Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Έκθεση “βόμβα” του ΟΟΣΑ: Το ένα στα πέντε κινητά παγκοσμίως είναι fake!

Έκθεση “βόμβα” του ΟΟΣΑ: Το ένα στα πέντε κινητά παγκοσμίως είναι fake!

απο Kostas Gliatiotis

Σχεδόν το ένα στα πέντε κινητά τηλέφωνα, καθώς και η μία στις τέσσερις κονσόλες βιντεοπαιχνιδιών που διακινούνται διεθνώς είναι μαιμούδες”, ενώ η αλματώδης αύξηση του εμπορίου πλαστών συσκευών τεχνολογίας και επικοινωνιών να επιβαρύνει τους καταναλωτές, τους κατασκευαστές και τα δημόσια οικονομικά, όπως αναφέρει έκθεση του ΟΟΣΑ που έχει τίτλο “Trade in Counterfeit ICT Goods”.

Σύμφωνα με την έκθεση, ακόμα και οι μπαταρίες των smartphones, οι φορτιστές, οι κάρτες μνήμες, οι μαγνητικές γραμμωτές κάρτες και οι συσκευές μουσικής γίνονται αντικείμετα απομιμήσεων.

Σύμφωνα με την έκθεση, κατά μέσο όρο το 6,5% του παγκόσμιου εμπορίου προϊόντων τεχνολογίας, πληροφορικής και επικοινωνιών (ICT) αφορά προϊόντα “μαϊμούδες”, με βάση την ανάλυση των τελωνειακών στοιχείων του 2013. Το ποσοστό αυτό είναι πολύ υψηλότερο από το αντίστοιχο για το σύνολο των εμπορευόμενων προϊόντων, το οποίο ανήλθε σε 2,5%, σύμφωνα με έκθεση του 2016.

Το υψηλό κόστος των smartphones και των εξαρτημάτων προϊόντων ICT, καθώς και η συνεχιζόμενη και αυξανόμενη ζήτηση, τα καθιστούν επικερδή στόχο για απατεώνες, διαπιστώνει ο ΟΟΣΑ, προειδοποιώντας ότι αυξάνεται ο αριθμός και το εύρος των απομιμήσεων.

Όπως αναφέρει η έκθεση, τα πλαστά προϊόντα τεχνολογίας ενέχουν κινδύνους για την υγεία και την ασφάλεια, παρουσιάζουν πολλά προβλήματα στη λειτουργία και την επισκευή τους, ενώ σηματοδοτούν σημαντικές οικονομικές απώλειες για επιχειρήσεις και κράτη.

Επίσης, η έκθεση αναφέρει ότι τα κινητά – “μαϊμού” μπορεί να περιέχουν πιο επικίνδυνες ουσίες από τα γνήσια, όπως μόλυβδο και κάδμιο, ενώ οι πλαστοί φορτιστές τηλεφώνων μπορεί να συνεπάγονται κινδύνους πυρκαγιών και ηλεκτροπληξίας.

Ως κυριότερη πηγή προέλευσης πλαστών προϊόντων ICT η έκθεση αναφέρει την Κίνα, ενώ οι εταιρείες που πλήττονται περισσότερο όσον αφορά στην απώλεια εσόδων και την υπονόμευση του εμπορικού ονόματός τους λόγω των fake προϊόντων, είναι κυρίως οι εταιρείες με έδρα τις ΗΠΑ.

Τέλος, η έκθεση εκτιμά την αξία του παγκόσμιου εμπορίου προϊόντων – “μαϊμούδωνICT σε 143 δισ. δολάρια για το 2013, με βάση στοιχεία από σχεδόν ένα εκατομμύριο κατασχέσεις σε τελωνεία σε όλο τον κόσμο την περίοδο 2011-13.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights