που έχουν γίνει σε σχέση με τους προκατόχους του είναι αρκετές. Εν συντομία, θα αναφέρουμε ότι διαθέτει Super AMOLED οθόνη 4,7 ιντσών, 16GB αποθηκευτικό χώρο, αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων, είναι μεταλλικής κατασκευής ενώ, παράλληλα, ακολουθεί το πρότυπο IP68 πράγμα που σημαίνει ότι είναι αδιάβροχο καθώς και ανθεκτικό στη σκόνη. Σε ό,τι αφορά την τιμή πώλησής του, αρχικά θα κυμανθεί στα 350 ευρώ, συνεπώς ας το… γνωρίσουμε καλύτερα.

Σχέδιο – Μέγεθος – Βάρος

Ο σχεδιασμός του νέου Galaxy A3 2017 είναι σαφέστατα επηρεασμένος από το S7, τόσο όσον αφορά το σχήμα της συσκευής, όσο και τα υλικά κατασκευής. Έτσι, το καπάκι της μπαταρίας είναι από γυαλί (Gorila Glass), κάτι το οποίο συνδυάζεται αρμονικά με το μεταλλικό πλαίσιο και έχει ως αποτέλεσμα το Galaxy A3 2017 να δείχνει (και να είναι) ιδιαίτερα πολυτελές και στιβαρό.

Κάτι που μας άρεσε είναι ότι το πλαίσιο ακολουθεί το χρώμα της συσκευής, κάτι που τουλάχιστον στην «Black Sky» έκδοση που έφτασε στα χέρια μας έχει εντυπωσιακά αποτελέσματα στο μάτι και, κατά τη γνώμη μας, δίνει επιπλέον πόντους στην συσκευή όσον αφορά την κομψότητά της.

Επανερχόμενοι στο καπάκι της μπαταρίας, θα επισημάνουμε ότι είναι μη-αφαιρούμενο καθώς και το ότι – δυστυχώς – είναι αρκετά… επιρρεπές στις δαχτυλιές. Η υφή του είναι αρκετά γλιστερή, οπότε θα σας συστήσουμε προσοχή κατά την χρήση της συσκευής, τουλάχιστον μέχρι να την συνηθίσετε.

Όπως επιτάσσει η… παράδοση στα μοντέλα της Samsung, στην δεξιά πλευρά του Galaxy A3 2017 βρίσκεται το power button το οποίο προφανώς επιτελεί ταυτόχρονα χρέη lock on/off. Παράλληλα, κάτι αξιοσημείωτο είναι  η ύπαρξη του ηχείου της συσκευής λίγο πιο πάνω, γεγονός σίγουρα προτιμότερο από να είναι τοποθετημένο σε κάποια άλλη θέση όπως π.χ. το καπάκι της μπαταρίας, καθώς οι ήχοι ακούγονται καθαρότερα.

Τα πλήκτρα αυξομείωσης της έντασης είναι τοποθετημένα (κλασσικά) στην αριστερή πλευρά της συσκευής, ενώ στο πάνω μέρος θα βρούμε το καπάκι των υποδοχών για την SIM και την κάρτα μνήμης μας.

Στην βάση του Galaxy A3 2017 βρίσκεται η θύρα φόρτισης η οποία ακολουθεί το Type-C πρότυπο και παρόλο που η Samsung θα μπορούσε να αρκεστεί μόνο σε αυτό σε ό,τι αφορά την σύνδεση ακουστικών (όπως είναι γνωστό οι θύρες αυτές υποστηρίζουν και τέτοια χρήση), εν τούτοις επέλεξε να τοποθετήσει και την κλασσική 3,5mm υποδοχή, δίνοντας έτσι την ελευθερία στον χρήστη να αποφασίζει αυτός τι θα χρησιμοποιήσει.

Κάτω από την οθόνη θα βρούμε το κλασσικό μηχανικό Home πλήκτρο το οποίο λειτουργεί παράλληλα και ως αναγνώστης δαχτυλικών αποτυπωμάτων και, όπως θα περίμενε κανείς, εκατέρωθεν βρίσκονται τα (επίσης μηχανικά) Back και Multitasking πλήκτρα, τα οποία είναι φωτιζόμενα.

Όπως είναι ευνόητο, πάνω από την οθόνη θα βρούμε την δευτερεύουσα κάμερα της συσκευής η οποία διαθέτει φακό 8 MP, καθώς επίσης και αισθητήρας φωτισμού. LED ειδοποιήσεων δεν υπάρχει,  ωστόσο σε αυτή την περίπτωση αυτό είναι κάτι που δεν μας απασχολεί καθώς υπάρχει η λειτουργία «Always On Display» στην οποία θα αναφερθούμε παρακάτω.

Τα bezels του Galaxy A3 2017 είναι σε πολύ λογικά επίπεδα, με αποτέλεσμα οι διαστάσεις του να ανέρχονται στα 135,4 x 66,2 x 7,9 χιλιοστά, ενώ το βάρος του φτάνει τα 135 γραμμάρια. Στην πράξη, λοιπόν, πρόκειται για ιδιαίτερα βολική κατά την μεταφορά της συσκευή, η οποία δεν θα σας… ενοχλήσει πουθενά. Άλλωστε, η βασική φιλοσοφία του Galaxy A3 2017 είναι ακριβώς αυτή: να «κερδίσει» όσους επιθυμούν ένα compact smartphone και κατά τη γνώμη μας το πετυχαίνει απόλυτα.

Οθόνη

Σε σχέση με το περσινό Α3, η Samsung επέλεξε και στην φετινή υλοποίηση να διατηρήσει την διαγώνιο των 4,7 ιντσών καθώς επίσης και την ανάλυση της οθόνης στα 720p. Ως εκ του αποτελέσματος, τα pixels ανά ίντσα παρέμειναν στα 312, επίδοση επαρκής  για συσκευή που ανήκει στην μεσαία κατηγορία.

Όπως θα περίμενε κανείς, η οθόνη του νέου Galaxy A3 2017 είναι Super AMOLED και στην πράξη τα χρώματα αποδίδονται χωρίς αλλοιώσεις υπό οποιαδήποτε γωνία θέασης. Η απόδοσή της κάτω από το φως του ήλιου είναι σε καλά επίπεδα και σε αυτό βοηθάει ο αισθητήρας  φωτισμού που διαθέτει η συσκευή και που αναλαμβάνει να ρυθμίζει αυτόματα την συμπεριφορά της ανάλογα με τις συνθήκες.

Σε σχέση με τα προηγούμενα Galaxy A3 2017, αυτό που πράγματι είναι καινούργιο είναι η ύπαρξη της λειτουργίας «Always On Display» που, σε ό,τι αφορά την Samsung, πρωτοσυναντήσαμε στο S7. Για όσους δεν γνωρίζουν, πρακτικά είναι μια λειτουργία που ενώ η συσκευή είναι κλειδωμένη αναλαμβάνει να εμφανίζει στην οθόνη διάφορες πληροφορίες, όπως η ώρα και η ημερομηνία, την στάθμη της μπαταρίας, καθώς και αν υπάρχουν ειδοποιήσεις όπως αναπάντητες κλήσεις, εισερχόμενα μηνύματα και mails ή ακόμα και συμβάντα από οποιαδήποτε εφαρμογή.

Παράλληλα, μπορούμε να επιλέξουμε να εμφανίζεται κάποια εικόνα από αυτές που είναι ήδη προεγκατεστημένες ή το ημερολόγιό μας. Στις Ρυθμίσεις, έχουμε την δυνατότητα εάν για κάποιο λόγο δεν θέλουμε την λειτουργία αυτή να την απενεργοποιήσουμε ή να «προγραμματίσουμε» ποιες ώρες θα είναι ανοιχτή.

Θέλουμε στο σημείο αυτό να επισημάνουμε ότι η επιβάρυνση στην κατανάλωση ενέργειας δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλη, καθώς ένα γνωστό πλεονέκτημα των AMOLED οθονών είναι ότι κάθε pixel είναι αυτόφωτο, ωστόσο εάν είσαστε χρήστης που θέλει το… maximum από την μπαταρία του, τότε προφανώς θα απενεργοποιήσετε την εν λόγω λειτουργία.

Κατά τα άλλα, όπως συνηθίζεται στις Ρυθμίσεις και πάλι, υπάρχουν επιλογές μέσω των οποίων μπορούμε να καθορίσουμε σε κάποιο βαθμό πως θα «συμπεριφέρεται» η οθόνη του Galaxy A3 2017 μας. Επίσης, υπάρχει μια  επιπλέον λειτουργία ονόματι «Φίλτρο Μπλε Φωτός» η οποία αναλαμβάνει κατά την διάρκεια της νύχτας να μειώσει τα επίπεδα του συγκεκριμένου χρώματος ώστε να κουράζονται λιγότερο τα μάτια του χρήστη.

Κλείνοντας, είναι δεδομένο ότι δύσκολα ο χρήστης του Galaxy A3 2017 θα αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα ή θα έχει κάποιο παράπονο από την οθόνη του. Αν μη τι άλλο η Samsung φημίζεται από τις υλοποιήσεις της και προφανώς το νέο compact μοντέλο της δεν αποτελεί εξαίρεση.

Λειτουργικό Σύστημα

Δίνοντας έναν χιουμοριστικό τόνο, θα μπορούσαμε να πούμε ότι «…το TouchWiz απεβίωσε, ζήτω το Grace UX!». Λέγοντας αυτό, αναφερόμαστε φυσικά στο νέο UI της Samsung το οποίο θα… συντροφεύει τους χρήστες των συσκευών της. Πριν το γνωρίσουμε καλύτερα όμως, για αρχή θα αναφέρουμε ότι το Galaxy A3 2017 κυκλοφορεί – για αρχή τουλάχιστον – με την έκδοση 6.0.1 του Android. Στο μέλλον, αναμένεται να αναβαθμιστεί και στην Nougat.

Στο νέο Περιβάλλον Χρήστη της κορεάτικης εταιρείας λοιπόν, αρκετά γραφικά στοιχεία έχουν ανασχεδιαστεί, όπως π.χ. τα εικονίδια συστήματος. Φυσικά, μπορούμε πάντοτε να διαχειριζόμαστε τις Αρχικές Οθόνες μας, να προσθέτουμε ή να αφαιρούμε όποιες επιλέξουμε και προφανώς το ίδιο ισχύει για τα widgets, τις ταπετσαρίες κτλ. Ταυτόχρονα, μπορούμε να επιλέξουμε πόσα εικονίδια θα εμφανίζονται όπως επίσης και το θέμα της αρεσκείας μας.

Το μενού των εφαρμογών δεν είναι ιδιαίτερα «φορτωμένο», ενώ υπάρχει η δυνατότητα δημιουργίας φακέλων τόσο μέσα σε αυτό όσο και σε κάποια Αρχική Οθόνη. Η δε επεξεργασία τους, είναι αρκετά εύκολη.

Ο Πίνακας Ειδοποιήσεων χωρίζεται σε δύο «κομμάτια» και μπορούμε να διαχειριστούμε τις συντομεύσεις μας κατά το δοκούν.

Κάτι που βρήκαμε πολύ θετικό, είναι ότι το μενού των Ρυθμίσεων έχει – επιτέλους – απλοποιηθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό και οι διαθέσιμες επιλογές είναι «συμμαζεμένες».

Για όσους επιθυμούν έξτρα ασφάλεια στο κινητό τους, θυμίζουμε ότι υπάρχει και ο σχετικός αναγνώστης (το πλήκτρο Home) ο οποίος δεν μας προβλημάτισε σε κάτι κατά την χρήση του.

Όπως αρκετοί κατασκευαστές πράττουν στις μέρες μας, έτσι και η Samsung έχει δημιουργήσει την εφαρμογή «Συντήρηση Συσκευής» η οποία αναλαμβάνει να βελτιστοποιεί την λειτουργία του κινητού μας, ενώ όποτε κριθεί αναγκαίο μας ειδοποιεί για τυχόν συμβάντα που σχετίζονται με αυτήν. Στην ουσία είναι η εξέλιξη της «Έξυπνης Διαχείρισης» που υπάρχει σε παλαιότερα μοντέλα. Να σημειώσουμε ότι θα την βρείτε στις Ρυθμίσεις καθώς δεν υπάρχει στο Μενού Εφαρμογών.

Ο dialer, η εφαρμογή των SMS όπως και αυτή για την διαχείριση των επαφών μας, έχουν επίσης ανασχεδιαστεί με θετικά αποτελέσματα.

Στα θετικά θα προσθέσουμε την ύπαρξη Ραδιοφώνου, μια λειτουργία που ενδιαφέρει αρκετούς χρήστες.

Κάνοντας έναν απολογισμό, το Grace UX είναι οπωσδήποτε ένα βήμα προς τα μπρος που κινείται στην σωστή κατεύθυνση. Εάν προέρχεστε ήδη από κάποια παλαιότερη συσκευή της Samsung πολλά πράγματα θα σας φανούν οικεία αλλά και γενικότερα θεωρούμε πως ο μέσος χρήστης δεν θα συναντήσει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα στην καθημερινότητά του.

