Samsung Galaxy S8: Ένα smartphone χωρίς όρια

Samsung Galaxy S8: Ένα smartphone χωρίς όρια

Η Samsung Electronics Co., Ltd. παρουσιάζει το Galaxy S8, ένα smartphone που επαναπροσδιορίζει τα όρια των smartphones με τον απρόσκοπτο σχεδιασμό του hardware του, προσφέροντας στους χρήστες ένα νέο τρόπο αλληλεπίδρασης με το τηλέφωνο τους. Με πολλές υπηρεσίες και εφαρμογές, καθώς και με την εκπληκτική Οθόνη Χωρίς Όρια (“Infinity”) για καθηλωτικές εμπειρίες θέασης, το Galaxy S8 προχωράει στο επόμενο επίπεδο τη λειτουργικότητα και την άνεση, ανοίγοντας ένα γαλαξία δυνατοτήτων.

«Το Samsung Galaxy S8 εγκαινιάζει μία νέα εποχή στον σχεδιασμό των smartphones, καθώς και φανταστικές νέες υπηρεσίες, προσφέροντας νέους τρόπους για να αποκτήσουμε εμπειρίες στον κόσμο», δήλωσε ο DJ Koh, Πρόεδρος του Mobile Communications Business στη Samsung Electronics. «Το Galaxy S8 αποτελεί απόδειξη της προσπάθειάς μας να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη σας, επαναπροσδιορίζοντας τι είναι εφικτό στην ασφάλεια και αποτελεί ένα νέο ορόσημο στην κληρονομιά των Samsung smartphones».

Ακόμα περισσότερες εμπειρίες

Το Galaxy S8 βασίζεται στην κληρονομιά της Samsung για δημιουργία συσκευών, οι οποίες συνδυάζουν τον εκπληκτικό σχεδιασμό και τη λειτουργικότητα. Είναι διαθέσιμο σε μοντέλα 5.8’’ και 6.2’’ και έχει Οθόνη Χωρίς Όρια (“Infinity”) και σχεδιασμό χωρίς περιθώρια, διαμορφώνοντας μία ομαλή, συνεχή επιφάνεια χωρίς κουμπιά και σκληρές γωνίες. Το αποτέλεσμα είναι μία πραγματικά καθηλωτική εμπειρία θέασης χωρίς περισπασμούς, που κάνει το multi-tasking ακόμα πιο άνετο. Ο συμπαγής σχεδιασμός του Galaxy S8 επιτρέπει την άνετη χρήση με το ένα χέρι και το Corning® Gorilla® Glass 5 τόσο στο μπροστά όσο και στο πίσω μέρος της συσκευής εξασφαλίζει ανθεκτικότητα και υψηλής ποιότητας φινίρισμα.

Ο κόσμος του Galaxy

Επιπρόσθετα με τις νέες καινοτομίες στον σχεδιασμό, η Samsung συνεχίζει να προσφέρει τεχνολογία αιχμής που οι χρήστες έχουν αγαπήσει, συμπεριλαμβάνοντας:

 • Premium κάμερα: Το Galaxy S8 έχει εξοπλιστεί με μία προηγμένη εμπρόσθια κάμερα 8MP F7 Smart autofocus και μία κύρια κάμερα 12MP F1.7 Dual Pixel για τις καλύτερες φωτογραφίες σε χαμηλό φωτισμό, με μεγέθυνση και χωρίς να είναι θολές, διαθέτοντας αναβαθμισμένη επεξεργασία εικόνας.
 • Ισχυρή απόδοση: Συνδυάζοντας την ισχυρή απόδοση και τη συνδεσιμότητα, το Galaxy S8 διαθέτει το πρώτο 10nm chip της αγοράς, επιτρέποντας αυξημένη ταχύτητα και αποδοτικότητα. Επίσης, διαθέτει gigabit LTE και gigabit Wi-Fi με υποστήριξη έως και 1 Gbps, ώστε οι χρήστες να μπορούν γρήγορα να κατεβάσουν αρχεία, ανεξάρτητα από το μέγεθος του αρχείου.
 • Συναρπαστική ψυχαγωγία: Ως η πρώτη παγκοσμίως συσκευή που έχει πιστοποιηθεί από τον οργανισμό UHD Alliance ως MOBILE HDR PREMIUMTM, το Galaxy S8 σας δίνει τη δυνατότητα να δείτε τα ίδια ζωντανά χρώματα και τις αντιθέσεις, που οι παραγωγοί ταινιών δημιούργησαν, καθώς παρακολουθείτε τις αγαπημένες σας εκπομπές. Επιπλέον, το Galaxy S8 προσφέρει gaming εμπειρίες επόμενου επιπέδου με υψηλή τεχνολογία γραφικών, καθώς και το Game Pack, που διαθέτει κορυφαίους τίτλους παιχνιδιών, συμπεριλαμβανομένων επιλεγμένων τίτλων που υποστηρίζονται από το Vulkan API.
 • Παγκόσμιο πρότυπο στη mobile ασφάλεια: Το Galaxy S8 βασίζεται στο Samsung Knox, μία πλατφόρμα ασφαλείας πολλαπλών επιπέδων. Επιπλέον, το Galaxy S8 θα προσφέρει μία ευρεία επιλογή βιομετρικών τεχνολογιών, συμπεριλαμβανομένων αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος, αισθητήρα ίριδας και αναγνώριση προσώπου, ώστε οι χρήστες να μπορούν να επιλέξουν την ασφαλή μέθοδο βιομετρικής πιστοποίησης, που τους ταιριάζει καλύτερα.

Επίσης, το Galaxy S8 θα έρθει με τις θεμελιώδεις Galaxy λειτουργίες που οι πελάτες μας έχουν αγαπήσει, συμπεριλαμβανομένων:

 • Πιστοποίηση IP68 για ανθεκτικότητα σε νερό και σκόνη
 • Υποστήριξη MicroSD έως και 256GB
 • Οθόνη Always-on
 • Δυνατότητες γρήγορης και ασύρματης φόρτισης

Νέος τρόπος αλληλεπίδρασης με το τηλέφωνο

Το Bixby είναι ένα έξυπνο περιβάλλον λειτουργίας που θα βοηθήσει τους χρήστες να κάνουν ακόμα περισσότερα με το τηλέφωνό τους. Με την πρόσβαση στο Bixby, θα έχουν τη δυνατότητα για άνετη πλοήγηση σε υπηρεσίες και εφαρμογές με απλές εντολές φωνής, αφής, όρασης και κειμένου. Στο λανσάρισμα, η φωνητική λειτουργία του Bixby θα ενσωματωθεί σε πολλές εφαρμογές της Samsung και λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένων της Κάμερας, των Επαφών, του Gallery, των Μηνυμάτων και των Ρυθμίσεων, σχεδιάζοντας την επέκταση των δυνατοτήτων της σε ακόμα περισσότερες εφαρμογές της Samsung καθώς και τρίτων στο άμεσο μέλλον. Οι δυνατότητες ανταπόκρισης με βάση τα συμφραζόμενα επιτρέπουν στο Bixby να προσφέρει εξατομικευμένη βοήθεια, βάσει όσων συνεχίζει να μαθαίνει για τα ενδιαφέροντα, την κατάσταση και την τοποθεσία του χρήστη.

Επιπλέον, οι χρήστες μπορούν να κάνουν αγορές, να ψάξουν για εικόνες και να λάβουν λεπτομέρειες σχετικά με κοντινά μέρη με την τεχνολογία αναγνώρισης εικόνων του Bixby. Καθώς το οικοσύστημα του Bixby θα συνεχίζει να μεγαλώνει, θα συνδέεται με συσκευές, εφαρμογές και υπηρεσίες ως ένα πανταχού παρών περιβάλλον λειτουργίας, ανοίγοντας το δρόμο σε νέες εμπειρίες και σενάρια για να διευκολύνουμε τη ζωή μας.

Πέρα από τις εμπειρίες ενός τηλεφώνου

Το Galaxy S8 προσφέρει ένα ισχυρό χαρτοφυλάκιο προϊόντων και υπηρεσιών, ανυψώνοντας την εμπειρία χρήσης του σε ένα ανώτερο επίπεδο mobile παραγωγικότητας και συνδεσιμότητας.

Το Galaxy S8 ξεκλειδώνει το νέο Gear VR με χειριστήριο, που έχει σχεδιαστεί σε συνεργασία με την Oculus. Προσφέροντας άνετο χειρισμό με το ένα χέρι και πλοήγηση, το χειριστήριο παρέχει καλύτερη διαδραστικότητα κίνησης, κατά την πρόσβαση σε διαδραστικό VR περιεχόμενο. Επίσης, το Galaxy S8 θα συνδέεται με τη νέα κάμερα Gear 360 για τη δημιουργία 4K videos 360 μοιρών και φωτογραφιών 15MP.

Αξιοποιώντας την ισχύ επεξεργασίας του Galaxy S8 για ενισχυμένη παραγωγικότητα, το Samsung DeX αποτελεί μία μοναδική λύση που μεταμορφώνει το smartphone σας, παρέχοντας μία ασφαλή εμπειρία που προσομοιάζει σε desktop. Με το Samsung DeX οι χρήστες μπορούν εύκολα να προβάλλουν και να επεξεργαστούν δεδομένα από το τηλέφωνό τους, καθιστώντας την εργασία από ένα smartphone ακόμα πιο γρήγορη και έξυπνη.