Κάμερα

Η Samsung επέλεξε να εφοδιάσει το Galaxy A3 2017 με φακό της τάξεως των 13 MP, ενώ θα θυμίσουμε ξανά ότι η μπροστινή ανέρχεται στα 8 MP. Σε ό,τι αφορά την απόδοση της βασικής κάμερας, λοιπόν, θα δηλώσουμε ότι μας άφησε ανάμεικτες εντυπώσεις εφόσον μιλάμε για συσκευή των 350 ευρώ.

Κατά την διάρκεια της μέρας, οι φωτογραφίες που μπορεί να τραβήξει ο χρήστης με το Galaxy A3 2017 είναι αποδεκτές. Τα χρώματα είναι αρκετά «φυσικά» και η διαχείριση του φωτός κινείται σε φυσιολογικά επίπεδα.

Δυστυχώς, κατά την διάρκεια της νύχτας όμως, το αποτέλεσμα απέχει αρκετά από το να χαρακτηριστεί ικανοποιητικό. Η έλλειψη OIS είναι εμφανής και αρκετές φορές υπάρχει θέμα στην εστίαση, ενώ υπάρχουν και αρκετά μεγάλα επίπεδα «θορύβου».

Κλείνοντας, η δυνατότητα καταγραφής video ανέρχεται στα 1080p με 30 fps, ενώ το interface της εφαρμογής της κάμερας δεν θα προβληματίσει σε κάτι τον μέσο χρήστη.

Επεξεργαστής – Μνήμη

Το Galaxy A3 2017 ανήκει στην μεσαία κατηγορία τιμής (έστω στο άνω άκρο αυτής) και αντίστοιχα ο επεξεργαστής στο εσωτερικό του είναι της κατηγορίας αυτής.

Ο Exynos 7870 όπως είναι η ονομασία του, έχει κάνει επίσημα την εμφάνιση του σε μια ακόμα συσκευή της Samsung και πιο συγκεκριμένα το Galaxy J7 2016.

 

Έχει συνολικά 8 πυρήνες επεξεργασίας, αρχιτεκτονικής Α-53 της ARM, με μέγιστο χρονισμό το 1.6 GHz και για τους 8. Υπάρχουν 2 «ομάδες» των τεσσάρων πυρήνων λειτουργίας, και το Galaxy A3 2017 ενεργοποιεί την μια ή και τις δύο από αυτές ανάλογα με τις απαιτήσεις. Υπάρχει μια μικρή καθυστέρηση στην «ενεργοποίηση» και της δεύτερης ομάδας όταν ο χρήστης ζητάει από την συσκευή κάτι πιο… απαιτητικό, που όμως στην συνέχεια εξαφανίζεται.

Πρακτικά, ένας επεξεργαστής σαν τον Exynos 7870 είναι περισσότερο από αρκετός για την καθημερινή χρήση του Galaxy A3 2017 χωρίς προβλήματα. Όλες οι εφαρμογές τρέχουν με άνεση, ενώ τα 2 GB μνήμης RAM είναι σχετικά αρκετά για ταυτόχρονη εκτέλεση αρκετών από αυτές. Η εναλλαγή μεταξύ τους γίνεται επίσης χωρίς καθυστερήσεις, και ουσιαστικά πρέπει κάποιος να θέλει «επίτηδες» να κάνει το Galaxy A3 2017 να καθυστερήσει, για να διαπιστώσει που είναι τα όρια της απόδοσης του.

Στον τομέα των γραφικών, οι Exynos επεξεργαστές στην μεσαία κατηγορία έχουν δυστυχώς κακή παράδοση και ο 7870 δεν αποτελεί εξαίρεση. Η Mali T830 της ARM, αποδίδει απλά ικανοποιητικά περισσότερο λόγο της χαμηλής 720p ανάλυσης της οθόνης του Galaxy A3 2017 και λιγότερο λόγω της ισχύς της.

Για το γραφικό περιβάλλον της Samsung και για καθημερινή χρήση, δεν εμφανίζονται προβλήματα και ενοχλητικά «κολλήματα» στην παραγωγή γραφικών. Για σχετικά απλά παιχνίδια επίσης, η απόδοση της Mali T830 είναι αποδεκτή χωρίς όμως ο χρήστης του Galaxy A3 2017 να περιμένει κάτι ιδιαίτερο από αυτή.