Επιπλέον, καθώς όλο και περισσότερες IoT συσκευές μπαίνουν στην αγορά και το συνδεδεμένο δίκτυο γίνεται όλο και πιο περίπλοκο, το Samsung Connect απλοποιεί τη διαχείριση των έξυπνων συσκευών. Με το Samsung Connect, οι χρήστες μπορούν εύκολα να ενεργοποιήσουν τις IoT συσκευές μέσα από μία γρήγορη διαδικασία διαμόρφωσης τριών βημάτων και να διαχειριστούν όλες τις συνδεδεμένες συσκευές μέσα από μία ενιαία εφαρμογή.

Τα νέα υψηλής απόδοσης ακουστικά από την AKG by Harman, που προσφέρουν ήχο χωρίς συμβιβασμούς για ασυναγώνιστη ποιότητα, θα διατίθενται ως accessory μέσα στο κουτί μαζί με το νέο smartphone. Αυτά τα ακουστικά προσφέρουν άνετη εφαρμογή τεχνολογίας υβριδικού καναλιού για καλύτερη μείωση θορύβου και είναι κατασκευασμένα από μεταλλικό – υφασμάτινο υλικό που δεν μπλέκεται.

Οι πωλήσεις του Galaxy S8 θα ξεκινήσουν στην Ευρώπη στις 28 Απριλίου. Το Galaxy S8 θα διατίθεται σε μία πλούσια παλέτα χρωμάτων, συμπεριλαμβανομένων των Midnight Black, Orchid Gray και Arctic Silver. Οι προ-παραγγελίες για το Galaxy S8 ξεκινούν στις 30 Μαρτίου και οι πελάτες που θα το προ-παραγγείλουν έως και τις 18 Απριλίου, θα μπορούν να ωφεληθούν από την παράδοση 8 ημέρες πριν την επίσημη εμπορική διάθεση, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα των αποθεμάτων.

Για επιπλέον πληροφορίες για το προϊόν, μπορείτε να επισκεφτείτε τις ακόλουθες ηλεκτρονικές διευθύνσεις:

www.samsungmobilepress.com, http://news.samsung.com/galaxy or www.samsung.com/galaxy.

Τεχνικά χαρακτηριστικά του Samsung Galaxy S8

 Galaxy S8 Galaxy S8+
Λειτουργικό σύστημα Android 7.0
Δίκτυο LTE Cat. 16*

*Μπορεί να διαφέρει ανάλογα την αγορά και τον πάροχο

Διαστάσεις 148.9 x 68.1 x 8.0 mm, 152g 159.5 x 73.4 x 8.1 mm, 173g
AP Octa core (2.3GHz Quad + 1.7GHz Quad), 64 bit, 10 nm process
Μνήμη 4GB RAM (LPDDR4), 64GB (UFS 2.1)

*Μπορεί να διαφέρει ανάλογα την αγορά και τον πάροχο

Οθόνη 5.8” (146.5mm)1 Quad HD+

(2960×1440), (570ppi)

6.2” (158.1mm)1 Quad HD+

(2960×1440), (529ppi)

1 Η οθόνη μετριέται βάσει της διαγωνίου ως πλήρες ορθογώνιο χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι στρογγυλεμένες γωνίες
Κάμερα Οπίσθια: Dual Pixel 12MP OIS (F1.7), Εμπρόσθια: 8MP AF (F1.7)
Μπαταρία 3,000 mAh 3,500 mAh
Γρήγορη φόρτιση ενσύρματη και ασύρματη

Ασύρματη φόρτιση συμβατή με WPC και PMA

Πληρωμή NFC, MST
Συνδεσιμότητα Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac (2.4/5GHz), VHT80 MU-MIMO, 1024QAM

Bluetooth® v 5.0 (LE up to 2Mbps), ANT+, USB Type-C, NFC,

Location (GPS, Galileo*, Glonass, BeiDou*)

*Η κάλυψη Galileo και BeiDou μπορεί να είναι περιορισμένη.

Αισθητήρες Επιταχυνσιόμετρο, Βαρόμετρο, Αισθητήρας δακτυλικού αποτυπώματος, Γυροσκόπιο, Γεωμαγνητικός αισθητήρας, Hall Sensor, Καρδιακού παλμού, Εγγύτητας,

RGB Light Sensor, Αισθητήρας ίριδας, Αισθητήρας πίεσης

Ήχος MP3, M4A, 3GA, AAC, OGG, OGA, WAV, WMA, AMR, AWB,

FLAC, MID, MIDI, XMF, MXMF, IMY, RTTTL, RTX, OTA, DSF, DFF

Video MP4, M4V, 3GP, 3G2, WMV, ASF, AVI, FLV, MKV, WEBM

2 σχολια

 1. DIMSAV

  Eιναι μια σχετικη προοδος σε σχεση με το S7 στα σημεια. και αυτο το λεω με βαση αυτα που ειδα στο unboxing και αφορουν το dex, στην ιριδα, στο προσωπο και το κουμπι που εχει κατω απο την ενταση που δινει καποιες λειτουργειες επιπλεον κατα τα αλλα η 18,5:9 οθονη του δεν μου αρεσε ουτε και η νεα θεση του δακτυλικου αποτυπωματος που αλλαζει συνηθειες και βρισκεται στο πισω μερος και μαλιστα πολυ κοντα στον φακο της καμερας. επεισης η ελλειψις bezel δεν μπορει να θεωρηθει και τεχνολογικο επιτευγμα διοτι καθιστα την συσκευη ποιο ευαλωτη.Η δε τιμη του για τιμη λανσαρισματος στην αγορα ειναι αυξημενη ενταξει ξερουμε οτι η τιμες ειναι υψηλες στην πρωτη φαση του κυκλου ζωης του προιοντος αλλα εδω το πραγμα εχει ξεφυγει.


  1. Post author
   Kostas Gliatiotis

   Την κάθε νέα έκδοση μιας συσκευής, συνήθως την συνοδεύουν όσο το δυνατόν περισσότερες “προσθήκες” και νέες δυνατότητες.
   Στην περίπτωση του S8, το iris scanner, το DeX (προσωπικά μου αρέσει), η τεχνικά βελτιωμένη οθόνη άσχετα με την διαγώνιο της, και η αυξημένη ταχύτητα λειτουργίας, είναι και σημαντικές αλλά και πραγματικά τεχνικές βελτιώσεις και προσθήκες.
   Το αν είναι χρήσιμες είναι μια άλλη συζήτηση. Σίγουρα καμία από αυτές δεν είναι αρκετή από μόνη της (ή και όλες μαζί) για να πείσει κάποιον που έχει π.χ. ένα S7 Edge να το αλλάξει με ένα S8. Πιστεύω πάντως ότι έτσι και αλλιώς δύσκολα απευθύνεται σε αυτούς τους χρήστες.

   Η Samsung είχε ανάγκη να δείξει ότι μπορεί να συνεχίσει να εξελίσει τεχνολογικά τις συσκευές της, και αυτό το κάνει το S8 με τον καλύτερο τρόπο.

   Η αναλογία της οθόνης συμφωνώ ότι είναι λίγοτερο βολική και συνηθισμένη σε σύγκριση με αυτά που ξέρουμε μέχρι σήμερα. Μετά την LG είναι η δεύτερη εταιρεία που παρουσιάζει συσκευή με οθόνη αυτού του είδους. Πιθανότατα έχουν κάνει αρκετά focus groups και έχουν αρκετό feedback για να θεωρούν ότι είναι αποδεκτή από το αγοραστικό κοινό. Μένει να δούμε στην πράξη αν έχουν και δίκιο 🙂

   Σε ότι έχει να κάνει με την ευαισθησία μιας συσκευής του είδους, η άποψη μου είναι έτσι και αλλιώς “Αυστηρή” ανεξαρτήτως συσκευής. Ένα High End Smartphone είναι εξ ορισμού μια πολύ ακριβή συναρμολόγηση που περιέχει αντίστοιχα ακριβά σε κόστος και ευαίσθητα στην λειτουργία τους ηλεκτρονικά μέρη. Δεν πρέπει να πέφτει κάτω, και το χτύπημα και πέσιμο δεν μπορεί να θεωρείται μέρος της καθημερινής τους χρήσης. Προφανώς και θα συμβεί, αλλά δεν πρέπει να θεωρείται και λογικό και αποδεκτό.
   Όλοι οι κατασκευαστές κάνουν ότι μπορούν ώστε μια συσκευή αυτού του είδους να είναι ανθετική σε λογικό βαθμό, σε ατυχήματα που μπορεί να μην δέχεται ένα προϊόν High End τεχνολογίας, πρέπει όμως να τα δέχεται ένα κινητό τηλέφωνο. Το Gorilla Glass σε όλες τις εκδόσεις του, είναι κάτι που πιθανότατα δεν θα υπήρχε καθόλου σαν είδος αν δεν υπήρχε η αγορά της κινητής τηλεφωνίας να πληρώσει την εξέλιξη και την μαζική παραγωγή του.
   Όμως μια μεταλλική κατασκευή, που συνδυάζεται με μεγάλες γυάλινες (Gorilla Glass έστω) επιφάνειες στο μπροστινό και πίσω μέρος της, δεν μπορεί να είναι αφθαρτη σε καμία περίπτωση.
   🙂

Γραψτε ενα σχολιο