Όλοι οι Exynos επεξεργαστές έχουν ξεχωριστό Hardware για την αναπαραγωγή video, και στην περίπτωση του 7870 αυτό μπορεί να αναπαράγει αρχεία ανάλυσης έως και 1080p, συμπεριλαμβανόμενου όμως και του H265 codec κωδικοποίησης.

Στον αποθηκευτικό χώρο τέλος, το Galaxy A3 2017 έχει διαχωριστεί από τα μεγαλύτερα Galaxy A5 2017 και Galaxy A7 2017 (το οποίο δυστυχώς δεν θα δούμε στην Ευρώπή…) και διαθέτει 16 GB ονομαστικού χώρου αντί για τα 32 GB αυτών. Πρακτικά διαθέσιμα στον χρήστη είναι περίπου 11 από αυτά. Η εφαρμογή διαχείρισης συσκευής προσφέρει την δυνατότητα «εκκαθάρισης» περιττών αρχείων, όμως είναι σχεδόν δεδομένο ότι για την άνετη χρήση του Galaxy A3 2017 θα χρειαστεί μια κάρτα μνήμης MicroSD.

Μπαταρία

Η απόδοση της μπαταρίας του Galaxy A3 2017 ήταν ένας τομέας που μας άφησε θετικότατες εντυπώσεις, καθώς η χωρητικότητά της που ανέρχεται στα 2.350 mAh είναι αρκετή ώστε το νέο compact της Samsung να προσφέρει πολύ καλούς χρόνους, τόσο αναμονής όσο και λειτουργίας.

Θα τονίσουμε ότι, φυσικά, το  πόσο σύντομα θα επισκεφτείτε την… πλησιέστερη πρίζα, έχει να κάνει με τα επίπεδα φωτεινότητας που έχετε ρυθμίσει για την οθόνη, εάν χρησιμοποιείτε το «Always On Display», την ταπετσαρία που έχετε επιλέξει, για να μην αναφέρουμε και άλλους παράγοντες όπως η κάλυψη του δικτύου σας, το αν χρησιμοποιείτε εφαρμογές που απαιτούν κίνηση δεδομένων, αν παίζετε παιχνίδια κτλ.

Σε κάθε περίπτωση, με σχετικά έντονη χρήση (κλήσεις, μηνύματα, data κτλ) το Galaxy A3 2017 μπορεί να βγάλει ακόμα και 2 μέρες χρόνο λειτουργίας, ενώ με «οικονομικότερη» χρήση μπορεί να φτάσει ακόμα και τις 3 με 4. Το τελικό αποτέλεσμα μπορεί σε σημαντικό βαθμό να καθοριστεί από την εφαρμογή «Συντήρηση Συσκευής» που ήδη αναφέραμε και με το οποίο σας προτείνουμε να πειραματιστείτε, εάν θέλετε να πετύχετε όσο το δυνατό καλύτερες επιδόσεις.

 

Συμπέρασμα

Με το νέο Galaxy A3 2017, η Samsung συνεχίζει την επιτυχημένη «συνταγή» των προκάτοχών του, προσφέροντας μια πολυτελή, compact συσκευή, στην οποία η ποιότητα κατασκευής και το design παίζουν καθοριστικό ρόλο. Η οθόνη κινείται στα γνωστά κορυφαία επίπεδα που θα περίμενε κανείς από ένα μοντέλο με Super AMOLED υλοποίηση, η απόδοση της μπαταρίας είναι άνω του μέσου όρου, ενώ ευπρόσδεκτο είναι το γεγονός ότι προστέθηκε η αντοχή στο νερό και στην σκόνη.

Από την άλλη, η απόδοση της κάμερας σίγουρα δεν είναι αυτή που αναμένει κανείς από μια συσκευή σε αυτή την κατηγορία τιμής και είναι επίσης δεδομένο ότι σε ό,τι αφορά το hardware υπάρχουν ισχυρότερες επιλογές στα ίδια ή και με λιγότερα χρήματα.

Εδώ λοιπόν επανερχόμαστε σε όσα είπαμε και στην εισαγωγή μας: μοντέλα όπως το Galaxy A3 2017 απευθύνονται σε συγκεκριμένη μερίδα του αγοραστικού κοινού, η οποία είναι πρόθυμη να ξοδέψει επιπλέον χρήματα ώστε να αποκτήσει ένα πολυτελές smartphone, επιθυμεί ευχρηστία και μικρό μέγεθος και δεν το απασχολεί το hardware να είναι ό,τι ισχυρότερο υπάρχει. Έτσι και αλλιώς, ο μέσος χρήστης δεν θα αντιμετωπίσει κάποιο θέμα με την εκτέλεση των διάφορων εφαρμογών, αφού γνωστά apps όπως το Facebook, το Twitter ή οι διάφορες IM υλοποιήσεις «τρέχουν» χωρίς προβλήματα.

Θεωρούμε λοιπόν πως όπως ακριβώς συνέβη το 2015 και το 2016, έτσι και φέτος το νέο Galaxy A3 2017 θα συνεχίσει την πετυχημένη πορεία των προηγούμενων μοντέλων και εδώ που τα λέμε… όχι άδικα.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

10 σχολια

Μιχάλης Τσανσίζης 23/12/2017 - 14:24

αξιζει να το παρω στα 250€ η να παρω το xiami redmi 4a στα 139€?

Reply
Kostas Gliatiotis 25/12/2017 - 11:09

Καλησπέρα και καλά Χριστούγεννα να έχουμε !

Το Α3 2017 ειναι σημαντικά καλύτερη συσκευή από το 4Α της Xiaomi. Έχει πολύ καλύτερη οθόνη, πολύ καλύτερη κάμερα, μεταλλική κατασκευή και αντοχή στο νερό 🙂

Reply
Μιχάλης Τσανσίζης 07/01/2018 - 16:49

Μπορω να μεταφερω εφαρμογες στην καρτα sd?οταν εισαι σε κλειδωμενη οθονη αν πατησεις δυο φορες ανοιγει η οθονη η δεν εχει αυτο το χαρακτηριστικο?

Reply
Kostas Gliatiotis 08/01/2018 - 15:04

Οι εφαρμογές μεταφέρονται μόνο υπό συνθήκες, θα πρέπει να το υποστηρίζει η εφαρμογή, και να το επιτρέψει και η συσκευή. Σε γενικές γραμμές πάντως, είναι προτιμότερο να μην βάζεις τις εφαρμογές σε κάρτα μνήμης. Για να λειτουργούν σωστά, πρέπει η κάρτα μνήμης να είναι καλή, ακριβή και γρήγορη, πρέπει η εφαρμογή να έχει σχεδιαστεί σωστά για να τρέχει από την κάρτα μνήμης και πάντα θα υπάρχει διαφορά σε ταχύτητα λειτουργίας, και σε κατανάλωση ενέργειας.

Reply
Μιχάλης Τσανσίζης 08/01/2018 - 16:37

Σας ευχαριστω κι μια τελευταια ερωτηση.Οταν εισαι σε κλειδωμενη οθονη αν πατησεις δυο φορες ανοιγει η οθονη η δεν εχει αυτο το χαρακτηριστικο?

Reply
Kostas Gliatiotis 08/01/2018 - 19:26

Όχι αυτό το χαρακτηριστικό δεν υπάρχει στην σειρά Galaxy A τουλάχιστον όχι ακόμα 🙂

Reply
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΘΩΜΑΙΔΟΥ 23/01/2018 - 11:42

A3 TOY 2016 H TOY 2017 DIafores yparxoun? h mono xronologia alazei?

Reply
Kostas Gliatiotis 23/01/2018 - 14:03

Οι διαφορτές είναι αρκετές !

Το Α3 2017 είναι αδιάβροχο, έχει καλύτερη οθόνη, αρκετά καλύτερο σχεδιασμό. Είναι σημαντικά πιο γρήγορο και έχει και πολύ καλύτερη κάμερα 🙂

Reply
Δημήτρης Δημητρόπουλος 10/06/2018 - 13:02

Καλησπέρα ! Α3 του 2017 ή J5 του 2017 ? Υπάρχουν διαφορές ?

Reply
Kostas Gliatiotis 10/06/2018 - 13:59

Καλησπέρα !
Η βασικότερη διαφορά μεταξύ των 2 συσκευών είναι ότι το Α3 2017 είναι αδιάβροχο και κατασκευασμένο από γυαλί και στο πίσω μέρος του. Η κάμερα έχει μια πολύ μικρή διαφορά προς το καλύτερο, αρκετά μικρή όμως για να πρέπει να συγκρίνεις δίπλα δίπλα τις συσκευές για να την δεις. Πρακτικά, η εξωτερική εμφάνιση αλλάζει, το Α3 2017 έχει ήδη ξεκινήσει να αναβαθμίζεται σε Android 8.0 Oreo ενώ το J5 2017 θα ακολουθήσει σύντομα και αυτό.

Reply

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights